Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4009 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 317
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אולי זה ניק שהמציאה עבורו רעייתו

עדיף על רוגלך, אם כבר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

שרשורים טעונים זה כמו ערסים ששותים וודקה על גג של רכב. זה מתחיל בכמה תובנות על החיים, אחר כך בדיחות וצחוקים, ומשם הסיפור מתדרדר מהר מאוד לבלאגן, ורק אז באים השוטרים ומפזרים את ההפגנה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לא יודע בדיוק למה אבל הדפים האחרונים של השרשור הזה נראים לי כמו

maxresdefault.jpg

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

חן ג., אתה טוען שלא נתת עצות מסכנות. נתת לפחות אחת, להאיץ בתוך סיבוב.

אתה מפגין חוסר קשר מוחלט למציאות, גם אם הסבריך התיאורטיים (לא התעמקתי) נכונים.

יכול להיות שביקום אידיאלי באמת מותר להאיץ בתוך סיבובים. בשטח, במיוחד בידיים של נהג לא מנוסה, תאוצה בתוך סיבוב תגמר רע, רע מאוד.

אז בבקשה, למרות שאתה כנראה מאוד נהנה מלהתווכח כאן עם כולם ולמרות שמסיבה שאינה נהירה לי ולאחרים כאן משאירים את עצות האחיתופל שלך בפורום, בבקשה, תפסיק.

פורסם (נערך)

כשאתה נאלץ לנסוע לאט בגלל הנסיבות, וכאשר שדה הראיה כבר נפתח - האצה עדינה היא לא מסוכנת יותר מלהיכנס לסיבוב בבלימה - שזה משהו שכולנו עושים וגם למדנו לעשות - בנהיגה ספורטיבית.

צירפתי מוקדם יותר דוגמה של מדריך אנגלי שנוהג. אפשר לראות שבחלק מהעיקולים הוא גורר בלימה כמו רובנו ובחלקם הוא משתדל להאיץ (בעדינות!) לאורך העיקול ומהיכרות - זו גם ההעדפה שלו.

אמר כאן מישהו שאסור להאיץ או להאט בפניה כי זה יינצל עוד אחיזה ובצדק. אבל! כשאתה נאלץ לנסוע לאט וההאצה (או ההאטה) לא מגיעה לסף הסחרור - אז הכוח שנוצר פועל עם כיוון גלגול הצמיג ולתוך הפניה.

שווה גם לזכור שרוב הפניות שאנחנו כל כך אוהבים בכבישים הללו הן פניות קצרות - אז אם תאיץ בעדינות אתה לא תספיק להגביר את המהירות בצורה מורגשת עד תום הפניה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
:-D:brickwall:

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם (נערך)
חן, האם בזמן שאני מאיץ בתוך הסיבוב כדאי לתת גז ביניים (גיר אוט')?

אני חושב שהגיע הזמן להפסיק את הלגלוג והירידה לפסים אישיים, ובתוך כך גם להפסיק להעלות באוב דיונים ישנים שבהם (כמו כאן) התחוללה סערה בכוס מים בגלל אי הבנה אחד של האחר (אי הבנה שאני אגב לוקח את האחריות לה על עצמי).

אם נאלצת להאט מאוד בגלל בעית שדה ראיה בנקודת הכניסה לפניה, האם אחרי ששדה הראיה נפתח או כשהרדיוס מתמתן אתה לא מאיץ? עזוב, בנהיגה ספורטיבית בכלל אתה מחכה ליישר את ההגה לגמרי לפני ההאצה?!

אז להגיד באופן גורף שהאצה בתוך הסיבוב זה מסוכן (או לגכח על כך) זו לא טענה רצינית. אנחנו מדברים כאן על אותם מקרים שבהם אתה נוסע כל כך לאט שזה לא משנה וכמו שאמרתי (וכמו שהבחור האנגלי אמר) - יש לזה גם יתרונות.

לגבי הרכבים שבהם התנסתי בהקשר הזה - תנוח דעתך. זה עובד בכל דבר בין פוקוס צבאית, דהייסטו סיריון, S2000 ומשאיות קלות כמו ניסאן קבסטר ועוד...

פורסם (נערך)

בשאלתי התכוונתי לרכב שלך כיום. מהו?

אגב, לא זכור לי איזו אחריות לקחת על עצמך ועל מה. האם אתה מתכוון שמתן גז ביניים יזום ברכב אוט' איננו אפשרי?

עריכה אחרונה על ידי Cuore Sportivo

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

חן, במקום לקחת את זה אישית, אולי תשאל את עצמך איך שרשור אחר שרשור אתה מגיע למצב שכ"כ הרבה אנשים (שלא תמיד מסכימים זה עם זה) לא מבינים מה אתה רוצה להגיד או חושבים שאתה כותב דברים לא נכונים?

כן, אפשר להאיץ בסיבוב. אפשר לעשות הרבה דברים, בהתאם לרכב שנוהגים בו.

פעם מכר אקראי בכוכב יאיר ביקש לעשות סיבוב על ה500 שלי, ובתמורה נתן לי לעשות סיבוב בm3 הישנה שלו.

עשיתי ספין על הסיבוב השני בערך, למרות המהירות האיטית יחסית (נניח, 50 קמש?). למה? כי לפני זה בחיים לא נהגתי ברכב כזה, והתרגלתי לרכבי הנעה קדמית חלשים יחסית, או עם דיליי כזה של טורבו שמאפשר לחזור לגז הרבה לפני שמיישרים את ההגה.

אז זו לא רק מהירות הנסיעה.

אל תנסה להיות מדריך נהיגה מתקדמת מעל דפי הפורום. זה פשוט לא עובד.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

אני לא מדריך ולא מנסה להיות מדריך. אני תמיד מביא את מה שלמדתי ממדריכי נהיגה אחרים, אחרי שאני נוכח שזה אכן עובד.

אני גם תמיד מחפש (ולרוב מוצא) מובאה של אותו מדריך ברשת כדי שהקוראים לא יצטרכו לסמוך לא עלי אישית, ואפילו לא על זכרוני העמום.

חלק מהרקע שלי שונה מאוד מזה של האחרים כאן: חלק מהדברים שלמדנו לגבי נהיגה, מנהלתית וספורטיבית כאחד, אינם זהים, ויש בזה בסיס למחלוקת.

אני עדיין חושב שיש עצות שלגיטימיות לפורום, כי לא צריך כישורי נהיגה מיוחדים כדי ליישם אותן: למשל לראות את נקודת העצירה. למשל להתחיל לסובב את ההגה מוקדם יותר. למשל להיכנס לאט יותר לפניה עיוורת.

אני לא נותן עצות בתחום השליטה ברכב (היגוי יתר, תת-היגוי, בלימת סף-נעילה) כי אז גם אם העצה נכונה ומסתמכת על המומחים והכל - עדיין מי שקורא אותה לא יידע ליישם אותה בפועל. זה שונה.

גם להאיץ בעדינות (אני מדבר על האצה ברמה של נהיגה מנהלתית ומטה) זו לא איזו עצה מרחיקת לכת מבחינת השליטה ברכב.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4009 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...