Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני וזוגתי אימצנו כלב קטן וחמוד לפני חודשיים, וכיום הכלב בן 9 חודשים, כלב ראשון של שנינו.

את הכלב אנחנו מוציאים 3 פעמים ביום, לרוב לגינה ליד הבית, ובה גם יש גינת כלבים סגורה.

בפעמים הראשונות גילינו להפתעתנו שהכלב מסוגל לברוח יחסית בקלות מהגינה דרך הגדר כשמשהו בחוץ מסיח את דעתו. :shock:

לכן, נרתענו מלשחרר אותו בגינה שמא יברח. :-(

לאחר זמן מה כשהרגשנו שיפור במשמעת של הכלב, גילינו לשמחתנו שהכלב לא בורח ממנה יותר ונהנה להשאר בה ולשחק עם שאר הכלבים. :-)

בהתחלה, גם היתה לנו בעיה לצאת מהבית בלעדיו - הכלב היה רודף אחרינו ומנסה לצאת.

חלק משיפור המשמעת התבטא בכך שהכלב כבר יודע את מקומו, ולא רודף אחרינו החוצה יותר.

עד כאן הכל טוב, אך לא מזמן הכלב ברח מהבית בזמן שפתחו אורחים את דלת הכניסה.

הכלב רץ בשמחה לגינה, תוך כדי חציית כביש סואן וכמעט נדרס. :shock:

מאז אנחנו גם מקפידים הרבה יותר בעניין, והדלת לא נפתחת בלי השגחה, כשמגיע שליח לדוגמה.

בגלל המקרה האחרון, זוגתי חוששת שהכלב לא ממושמע כמו שחשבנו, ואולי יום אחד ינסה לברוח מהגינה וידרס.

ניסיתי כמובן בהשגחה צמודה לשחרר אותו מספר פעמים בגינה, וראיתי שהכל בסדר - גם שכלב אחר מגיע/עוזב, הכלב שלנו נשאר בגינה.

השאלה היא, מה הדבר הנכון לעשות?

אני מאמין שרצוי לאפשר לכלב להיות משוחרר בגינה ולשחק עם כלבים אחרים לפחות פעם ביום, ואני מרגיש בטוח שהכלב מספיק ממושמע שם ולא יברח ממנה.

זוגתי בטוחה שטובת הכלב היא שלא יברח וידרס, ולכן לא מעוניינת לשחרר אותו בגינה עד שיתבגר. אם נרצה לתת לו לשחק משוחרר, נאלץ לקחת אותו לגינה רחוקה מהבית, וזה יקרה אולי פעם-פעמיים בשבוע.

שנינו רוצים בטובת הכלב, אבל לא יודעים באמת מה הדבר הנכון.

אז, לשחרר או לא לשחרר את הכלב בגינה ליד הבית?

• תוכן חדש...