Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4003 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי 4 צמיגים חדשים פאלקן והחלפתי את אחד הג'אנטים כי הוא קיבל מכה מהיה "מקפץ" במהירות.

עשו איזון לכל הג'אנטים ושמו את הג'אנט החדש מקדימה. התחילו לי רעידות בהגה.

חזרתי לפנצ'ריה, הם עשו החלפה בין הגלגל הקדמי שעליו היה הג'אנט החדש ואחורי כדי "לתקן" את זה בתענה שיש "OFFSET" שונה בג'אנט החדש וזה תקין לגמרי. אגב הג'אנט יושב בול על הגלגל רק הפקק של ה"OFFSET" שונה מהג'אנט השני.

אני דואג שזה לא תקין וזה יהרוס לי את המיסבים, האם כדאי לעשות בדיקה נוספת בעוד פנצ'ריה אחר כך? או שמעתי גם על איזון דימני, או שהביאו לי ג'אנט עקום? מה כדאי לי לעשות?

תודה

פורסם
אגב הג'אנט יושב בול על הגלגל רק הפקק של ה"OFFSET" שונה מהג'אנט השני.

תסביר בבקשה את כוונתך.

אופסט הינו המרחק בין מישור החישוק שבא במגע עם הסרן לקו הדימיוני במרכז החישוק (קובע למעשה כמה החישוק שקוע או בולט)

הפקק שאתה מתייחס אליו - האם אתה מתכוון לחור המרכזי?

אם מדובר בחישוקי סגסוגת, יתכן והבעיה נעוצה בחור מרכזי גדול מדי ואז נדרשות טבעות תיאום.

פורסם

ככה הוא קורה לטבעת שבחור המרכזי או שלא הבנתי משהו נכון.

בכל מקרה, הטבעת יושבת בול בכל הגלגלים. מדובר בגלגלי סגסוגת סינים.

לא הבנתי למה היה צריך להעביר את החישוק החדש אחורה אם הכל יושב נכון ולמה ההגה צריך לרעוד.

עוד שנה אצטרך לעשות רוטציה ומה אז? זה נשמע כמו קומבינה זמנית להעביר גלגל אחורה כדי שאני "ארגיש פחות".

לא?

פורסם

אז בקיצור, אין קשר לאופסט.

הטבעת נקראת באנגלית Hub Centric Ring.

והיא בהחלט נדרשת להתאים כדי למנוע רעידות (שנובעות מחוסר מירכוז של החישוק על הסרן ולא בגלל בעית איזון).

כשאתה אומר שהיא שונה, זה אומר שאולי בכל זאת יש רווח בין הנאבה של הסרן לקדח המרכזי בחישוק?

או שהכוונה שפשוט הקדח בחישוק שונה ובהתאם הורכבה טבעת אחרת שמפצה על זה?

אם האפשרות הראשונה, אז יש להתאים טבעת נכונה, ובזה אמור להסתיים הסיפור.

פורסם (נערך)

הקדח בחישוק שונה מ3 האחרים והחישוק מגיע עם טבעת אחרת שמתאימה, וזה יושב בול הוא גם הראה לי.

אבל עדיין זה עושה רעידות בהגה והכשהחלפנו בין הגלגל הקדמי עם חישוק החדש והגלגל האחורי, הרעידות פחתו משמעותית כמעט ל0.

כששאלתי אותו מה יכולה להיות הבעיה, הוא לא ידע לענות לי. יש מצב שהחישוק החדש עקום?

ההחלפה בין קדמי ואחורה לפי מה שהבנתי, זאת סתם קובמבינה שלא ירגישו חזק את הרעידות אבל הם עדיין קיימות.

עריכה אחרונה על ידי Alf3

פורסם

יש מצב שחישוק חדש עקום/פגום או פשוט אינו ניתן לאיזון (זה יכול להיות גם באשמת הצמיג הספציפי שמותקן עליו).

אבל זה משהו שלדעתי ניתן לגלות בעת איזון כללי של הגלגל (או נפרד של החישוק בלבד לשם בדיקה).

האם מעבר לאיזון הראשוני בוצע עוד נסיון לאזן? אם לא, כדאי לנסות.

העברה לאחור אכן תורמת להפחתה לכאורה בגלל מבנה מתלה שונה, חוסר קשר להגה וכד'.

רק כדי לחדד את הענין לגבי הטבעת - הוא שלף אותה החוצה מהחישוק והראה לך אותה מתלבשת על הנאבה בלי רווח?

פורסם

לא בוצע עוד ניסיון לאזן.

ולא, ראיתי את זה על הגלגל, ראיתי שאין חריץ. גם עכשיו בדקתי עוד פעם בבית הסתכלתי מבלי להוריד גלגל - נראה שהכל יושב נכון בלי חריצים.

• תוכן חדש...