Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4013 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, אני שואל בענף חדש מכיוון שהשלאה היא יותר ממוקדת.

ראיתי שטויוטה קורולה 2008 גיר רובוטי משמעותית מאד זולה, ויש רכבים באותה שנה שאסטטית נראים מאד שמורים.

השאלה היא אם שווה להכנס לזה בכלל, וזה יהיה להיות במוסך כל יומים ?

תודה

פורסם

הבעיה של הרכב זה הגיר,פשוט זוועה בעיר,מתבלבל,מושך הילוכים,מדרדר בשיפוע,אישית בחיים לא הייתי רוכש אותו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

להבנתי, יש עדכון גרסה לגרסה לגיר,שמשפר מאד את המצב.

חבר שמנהל מגרש מכוניות, טוען שקורולה רובוטית היא אחת מהעסקאות היותר המשתלמות.

פורסם

גיר לא אמין בעליל גם לפולני פדנט כמו אבא שלי, הגיר לא גילה אמינות בעליל. מניסיון הוריי להתרחק!

כעת: יונדאי i10 שנת 2015, 1.0, ידנית.

בעבר: יונדאי אקסנט שנת 2005, 1.5, אוטומט.

פורסם

עדכון גרסה יכול לשפר במעט את המצב אך האופי של הגיר נובע מצורתו המכנית, את זה כמובן שום עידכון תוכנה לא יוכל לשנות. רובטי חד מצמדי פשוט עובד בצורה גרועה רב הזמן ועל אחת כמה זה של טויוטה. הדבר שקול אם תירצה לדירה ישנה ומתפוררת האם אחרי שאני יצבע את הקירות הדירה תפסיק להתפורר? לא היא רק תיראה במעט חדשה יותר אך הבעיה היא ביסודות. זה המקרה גם כאן.

בכל מיקרה קח בחשבון שיש כאלו שהגיר פחות מפריע להם, אתה צריך לנסות ולנהוג בעצמך. קח בחשבון שעלות החלפת מצמד ברכב היא יקרה מאוד, סביב 3-4 אלף ש"ח.

פורסם (נערך)

חולק על רוב הביקורות פה,

מנסיון של 3 אנשים מהעבודה עם רכב כזה מעל 3 שנים, אין להם ולא היה להם שום בעיה בגיר ושום בעיה בכלל.

הרכב אמין, גדול, צריכת דלק של בערך 1/14 בממוצע, זול מאוד לאחזקה ולקניה, חזק יחסית למשפחתיות אחרות.

הכל עניין של הרגל, יש כאלו שלא מתרגלים, ואלו שמתרגלים אז זה כמו אוטומטית רגילה.

עריכה אחרונה על ידי VitaliGal
טעויות כתיב
פורסם

אפשר לשאול מה הניסיון מבחינת צריכת דלק בפועל של יאריס רובוטית בעיקר בדרכים בין עירוניות?

פורסם (נערך)

בוא נעשה פה סדר, אני מחזיק בקורולה רובוטית 3 וחצי שנים בעלת 152 אלף ק''מ והרכב אמין בטירוף! ממש שונא תקלות, חיסכוני בצורה מדהימה 1ל14 ק''מ לליטר. נוח מאד מאד ישבתי ברכבים אוטומטים משפחתיים ואני מתפלא מכמה שהקורולה נוחה.

הגיר אמין , צריך להתרגל לאופי הפעולה שלו, סוג של אשלית גיר ידני-מגיעים לסלד מסויים (2800 לדוגמא) עוזבים גז , הגיר מעלה הילוך ומחזירים גז . פשוט מאד, בחיים לא הראה בעיות אמינות ומי שאמר שלא כנראה שבחיים לא בילה עם הרכב.

עריכה אחרונה על ידי CRuzer669

פורסם

לחמי יש כמה שנים את הקורולה מבחינת אמינות דווקא בסדר, פשוט הגיר עצמו מבחינת פעולה לא נעים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני יכול להעיד שיש לי כמה חברים וגם במשפחה. קורולה 2008 רובוטית. כולם מאוד מרוצים מהרכב הזה, חצי עלות מקורולה עם גיר אוטומטי וצריכת דלק של 1 ל 15 ממוצע לרכב כזה גדול...

אפס תקלות כיאה לטויוטה.

לפי דעתי לחובב נהיגה הרכב לא מתאים אבל לנסועה נורמאלית יומיומית...יחס עלות לכסף גבוהה במיוחד.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

את החלפת המצמד אפשר לבצע במוסך אחר, לא טויוטה, בפחות מחצי מחיר, הוצאה סבירה באמצע חיי הרכב...

אמנם יש דווחים על החלפות כבר ב50000 קמ אבל לרוב הן סביב 100

פורסם
אני יכול להעיד שיש לי כמה חברים וגם במשפחה. קורולה 2008 רובוטית. כולם מאוד מרוצים מהרכב הזה, חצי עלות מקורולה עם גיר אוטומטי וצריכת דלק של 1 ל 15 ממוצע לרכב כזה גדול...

אפס תקלות כיאה לטויוטה.

לפי דעתי לחובב נהיגה הרכב לא מתאים אבל לנסועה נורמאלית יומיומית...יחס עלות לכסף גבוהה במיוחד.

15 קמ"ל ? באמת יותר טוב אפילו ממה שהיצרן השיג במעבדה (14.9 במשולב) :roll:. לא צריך להיסחף, אם הקורולה הרובוטית הייתה כל כך חסכונית הם לא היו טורחים להוציא את הפריוס.

כל ההבדל שהגיר מכנית כמו ידני, חוץ מזה מנוע 1.6 רגיל כמה הבדל כבר עושה גיר רגיל ביחס לאוטומט מודרני? 10-20 אחוז ביום טוב בטח שלא 50 אחוז.

קורולה רובטית קצת חסכונית יותר מקורולה רגילה וגם זה בהבדל מינורי יחסית, אני גם זוכר שמגזין אוטו בדקו את זה בזמנו וההבדל היה זניח עד לא קיים.

לא צריך להיסחף טייק 2 - הקורולה לא כזאת גדולה, יש לה מידות סטנדרטיות של משפחתית, מי שיקרא את זה עוד יחשב שמדובר על איזה טיוטה קאמרי.

• תוכן חדש...