Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4082 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלפים של טויוטה יותר מדי יקרים, כאילו זה רכבי פרימיום.

חסרון הכי גדול שלהם.

אתה נגנב כמה חלפים מקוריים עולים גם לטויוטה ישנה משלך וכמו שלך.

פורסם
פרסטון 50 50 אדום-70 ש"ח ל-4 ליטר מעולה ל-5 שנים.

eneos של וולווליין 80 ש"ח ל-4 ליטר.

ועוד אחד תוצרת גרמניה מוכן לשימוש

ב90 ש"ח ל-4 ליטר.לא זוכר את שם המותג.

אלו לא נופלים באיכותם מהמים של טויוטה שנמכרים ב-55 ש"ח לליטר!!

קודם כל אתה לא קראת את מה שכתבתי. הפילטר שציינתי, מקורי של טויוטה עם לוגו בקופסה אדומה, לא תחליפי ולא תואם עלה במוסך המורשה 63. יש לי קבלה.

לגבי נוזלי הקירור - שום דבר ממה שכתבת זה לא מקורי של טויוטה.

אנחנו לא יודעים מי מייצר לטויוטה (חושבים שזה אנאוס, וגם אם כן זה כנראה קרוב בתכונותיו ל- LLC ולא ל-SLLC).

להשוות פרסטון/וולווליין/וולאו או כל חברה, ראויה, אחרת לנוזל של טויוטה זה פשוט לא נכון. לטויוטה אין מפרט משלה שאותו היא אומרת ללקוחות שיש למלא, אלא ממליצה רק על נוזל מסוג LLC או SLLC בהתאם לדגם, ככה שחברות לא מייצרות נוזל קירור ומשווקות אותו כתואם לדרישה זו (כמו שלפולקסוואגן יש את G13 ושות' שמיוצרים ע"י חברות נוזלים רבות ומגוונות), כי זה מוצר רשום של טויוטה, אותו היא קונה מספק נבחר, והוא נמכר דרכה בלבד.

לכן עשה מה שאתה רוצה, אבל או שאתה ממלא נוזל מקורי, שבהכרח מתאים, או נוזל לא מקורי שבהכרח לא מתאים. האם הוא מזיק יותר או פחות? זה כבר שאלה לכימאים. לכן לומר "לא נופלים באיכותם" זו טעות.

בשביל להחליף פעם ראשונה אחרי 10 שנים ואחר כך כל פעם אחת ל-5 שנים, אני לא רואה פה את החיסכון. לחסוך 150 ש"ח ב-5 שנים לא יעשו אותי עשיר יותר, ואם תלך משאבה או ייסתם רדיאטור בגלל נוזל קירור לא מתאים, לא חסכתי כלום.

ENEOS זה לא של וולווליין, זו חברה בפני עצמה.

פורסם

כשאני מחליף פילטר מזגן פעם בשנה בערך (סובארו b4) אני מחליף לבד. בדיוק 10 דקות עבודה.

המחיר במוסך של סובארו - בערך 200 שח כולל עבודה (שיהיו בריאים, מתמחרים את זה בחצי שעה-שעה עבודה)

המחיר בחנות חלפים - 60 שח (חליפי)

המחיר באיביי- 7 שח. כן, 7₪ לפילטר שנראה בדיוק אחד לאחד כמו החליפי שקניתי בחנות החלפים. פעם אחת קניתי מחנות חלפים בארץ ומאז הזמנתי כמה יחידות מאיביי שנשארו לי.

כנל לגבי סיוויק 2003- בארץ עולה 120 לחליפי, באיביי בערך 25₪, פה זה 30 שניות עבודה בלחץ.

שלומי

• תוכן חדש...