Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4084 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שחלקכם יודעים לאחרונה התלבטתי לגבי סוג הרכב אותו אקנה ולאחר התלבטות קשה המועמדת הסופית היא 206xs ידנית 110 כוחות סוס (אם אמצא אלפא 147 שמורה מאוד גם היא מועמדת אפשרית). אני מעוניין לשאול את המבינים מבניכם, מה ניתן לעשות כדי לדעת שאני קונה רכב שטופל כמו שצריך ולא עבר תאונות וכו'? רובם המכריע של המוכרים מציינים בפני שלא ניתן למצוא רכב בן 15 כמעט בעל היסטוריית טיפולים ולכן אשמח לשמוע איך לבחור את הרכב שיפגין את האמינות הכי גדולה בעתיד?

פורסם

תאונות זה קל יחסית לבדוק. כל פחח או כל מי שיש לו עין טיפה מנוסה בנושא יוכל לזהות ב-97% תאונות משמעותיות שעבר הרכב, קשה מאוד להסתיר את זה.

לגבי "שחיקה" - זה נכון שכשמדובר ברכב ישן קשה למצוא רכב עם היסטוריה מלאה, אבל כן אפשר לקבל היסטוריה מהבעלים הקודם, שנה-שנתיים-שלוש אחורה. זה יתן לך תמונה די טובה, בתכלס זה לא כזה חשוב לך לדעת מה היה בטיפול השני שעשה הרכב אי שם בשנת 2003 והרבה יותר חשוב לך לדעת שהוחלף לו רדיאטור ב-2013.

חוץ מזה, תראה הרבה רכבים. מהר מאוד אתה כבר תרגיש איזה רכב טוב ואיזה פחות טוב, איזה שחוק ושבור ואיזה שמור ויפה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

קודם כל תודה רבה לכם על התגובות, אתחיל לקרוא את המאמרים בקישור המצורף. בנוסף לכך הייתי שמח לשמוע על אזהרות ספציפיות לרכב אותו אני מחפש, מחלות נפוצות, חלקים יקרים שנוטים להתבלות ודברים מהסוג הזה. שוב תודה לעוזרים!

פורסם

הסאן-רוף, אם קיים, נוטה להתקלקל והתיקון יחסית יקר. לבדוק תקינות שלו, ולהעדיף רכב בלי כזה אם אפשר.

חוץ מזה כמו כל רכב אחר, לא עולה לי משהו ספציפי ל206.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

חוץ מבדיקה שעליך לעשות אחד הדברים החשובים ברכישת רכב זה בדיקת היסטוריית הטיפולים. אני נוטה לבדוק אם הוחלפו דברים שלא אמורים להיות מוחלפים,זה מצביע על הזנחה(לדוגמא,אם אין הסבר מוצדק אני ארתע מהחלפת רדיאטור מחשש שהמנוע עבר טראומת התחממות) והחלפת חלקים מסויימים יכול להצביע על תאונה. זה השקל וחצי שלי וכמובן שיש עוד דברים ששאר החברים פירטו לך.

בסופו של דבר אתה אמור לקבל תמונת מצב כוללת מכמה נקודות על הרכב.

Miata ND2

פורסם

אשמח אם תוכלו לפרט מעט יותר על חלקים שהחלפתם אמורה לעורר חשד (יש כמה אקזמפלרים שהוחלף גיר למשל). בנוסף אשמח אם המכירים את הדגם הספציפי מביניכם יוכלו לתת אזהרות ספציפיות על חלקים מסויימים ברכב או על מחלות שלו.

פורסם

אני החלפתי גיר, כי אחת הידיים הקודמות כנראה לא ידעה להשתמש כמו שצריך בגיר ידני וטחנה אותו. בכל אופן, גיר וקלאץ' הן לא החלפות שצריכות להדאיג אותך, להיפך.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

בבעלותי 206xs ידנית 110 כ"ס.

מחלות ידועות הן צבע "שרוף" כיאה לפיז'ו.. כמובן מנוע גג השמש, הרצועות שמושכות את הגג נקרעות ודורשות החלפה (התיקון מתבצע ע"י קיט ייעודי של פיז'ו הכולל רצועות, גלגלי שיניים וחלקי פלסטיקה). לא נתקלתי בעוד מחלות.

אצלי בוצע התיקון למנוע כפי שציינתי לעיל.

לגבי היסטורית טיפולים, לדעתי, במיוחד בשנתונים נמוכים כאלה, עדיף לקבל שקיפות לגבי כל החלקים שהוחלפו וכל הטיפולים שנעשו ע"י המוכר, מאחר וכפי שנאמר מעלי, לא כל כך חשוב מה נעשה לפני 10 שנים.

הרכב למכירה, אתה יכול להתרשם בפורום קניה ומכירה.

• תוכן חדש...