Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

היי טק - תתי תחומים בפיתוח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3886 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שאלה לי: עד כמה נפוץ היום פיתוח ב JSP\SERVLETS בצד שרת? או ש PHP שולטת ללא עוררין?

קשה לענות על השאלה הזו כי עד שהתשובה תגיע אליך סביר להניח שהאפנה תתחלף וטכנולוגיה אחרת תהפוך לנפוצה.

דרך אגב היום אני שומע יותר ויותר התלהבות מאפנת ה ANGULAR/NODEJS, מה שאומר ש JS שולטת שם.

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שולטת? לא. הרבה רעש אבל מעט מאוד שירותים/חברות/אתרים רציניים

משתמשים במערכות שצוינו. זה לא מעיד על טיב המערכות,

אלא על העובדה הפשוטה שצריך להתאים את הכלי לדרישה,

ושתי המערכות מתאימות רק לדרישות מסוימות.

למתכנתים הטובים שעובדים קשה ומפתחים דברים זריזים ומוצלחים

ובעיקר (!) reusable פשוט אין זמן לכתוב בלוגים על ההייפ הבא.

הם פשוט שקועים בעבודה. אמיתית.

פייתון זאת דוגמה אחת מיני רבות של שפה בלי יותר מדי הייפ

שבשקט-בשקט יצרו לה במשך השנים כמה ספריות נהדרות

שאין צורך לשנות בהן דבר כי הן פשוט עובדות. משעמם,

אז לא כותבים על זה...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

טוב , אז אתמול מייקרוסופט נתנה את קולה בחוסר vote of confidence דיי מוחלט בסי שארפ:

1. שחררו visual studio code למק לינוקס וחלונות שהוא ide מבוסס אטום עבור שפות כמן js, ruby , html5 וכו. האמת נראה לא רע. שוקל לנסות אותו במקביל לsublime שהוא הרגיל שלי לשימושים האלו.

2. הכריזו שחלונות 10 תריץ בעזרת bridge objective c בנייטיב וandroid runtime כדי שמפתחים שכותבים מובייל יוכלו להריץ את האפליקציות שלהם עם מינימום שינויים על חלונות 10. כלומר visual sudio יפתח פרוייקטיי Xcode וandroid studio בשפות הנייטיב של iOS ואנדרואיד.

התקדמויות בסי שארפ ודוטנט? כמעט כלום...

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

התפתח פה דיון מעניין מאוד ולא במקרה,מדובר באחת התופעות המעניינות של עולם הטכנולוגיה בשנים האחרונות,כל השינויים וההתפתחות של עולם התוכנה כמו שתארתם פה,ישן מול חדש,C++ וקימפול כנגד JS ודומיהן...

לפי דעתי השינוי הגדול התחיל מאז הערב הזה:

https://www.youtube.com/watch?v=9hUIxyE2Ns8

ובמיוחד המונח "breakthrough internet communicator" שאני חשוב שקיבל הכי פחות תשומת לב מהקהל בערב הזה אבל הוא המונח הידוע שכולנו מכירים בתור "אפליקציה",שינה את העולם לחלוטין.

האינטרנט התחזק והתפתח מאוד בזכות עליית הטלפונים החכמים מה שהוביל לצורות פיתוח שונות מההרגלים הקיימים עד אז.

לפי דעתי זו התפתחות טבעית למקומות שבהן יש יותר כסף ועניין,זה ממש לא תופעת "techcrunch" כמו שניסו להסביר כאן,זו ראיה ממש לא רחבה להגדיר את זה בצורה כזאת,זה משהו שהוא הרבה הרבה מעבר לאיזה אתר ממומן עם קצת כח.

קטונתי מלהגיד איזו שיטת פיתוח עדיפה למה,מה שבטוח זה שמגוון הולך ומתרחב של שיטות פיתוח עושה רק טוב לצרכן\לשוק\ולעולם המחקר.

בתשובה לשאלה של פותח הדיון לאיפה כדאי להתמקד בהתחלה,אני חושב שאם יש לך את הפריוולגיה "לבחור" מקום עבודה עקב ציונים גבוהים ,אז כדאי לחשוב על מה מעניין אותך ומה אתה רוצה לפתח ופחות על "איך" אני אפתח את זה ,ה"איך" זה ניסיון של שנים שיבנה לאט ובזהירות,הכי חשוב זה שתעבוד במקום עם עניין,שלא תבוא שבוז לעבודה ותפתח מוצרים לא טובים.. :)

פורסם
קשה לענות על השאלה הזו כי עד שהתשובה תגיע אליך סביר להניח שהאפנה תתחלף וטכנולוגיה אחרת תהפוך לנפוצה.

דרך אגב היום אני שומע יותר ויותר התלהבות מאפנת ה ANGULAR/NODEJS, מה שאומר ש JS שולטת שם.

לא יודע לגבי ANGULAR, האם צד שרת ב JSP נחשב אפנה? זה לא משהו שקיים הרבה זמן?

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

התפלקה לך אות - jsp זה ג'אווה,

לא קשור ל-nodejs. כן, זה מבלבל.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
התפתח פה דיון מעניין מאוד ולא במקרה,מדובר באחת התופעות המעניינות של עולם הטכנולוגיה בשנים האחרונות,כל השינויים וההתפתחות של עולם התוכנה כמו שתארתם פה,ישן מול חדש,C++ וקימפול כנגד JS ודומיהן...

לפי דעתי השינוי הגדול התחיל מאז הערב הזה:

https://www.youtube.com/watch?v=9hUIxyE2Ns8

ובמיוחד המונח "breakthrough internet communicator" שאני חשוב שקיבל הכי פחות תשומת לב מהקהל בערב הזה אבל הוא המונח הידוע שכולנו מכירים בתור "אפליקציה",שינה את העולם לחלוטין.

האינטרנט התחזק והתפתח מאוד בזכות עליית הטלפונים החכמים מה שהוביל לצורות פיתוח שונות מההרגלים הקיימים עד אז.

לפי דעתי זו התפתחות טבעית למקומות שבהן יש יותר כסף ועניין,זה ממש לא תופעת "techcrunch" כמו שניסו להסביר כאן,זו ראיה ממש לא רחבה להגדיר את זה בצורה כזאת,זה משהו שהוא הרבה הרבה מעבר לאיזה אתר ממומן עם קצת כח.

קטונתי מלהגיד איזו שיטת פיתוח עדיפה למה,מה שבטוח זה שמגוון הולך ומתרחב של שיטות פיתוח עושה רק טוב לצרכן\לשוק\ולעולם המחקר.

בתשובה לשאלה של פותח הדיון לאיפה כדאי להתמקד בהתחלה,אני חושב שאם יש לך את הפריוולגיה "לבחור" מקום עבודה עקב ציונים גבוהים ,אז כדאי לחשוב על מה מעניין אותך ומה אתה רוצה לפתח ופחות על "איך" אני אפתח את זה ,ה"איך" זה ניסיון של שנים שיבנה לאט ובזהירות,הכי חשוב זה שתעבוד במקום עם עניין,שלא תבוא שבוז לעבודה ותפתח מוצרים לא טובים.. :)

אהבתי הכי הרבה את הקורסים התיאורטיים שכותבים בהם תשובות בפסאודו קוד\בעברית - מבני נתונים, אלגוריתמים, מודלים חישוביים. איזה אופציות לעבודה ראשונה יכולות להתאים לי לפי דעתך?

פורסם

לא התפלקה רק התבלבתי בניסוח, הכוונה האם כתיבת צד שרת עם SERVLETS ב JAVA.

ולא ענית על השאלה ;)

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

עכשיו שהשאלה מובנת, אז התשובה היא:

זה לא באפנה אבל עדיין נפוץ ובשימוש מעשי אינטנסיבי.

פורסם
אני הכי אהבתי בתואר את הקורסים התיאורטיים - מבני נתונים, אלגוריתמים, מודלים חישוביים. איזה תחום הכי קרוב לשם? מחקר ופיתוח?

עד עכשיו כולם היללו שפה כזו או אחרת, או פיתוח מובייל או אתרים או בקאנד.

אם הכי אהבת בתואר את הקורסים התאורטיים - תעשה לעצמך טובה ותמשיך מייד לתואר שני, רצוי בלמידה ממוכנת או אחזור מידע.

כרגע המקום שהכי טוב ללמוד בו את זה הוא הטכניון (מבחינת צוות המחקר שם), ואחרי תואר שני תקבל שכר גבוה בצורה משמעותית מאשר יהיה לך עוד 3 שנים סתם ככה.

התחום הזה של אחזור מידע (או מנועי חיפוש), למידה ממוכנת (מה שאוהבים לקרוא בטעות בינה מלאכותית), וכמובן כל מה שקשור לניהול ופיתוח מערכות שמתוכננות לעמוד בעומסים אדירים מצד אחד ולנתח כמויות אדירות של מידע מצד שני - הוא תחום סופר חם עם דרישה מטורפת לאנשים עם הידע התאורטי הנכון.

את התאוריה והמתמטיקה קשה ללמוד לבד, ולמי שמנחה אותך יש משקל עצום במה תדע בסוף.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

בלי ניסיון של עבודה עם מערכות כאלו אחרי תואר ראשון לפני שני?

אני לא מסכים.

תעבוד כמה שנתיים ככה במקום עם scale גבוהה עם מוצר כזה ואז אולי תעשה תואר שני כדי להשלים ״פערים״ תיאורטיים.

לבעל תואר שני ללא ניסיון לא יהיו חיים קלים בשוק.

לעומת זאת בעל תואר ראשון עם ניסיון נכון יקבל גם שיחות מגוגל כדי לעבוד במחלקות האלו (אני מדבר מניסיון כן? של פניות מגוגל ועוד מקומות עם scale דומה כדי לעבוד במחלקות האלו)

ליביו

Then dying is forgetting

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה הבעיה לעבוד במקביל לתואר שני? לרוב התואר מותאם לכך (אפילו במקצועות כבדים כמו מדעי המחשב או הנדסת חשמל)

מצד שני הרבה יותר קל להמשיך בלימודים מאשר להתחיל לעבוד ואז לחזור ללימודים...

פורסם

ליביו, את האנשים שהזכרתי לא רק גוגל מחזרת אחריהם. התואר השני מאוד תופס ובוגרי תואר שני נחטפים ע״י כל החברות בשכר גבוה משמעותית מאשר שאר הבוגרים.

אני יודע את זה כי אני נלחם על כאלה. נכון, לפעמים יש מתכנת על שלא למד כלום באופן פורמלי ויודע הכל. מצד שני, לא פגשתי אחד כזה בתחומים האלה של למידה ממוכנת ואיחזור מידע.

להרים צביר של סולר או אלסטיק סרצ׳ זה שטויות, אבל לדעת מה לעשות עם זה, עם liblinear, מהוט או כל באז וורד אחר זה כבר סיפור אחר - ולדעת איך למדל את בעיית הלמידה שלך למודל הנכון ולאלגוריתם הנכון ולפיצ׳רים הנכונים זה חתיכת אתגר.

וכן, התזה (לפחות אצל חלק מהמנחים) נחשבת ללא פחות מעבודה אינטנסיבית בתחום.

אני יכול להכיר לך כעשרים בוגרי תואר שני שסיימו אותו בלי נסיון משמעותי בשנתיים האחרונות וחיזרו אחריהם כל החברות מסטארטאפים קטנים ועד חברות ענק כמו גוגל, אבל גם סימנס, ועוד.

וכמובן, אחרי הפסקה להוריד את רמת החיים ולחזור להתעסק במתמטיקה זה חתיכת אתגר.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

מגניב , טוב לדעת שאני טועה לפעמים :)

שים לב שאני לא דיברתי על אנשים חסרי השכלה פורמאלית - דיברתי על אנשים עם תואר ראשון וניסיון רלוונטי מול לעשות ישר תואר שני ודיברתי על לקחת הפסקה לפני.

אבל החכמתי.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

בפירוש ישנם תחומים שדורשים רקע אקדמאי מסויים שהרבה יותר קל לרכוש במסגרת תואר מתקדם. אני טוען שרוב המשרות בעולם ה"היי טק" אינן כאלה ולרוב תואר ראשון יכסה את הבסיס הנדרש כדי לשים דריסת רגל בתחום.

לגבי החברות הגדולות לא הייתי מתרשם יותר מדי החברות הללו שולחות מאות וחלקן אלפי בקשות לראיונות במגוון תחומים ומגוון אנשים, תשתיות הגיוס של החברות הללו קשה לתפיסה מבחינת הכמויות בהן הן עוסקות

• תוכן חדש...