Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

היי טק - תתי תחומים בפיתוח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3886 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אתה הכנסת לעצמך לראש את התמונה של מישהו שכותב בJS עם 20 ספריות ולא מצליח לחשוב בהגיון.

אני עובד בחברה, עושה להם את הפרוייקט, אני לא יושב בבית ומתלהב לעצמי מאנגולר. שאני התחלתי עם JS היה רק נקי, אחרכך למדתי לעבוד עם ספריות.

במערכת שאני בונה עכשיו למשל יש לי מבחינת ספריות רק את אנגולר + 2 ספריות שהם בעצם פעולה ספציפית קטנה שהייתי בונה בעצמי אבל פשוט הורדתי כדי לחסוך זמן + polifill אחד בודד (השלמה של יכולות ספציפית שאין לחלק מהדפדפנים)

בקיצור בתכלס זה רק אנגולר. לא צריך יותר מזה, הקוד מאוד מסודר ומאוד קל לעבוד איתו. עם JS נקי זה היה לוקח לי פי 100 יותר זמן לבנות את זה.

מה שאתה אומר על הזמני טעינה זה פשוט דמגוגיה עם כל הכבוד. אתה מודד לי זמן טעינה מיושן שכולל כנראה רק את המסך הראשי, רק מה האתרים שבנויים בJS נטענים במלואם מההתחלה ואחרכך כשעוברים עמוד נטען רק המינימום ההכרחי, הדברים שהשתנו בעמוד.

אז הטעינה הראשונית טיפה יותר ארוכה כי טוענים איזה כמה קילובייטים של JS אבל אחרי זה כל לחיצה בממשק קורה מיידית ולא נטען לך כל האתר מחדש עכשיו. ברור שאתרים באנגולר או עקרון דומה עובדים יותר מהר, ולא צריך מדידות בשביל זה כי כל אחד רואה את זה בעיניים. תחשוב על ממשק אימייל וובי של פעם ועל GMAIL של היום שעובד בJS. הטעינה של הג'ימייל לוקחת קצת יותר זמן אבל אחרכך כל פעולה קורת מיידית, וזה פי 1000 יותר חשוב מהזמן טעינה הסינטטי שאתה מדבר עליו, במיוחד אם זה מערכת מידע כלשהי ולא אתר אינטרנט תדמיתי.

גם בוא לא נדבר על האיכות של התוצר, איך אתה מצפה לעשות אתר מרשים ותגובתי כמו פייסבוק או ג'ימייל למשל בלי להשתמש בהרבה מאוד JS? אולי נחזור לHTML 4 ונכתוב עיצוב בHTML כי CSS גורם לדפדפן להתאמץ קצת יותר?

האתרים שבנויים באנגולר ודומיה עובדים מעולה ומהר, ואפשרי לבנות אותם ככה מאוד מהר לעומת העבר, חוסך כסף לחברות, מקל על המתכנתים, ועושה אתרים מהירים ואיכותיים שלא היה אפשר לבנות קודם. אבל לא נשתמש בזה ונייעץ לחברות לא להשתמש בזה כי אנחנו מכירים איך וובקיט בנוי ומאחורי הקלעים זה לא יפה מה שהוא עושה עם הJS... אז מה אם החלופה זה לערבב את הקוד של הסרבר בקליינט ולכתוב פי כמה יותר קוד, העיקר מה קורה לי בזכרון של המחשב, שיש לי רק איזה 8 ג'יגה ממנו, צריך לחסוך.

עריכה אחרונה על ידי liorwohl

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא כתבתי בת'רד הזה שc# הכי פופולרית. אני יודע היטב שהיא רחוקה מכך. בתור מישהו שכתב הרבה מאוד שורות בהרבה מאוד שפות - כתבתי שהמסקנה שלי היא שלרוב הפרוייקטים בתחום הסרבר מבחינת איזון פרמטרים (מהירות כתיבה, ביצועים, איכות IDE, קלות שימוש ועוד), זהו הפתרון הטוב ביותר.

לגבי תשתיות, אתה מתכוון לסטאק של הסרברים - רובו אכן לינוקסאי מבוסס Java והכוונה שלי היא תשתיות ארגוניות של החברה, קרי, AD, EXCHANGE וכו'.

לגבי הארץ, מכיר את הקלישאה היטב (מייקרוסופט = צה"ל = ממשלה) ומשום מה היא תקפה לגבי הרבה מדינות בהן ביקרתי בתוקף תפקידי. הרוב המוחלט של הממשלות והרשויות בעולם מתבסס על מוצרי MSFT, תרצה או לא.

לגבי הפופולריות של השפות, הצגת את זה בצורה קצת דמגוגית. אני אספר לך סוד, בגוגל אתה מחפש מה שאתה רוצה למצוא. אם חיפשת "מסטיק גורם לסרטן" אתה תמצא עשרות מחקרים שקובעים כך. אם תחפש "מסטיק אינו גורם לסרטן", אתה תמצא עשרות מחקרים שמוכיחים כך. זה כמו הטייה סטטיסטית, רק הרבה יותר גרוע.

C# אינה השפה הפופולרית היום ולטעמי האישי - לא בצדק. באתרים שאני מכיר הפופולריות שלה גבוהה משל OBJ C.

לגבי ה"פרודקטיביות האדירה במקבוק" - בולשיט מארץ הבולשיטים. צר לי. אם אתה מתלהב מהעובדה שאין צורך להתקין CYGWIN כי אתה בסביבת לינוקס כדי ליצור מפתח לאנדרויד - אז אתה משלה את עצמך. הכל פתור מזמן ובלחיצת NEXT אחד. אני חושב שעולם המפתחים מושפע היום בעיקרו המוחלט מHYPE ו BUZZ של מגזיני טכנולוגיה. הסיבה שהם מתלהבים מCMD עם מסך שחור מאחורה זה כי הם מרגישים "האקרים". אפילו את המילה הזו כבר הסבו לשימוש אחר, בעיקר בהשפעת המגזינים. אני בעולם האבטחה מגיל 10 - לינוקסים וFREE BSD זרמו בדם. עברתי את זה ואין לי שום צל של ספק שפרודקטיביות שייכת למוצרי MSFT והיא רחוקה מאוד ממוצרי אפל ולינוקס. אלא אם כן אתה מכנה אפקטים של חלונות קופצים וקופסת אלומיניום יפיפיה (הקרדיט הולך אליהם) פרודקטיביות. הרי תחשוב כמה זה טיפשי שמתכנתים היום אומרים לי שלכתוב עשרות שורות CMD יותר פרודקטיבי מללחוץ NEXT. ה-ז-י-ה. הרי MSFT הגיעו מעולם הCMD לעולם NEXT, הם כבר פתרו את הבעיה בעבר ועכשיו היא חוזרת בקטע של פוזה נ-ט-ו.

לגבי פיתוח בתחום הסרבר מבחינת Deployment עם עלויות וסקיילביליות - זה לא תמיד הפתרון הכי טוב.

לגבי הקלישאה - וזה שהיא תקפה לעוד מדינות - אנחנו כנראה לא עובדים באותם ״חוגים״

פופולאריות השפות הוצגה באמצעות חיפוש בגוגל - שפות פיתוח פופולאריות ולקחית שלושת הלינקים הראשונים. אני לא מאמין בדמגוגיות.

גםאם תסתכל קצת על מקומות כמו SO , github וכו - תראה תמונה דיי דומה.

לגבי עניין המק, יאללה , נו , גם אני התקנתי הפצות לינוקס/יוניקס מאז שהייתי בן 10 (אני זוכר את גירסאת הRH הראשונה שהתקנתי בכיתה ד...) , עבדתי על כל דבר מVaxים , Win , לינוקס , יוניקס , מקים למיניהם (כולל דברים של אבטחה , תקשורת , DBA , אוטומציות ופיתוח) - אני רחוק מלהיות איזה זב חוטם שמתלהב מהתפוח על המחשב שלו ומגניב לי פעם ראשונה לראות Prompt שחור. - הכלים פשוט יותר נוחים - מההתקנות הבסיסיות של כל הכלים עד התפעול (אפילו מדברים בסיסיים כמו git , pow , brew , bundler , rake לסרבר , הדרייברים שלא צריך במק לאנדרואיד , xcode למוצרי אפל).

כן - Visual Studio הוא כלי מעולה. הסביבה Does not compliment it וזה לא קשור ללהריץ סקריפטים עם Terminal.

לגבי Webkit - גוגל לא גנבו אותו - אפל פירסמו את Webkit בתור קוד פתוח על מנת ליצור מנוע רינדור נורמאלי וסטנדרטי - גוגל זו אחת החברות העיקריות שתרמו לו קוד לאורך הזמן ביחד עם אפל.

חבל שהם התפצלו עם כרומיום והגירסאות האחרונות.

למזלינו (וזו הסיבה העיקרית שהMobile web לא קבור לגמרי בתוך עצמו) - Webkit מהווה את הבסיס של בערך כל הדפדפנים במובייל שהם לא Winphone.

ליביו (אכלתי את הראש על הרקע שלי ושל סובבי מספיק פעמים בפורום אני בטוח :))

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אני רק יוסיף, בתור מי שבארבע שנים האחרונות כתב צד שרת בc#, זה אחלה כשאתה בסטארטאפ שמקבל את כל התוכנה בחינם או שבא לך לבנות איזה פרוטוטייפ בסביבה שלדעתי היא בהחלט הכי פרודוקטיבית שקיימת, אבל כשמדלגים לשלב הבא לscale אמיתי, לאף אחד אין כסף או רצון לפרוס מאות שרתים עם שכבות שמנמנות של ווינדוס.

לגבי ג'אוה סקריפט אני מכיר כמה וכמה מפתחים בתחום שכותבים קוד שמגיע למאות מיליוני דפדפנים, לא הייתי ממהר להספיד את התחום בערימות של מפתחים גרועים, כמו בכל תחום יש ויש, התחום הזה עבר שיפור משמעותי בחמש שנים האחרונות.

פורסם
אפרופו.

אני מת על DB. איך מגיעים לרמה של DBA, ומה צריך ללמוד לשם כך? מה בעצם ההגדרה של DBA? אלוף בשאילתות sql?

DBA זה כולל שאילתות והרבה הרבה הרבה יותר, שאילתות זה החלק הקטן והקל ביותר בתפקיד DBA.

להגיע לרמה של DBA יש קורסים מתאימים (מבוא לבסיסי נתונים באקדמיה / קורס DBA בג'ון ברייס וכו') ומשם להמשיך (קורס בסיסי נתונים מתקדם או DBA במערכות ספציפיות) וכו' וכו'.

בתור התחלה אתה תצטרך לחפש עבודת DBA מתחיל בצוות DBA של חברה גדולה שמחזיקה צוות DBA ולא איש DBA (אף אחד לא ייקח מישהו בלי נסיון בכלל כאיש DBA יחיד).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

שאלה לי: עד כמה נפוץ היום פיתוח ב JSP\SERVLETS בצד שרת? או ש PHP שולטת ללא עוררין?

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם
שמישהו ישים תמונות של ערומות לפני שהפורום מתרוקן מיושביו...

שמישהו ימחק את ההודעה שלי מכאן שלא יצוץ לי שוב השרשור הזה ב'דברים שהגבתי' :(

אני מרגיש כמו רובוטריק בשיעור בייסיק

DBA זה כולל שאילתות והרבה הרבה הרבה יותר, שאילתות זה החלק הקטן והקל ביותר בתפקיד DBA.

להגיע לרמה של DBA יש קורסים מתאימים (מבוא לבסיסי נתונים באקדמיה / קורס DBA בג'ון ברייס וכו') ומשם להמשיך (קורס בסיסי נתונים מתקדם או DBA במערכות ספציפיות) וכו' וכו'.

בתור התחלה אתה תצטרך לחפש עבודת DBA מתחיל בצוות DBA של חברה גדולה שמחזיקה צוות DBA ולא איש DBA (אף אחד לא ייקח מישהו בלי נסיון בכלל כאיש DBA יחיד).

g6a6dZC.gif

The first one to get angry loses

פורסם

בדיוק רציתי להביא את הקישור הזה,

מה רואים? C++ יורד, Front End - שזה JS עולה, אפליקציות עולה

השאר (שפות עיליות רגילות בעיקר) נשאר במקום.

אנשים ימשיכו לזלזל בJS כי פעם היו צריכים לעשות חורים בדף כדי לתכנת. מי שמסתכל קדימה רואה מה יהפוך לאלקטרוניקה של היום (אין עבודה) ומה יש לו עוד עתיד.

בכל מקרה הדברים משתנים עם הזמן, אז לטעמי יותר חכם להתחיל במשהו שיש לו עתיד בתור התחום המוביל לטווח הרחוק ביותר האפשרי, לא להתחיל במשהו מיושן.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
שמישהו ישים תמונות של ערומות לפני שהפורום מתרוקן מיושביו...

שמעתי שקראתם לי, אל תדאגו אני אציל את הפורום:

1988_bmw_m3_m3evo-pic-20939.jpeg

smoked_brisket_2.jpg

a7a324eb59ebcdf7a64f84b88e335d66.jpg

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

קראתי בעיון את השרשור. מסכים עם חלק מהדברים (בטח כשבתקופה האחרונה אני יותר בצד של הראיה ה'עסקית' - כלומר איך בת'כלס עושים כסף מכל מה שפותח. אגב מגזינים טכנולוגיים שונים - מה שאני לא אוהב זה שבתקופה האחרונה סטארטאפ נמדד לפי מה שהוא גייס ולא לפי מה שהרוויח, וזה גם מה שמופיע בקובייה של התקציר.

ברשות פותח השרשור*, שאלה לשבלול (או לכל אחד אחר פה): נניח וכיום אני מרים סטארטאפ. נניח. יש אתר ש'מאחסן' מסמכים כלשהם (כמובן שהמסמכים מאוחסנים ב-DB; אגב, בגלל העובדה שהמפתחות שלהם ממויינים לרוב בסדר עולה, חשבתי להשתמש בfile-system כ-DB...), יש אפליקציה לטאבלט/סמארטפון שמאפשרת גישה לאותם המסמכים, ויש API למפתחי התוכנות הקיימות בשוק כדי שאלו יוכלו לכתוב ולקרוא מסמכים - תוכנות אלו כתובות בכל מיני שפות. לו אתה הייתה הארכיטקט הראשי, איך היית מתכנן? כמובן שיהיה סקלאבילי :-)

תודה!

*לשאלה המקורית שלך אין לי תשובה חד משמעית. תמיד יש אופנות, תמיד יש דעות לכאן ולכאן. יש תחומים נישתיים שמכניסים יפה, אבל מצד שני לפי חלק מהדעות יותר קשה למצוא בהם עבודה (כי צריכים פחות מתכנתים), ולפי חלקן זה טוב שאין הרבה מתכנתים כי ככה ישלמו יותר לאלו שכן מתעסקים בזה. בקיצור, אפשר לתמצת את התשובה שלי ב-3 מלים: "אין לי מושג" :-)

עריכה אחרונה על ידי aa123
פורסם (נערך)

בקיצור, שתי תמונות שוות את כל הסיפורים פה.

מי שיודע מי זה הוא כנראה מפתח טוב יותר ממי שלא יודע מי זה, למה ? כי מי שיודע מי זה כנראה חפרן לא קטן (וכדי להיות מפתח טוב צריך קודם כל לדעת לחפור טוב).

הנה, המצאתי לכם אחלה שאלה לראיון עבודה :-D

pic.png

ומי שלא, הנה תמונה בשבילו (בשביל שאחראי הפורנו לא ינעל את השרשור הזה).

pic2.jpg

עריכה אחרונה על ידי Alon_A

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

ברשות פותח השרשור*, שאלה לשבלול (או לכל אחד אחר פה): נניח וכיום אני מרים סטארטאפ. נניח. יש אתר ש'מאחסן' מסמכים כלשהם (כמובן שהמסמכים מאוחסנים ב-DB; אגב, בגלל העובדה שהמפתחות שלהם ממויינים לרוב בסדר עולה, חשבתי להשתמש בfile-system כ-DB...), יש אפליקציה לטאבלט/סמארטפון שמאפשרת גישה לאותם המסמכים, ויש API למפתחי התוכנות הקיימות בשוק כדי שאלו יוכלו לכתוב ולקרוא מסמכים - תוכנות אלו כתובות בכל מיני שפות. לו אתה הייתה הארכיטקט הראשי, איך היית מתכנן? כמובן שיהיה סקלאבילי :-)

תודה!

זה תלוי בדרישות האחזור (retrieval); האם מתבצע חיפוש של metadata על המסמכים? אם כן, איך נראה המטא-דאטה? שדות המטא דינמיים? חיפוש full text? מה גודל המסמך הממוצע? האם יש צפי לפופולריות של מסמכים מסויימים או שהגישה תהיה פחות או יותר אחידה? כמה מסמכים יועלו במקביל? האם יועלו ב-batch? כמה בקשות לשניה אתה צופה? מה זמן התגובה המקס' המקובל עליך לכל סוג בקשה (חיפוש, איחזור, העלאה), וכו' וכו'.

כפי שאתה מבין, יש הרבה שיקולים. :-D

Leasingfahrzeug oder nichts

פורסם
שאלה לי: עד כמה נפוץ היום פיתוח ב JSP\SERVLETS בצד שרת? או ש PHP שולטת ללא עוררין?

לפחות איפה שאני רואה (שמן הסתם זה עולם ה J2EE) זה בהחלט חי וקיים.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
*לשאלה המקורית שלך אין לי תשובה חד משמעית. תמיד יש אופנות, תמיד יש דעות לכאן ולכאן. יש תחומים נישתיים שמכניסים יפה, אבל מצד שני לפי חלק מהדעות יותר קשה למצוא בהם עבודה (כי צריכים פחות מתכנתים), ולפי חלקן זה טוב שאין הרבה מתכנתים כי ככה ישלמו יותר לאלו שכן מתעסקים בזה. בקיצור, אפשר לתמצת את התשובה שלי ב-3 מלים: "אין לי מושג" :-)

לא רק זה אלא שבתחומים הנישתיים אתה צריך להיות טוב, כשבתחומי האופנה אתה צריך להיות רק מעל הממוצע, ובשיאי הביקוש לאותה אופנה אתה יכול להיות גם חציל עם מקלדת.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...