Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

היי טק - תתי תחומים בפיתוח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3885 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוי, נו, עוד פאנבוי של מיקרוסופט?

זהו, ברח לך בבת אחת כל המוניטין מהשבלול. צריך לתקן את החור בטורבו.

ושוב זה מחזיר אותי בפעם האלף למשל הפטיש והמסמר...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ברור, כשגונבים הכול מכולם, זה כולל את הפתרונות...

;-)

הכול ברוח טובה.

אם אחזור רגע לשאלה הפותחת -

זה לא ממש משנה ממה מתחילים,

נכון להיום יש דרישה למתכנתים בכל תחום שהוא

ויש אלף ואחת כיווני התמחות לבחירה.

אחרי שתצבור ניסיון תוכל לבחור בתחום מסוים או לקפוץ בין תחומים כאוות נפשך וכמידת סקרנותך ויכולתך.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
SharePoint

Godaddy.com

Stackoverflow.com

סתם משליפה קלילה מהזכרון. אגב, רוב ארגוני הF500 לדוגמה מתבססים על מוצרי מייקרוסופט (משרד\מייל\אופיס\מערכות הפעלה וכו').

הסטארטאפים\ארגונים בינונים כמובן לא מתעסקים בזה כי הם מתבאסים לשלם כסף.

באופן כללי אתה צודק - אבל הפרסום הנוכחי שלהם נראה מבטיח מאוד. אם הם יצליחו להתקרב לרמה שמוצגת בפרסום, אין ספק שC# משתלט על השוק...

sharepoint זה גועל נפש.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

אני מתחבר היטב למה ששבלול כתב בנושא יחס המתכנתים הטובים לפי מקצועות, מבחינת אחוזים תמצאו הרבה פחות תוכניתני C++ גרועים מאשר תוכניתני C# גרועים.

אני לא מתחבר לזה ש-C# עדיפה על Java (בטח לא מדוט נט 2).

מערכת ההפעלה של נוקיה הייתה Symbian.

ואני עובד בחברה שהמוצרים שלה נגעו כנראה ברובכם אם לא בכולכם, והמוצר כתוב עם תשתית C++ ועליה ממשק C# (ובקרוב ממשק Java לאנדרואיד), ככה שבהחלט יש מוצרים שכתובים ב-C#, צריך רק לדעת מה הכוונה כשאתה מתחיל לפתח.

בנוגע לתחומים: הכי חם זה כמובן מובייל, וכולם נוהרים לשם, הכי יציב זה תכנות כמו C++, משלמים הכי טוב בתשתיות, אבל זו טעות (שאתה תבין אותה מאוחר) לבחור תת תחום לפי זה - השכר מאוד דומה ברוב התחומים (למעט HTML ויש שיאמרו שזה בכלל לא תכנות) באותה רמת נסיון, לך לפי התת תחום שאליו אתה מתחבר, אחרת תהיה מאוד מתוסכל מאוד מהר.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אני מתחבר היטב למה ששבלול כתב בנושא יחס המתכנתים הטובים לפי מקצועות, מבחינת אחוזים תמצאו הרבה פחות תוכניתני C++ גרועים מאשר תוכניתני C# גרועים.

אני לא מתחבר לזה ש-C# עדיפה על Java (בטח לא מדוט נט 2).

מערכת ההפעלה של נוקיה הייתה Symbian.

ואני עובד בחברה שהמוצרים שלה נגעו כנראה ברובכם אם לא בכולכם, והמוצר כתוב עם תשתית C++ ועליה ממשק C# (ובקרוב ממשק Java לאנדרואיד), ככה שבהחלט יש מוצרים שכתובים ב-C#, צריך רק לדעת מה הכוונה כשאתה מתחיל לפתח.

בנוגע לתחומים: הכי חם זה כמובן מובייל, וכולם נוהרים לשם, הכי יציב זה תכנות כמו C++, משלמים הכי טוב בתשתיות, אבל זו טעות (שאתה תבין אותה מאוחר) לבחור תת תחום לפי זה - השכר מאוד דומה ברוב התחומים (למעט HTML ויש שיאמרו שזה בכלל לא תכנות) באותה רמת נסיון, לך לפי התת תחום שאליו אתה מתחבר, אחרת תהיה מאוד מתוסכל מאוד מהר.

אני הכי אהבתי בתואר את הקורסים התיאורטיים - מבני נתונים, אלגוריתמים, מודלים חישוביים. איזה תחום הכי קרוב לשם? מחקר ופיתוח?

פורסם

אני לא מבין מההודעות כלום לצערי, פרט למילות הקישור, אבל שבלול משכנע למדי,

למרות שבלינוקס זה לא היה קורה וזה חשוב לזכור.

לאחר הקריאה ברשותכם שאלה - איך אומרים C# ?

סי סולמית ?

The first one to get angry loses

פורסם
אני הכי אהבתי בתואר את הקורסים התיאורטיים - מבני נתונים, אלגוריתמים, מודלים חישוביים. איזה תחום הכי קרוב לשם? מחקר ופיתוח?

זה תחום האלגוריתמיקה בעיקרון, בכל חברה יקראו לזה משהו אחר, אצל שבלול זה נקרא "ארכיטקט תוכנה ראשי".

העניין הוא שזה לא תחום שממנו אתה מתחיל, זה לא תפקיד ראשון ולא תפקיד שני אלא זה מתכנת מצוין שמתקדם לשם לאט לאט.

מחקר ופיתוח (R&D) אגב זה בד"כ מחלקה שלמה בחברה שבה יש את כל תחום הפיתוח, UI, QA ועוד ועוד.

אני לא מבין מההודעות כלום לצערי, פרט למילות הקישור, אבל שבלול משכנע למדי,

למרות שבלינוקס זה לא היה קורה וזה חשוב לזכור.

בוודאי שבלינוקס לא היה קורה :lol:

לאחר הקריאה ברשותכם שאלה - איך אומרים C# ?

סי סולמית ?

קוראים זאת סי שארפ, או באנגלית C Sharp

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
זה תחום האלגוריתמיקה בעיקרון, בכל חברה יקראו לזה משהו אחר, אצל שבלול זה נקרא "ארכיטקט תוכנה ראשי".

העניין הוא שזה לא תחום שממנו אתה מתחיל, זה לא תפקיד ראשון ולא תפקיד שני אלא זה מתכנת מצוין שמתקדם לשם לאט לאט.

מחקר ופיתוח (R&D) אגב זה בד"כ מחלקה שלמה בחברה שבה יש את כל תחום הפיתוח, UI, QA ועוד ועוד.

בוודאי שבלינוקס לא היה קורה :lol:

קוראים זאת סי שארפ, או באנגלית C Sharp

אז בתור עבודה ראשונה בשבילי, כשאני שואף להיות שם כמה שיותר מהר, במה היית ממליץ לי להתחיל?

פורסם

אני הייתי ממליץ שתעשה סבב תפקידים, תיכנות בשפה כמו C/C++ כדי לצבור נסיון בתכנות Unmanaged, תפקיד בתשתיות, DBA (לא בהכרח להיות ה-DBA, אבל לעבוד תחת DBA), אבטחת מידע / סייבר ובטח שכחתי עוד כמה תפקידים שחשוב לעבור בהם.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

שרשור מעניין מאד.

דבר ראשון, בהצלחה.

דבר שני, אני מאמין שתוכל לקבל מושג טוב על כיוונים עתידיים אם תחפש פרוייקטי קוד פתוח ותצטרף כתורם, מכל סוג שהוא. אני מאמין שהחבר'ה פה יוכלו לכוון אותך לפרויקטים כאלה.

חוץ מאשר כיוון, זה גם ייתן לך נסיון שתוכל להשתמש בו כשתתמודד על תפקידים.

עריכה, חצי אופ טופיק: ברור שמתכנת פולסטאק צריך להיות שפיץ ומנוסה, אבל האם אפשר לקחת בוגר טרי ולהפוך אותו לפולסטקאי סביר (מיישם, לא ארכיטקט כמובן)? מה זה ידרוש ממנו?

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

רוב החברות Fortune 500 אולי משתמשות במוצרי מייקרוסופט על הDesktop , מפתחים? כל התשתיות שלהם? זה רחוק מלהיות המצב.

אני מכיר מעט מאוד חברות גדולות שיש להם Backend בתור Services על שרתי חלונות.

הרוב עושים דפלויים באמזון , הרוקו או כל מני סטים אחרים של מכונות וירטואליות מבוססות לינוקס.

תעיף מבט גם בגוגל בארה״ב מה סוג המחשבים השולט בפיתוח (רמז , יש עליהם לרוב תפוח ולא בגלל הפוזה. נסה לכתוב קצת רובי , או אפילו אנדרואיד על חלונות - לא קרוב להיות כיף גדול והרבה פחות פרודוקטיבי).

זה ממש לא סטארטאפים שמתקמצנים.

וסי שארפ - חזקה מאוד בארץ איפה שמייקרוסופט נותנת את הכל בחינם באוניברסיטאות , דילים טובים עם הצבא וכו - בעולם - זו בטח לא שפה שמשתלטת בדברים שהם לא Desktop שהוא תחום בירידה.

ולינק קטן שממחיש בצורה ויזואלית פופולאריות של שפות:

http://langpop.com/

סישארפ היא גם מאחורי Objective C שהיא לכאורה איזוטרית ממנה משמעותית...

גם בטיובי:

http://www.tiobe.com/index.php/content/paperinfo/tpci/index.html

(הירידה בObjective C אגב פה היא בעיקר עקב סוויפט)

חפש גם סישארפ בלינק הבא:

https://www.wikiwand.com/en/Programming_languages_used_in_most_popular_websites

בקיצר... לא ממש.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

כל הירידה כאן על js מטופשת לגמריי. פעם היו בונים אתרים בלי הפרדה בין הסרבר לקליינט, היה קוד php / asp c# / .net או כל דבר אחר בתוך הhtml וכל פעולה באתר גרמה לאתר להטען מחדש וזה היה איטי (טעינה ראשונית יותר מהירה, אבל כל טעינה אחרי זה, הרבה יותר איטית)

מה שעושים היום זה מפתחים server בשפה שמתאימה לזה כמו java / php / c sharp, והכל ממומש עם ממשק rest סטנדרטי, שאילו ניגש הממשק הוובי בשפת תכנות היחידה שזמינה בכל הדפדפנים ובכל המכשירים javascript, אממה, javascript בגרסה הנוכחית שפה מאוד חזקה אבל מאוד מאוד לא נוחה לשימוש בשביל הדברים העיקריים שעושים איתה, כל פעולה סטנדרטית שעושים מאות פעמים באתר, בjs נקי צריך לכתוב בהרבה קוד. זה משתפר בגרסה הבאה (6) אבל יש עוד זמן לזה.

מתכנת ווב טוב מכיר את js המקורית ומסוגל לבנות איתה כמו שהיא אתר שעושה כל מה שיבקשו ממנו. אבל למה להמציא את הגלגל? יש ספריות שבנויות על גבי js שמכילות את הכלים הרגילים שצריך לכל מערכת.. Angular jquery נגיד 2 שמות שהרוב מכירים.

מתכנת טוב ידע להשתמש באתר שלו בספריה אחת שתעשה הכל ביעילות ובקוד הכי מסודר ויפה שיש, עם ניצול מקסימלי של יכולות של html css שיכולים להוריד כמויות קוד js.

מתכנת רע, שזה כנראה היחיד ששבלול ראה, ישלב באותו הפרוייקט 15 ספריות, לא ידע לנצל בכלל את כל היכולות של נגיד אנגולר בפרוייקט שלו ויכתוב הרבה יותר קוד ממה שהוא היה צריך, זה יהיה לא קריא ולא יהיה אפשר לתחזק.

אז לבטל ככה בזלזול את הספריות האלה זה פשוט מטופש, כי לצורת העבודה והממשק שמצפים ממערכת וובית בימינו, הדבר הכי הגיוני בעולם זה לשלב angularjs. כל דבר אחר יקח הרבה יותר זמן להכין.

מה שיפה בjs ובווב בכלל זה שהכל נורא גמיש, בניגוד לשפות כמו java. הגישת עבודה של לפני 15 שנה והגישה שהתפתחה עם jquery והגישה שהתפתחה עם אנגולר שונות מאוד, אבל הכל js... אז כן כל פעם ההתפתחות פישטה את העבודה (למי שלמד ולא ערבב קוד מיושן בתוך חדש כי הוא זלזל בכל מה שחדש, בדיוק כמו שבלול כאן.. או כמו מי שהחלפתי במקום העבודה הנוכחי שלי, שכל קוד 500 שורות שלו אני כותב ב50 שורות.. ושנינו באותו הפרויקט באנגולר)

אז כל הסיפור זה פעם בתקופה ללמוד את הגישה העדכנית, אף אחד לא מכריח אותך, פשוט כשאתה עודה את זה אתה רואה כמה שזה יותר קל ומתלהב מזה בעצמך, ובנינו זה לא קשה בכלל.. אז מזה מפחדים?

כל זה נכון לweb, שאני חושב שזה העתיד ומה שכדאי לדעת, בתחום הזה הביקושים הכי גבוהים, כי גם אתרים, גם מערכות מידע, גם ממשקים לכל מערכת back office, גם אפליקציות לפעמים, הכל בנוי וובי היום. כל דבר אחר מצטמצם...

אני אישית מתעסק בעיקר בקליינט סייד (js) אבל גם חזק בסרבר סייד, וכשצריך לבנות את הrest אני יודע לעשות את זה בעצמי, ושילוב כזה מאוד מועיל למקומות עבודה לפי דעתי יותר ממתכנת c או אמבדד שעם כל הכבוד לכמה שזה הרבה יותר קשה, צריך פחות.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
אני הייתי ממליץ שתעשה סבב תפקידים, תיכנות בשפה כמו C/C++ כדי לצבור נסיון בתכנות Unmanaged, תפקיד בתשתיות, DBA (לא בהכרח להיות ה-DBA, אבל לעבוד תחת DBA), אבטחת מידע / סייבר ובטח שכחתי עוד כמה תפקידים שחשוב לעבור בהם.

אפרופו.

אני מת על DB. איך מגיעים לרמה של DBA, ומה צריך ללמוד לשם כך? מה בעצם ההגדרה של DBA? אלוף בשאילתות sql?

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם
רוב החברות Fortune 500 אולי משתמשות במוצרי מייקרוסופט על הDesktop , מפתחים? כל התשתיות שלהם? זה רחוק מלהיות המצב.

אני מכיר מעט מאוד חברות גדולות שיש להם Backend בתור Services על שרתי חלונות.

הרוב עושים דפלויים באמזון , הרוקו או כל מני סטים אחרים של מכונות וירטואליות מבוססות לינוקס.

תעיף מבט גם בגוגל בארה״ב מה סוג המחשבים השולט בפיתוח (רמז , יש עליהם לרוב תפוח ולא בגלל הפוזה. נסה לכתוב קצת רובי , או אפילו אנדרואיד על חלונות - לא קרוב להיות כיף גדול והרבה פחות פרודוקטיבי).

זה ממש לא סטארטאפים שמתקמצנים.

וסי שארפ - חזקה מאוד בארץ איפה שמייקרוסופט נותנת את הכל בחינם באוניברסיטאות , דילים טובים עם הצבא וכו - בעולם - זו בטח לא שפה שמשתלטת בדברים שהם לא Desktop שהוא תחום בירידה.

ולינק קטן שממחיש בצורה ויזואלית פופולאריות של שפות:

http://langpop.com/

סישארפ היא גם מאחורי Objective C שהיא לכאורה איזוטרית ממנה משמעותית...

גם בטיובי:

http://www.tiobe.com/index.php/content/paperinfo/tpci/index.html

(הירידה בObjective C אגב פה היא בעיקר עקב סוויפט)

חפש גם סישארפ בלינק הבא:

https://www.wikiwand.com/en/Programming_languages_used_in_most_popular_websites

בקיצר... לא ממש.

לא כתבתי בת'רד הזה שc# הכי פופולרית. אני יודע היטב שהיא רחוקה מכך. בתור מישהו שכתב הרבה מאוד שורות בהרבה מאוד שפות - כתבתי שהמסקנה שלי היא שלרוב הפרוייקטים בתחום הסרבר מבחינת איזון פרמטרים (מהירות כתיבה, ביצועים, איכות IDE, קלות שימוש ועוד), זהו הפתרון הטוב ביותר.

לגבי תשתיות, אתה מתכוון לסטאק של הסרברים - רובו אכן לינוקסאי מבוסס Java והכוונה שלי היא תשתיות ארגוניות של החברה, קרי, AD, EXCHANGE וכו'.

לגבי הארץ, מכיר את הקלישאה היטב (מייקרוסופט = צה"ל = ממשלה) ומשום מה היא תקפה לגבי הרבה מדינות בהן ביקרתי בתוקף תפקידי. הרוב המוחלט של הממשלות והרשויות בעולם מתבסס על מוצרי MSFT, תרצה או לא.

לגבי הפופולריות של השפות, הצגת את זה בצורה קצת דמגוגית. אני אספר לך סוד, בגוגל אתה מחפש מה שאתה רוצה למצוא. אם חיפשת "מסטיק גורם לסרטן" אתה תמצא עשרות מחקרים שקובעים כך. אם תחפש "מסטיק אינו גורם לסרטן", אתה תמצא עשרות מחקרים שמוכיחים כך. זה כמו הטייה סטטיסטית, רק הרבה יותר גרוע.

C# אינה השפה הפופולרית היום ולטעמי האישי - לא בצדק. באתרים שאני מכיר הפופולריות שלה גבוהה משל OBJ C.

לגבי ה"פרודקטיביות האדירה במקבוק" - בולשיט מארץ הבולשיטים. צר לי. אם אתה מתלהב מהעובדה שאין צורך להתקין CYGWIN כי אתה בסביבת לינוקס כדי ליצור מפתח לאנדרויד - אז אתה משלה את עצמך. הכל פתור מזמן ובלחיצת NEXT אחד. אני חושב שעולם המפתחים מושפע היום בעיקרו המוחלט מHYPE ו BUZZ של מגזיני טכנולוגיה. הסיבה שהם מתלהבים מCMD עם מסך שחור מאחורה זה כי הם מרגישים "האקרים". אפילו את המילה הזו כבר הסבו לשימוש אחר, בעיקר בהשפעת המגזינים. אני בעולם האבטחה מגיל 10 - לינוקסים וFREE BSD זרמו בדם. עברתי את זה ואין לי שום צל של ספק שפרודקטיביות שייכת למוצרי MSFT והיא רחוקה מאוד ממוצרי אפל ולינוקס. אלא אם כן אתה מכנה אפקטים של חלונות קופצים וקופסת אלומיניום יפיפיה (הקרדיט הולך אליהם) פרודקטיביות. הרי תחשוב כמה זה טיפשי שמתכנתים היום אומרים לי שלכתוב עשרות שורות CMD יותר פרודקטיבי מללחוץ NEXT. ה-ז-י-ה. הרי MSFT הגיעו מעולם הCMD לעולם NEXT, הם כבר פתרו את הבעיה בעבר ועכשיו היא חוזרת בקטע של פוזה נ-ט-ו.

כל הירידה כאן על js מטופשת לגמריי. פעם היו בונים אתרים בלי הפרדה בין הסרבר לקליינט, היה קוד php / asp c# / .net או כל דבר אחר בתוך הhtml וכל פעולה באתר גרמה לאתר להטען מחדש וזה היה איטי (טעינה ראשונית יותר מהירה, אבל כל טעינה אחרי זה, הרבה יותר איטית)

מה שעושים היום זה מפתחים server בשפה שמתאימה לזה כמו java / php / c sharp, והכל ממומש עם ממשק rest סטנדרטי, שאילו ניגש הממשק הוובי בשפת תכנות היחידה שזמינה בכל הדפדפנים ובכל המכשירים javascript, אממה, javascript בגרסה הנוכחית שפה מאוד חזקה אבל מאוד מאוד לא נוחה לשימוש בשביל הדברים העיקריים שעושים איתה, כל פעולה סטנדרטית שעושים מאות פעמים באתר, בjs נקי צריך לכתוב בהרבה קוד. זה משתפר בגרסה הבאה (6) אבל יש עוד זמן לזה.

מתכנת ווב טוב מכיר את js המקורית ומסוגל לבנות איתה כמו שהיא אתר שעושה כל מה שיבקשו ממנו. אבל למה להמציא את הגלגל? יש ספריות שבנויות על גבי js שמכילות את הכלים הרגילים שצריך לכל מערכת.. Angular jquery נגיד 2 שמות שהרוב מכירים.

מתכנת טוב ידע להשתמש באתר שלו בספריה אחת שתעשה הכל ביעילות ובקוד הכי מסודר ויפה שיש, עם ניצול מקסימלי של יכולות של html css שיכולים להוריד כמויות קוד js.

מתכנת רע, שזה כנראה היחיד ששבלול ראה, ישלב באותו הפרוייקט 15 ספריות, לא ידע לנצל בכלל את כל היכולות של נגיד אנגולר בפרוייקט שלו ויכתוב הרבה יותר קוד ממה שהוא היה צריך, זה יהיה לא קריא ולא יהיה אפשר לתחזק.

אז לבטל ככה בזלזול את הספריות האלה זה פשוט מטופש, כי לצורת העבודה והממשק שמצפים ממערכת וובית בימינו, הדבר הכי הגיוני בעולם זה לשלב angularjs. כל דבר אחר יקח הרבה יותר זמן להכין.

מה שיפה בjs ובווב בכלל זה שהכל נורא גמיש, בניגוד לשפות כמו java. הגישת עבודה של לפני 15 שנה והגישה שהתפתחה עם jquery והגישה שהתפתחה עם אנגולר שונות מאוד, אבל הכל js... אז כן כל פעם ההתפתחות פישטה את העבודה (למי שלמד ולא ערבב קוד מיושן בתוך חדש כי הוא זלזל בכל מה שחדש, בדיוק כמו שבלול כאן.. או כמו מי שהחלפתי במקום העבודה הנוכחי שלי, שכל קוד 500 שורות שלו אני כותב ב50 שורות.. ושנינו באותו הפרויקט באנגולר)

אז כל הסיפור זה פעם בתקופה ללמוד את הגישה העדכנית, אף אחד לא מכריח אותך, פשוט כשאתה עודה את זה אתה רואה כמה שזה יותר קל ומתלהב מזה בעצמך, ובנינו זה לא קשה בכלל.. אז מזה מפחדים?

כל זה נכון לweb, שאני חושב שזה העתיד ומה שכדאי לדעת, בתחום הזה הביקושים הכי גבוהים, כי גם אתרים, גם מערכות מידע, גם ממשקים לכל מערכת back office, גם אפליקציות לפעמים, הכל בנוי וובי היום. כל דבר אחר מצטמצם...

אני אישית מתעסק בעיקר בקליינט סייד (js) אבל גם חזק בסרבר סייד, וכשצריך לבנות את הrest אני יודע לעשות את זה בעצמי, ושילוב כזה מאוד מועיל למקומות עבודה לפי דעתי יותר ממתכנת c או אמבדד שעם כל הכבוד לכמה שזה הרבה יותר קשה, צריך פחות.

שלום. יש בועת היי טק כבדה מאוד שגרמה לעובדים שלה לחשוב הרבה יותר על הטכנולוגיות מאשר על המוצר ועל הלקוחות.

אני מכיר את רזי JS בצורה מאוד, מאוד עמוקה. את קוד הדפדפנים המוכרים והמנוע שלוקח את הJS שלך וגורם להצגת אלמנטים בדף ריברסתי במשך חודשים, במיוחד את WebCore או "בלינק" (גוגל גנבו את הרינדור של WebKit מזמן, סיפור אחר). אני יודע איך הדפדפנים מציגים את מה שאתה כותב בשפה עילית. אני יכול להכנס פה לעניינים טכניים כבדים ולהסביר לך בצורה חד משמעית למה זה טיפשי מאוד להשתמש בעשרות ספריות מנופחות ולמה אתה יכול להיות בטוח שהכרתי את כל סוגי המתכנתים לעומת מה שאתה חושב (ייעצתי ל12 חברות היי טק עד היום, קטנות, בינוניות וגדולות).

אני לא אלאה אותך בפרטי הרינדור (למרות שכתבתי כבר ומחקתי כי זה חופר) ומה קורה מאחורי הקלעים אבל אני אקצר ישר לבעיה העיקרית.

לפני כמה שנים שוק היי טק קיבל פיצוץ אינפלטיבי, בגלל שכל העולם רוצה להשתתף בחגיגת השכר, גם אלו שאין להם טיפת זיקה למחשב, הרבה חסרי רצון\חסרי זיקה\חסרי יכולת למידה עצמית נכנסו לשוק.

איך הכי קל להכנס לשוק? JS. זוהי שפה קלה במיוחד ואינה דורשת ידע עמוק בעולם המחשוב. היא חסרת IO אמיתי, חסרת זכרון, חסרת תקשורת ובעצם חסרת רוב האלמנטים הבסיסיים (והקשים) שאכן מתרחשים מאחורי הקלעים אך למתכנת לרוב אין מושג שהם קיימים ומה הם עושים. התוצאות שלה גם ויזואליות מיד כך שהמתכנת "מבסוט". וזו בדיוק הבעיה - הממוצע של איכות המתכנתים בתחום נקרע לגזרים.

איפה ההוכחה? צא מהבועה רגע. צא מעולם המחשב, צא מהמקבוק שלך ותבין שאתה, בתור מפתח, שווה ברמתך לעובד במפעל. אתה מייצר דברים. סטארטאפ, למרות ההילה המטורפת שסביבו והספות היפות בצבע של הלוגו, הוא עסק בדיוק, אבל בדיוק כמו הקיוסק השכונתי שלך. מטרת העסק היא להכניס כסף, לא ליצור סביבת עבודה מגניבה להיפסטרים של מקבוקים עם מדבקות של AngularJS. זו תופעת לוואי שרוב הסטארטאפים נאלצו לענות לסטנדרטים שהיא הציבה.

עסק, מתבסס על לקוחותיו. לקוחות העסק מתבססים על מוצר.

מאז התפוצצות עולם הJS, מנקודת המבט של הלקוחות, דבר אחד עיקרי קרה:

אתרי אינטרנט כיום עולים ב40% יותר לאט מאשר הם עלו לפני 4 שנים (נחש מה קרה בדיוק אז...)

אתרי אינטרנט במובייל עולים ב70% יותר לאט מאשר הם עלו לפני 4 שנים.

אין סטטיסטיקה שאומרת אחרת, כי המספרים פשוט כל כך גרועים.

כל זאת, למרות העלייה הדרסטית במהירות החיבור לאינטרנט.

למי אכפת מהעובדה שעכשיו אתה כותב JS בצורה יותר "סקלבילית, מגניבה ועוד [הכנס סופרלטיב היפסטרי מTECH CRUNCH] אחר"?

למי אכפת מהעובדה שהיום הJS מופרד לחלוטין מהSERVER?

למי אכפת מהעובדה שאתה עובד במקבוק עם CMD עם רקע שחור ויש לך מדבקת אנגולר על גב המחשב?

רק לך. הלקוחות סובלים מאפליקציות\אתרים איטיים וזו עובדה אמפירית.

יודע מה, גוגל עצמם מקדמים את הבייבי Angular שלהם לטובת קהילת הFanboys המסוגרת היטב, הם יודעים שהם תפסו אתכם כמו וו. נחש מה? גוגל עצמם לא סומכים על הפרויקט הזה. גוגל משתמשים בAngular ב1% בודד מהפרוייקטים הפומביים שלהם. למה? הרי זה "סקלבילי + AIO + חרטה אחרת", לא?

דוגמה נוספת להייפ, כמעט כל סקר שבוצע בתחום הUX מבטל לחלוטין את השימוש בSPA והעיצוב המודרני של הרוב המוחלט של אתרי הסטארטאפים (גלילה למטה ואין סוף גרפיקה זזה) וזו עוד הוכחה שהמוח של הסטארטאפיסטים תקוע בהכרח בהגיגים של מגזיני טכנולוגיה מבוססי כתבות בתשלום לעומת כורח המציאות המורה אחרת לחלוטין.

בנוסף אני חושב שהתפוצצות הJS פגעה אנושות בR של הR&D. הR הפך להיות פאקינג ספריות על גבי ספריות במקום אלגוריתמים גאוניים, פרוטוקולים חדשניים או טכנולוגיות חדשות. היום, אנגולר היא "טכנולוגיה".

מבחינת הנסיון שלי אני אקצר: מגיל 8 על מקלדת, אבטחה, פיתוח, DBs, Web, מובייל (עוד מימי הסימביאן) ומחקר. פיתחתי את כלי הבוטנט הפופולרי הראשון בעולם. משם ל8200 ומשם בגיל צעיר מאוד ארכיטקט תוכנה ראשי בחברה של 60 מהנדסים. משם פתחתי 3 עסקים, מהם אחד הוא מותג ישראלי שכולם כאן מכירים.

זה הנסיון בעסקים וטכנולוגיות.

• תוכן חדש...