Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

היי טק - תתי תחומים בפיתוח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3886 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עד עכשיו כולם היללו שפה כזו או אחרת, או פיתוח מובייל או אתרים או בקאנד.

אם הכי אהבת בתואר את הקורסים התאורטיים - תעשה לעצמך טובה ותמשיך מייד לתואר שני, רצוי בלמידה ממוכנת או אחזור מידע.

כרגע המקום שהכי טוב ללמוד בו את זה הוא הטכניון (מבחינת צוות המחקר שם), ואחרי תואר שני תקבל שכר גבוה בצורה משמעותית מאשר יהיה לך עוד 3 שנים סתם ככה.

התחום הזה של אחזור מידע (או מנועי חיפוש), למידה ממוכנת (מה שאוהבים לקרוא בטעות בינה מלאכותית), וכמובן כל מה שקשור לניהול ופיתוח מערכות שמתוכננות לעמוד בעומסים אדירים מצד אחד ולנתח כמויות אדירות של מידע מצד שני - הוא תחום סופר חם עם דרישה מטורפת לאנשים עם הידע התאורטי הנכון.

את התאוריה והמתמטיקה קשה ללמוד לבד, ולמי שמנחה אותך יש משקל עצום במה תדע בסוף.

ועדיין, צריך לצבור ניסיון. אני לא רוצה להיות בוגר תואר שני בלי ניסיון.

בלי ניסיון של עבודה עם מערכות כאלו אחרי תואר ראשון לפני שני?

אני לא מסכים.

תעבוד כמה שנתיים ככה במקום עם scale גבוהה עם מוצר כזה ואז אולי תעשה תואר שני כדי להשלים ״פערים״ תיאורטיים.

לבעל תואר שני ללא ניסיון לא יהיו חיים קלים בשוק.

לעומת זאת בעל תואר ראשון עם ניסיון נכון יקבל גם שיחות מגוגל כדי לעבוד במחלקות האלו (אני מדבר מניסיון כן? של פניות מגוגל ועוד מקומות עם scale דומה כדי לעבוד במחלקות האלו)

ליביו

מה זה חברות עם scale גבוהה?

בפירוש ישנם תחומים שדורשים רקע אקדמאי מסויים שהרבה יותר קל לרכוש במסגרת תואר מתקדם. אני טוען שרוב המשרות בעולם ה"היי טק" אינן כאלה ולרוב תואר ראשון יכסה את הבסיס הנדרש כדי לשים דריסת רגל בתחום.

לגבי החברות הגדולות לא הייתי מתרשם יותר מדי החברות הללו שולחות מאות וחלקן אלפי בקשות לראיונות במגוון תחומים ומגוון אנשים, תשתיות הגיוס של החברות הללו קשה לתפיסה מבחינת הכמויות בהן הן עוסקות

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה עוד לא בוגר של תואר ראשון, ואם התחומים התאורטיים (אלגוריתמיקה, מתמטיקה וכו׳) בתואר היו הכי מעניינים מבחינתך - תמשיך לתואר שני בלי נסיון.

תוך כדי תואר שני סביר להניח שתתחיל לעבוד במשרה חלקית.

אני מכיר הרבה אנשים שמתעסקים באלגוריתמיקה (אבל כזאת אמיתית, שאפשר להוציא ממנה מאמרים, פטנטים ושאר ירקות), ולכולם יש תארים מתקדמים.

מחר בבוקר יש כנס במייקרוסופט למשל:

https://microsoftrnd.co.il/about/events/database-day

אם תהית למה חברות מסחריות עושות כנסים כאלה, זה בעיקר בשביל לגייס אנשים. (וזה עוד נחשב לכנס ברמה ״נמוכה״).

אם אתה מכוון למעבדות המחקר בחברות הגדולות, או לצוותי אלגוריתמיקה בחברות סטארטאפ - לך על תואר שני.

כמו שציינתי לליביו (שכבודו במקומו מונח בכל זאת), אני נלחם על בוגרי תואר שני בשיניים. מול מי אני נלחם? גוגל, יאהו, מייקרוסופט (עכשיו כשפרופ׳ טננהולץ עזב אותם קצת יותר קל לי), פייפאל, אאוטבריין, טאבולה, והרשימה עוד ארוכה מאוד.

אחרי שעוזבים את האקדמיה - קשה לחזור לשם. אני רואה את זה אצל עובדים סופר מוכשרים שלי שהחליטו לחזור לתואר שני, ואצל סטודנטים אצל הפרופסורים שאני מכיר.

גיל צודק. רוב המשרות לא דורשות רקע אקדמי חזק. אני מניח שאלה לא המשרות שאתה מכוון אליהן.

למשל איך ממדלים שפה? איך ממדלים שמות עצם בצורה אוטומטית? איך מבחינים בין נתב טוב לבין נתב מרושע? ועוד.

חברות עם סקייל גבוה - כל תעשיית שרתי הפרסום, תעשיית האבטחה בחלקה, תעשיית המסחר (איביי ודומיו), תעשיית הרמאות, פיננסים, ועוד.

כל חברה שמעבדת כמות גדולה של בקשות, בזמן אמת, וחייבת להחזיר תשובות תוך זמנים סופר קצרים.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אני מעולם האמבדד, ויכול לומר שבתחום שלנו מבחינת שכר (קרי מבחינה כלכלית נטו) תואר שני לא ממש מצדיק את עצמו לעומת תוספת של 3 שנות נסיון.

אני נוטה להאמין שבתחום התכנות/אלגוריתמיקה, arilou צודק ועדיף כבר למשוך לתואר שני.

אגב, יש כאן איזושהי 'הזנחה' של משהו (אולי הוא באמת זניח) - 3 שנים שאתה מאריך את הלימודים הם 3 שנים של אובדן הזדמנויות, וירידה לא קטנה ברמת החיים בתקופה די קריטית לחלק מאיתנו (הרבה אנשים מתחתנים, או קצת לפני ילדים, וזו ה-תקופה לחיות בה טוב - נראה לי).

כל זה לא אומר שאני בעד כיוון כזה או אחר, רק מציג לך את שני צדדי המטבע.

אגב, אם כבר להמשיך לתארים מתקדמים - שווה לך לבדוק מה הסיכוי לעשות זאת באוניברסיטה נחשבת בחו"ל, במידה ויש לך את הנתונים הנדרשים והרצון לעשות זאת.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

לקחתי לתשומת ליבי והתחלתי לבדוק.

מהתייעצות עם אנשים בעלי תואר שני אני שומע בעיקר תגובות של "תואר שני לא עוזר בתעשייה בכלל, אין בו שום תועלת אם לא ממשיכים לדוקטורט".

יש לציין שאני אוהב את הלימודים אבל רוצה להתחיל להרוויח כסף וכל הסיפור הזה של דוקטורט פחות זורם לי.

מה דעתכם?

פורסם

רשמו לך לעיל מס' דעות, אבל כולן התייחסו לשאלה שלך AS IS ולא לקחו בחשבון דוקטורט.

המידע קיים, תקמפל אותו ותבחר בדרך שלך.

לדעתי, אם אינך סגור על איזשהו תחום ספציפי, לך לתעשייה. אני מאמין שאם תואר שני היה ממש חשוב לך מראש, אז היית נשאר בלימודים, ואם תגלה שהוא מספיק חשוב אח"כ אז תחזור (למרות שזה "קשה", אבל תזכור שה"קשה" הזה נובע מהסיבה שלא ממש רע בחוץ).

אם לעומת זאת אתה סגור על תחום, במיוחד כזה שתואר שני בו הוא יתרון חזק / חובה (נניח, עיבוד אותות) - סחוב עוד שנתיים שלוש.

לי היה סבבה לגמרי בלימודים, אבל בסוף התואר כבר הגעתי לתחושת מיצוי והייתי להוט להתחיל פול טיים. בדיעבד אני ממש לא מתחרט על זה (אבל זו לא חוכמה כי השתלבתי בסטארט אפ שנרכש לאחרונה). עוד שני חברים קרובים שהצטיינו בלימודים ואהבו את האקדמיה עוד יותר ממני גם החליטו לוותר על התואר השני והם לא מתחרטים.

מצד שני חברים אחרים שנשארו גם מבסוטים.

קיצר זה די WIN WIN SITUATION למען האמת... :)

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אני לא מאוהבי הלימודים. אפשר לעבוד היום במשכורת גבוהה מאוד רק ע"פ נסיון, בלי שום תואר. ראיתי גם מודעות חיפוש עובדים של גוגל והיה כתוב תואר או הוכחה לנסיון למידה אישית. תואר לא מזיק וגם תואר שני ושלישי ממש לא מזיקים אבל מה באת לעשות? להרוויח כסף תכלס או לשלם על לימודים? בעבודה בפועל גם לומדים הרבה יותר מהנסיון וגם מרוויחים כסף במקום לשלם אותו.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

זה נחמד בתיאוריה להגיד משפט כזה - אבל לא כל עבודה דינה כעבודה אחרת.

אני יכול לספר לך לדוגמא שאני מחפש מפתחי מובייל מנוסים - ויש כאלו שגם עם 4 שנים ניסיון ועבדו במקומות חאפרים שלא ממש קידמו את הידע שלהם (גם באשמת המועמדים עצמם אגב) ולעומת זאת יש מקומות ששנה יטיסו את המועמד לרמה אחרת לגמרי.

אז העבודה שתיתקבל עליה על סמך קורס שקר כלשהו - גם אחרי 4 שנים - לא באמת תשים אותך ברמת ידע בהרבה מקרים או יכולת למשהו שלמד 3 שנים ועבד שנה במקום רציני.

זה גם שעובדים במקומות כאלו ומרוויחים משכורות גבוהות בטווח הקצר מוביל בהרבה מקרים לזה שאנשים ״מנוסים״ נפלטים משהשוק בשלבים כאלו ואחרים.

מקום עבודה בקיצר לא בוחרים רק על סמך המספר בסוף שהוא לטווח הקצר , וכנ״ל לא לגבי ההחלטה ללמוד או לא ללמוד.

ארילו - אנחנו מדברים על אותם סוגי מקומות.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
זה נחמד בתיאוריה להגיד משפט כזה - אבל לא כל עבודה דינה כעבודה אחרת.

אני יכול לספר לך לדוגמא שאני מחפש מפתחי מובייל מנוסים - ויש כאלו שגם עם 4 שנים ניסיון ועבדו במקומות חאפרים שלא ממש קידמו את הידע שלהם (גם באשמת המועמדים עצמם אגב) ולעומת זאת יש מקומות ששנה יטיסו את המועמד לרמה אחרת לגמרי.

ליביו

מחפש מפתח מובייל ולא סיפרת לנו? נו נו נו...

תספר מי מה מו כמה ולמה.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

Shameless plug starting here

אם לא במקום תרגישו חופשי להעיף, אבל לא אני שאלתי כן?

מחפשים אצלינו , iOS ואנדרואיד (הראשונים לצוות שלי, גם איש rails אגב) עם ניסיון של כמה שנים.

חברה שעושה פלטפורמה לגופי שידור לטלוויזיה (בארץ נגיד 10, ערוץ 2 , הוט ערוץ 1... והרבה יותר גדולים בכל העולם מתאילנד וסינגפור חלק גדול באירופה, ארהב ובערך כל מדינה באמריקה הדרומית) למובייל לוידאו second screen וsocial.

הרבה לקוחות, הרבה אתגר, מערכת שעושה הכל מאפליקציות ועד כל הbackend.

פרטי לשאר הקשקושים כדי לא לחרב את התרד

Then dying is forgetting

פורסם

מצטער שאני קצת לא קשור לנושא אבל שאלה שמעניינת אותי.

כשאתם מחפשים מועמדים לעבודה, או בכלל על פי נסיונכם האישי, מוסד הלימודים משפיע על ההכרעה?

לדוגמה, בוגר הטכניון או בוגר מוסד לימודים אחר - יהיו הבדלים בביקושים?

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם

זה הרבה פעמים תלוי במי מחפש.

אצלנו, ואצל כל החברות בצפון הארץ שאני מכיר, טכניון מקבל עדיפות. לטובת כל אלו שהולכים לקפוץ ולומר שהכל זה בולשיט ויש גאונים שלמדו במכללת סמי שמעון - אני יודע, אבל בסופו של דבר הכל זה עניין של מיצוע, ומנסיוני בממוצע בוגרי הטכניון יתאימו לדרישותינו יותר.

עם זאת, אנחנו מראיינים גם משאר האוניברסיטאות בארץ, ולעיתים גם מכללות כשהקו"ח מצדיקים זאת. בגדול אגב - אצלנו הנסיון בא לפני הקו"ח.

אני נוטה להאמין שככל שתדרים המגמה הזו תשכח - אבל טרם שמעתי על מקומות שיעדיפו אוניברסיטה X על הטכניון (כן שמעתי על מקומות בהם פשוט אין העדפה).

אציין שמתוך ההיכרות שלי עם חברים קרובים מב"ש ות"א, שנעזרו בי במהלך הלימודים, ל'סטיגמה' הזו יש אמא ואבא. אני ראיתי הרבה קורסים מקבילים לקורסים שעשיתי, והרמה שם היתה שונה. את זה אגב גם אותם חברים אמרו.

עם זאת, כפי שציינתי מראש, נסיון מקבל עדיפות, וגם רושם אישי (האוניברסיטה תקנה לך כרטיס כניסה לראיון, לא כרטיס כניסה למקום עבודה). אני מכיר המון אנשים מבריקים שלא למדו בטכניון, והחבר הכי טוב שלי שהוא תותח על לא למד בכלל... אז כל מקרה לגופו.

פורסם

גם מניסיוני יהיו.

זה כמובן גדל ככל שיש לך יותר אופציות לבחור ופחות ניסיון למועמד.

עומדים בפני שני מועמדים בדיוק אותו הדבר - עם חצי שנה ניסיון - אחד משקר כלשהו מכללת ובניו על האש , השני מהטכניון - ברור את מי אני אזמן קודם ואת השני אם בכלל כן?

כמובן שכבר עוברות כמה שנים והניסיון רלוונטי - התואר הופך להיות בעיקר עוד Checkmark ופחות קריטי מאיפה (אם בכלל) - לפחות אם זה מאוניברסיטה + 2-3 מכללות מובילות.

לגבי מאיפה המועמד - ספציפית גם לי היה ניסיון יחסית טוב ברמה הטכנולוגית של בוגרי הטכניון - היה להם Edge ורעב מסוימים שאני אהבתי.

(לא לכולם אבל לרובם). אבל מעבר לזה - שאר האוניברסיטאות + 2-3 מכללות בתחומן - דיי הוציאו את אותה רמת בוגרים ממה שנתקלתי.

ומאחורה יש שובל ערוך של מקומות שלא להיט בלשון המעטה...

Then dying is forgetting

פורסם

לא יודע לגבי הבדל בתוך האוניברסיטאות אבל ביריד תעסוקה שהייתי בו בתחום מדמ"ח/הנדסה והיו בו סטודנטים מאוניברסיטה אחת ו2 מכללות אני שמעתי באחת העמדות את המגייס בסוף היום אומר לעוזרת שלו "כל מי שממכללה לזרוק" (הכוונה קורות חיים שהגישו)

מה שכן חבר שלי סיים בבינתחומי הרצליה שנה שעברה וזוהי מכללה אך ארגון הבוגרים (פעם ראשונה ששמעתי על דבר כזה בארץ) עזר לו מאוד למצוא עבודה טובה והוא עושה חיל כיום...

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

נו , סטודנטים ללא ניסיון כשיש אופציה בין זה לזה - ויש הרבה מועמדים ברמה שאי אפשר לראיין את כולם - אולי.

לכן חשוב מאוד - לא משנה מאיפה , כמה ולמה - לבדל את עצמך כמה שיותר מוקדם:

פרויקטים מהצד , קוד פתוח, לצלול לתחום מסוים - מי שיושב 3 שנים על התחת במקום לימודים ומצפה שיעופו עליו אח״כ על סמך זה קצת חי בסרט.

יש עוד המון המון המון כמוהו - ואין זמן אפילו לבזבז על לראיין 30 באותו פרופיל - אז לוקחים את זה מהאוניברסיטה עם הציונים הגבוהים? למה ? ככה...

Then dying is forgetting

פורסם

התעניינות - על פי מה בחרתם את המקצוע / תחום שאליו בסופו של דבר פניתם? משיכה או כלכלי/נדרש נטו?

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

• תוכן חדש...