Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4017 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב, התחדשתי בטויוטה קורולה 2012, אוטומטית.

לפי ספר הרכב אני לא מצליח להבין איזה שמן מנוע מומלץ למלא.

התקן הנדרש הוא API- SL/SM.

יש לי שמן מהרכב הקודם, כפי שמתואר בקישור:

http://www.autostore.co.il/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-Eurol-Optence-5W30-5L.html

השמן הזה בדרגת API-SL, האם הוא מתאים לשימוש במידה וחסר שמן במנוע?

האם ברכב כזה יש שרשרת טיימינג או רצועה ?

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

היי,

אם לא השתנו הדגמים מהדגם של 2011, אז אתה צריך שמן 5-30 SL A1,A3 סינטטי מלא.

http://www.justmotor.co.il/products/706553/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2-5W30-%D7%98%D7%95%D7%99%D7%95%D7%98%D7%94-%D7%9E%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%99

יש לך את השמן המקורי:

תצטרך לקנות 5 בקבוקים ממנו, נכנס לך במנוע 4.2 ליטר, ישאר לך להחלפה הבאה או מילוי.

יש לך גם את השמן הזה שהוא מצויין ועומד בתקן:

http://www.justmotor.co.il/products/695741/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-EUROL-SYNTENCE-5W30

ויש את השמן המצויין הזה:

http://www.justmotor.co.il/products/666917/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-Castrol-EDGE-5W30-FST

אני אישית הייתי לוקח את הקסטרול אדג' אבל גם השמנים האחרים איכותייים ומתאימים למנוע שלך.

תוכל לחפש באתר עוד שמנים וחלפים לרכב שלך, רק תדאג שהשמנים יעמדו בתקנים המתאימים.

רועי

פורסם
שלום רב, התחדשתי בטויוטה קורולה 2012, אוטומטית. - תתחדש :)

לפי ספר הרכב אני לא מצליח להבין איזה שמן מנוע מומלץ למלא.

התקן הנדרש הוא API- SL/SM.

יש לי שמן מהרכב הקודם, כפי שמתואר בקישור:

http://www.autostore.co.il/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-Eurol-Optence-5W30-5L.html

השמן הזה בדרגת API-SL, האם הוא מתאים לשימוש במידה וחסר שמן במנוע? בהחלט. הוא מתאים לפי כל הפרמטרים, אז למה לא?

האם ברכב כזה יש שרשרת טיימינג או רצועה ? - שרשרת למיטב ידיעתי

12345

פורסם (נערך)

יד באתר של יורול ושל וולוולין יועץ שמן לפי רכב וסוג מנוע.

01340fdcdccaa0f2b56b9fe2cc4fc8f5.jpg[/img]

עריכה אחרונה על ידי nburrack

how it's like to drive :twisted:

פורסם

היועצים האלה לא מקצועיים. יש לבחור שמן בהתאם למה שקבע יצרן הרכב והוא בלבד.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הבעייה עם ה"יועצים" האלה שאי אפשר לדעת את מקור הנתונים שהוזנו בהם והאם הם מתעדכנים בהתאם להמלצות היצרן, מה גם שלעיתים ובשווקים שונים ישנן המלצות שונות וזה עוד יותר מסבך את העניינים.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

הקפצה.

שלום לכולם. הגעתי לכאן לאחר שעשיתי חיפוש לגבי צמיגות שמן ל קורולה 2012 אוטומטית.

כמובן שספר היבואן בעברית ממליץ גם על שמנים מעידן הדינוזאורים כמו 20W-50 ו 15W-40.

מה שהופתעתי לגלות שהיצרן ממליץ על שימוש בשמן 0W-20 כשמן המומלץ על ידו לחיסכון בדלק וביצועים אופטימליים. אני לא בטוח באם היצרן מבקש את הצמיגות הנ"ל לכל ימי השנה או רק לחורף שהרי רשום שבמידה ואין את הצמיגות הזאת אפשר למלא צמיגות 5W-30 API SL, SM ולחזור בחזרה ל 0W-20 בהחלפת השמן הבאה.

למי הפיתרון.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

חברה, הגעתי לכאן בעקבות חיפוש לשאלה שפותח הפוסט שאל לפני כמה חודשים. גם אז לא ענו לא. אין אף אחד שלו הפיתרון?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם (נערך)
היועצים האלה לא מקצועיים. יש לבחור שמן בהתאם למה שקבע יצרן הרכב והוא בלבד.

אני מאמין שהיועצים האלה מבוססים בין היתר גם על ספרות ייצרן הרכב. מה שבטוח לא יקרה שום נזק למנוע בטווח הקצר או הארוך אם תבחר שמן מנוע לפי היועצים של חברת LM, EUROL,ARAL.

עדיף היועץ של החברות האלה מהייעוץ 'הטכני' של חלק מהמוסכניקים.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

אני מבין את החשש שלך, גם אני חושש ולכן אני שואל. לעומת זאת, בספר כתוב בפירוש לשים 0W-20 מצד אחד. מצד שני כתוב שכזו צמיגות יעילה במזג אויר קר ומצד שלישי רשום אף שבמידה ואין להשיג את השמן בצמיגות 0W-20 יש לשים 5W-20, 5W-30 ולחזור ל 0W-20 בהחלפת השמן הבאה.

פורסם

כמו בכל טויטה ממליצים על כל מיני סוגי שמנים , לרוב ההמלצה לשים 5W30.

אני ממליץ מאוד על SYNPOWER של וולוליין , שמן מעולה ואיכותי.

שים לב שלרוב השמן המקורי של טויוטה שמגיע לארץ הוא 10W30 מינרלי באיכות ירודה מזו של סינטטי מלא.

המוסכים ה"מורשים" בארץ שמים בדרך כלל 10W30 או 15W40 , המנועים הללו יודעים לעבוד כמעט עם כל שמן.

מניסיון האנשים במוסכים המורשים נוטים יותר לבחור שמנים בגלל הרווח שהם יכולים לעשות על שמן זול יותר ללא ממש התחשבות באיכות השמן.

• תוכן חדש...