Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגים לפלואנס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתעלק על השרשור: מחליף במידה זהה צמיגים למגאן עם 75k האם מומלץ כיוון פרונט או שזה פרוצדורה שחבל להכנס אליה.

how it's like to drive :twisted:

פורסם

שלום פות"ש,

גם ההנקוק המדובר וגם הפאלקן, שניהם יתנו לך את אותם הנתונים פחות או יותר.

שניהם צמיגים "ירוקים", חסכוניים בדלק, אוחזים מעולה ברטוב ובעלי אורך חיים גבוה.

את שניהם תוכל למצוא באתר טייר קלאב.

לשאלת כיוון הפרונט -

כיוון פרונט לא מתבצע כחלק מתחזוקה שוטפת אלא כשיש צורך - כשמרגישים חוסר איזון או כשההגה מושך לצד מסויים.

פורסם

שחיקה לא אחידה לא קשורה לכיוון פרונט ויכולה לקרות מהרבה גורמים כגון איזון גלגלים לקוי.

בכל מקרה בהחלפת צמיגים מאזנים את הצמיגים החדשים על הג'אנט כך שזה אמור לפתור את הבעיה.

פורסם

Say What?!

וודאי ששחיקה לא אחידה יכולה להיות קשורה לכיוון פרונט/אופנים (אבל לא מוגבלת ל-).

שחיקה בצד אחד יכולה להעיד על camber או Toe-in/out לקויים למשל.

רכב שנמצא על כבישי ישראל מעל שנתיים-שלוש ובטח אם עבר סביב 75,000 ק"מ מבלי שמעולם עבר כיוון פרונט, ראוי היה לבדוק את הנושא לאחר החלפת צמיגים,בעיקר אם קיימת שחיקה לא אחידה.

פורסם (נערך)

לכן ציינתי ששחיקה לא אחידה יכולה לקרות בגלל הרבה גורמים ולא בהכרח בגלל פרונט.

וודאי שמן הראוי לבדוק זאת אך יכול להיות שגם איזון מחדש של הצמיגים על הג'אנטים יפתור זאת.

במידה והג'אנט קיבל מכה חזקה ממדרכה או מחפץ אחר, הדבר יכול לגרום לקאמבר לקוי ובכך לגרום לשחיקה לא אחידה בהיקפו החיצוני של הצמיג. כיוון פרונט אמור לפתור זאת אבל כאמור, כדאי ללכת מהקל אל הכבד.

עריכה אחרונה על ידי TIRE CLUB
פורסם

הניסוח הראשוני שלך שלל את האפשרות, אבל יאללה, נחליק לך :wink:

בכל מקרה, להבנתי, אופי השחיקה יהיה שונה בין המקרים ואופייני לבעיה זו או אחרת, משהו שכל בעל מקצוע אמור לזהות.

פורסם

:mm_yeah:

אכן מהקל לכבד.

אבל בהתחשב בכך שאיזון גלגלים אמור להיות מבוצע בכל החלפה, ראוי היה לבדוק את כיוון הפרונט אחת לכמה שנים/ק"מ (וזה מסתדר בדר"כ טוב עם מועדי החלפת הצמיגים).

השקעה זניחה בשביל שקט נפשי (ותיקון בלאי חריג אם קיים, שיפור ההיגוי ולעיתים גם בתצרוכת הדלק), מה גם שישנן צמיגיות שמציעות את השירות בעלות מופחתת עם רכישת צמיגים אצלהן.

פורסם

על פניו אחליף צמיגים בצ׳ק אפ, למרות שמחיר שלהם טיפה יותר יקר מהאחות בטייר קלאב אך אני מקבל כסף חזרה למימוש בכיוון פרונט למשל שנעשה באוטו מקום, מה שגם חוסך לי זמן התברברות אני מאמין שיעשו לי בדיקה חינם והמכונה תראה אם הסטייה בפרונט היא משמעותית או זניחה בכדי לכוון פרונט.

how it's like to drive :twisted:

• תוכן חדש...