Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4075 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כחצי שנה ביקשתי יעוץ לרכב משפחתי ידני ב 30K. בסוף צצה מציאה אוטומאטית שמשרתת את המשפחה עכשיו.

עכשיו אני מחפש רכב לעצמי, שישרת אותי לפחות שנתיים.

התקציב שלי כ 25K, אם יש מציאה מלוקקת אז גם 30K. אני מחפש ידנית בלבד, שתהיה די חסכונית, בטיחותית וגם אמינה יחסית. ואני גם רוצה להנות מהרכב (אם לא מהתנהגות אז לפחות מקצת כח, כמו ביונדאי גטס 1.4 ידנית ).

יש לי כמעט חודשיים שבהם אני יכול להסתדר עם המשפחתית אבל אין לי בעיה לקנות עכשיו אם אמצא רכב שמור וטוב.

היום ראיתי ביד 2 את הרנו קליאו הזו. יד שלישית, 136 אלף קילומטרים, מנוע 1.4 16V, ללא תאונות, מטופלת רוב חייה במוסך מורשה ובשנה וחצי האחרונה במוסך שאפט, שם גם נעשה הטיימינג, אצל הבעלים הנוכחי מעל 3 שנים (דיברתי עם המוכר).

אז נכון שצד האמינות של רנו בעייתי, אבל מצד שני הרכב מאוד זול וישארו לי הרבה מזומנים לצרות שיכולות לצוץ, והרכב גם חזק, גם נח, גם בטיחותי וגם אמור להיות עם התנהגות טובה יותר משל גטס.

למה אני מזכיר גטס? כי זו הבחירה הטבעית שלי, חסכונית יחסית, מאוד אמינה, זולה וזריזה. ראיתי ב 25K כאלה 1.4 ידניות, סביבות 2007, עם כ 100 אלף ושמורות וגם בטוחות (דגם עם 4 כ"א, סאנרוף ופנסי ערפל). אלא מה? כבר חודשים שלא ראיתי כזו ביד 2, וכרגע האמת אין אפילו GLI.

סליחה על החפירה :mm_blush: מה דעתכם?

פורסם

שים לב זה רכב לא סחיר ורוב הסיכויים אתה תהיה היד האחרונה או שתצטרך להתגמש כמו בלרינה.

חוץ מזה מצאת רכב עם נתונים טובים שטופל במוסך מומחה ולכן זה אם אין לך בעיה עם סטיגמות לך על זה.

פורסם
שים לב זה רכב לא סחיר ורוב הסיכויים אתה תהיה היד האחרונה או שתצטרך להתגמש כמו בלרינה.

חוץ מזה מצאת רכב עם נתונים טובים שטופל במוסך מומחה ולכן זה אם אין לך בעיה עם סטיגמות לך על זה.

אני ממש לא בטוח שהוא יהיה היד האחרונה. זה רכב עם גיר רגיל, נכון שהוא פחות סחיר, אבל אם הוא יהיה שמור בעת המכירה, אני בטוח שצעירים יתעניינו ברכב כזה.

לי היתה קליאו בי 1.6 אוט', הייתי יד ראשונה, בזמנו היה לרכב ביקוש חזק בקרב בחורות צעירות. אם הרכב ימשיך להיות שמור, לא רואה סיבה מדוע שלא יקנו ממנו, בפרט שזה גיר רגיל.

פורסם

מעבר לעובדה שאני לא קונה רכב כדי למכור, אני לא רואה כיצד ניתן להפסיד יותר מדי כשמחיר הקניה הוא סביב ה 10K.אז סחירות לא חשובה לי.

כנראה שאלך להתסכל על הרכב, נראה שווה נסיעה למרכז ואולי אפילו קניה.

מה מחיר קניה טוב לרכב כמו שתואר?

פורסם

הייתה לי קליאו, אמנם שנת 99 ולא 16V. היא חסכונית ומאוד מהנה על הכביש (אני מניח שה98כ"ס רק תורמים) - כמובן היא לא עפה ולא שובבה אבל בזכות הגיר הידני אפשר להנות בהחלט.

אם האוטו באמת במצב טוב, עם תיעוד טיפולים, אז אולי באמת שווה לקנות רכב כזה. לדעתי הממש לא מקצועית - הפחד הגדול זה מהבלאי כי האוטו די נוטה להתפרק.

הדברים הגדולים שהלכו לי באוטו בזמנו - רדיאטור, מזגן (מדחס), והפלסטיקה בתוך האוטו (נורא עדינה).

מה המחירון ? כמה הוא מבקש ?

פורסם

אוטו נחמד. היה לי כזה אוטומטי שנת 2000 עד לפני כשנתיים.

נהגתי גם על ידנית, מכונית מצויינת לזמנה.

זה אוטו שמחייב אחזקה נכונה על ידי מוסך מומחה, שימוש בשמנים ונוזלים לפי דרישות יצרן ובאופן כללי דגם של 2002 ומעלה מתקדם טכנולוגית (יחסית לשנת 2002 כמובן) ויכול להיות די יקר לאחזקה.

האוטו בפועל שווה פחות ממה שמבקשים במודעה, גם אם הוא במצב מושלם.

למרות כל הנ"ל, אם התקציב שלך הוא 25-30 אלף שקל ממליץ לא לקנות מכונית מודל 2003 אלא לנצל חלק גדול יותר מהתקציב ולחפש נניח פיז'ו 206 ידנית שנת 2008, או גרנדה פונטו או פאביה.

פורסם
הייתה לי קליאו, אמנם שנת 99 ולא 16V. היא חסכונית ומאוד מהנה על הכביש (אני מניח שה98כ"ס רק תורמים) - כמובן היא לא עפה ולא שובבה אבל בזכות הגיר הידני אפשר להנות בהחלט.

אם האוטו באמת במצב טוב, עם תיעוד טיפולים, אז אולי באמת שווה לקנות רכב כזה. לדעתי הממש לא מקצועית - הפחד הגדול זה מהבלאי כי האוטו די נוטה להתפרק.

הדברים הגדולים שהלכו לי באוטו בזמנו - רדיאטור, מזגן (מדחס), והפלסטיקה בתוך האוטו (נורא עדינה).

מה המחירון ? כמה הוא מבקש ?

מבקש 12 (המודעה למעלה), לא בדקתי מה מחירון לוי יצחק.

בוקי -חשבתי על פג'ו, אבל הרכב ממש קטן ונמוך וגם לא הצלחתי למצוא כאלה עם מנוע חזק שלא נקרעו.

פונטו - בא בחשבון רק המנוע 1.4 ולא ראיתי אפילו אחת כזו שמורה בחצי (!) שנה האחרונה.

פאביה - דור ישן יש רק סטיישנים. דור אחרון - רכב חלומותי!! (ועוד לפני שהכרתי את הפורום) רק חבל שהמחיר מתחיל ב 37K.

פורסם

קליאו לא יותר מרווחת מ 206.

לגבי המחיר - קליאו שלי מודל 2000 1.6 אוט' עם נתונים לא פחות טובים מזו (ומזגן לא תקין) נמכרה לפני שנתיים ב 4600 ש"ח. זה אחרי שהייתה מפורסמת הרבה זמן.

סתם שתקבל קצת פרופורציה.

באופן כללי בתקציב שלך אתה יכול לרכוש רכב חדש יותר מקליאו 2003. יש את הפאקטור של ההתיישנות, ואת זה שום תחזוקה קפדנית לא יכולה לעצור. לכן אני חושב שאם בתקציב שלך אפשר לרכוש רכב ממודל 2008-9 אז זה עדיף על 2003.

פורסם (נערך)

צודק לגבי המרווח.

האם יש פג'ו 206 ידנית 5 דלתות עם 4 כ"א או יותר? לפי יד2 הידניים של 2006-2008 מגיעים עם2.דווקא יש מודעה מעניינת באיזור שלי http://www.yad2.co.il/Cars/Print.php?CatID=1&SubCatID=1&RecordID=1812ac3167278014d9023d0339c58c217b6

אם כי הרכב חלש יחסית.

עריכה אחרונה על ידי Ooga
פורסם

ברוב רכבי הסופר מיני יש מנוע "חלש".

אתה באמת מאמין שתוכל להשתמש בכל ה100 כ"ס שהמנוע של קליאו מספק.

ה1400 של פיג'ו אמין באותו הרמה וזול יותר לתחזוק.

פורסם

לא כ"כ מסכים עם המשפט הראשון. קליאו .1.4 98 כ"ס ידנית זה רכב זריז מאוד, מגיב מצויין ועדיף מהבחינה הזו על רוב המתחרות שלה.

פורסם

לפי הנתונים זה אחלה רכב. 12 נראה לי קצת יקר. אבל אם הנתונים מדוייקי אז ב 10 הייתי לוקח. ב 12 כנראה מוותר.

תבדוק ברישיון הרכב שבאמת החיזק את הרכב 3 שנים

תבדוק תקינות מזגן

פורסם

טוב, תודה לכולם, אנסה לראות את הרכב שבוע הבא אם עדיין יהיה למכירה.

לקחתי את כל הדגשים שלכם, ב 12 בהחלט לא אקנה אותו.

אעדכן פה מה ראיתי אם זה יצא לפועל.

פורסם

בהצלחה עם הקליאו, אבל אם לא יילך -

אם אתה אומר שפאביה דור אחרון זה החלום שלך - תנסה למתוח קצת את התקציב וללכת על זה.

המחירים בפועל הם בד"כ נמוכים ממה שמפרסמים, מחירים לפני מו"מ.

קניתי לפני כחצי שנה פביה 2012, ידנית 1400, ב 43 אלף. יד ראשונה פרטית, אמנם עם קילומטרז' גבוה - 90 אלף, אבל מטופלת כמו שעון, יצאה פיקס בבדיקה, מהנה לנהיגה, מרגישה מצויין, חסכונית, כל הפלסטיקה בפנים כמו חדשה - נהנה מכל רגע.

מאמין שאתה יכול למצוא שנת 2008 - 2009 מתחת ל 35 אלף.

זו קפיצה במחיר לעומת הקליאו, אבל אין מה להשוות לרכב שנמצא 12 שנה על הכביש.

אתה מקבל רכב הרבה יותר חדש ומתקדם, וככל הנראה הרבה יותר שקט מבחינת תקלות ותיקונים.

• תוכן חדש...