Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי לוקח. חבל על הזמן, זה אמור להיות רכב חדש לכל דבר.

כמובן תיקח לבדיקה, שיראו שהשמן לא הפך להיות לבוצה (כבר אמרו לך) - תרענן את הרכב, תחליף רצועות, שמנים, פילטרים, פלאגים וכו' - וסע לשלום.

פורסם
יישור קו עצבני.

על מה אתם מדברים?!

5000 קילומטרים. המנוע בתול. נוזלים ישנים להחליף סטו! רכב חדש.

אני לא בקיא בעניינים הללו אבל אני מזדהה עם עמדתך. הבחור מצא רכב חדש ומחפשים לו בכוח צרות.

ברור שתמיד כדאי לבצע בדיקה לראות מה מצב הרכב אבל ההתייחסות כאילו יש חשש של ממש לבוצה וכי יידרש "יישור קו עצבני מאוד" באמת נראית לי לא סבירה.

מה הייתם אומרים לו אם הרכב היה עם 25 אלף ק"מ. "נסע מספיק כדי שלא יהיה חשש לבוצה". התמונה היא כאילו היה עדיף רכב עם 100,000 ק"מ.

אני מבין את הזהירות, אבל אם הרכב הזה לא ראוי להמלצה חד משמעית לקניה אז אין רכב משומש בעולם כולו שאפשר להמליץ עליו.

צרות יכולות להיות בכל רכב, גם חדש. אבל צריכים להסתכל בצורה סבירה על הנתונים. רכב שחד משמעית כדאי לקנות.

פורסם

לא הבנת נכון.

ההמלצה לקנייה היא כמובן חד משמעית (במידה והשמן המקורי שהגיע מהמפעל שמר על תכונותיו ולא הפך לבוצה. אם הפך לבוצה מה משנה מצב המנוע אם הוא ייתפס בגלל הבוצה?).

את כל הנוזלים יש להחליף, כי אורך חייהם הוא לפי נסועה או לפי זמן, המוקדם מביניהם. מדובר ברכב שלא ראה מוסך.

הגישה של "אוטו שלא נוסע אין לו בלאי" היא לא נכונה. לא באספקט של אחזקה שוטפת לגומיות ושאר חומרים שצריכים לשמור על האלסטיות שלהם, ולא באספקט של הנוזלים שמאבדים תכונותיהם אחרי זמן.

ניקח סתם דוגמה - רכב שכמעט לא נסע, באיזור עם לחות. האוטו בן 10. מה זה אומר? לא ייתכן שנוזל הבלמים ספח מים?

לא ייתכן שנגרמה קורוזיה למרכב? ברור שייתכן. בגלל זה, את כל הנוזלים שצריך להחליף, מחליפים. את כל הגומיות/רצועות - בודקים. את הטיימינג - מחליפים. וככה באמת נהנים מרכב חדש, שלא נסע, במחיר נמוך.

פורסם

לא רשמת מה המחיר שהמוכרת מבקשת ? האם מעל המחירון ?

אני לא רואה יתרונות גדולים ברכב שלא נסע, מה גם שלא טופל.

לדעתי רכב שנסע 10,000 או 15,000 ק"מ בשנה יהיה במצב כללי טוב יותר.

היתרון היחידי זה שהוא יוכל בקלות למכור את הרכב בעתיד בגלל ק"מ נמוך.

במידה ומצב הרכב טוב, לא הייתי משלם עליו מעבר למחירון.

נוסע בפריוס 2008

פורסם
אני לא בקיא בעניינים הללו אבל אני מזדהה עם עמדתך. הבחור מצא רכב חדש ומחפשים לו בכוח צרות.

ברור שתמיד כדאי לבצע בדיקה לראות מה מצב הרכב אבל ההתייחסות כאילו יש חשש של ממש לבוצה וכי יידרש "יישור קו עצבני מאוד" באמת נראית לי לא סבירה.

מה הייתם אומרים לו אם הרכב היה עם 25 אלף ק"מ. "נסע מספיק כדי שלא יהיה חשש לבוצה". התמונה היא כאילו היה עדיף רכב עם 100,000 ק"מ.

אני מבין את הזהירות, אבל אם הרכב הזה לא ראוי להמלצה חד משמעית לקניה אז אין רכב משומש בעולם כולו שאפשר להמליץ עליו.

צרות יכולות להיות בכל רכב, גם חדש. אבל צריכים להסתכל בצורה סבירה על הנתונים. רכב שחד משמעית כדאי לקנות.

הוא ביקש שיקולים בעד ונגד, הבעד פה הוא דיי ברור.

הנגד שיש לאנשים אני מניח לרוב שזה מנסיון אישי ועצה ממה להזהר.

אני לקחתי רכב עם ק"מ נמוך לבדיקה לפני כמה שנים, גם כן מאשה מבוגרת שנסעה רק בעיר ובבדיקה יצא שעקב הנסיעות הקצרות העירוניות המנוע מלא פיח וצריך לעשות ניקוי ראש.

פורסם

הרכב נגרר למוסך לסקירה קלה ולהחלפת שמן. נמסר לי כי השמן שיצא נחזה להיות נקי אך על הפלאגים היה מעט פיח, שנוקה עם מטלית.

מה דעתכם?

אילו בדיקות ספיציפיות כדאי לבצע?

פורסם

מכל הסיפור הזה אני מזהה את העובדה החשובה הבאה.

אתה מכיר את המוכרת (לפחות כך ציינת). מה ההיכרות? מי היא בשבילך?

אם ההכירות היא שיטחית מאוד, אולי זה לא יעזור, אבל אם ההיכרות טובה וקרובה, ואתה סומך עליה,

נסה להבין מה הסיפור שם. למה היא בקושי נסעה? למה בהתחלה היא עוד נסעה מעט, אבל בשנה האחרונה הרכב עומד ללא תזוזה?

ומאוד חשוב, אם הרכב כבר שנה עומד, למה, בשם האלוהים, היא לא ניסתה למכור אותו עד עכשיו???

בקיצור, נסה לנצל את היתרון שיש לך בהיכרות עם בעלת הרכב.

פורסם

היכרות שטחית בלבד. מספיק בשביל לדעת שהקילומטרז' לא מזוייף, אך לא מספיק בשביל לקבל תשובות לכל שאלותי.

בכל מקרה, אני יכול לבצע כרגע לרכב כל בדיקה סבירה שאחפוץ.

אודה להמלצות אילו בדיקות כדאי לבצע, והאם יש משמעות למה שציינתי לעיל לעניין פיח קל בפלאגים.

פורסם

לא יזיק לדעת את דגם הרכב והמחיר.

באופן כללי יש רכיבים שדורשים עבודה כדי להחזיק, ויש כאלו גם בתוך המנוע. אטמים בעיקר וחלקי מערכת הקירור.

לדוגמא, רדיאטור עשוי חלקו מפלסטיק, אם אין התחממות חלקו העליון לא ראה מים כמעט עשור, 90% שתצטרך להחליף.

הבעיה היא שיש חלקי פנים במנוע שאתה לא רואה ולא יכול לדעת את מצבם. לכן אתה קונה בסיכון.

לדעתי , אם המחיר נמוך מהמחירון במחיר של מנוע + יישור קו גדול (כל צנרת המים והברקסים, טיימינג, שמנים, נוזל בלם, צמיגים, ואולי רדיאטור) שווה.

אם לא, קח בחשבון שזו יכולה להיות קניית חייך, או נפילה בעלות מנוע או שיפוץ שלו.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם (נערך)

צנרת מנוע, ראש מנוע,רדיאטור, מתחמם...על מה אתם מדברים פה זו לא טלבוט סולרה של שנות ה 80. זה מאזדה (יפנית)! אני לא יודע מי ממכם יודע אבל בזמנו כשעבדתי באוטו סנטר לפני כמה שנים טובות היו שם רכבים במגרש שעמדו למעלה משנה (היה עליהם בונוסים למי שמצליח למכור), וכידוע לכל סיר יש מכסה אז צריך לקחת הכל בפרופורציות, סה"כ רכב שנסע למכולת וחזרה כמה פעמים, במקום תל אביב חיפה כמו מרבית הרכבים היום, אני אומר מציאה המציאות ובגדול!, אם אתה לא מתכוון למכור אשמח לקבל את המספר טלפון בהודעה פרטית. תודה.

עריכה אחרונה על ידי subaru_loyale

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...