Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4137 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שברולט אלרו 2003.

היום בזמן הנסיע הביתה התחילה להופיע-להיעלם הנורה של המצבר. אחרי דקה-שתיים היא המשיכה לבעור רצוף, ונדלקו עוד נורת ABS ונורת "החלף שמן" (שזאת נורה שנדלקת פעם ב-10 אלף ק"מ להזכיר להחליף שמן). אני הבנתי שזה באמת המצבר, נהגתי קצת עד למוסך שלי (בזמן שהאורות של הפאנל בקרה החלו לדעוך). כשחניתי ליד המוסך, כיביתי את האוטו לדקה, ואחרי דקה ניסיתי להדליק - היה בקושי פיחכוך חלש של הסטרטר וכלום לא נדלק. לי אין ניסיון אם מצברי רכב, אז באתי לכאן לאמת, כי לי זה נשמע ממש כמו מקרה קלאסי של סוללה מתה.

עכשיו, אם זה אכן מצבר מת, יש לי שאלה - לפי הטבלה הזאת, אני צריך מצבר 95 אמפר בשעה, זרם התנעה של לפחות 350. עכשיו עומד לי מצבר של MAGNETI MARELLI, שעד כמה שידוע לי נחשב למקורי ברכב זה. אז הנה השאלה:

האם כדאי לי לקנות את אחד המצברים של 95 אמפר\שעה שאני רואה בזאפ, ואם כן, אז האם אתם ממליצים לקנות איזה מצבר יותר זול או להשקיע אקסטרה 150 שקל על למשל VARTA,

או ש

שווה לנסות להשיג את המצבר המקורי, למרות שיש לו רק שתי יבאנים בארץ, שתיהן באיזור תל-אביב (ואני מהצפון), ועוד שתי היבאנים לא נראים לי ממש מאורגנים (לאחד אפילו אין אתר, לשני האתר לא מראה הרבה), ויכול להיות שאין להם גם את המצבר הספציפי הזה במלאי?

ממש תודה למי שיתן המלצה.

פורסם

הבנת לא נכון את הטבלה, מאחר ו-RC95 איננו מיצג אמפר שעה, אלא:

Reserve Capacity (RC) is a very important rating. This is the number of minutes a fully charged battery at 80 ° F will discharge 25 amps until the battery drops below 10.5 volts.

לפי האתר של שנפ, לצורך הענין, אתה צריך מצבר 62 א"ש:

http://www.schnapp.co.il/?CategoryID=164&ManufacturerID=42&modelID=382&modelIDFull=382&YearID=2003&EngineID=3

מספר דומה, מופיע גם באתר של ורטה (שעל המצברים שלהם הייתי ממליץ):

http://www.varta-automotive.com/en-gb/search-batteries?ids=5634010613162,5601270543132,5564010483122&application=pc&year=2003&manufacturerNo=138&modellineNo=4090&modeltype=11401

בכל אופן, בדוק אצל בעל המקצוע הרלוונטי כי הטעינה של האלטרנטור תקינה.

ובעת רכישה של מצבר, יש לשים לב שהגודל שלו מתאים וכי הקטבים נמצאים בצד הנכון.

פורסם

דווקא ממה שאתה מספר נשמע כאילו מת לך האלטרנטור

מנורת המצבר לא נדלקת כשהמצבר חלש אלא כשיש ליקוי טעינה

אני משער שהאלטרנטור שלך הגיע ליומו האחרון ומה שאתה עשית זה סחטת את שאריות המיץ מהמצבר בגלל זה היו לך נפילות מתח ונדלקו נורות שבדרך כלל נדלקות בזמן הדלקה ראשונית אחרי החלפת מצבר...

הבעיה העיקרית שלך היא לוודא שלא נוצר נזק למחשב ניהול המנוע מהנסיעה הזאת כי מתח המצבר הנמוך שהאכיל את מערכת ההזרקה ומחשב הרכב יכול להינזק

פורסם
דווקא ממה שאתה מספר נשמע כאילו מת לך האלטרנטור

מנורת המצבר לא נדלקת כשהמצבר חלש אלא כשיש ליקוי טעינה

אני משער שהאלטרנטור שלך הגיע ליומו האחרון ומה שאתה עשית זה סחטת את שאריות המיץ מהמצבר בגלל זה היו לך נפילות מתח ונדלקו נורות שבדרך כלל נדלקות בזמן הדלקה ראשונית אחרי החלפת מצבר...

הבעיה העיקרית שלך היא לוודא שלא נוצר נזק למחשב ניהול המנוע מהנסיעה הזאת כי מתח המצבר הנמוך שהאכיל את מערכת ההזרקה ומחשב הרכב יכול להינזק

כשאני חושב על זה, כנראה אתה צודק.

מחר אני אבדוק את זה במוסך.

• תוכן חדש...