Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היה לי ויכוח עם חבר שרצה לקנות רכב שעלה וירד כל יום לירושלים.

אמרתי לו שיבדוק את האוטו טוב לפני הבדיקה, ואכן הסתבר שהאוטו שיש לו טיפה יותר משנה על הכביש עבר כבר טיפול בברקסים.

להתרחק?

או שכל עוד הרכב טופל בזמן אין באמת סיבה לא לקנות לאחר בדיקה.

פורסם
היה לי ויכוח עם חבר שרצה לקנות רכב שעלה וירד כל יום לירושלים.

אמרתי לו שיבדוק את האוטו טוב לפני הבדיקה, ואכן הסתבר שהאוטו שיש לו טיפה יותר משנה על הכביש עבר כבר טיפול בברקסים.

להתרחק?

או שכל עוד הרכב טופל בזמן אין באמת סיבה לא לקנות לאחר בדיקה.

אוטו עם טיפה יותר משנה על הכביש לא ינוזק בצורה רצינית מנסיעות כל יום הלוך חזור לירושלים, כן לגיטימי שיהיה לו בלאי מסויים לצורך העניין בבלמים.

לדעתי אין סיבה לא לקחת לבדיקה ולהמשיך הלאה בהתאם.

Seat Mii 3Doors

פורסם

תלוי איזה רכב ובאיזה מחיר.

אם הייתי הולך לשלם מחיר רגיל על רכב שהוא לא יחודי , לא הייתי מתפשר על רכב שהוא פחות ממושלם, גם אם זה אומר לוותר על רכב שנסע באיזורים הררים.

וחוץ מזה במידה והרכב ידני, בעתיד תצפה גם להפתעות באיזור הקלאץ'

פורסם

ביג דיל - החליפו ברקסים. יש אנשים שגומרים רפידות בחצי שנה ובכלל לא נוסעים באזור הררי.

לא להתרחק ולא נעליים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני מנחש שמדובר ברכב אוטומטי, כי רוב הנהגים לא משתמשים בגיר כדי להוריד הילוכים בירידות ופשוט יושבים על הבלמים.

אין שום סיבה להימנע מרכישת הרכב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

שיבדוק את הרכב טוב טוב לפני הקנייה שחלילה לא יגלה לאחר מכן שגם החליפו צמיגים על הדרך, או גרוע מזה שמן מנוע או פילטר שמן.

נשמע כמו רכב שחוט, לא הייתי קונה.

ועכשיו ברצינות, זה המדד לרכב טוב או לא? הזיה.

פורסם
שיבדוק את הרכב טוב טוב לפני הקנייה שחלילה לא יגלה לאחר מכן שגם החליפו צמיגים על הדרך, או גרוע מזה שמן מנוע או פילטר שמן.

נשמע כמו רכב שחוט, לא הייתי קונה.

ועכשיו ברצינות, זה המדד לרכב טוב או לא? הזיה.

עזוב רגע את נושא הברקסים,

רכב בעליה בדרך כלל נוסע על טורים יותר גבוהים מהממוצע מה שיכול להתבטא בבלאי מוגבר של המנוע.

מדובר על כל יום ולא פעם,

הזוי זה לזרוק את הכסף שלך על מכונית בלי להגדיל טיפה ראש לגבי המצב המכני שלה.

פורסם

שטויות, לא מדובר הרכב בן 20. בסך הכל שנה, מנועים בנויים לעבוד בעומס, כל עוד מטפלים בהם כמו שצריך.

אני מכיר רכבים ישנים בהרבה שננהגים ביד חזקה, כולל טיולי נהיגה ומה לא, מטופלים כמו שצריך ונוסעים כמו חדשים גם אחרי 150 אלף ק״מ.

פורסם

כמה ק"מ לרכב? אני מניח ש"טיפול בברקסים" פירושו החלפת רפידות, וברכב בן שנה (ונניח, 20,000 ק"מ) בהחלט סביר שהוחלפו רפידות בלמים מלפנים במסגרת הטיפול השנתי הראשון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טיפול בבלמים הוא פונקציה של נסועה ולא זמן על הכביש.

אם מורידים מהשאלה את כל מה שלא רלוונטי למענה אז נשאר

'האם מומלץ לרכוש רכב שעבר טיפול".

נו, אז כן.

רכב בעליה בדרך כלל נוסע על טורים יותר גבוהים מהממוצע מה שיכול להתבטא בבלאי מוגבר של המנוע.

לכל עלייה יש ירידה ובה הוא על טורים נמוכים וללא מאמץ.

The first one to get angry loses

פורסם

קביעה שרכב שנסע כל יום לירושלים הוא יותר "קרוע" מרכב אחר היא תלושה לדעתי, הכל תלוי בסגנון הנהיגה.

כך או כך, אני הייתי מעדיף רכב כזה על רכב עם ק"מ דומה שנצבר ברובו בפקקי גוש דן.

פורסם
קביעה שרכב שנסע כל יום לירושלים הוא יותר "קרוע" מרכב אחר היא תלושה לדעתי, הכל תלוי בסגנון הנהיגה.

כך או כך, אני הייתי מעדיף רכב כזה על רכב עם ק"מ דומה שנצבר ברובו בפקקי גוש דן.

זו לא קביעה תלושה, ברור שמרכיב הנהג הוא חשוב, אבל זהו מרכיב לא רלוונטי, ולא תלוי פני שטח טופוגרפי, שכן נהג מתון יכול להמצא גם במישור.

על כן, אם משווים בלאי של רכב בנסיעה בתנאי שטח הררי לעומת מישור, ברור שיש מובהקות לבלאי מואץ לרכב שנובע בתוואי הררי.

אגב, גם הירידה לא עושה נעים לרכב, אם בשל שחיקת בלמים, או טורים גבוהים כשבולמים בעזרת המנוע.

מצד שני, כפי שנטען, כל רכב לגופו, וצריך לבדוק. הנסיעה לירושלים על כל הכבוד לה, היא לא כזו קיצונית. ונסועה של שנה לשם, ואף 3 שנים, לא צריכה להיות דיל ברייקר. וברקסים שנגמרו בשנה זה לא מחזה נדיר, גם במישור.

פורסם

מתי כבר יפסיקו עם השטות של "העליות לירושלים"??? יאללה הרכבים האלה מתוכננים ונבחנים בתנאים קיצוניים פי כמה וכמה.

אם נהג קרע את הרכב בעליה או במישור זה משנה?

אפשר להפסיק להתרגש... תבדוק את הרכב טוב טוב כמו כל רכב אחר עם פוטנציאל לרכישה, תגיד תודה שקיבלת רפידות חדשות, ואם השאר טוב תתחדש.

פורסם

שטויות.

אם מדובר ברכב ישן וצריך לבדוק שלא התחמם בעליות - ניחא.

רכב חדש בן שנה לא יינזק ולא יישחק בעליות לירושלים, לרמה, לים המלח ולאילת.

פורסם
זו לא קביעה תלושה, ברור שמרכיב הנהג הוא חשוב, אבל זהו מרכיב לא רלוונטי, ולא תלוי פני שטח טופוגרפי, שכן נהג מתון יכול להמצא גם במישור.

על כן, אם משווים בלאי של רכב בנסיעה בתנאי שטח הררי לעומת מישור, ברור שיש מובהקות לבלאי מואץ לרכב שנובע בתוואי הררי.

אגב, גם הירידה לא עושה נעים לרכב, אם בשל שחיקת בלמים, או טורים גבוהים כשבולמים בעזרת המנוע.

מצד שני, כפי שנטען, כל רכב לגופו, וצריך לבדוק. הנסיעה לירושלים על כל הכבוד לה, היא לא כזו קיצונית. ונסועה של שנה לשם, ואף 3 שנים, לא צריכה להיות דיל ברייקר. וברקסים שנגמרו בשנה זה לא מחזה נדיר, גם במישור.

כל דבר שתעשה עם הרכב יביא לבלאי שלו (במידה זו או אחרת), הרכב נקנה בשביל לנסוע.

כל עוד נסעו ברכב בצורה נכונה ומתחשבת, אין סיבה לבלאי מיוחד, בין אם נסעו לירושלים ובין אם נסעו במקום אחר.

אגב, בלימת מנוע נכונה אינה מזיקה לרכב או עושה לו "לא נעים", כפי שכתבת.

בקיצור, הויכוח על לא כלום - אין סיבה לפסול את הרכב הזה לאור הדרכים בהן הוא נסע, ניראה לי

שבכך שנינו מסכימים.

• תוכן חדש...