Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולף 2009 מנוע 1400 דגם highline

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אשמח לשמוע מה דעתכם על גולף 2009 highline, מנוע 1400 עם 160 כוחות סוס.

מתמונות שראיתי ביד 2 הרכב נראה מאוד טוב מבחוץ ומבפנים, בד מיוחד למושבים וכו'..

מחיר הרכב הוא 80,000 ~

האם יש דברים חשובים שאני צריך לדעת על הרכב הזה? איך הוא מבחינת סחירות? אני דינאמי מאוד וכנראה יגיע יום בו אאלץ להפרד מהרכב (כנראה בשנתיים הקרובות)....אז חשוב לי מאוד שיהיה ניתן למכור אותו במחיר סביר

תודה

פורסם

מנוע שנוי במחלוקת מבחינת השרידות שלו.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

כשאין סטטיסטיקה מוצקה, אני מעדיף להשאיר את הספק.

לא יודע כמה כאלו עלו על הכבישים ובכמה מהם המנוע פישל.

השמועות אומרות שהרבה. העיקר שהשואל יבין שיש לו נקודה לברור.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

לפותח השרשור: חשוב שתדע שמדובר במנוע בעייתי מאוד, תוכל לקרוא מספר פוסטים שנפתחו בענין הזה. מנועים הלכו לאחר כמה עשרות אלפי ק"מ, היבואן הכיר בכשל הזה, כתוצאה מבעיות דומות שקרו בחו"ל היצרן הפסיק לשווק את הגרסה הזו.

אם אתה מעונין לשים את כספך על קרן הצבי- כנס להרפתקאה הזו.

אם כספך חשוב לך ואם אתה כאמור מעונין בתוך שנתיים למכור את הרכב הלאה- כדאי שתבחר לך דגם אחר, אמין יותר.

בהצלחה

פורסם (נערך)

יש הרבה תגובות בפורום לגבי הרכב הזה. אפשר לחלק את התגובות לשניים, אלו שהיו בעלים של רכב כזה ויכולים לחוות דיעה מתוך נסיון, ואלה שברור שלא היה להם רכב כזה, ומספרים סיפורים על סמך שמועות לא מבוססות, כמו GUGY שהגיב למעלה.

הנה כמה תגובות (עם דווחי אמת) של כאלה שהיו בעלים של רכב כזה:

pasat04, pasa04, pasa04, pasat04, YNV, bar72, pasat04, bar72, pasat04

הנה תגובות (שמועות) של כאלה שלא היו בעלים של רכב כזה:

GUGY, GUGY, GUGY, GUGY, GUGY

וגם kissos עלה על זה ש-GUGY כותב מידע לא מבוסס.

בסוף החודש הרכב אצלי 5 שנים (זו לא המלצה לקניה, רק לידיעה).

לסיכום, יש כאן בפורום עדויות ממקור ראשון על בעיות שהיו (וטופלו) בנושא הגיר והמצמדים, אבל בנושא המנוע, גם אם היו בעיות, אין על כך נתונים מבוססים, רק שמועות. גם אם היו בעיות במנוע, לא ידוע אם מדובר על מנוע מקורי או כזה ששופר באמצעות תוכנה.

מה שעוד ברור, שאם תהיה תקלה בגיר/מצמדים שלא במסגרת האחריות, זו הוצאה לא קטנה. מצד שני, תקלה בגיר או החלפת מצמדים בכל רכב גם תעלה לא מעט.

עריכה אחרונה על ידי pasat04

פורסם
יש הרבה תגובות בפורום לגבי הרכב הזה. אפשר לחלק את התגובות לשניים, אלו שהיו בעלים של רכב כזה ויכולים לחוות דיעה מתוך נסיון, ואלה שברור שלא היה להם רכב כזה, ומספרים סיפורים על סמך שמועות לא מבוססות, כמו GUGY שהגיב למעלה.

הנה כמה תגובות (עם דווחי אמת) של כאלה שהיו בעלים של רכב כזה:

pasat04, pasa04, pasa04, pasat04, YNV, bar72, pasat04, bar72, pasat04

הנה תגובות (שמועות) של כאלה שלא היו בעלים של רכב כזה:

GUGY, GUGY, GUGY, GUGY, GUGY

וגם kissos עלה על זה ש-GUGY כותב מידע לא מבוסס.

בסוף החודש הרכב אצלי 5 שנים (זו לא המלצה לקניה, רק לידיעה).

לסיכום, יש כאן בפורום עדויות ממקור ראשון על בעיות שהיו (וטופלו) בנושא הגיר והמצמדים, אבל בנושא המנוע, גם אם היו בעיות, אין על כך נתונים מבוססים, רק שמועות. גם אם היו בעיות במנוע, לא ידוע אם מדובר על מנוע מקורי או כזה ששופר באמצעות תוכנה.

מה שעוד ברור, שאם תהיה תקלה בגיר/מצמדים שלא במסגרת האחריות, זו הוצאה לא קטנה. מצד שני, תקלה בגיר או החלפת מצמדים בכל רכב גם תעלה לא מעט.

אין מחלוקת על כך שפולקסווגן כיצרן בחר להפסיק להשתמש במנוע המדובר. ניתן לקרוא על כך חומר למכביר באינטרנט, בעיקר באתרים מחו"ל.

הדבר מדבר בעד עצמו.

כאשר קונה פוטנציאלי מתעניין ברכב כזה, מן הראוי שידע את הרקע וכי מאוד יתכן שהוא יכנס לבור ללא תחתית.

כאחד שמאוד מחבב את המותגים פולקסווגן וסקודה, זה לא נעים לקרוא על תקלות כאלה ואחרות, אבל הפורום הזה נועד בכדי להציף את הדברים.

פורסם
אין מחלוקת על כך שפולקסווגן כיצרן בחר להפסיק להשתמש במנוע המדובר. ניתן לקרוא על כך חומר למכביר באינטרנט, בעיקר באתרים מחו"ל.

גם אני קראתי על כך, אבל הנסיון להציג את זה כאילו הייצור הופסק בגלל תקלות הוא מטעה ולא נכון.

אני קראתי שהוא הופסק בגלל עלויות ייצור גבוהות.

אתה מוזמן להפנות אותי למקום שבו מוזכר שזה בגלל תקלות.

פורסם

המנוע הנדון עדיין מיוצר ומורכב בדגמים מסויימים של הפולקסווגן טוראן - אין סימוכין על הפסקת ייצורו של המנוע הנ"ל.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
המנוע הנדון עדיין מיוצר ומורכב בדגמים מסויימים של הפולקסווגן טוראן - אין סימוכין על הפסקת ייצורו של המנוע הנ"ל.

בגרסת ה 160 כ"ס היה מותקן מגדש על. למיטב ידיעתי, השילוב בין המנוע לבין מגדש העל- הסתבר כבעייתי.

לכן הופסק הייצור של גרסה ספציפית זו. למיטב ידיעתי בפולקסווגן טוראן מותקן שילוב אחר של מנוע ומגדש- שם ההספק היה 140 כ"ס.

פורסם

על כל מנוע שהלך, מסיבה כזו או אחרת, יש כמה מאות שעדיין צוהלים ושמחים.

את קולם לעומת זאת, לא נשמע לרוב.

נראה כי חיבור המילים "טווין צ'ארג + 1.4" מדליק אצל אנשים נורה אדומה, ואז חיש קל הם מבצעים חתך של מנועים צוהלים מול מנועים עצובים, מבצעים סקרים אישיים ויוצרים סטטיסטיקות שמתבססות על סיפורים, שמועות, מידע שמועבר מהחבר של החבר ומהדודה של הדוד, ולכן קובעים ש"המון מנועים הלכו".

על הגיר אני לא מדבר, מי שכרגע יש לו בעיה עם ה-dsg7, כנראה שלא עבר את הריקולים הנחוצים, ובנוסף, יש על זה אחריות מורחבת כך.

אני לא עוצם עיניים, יש מנועים שהלכו והוחלפו, לכל רכב יש חבלי לידה.

מי יודע מה גרם לזה, חלק מספרים ששיפור הרכב, אחר סיפרו שגם רכבים ללא צ'יפ סבלו מהתופעה, אח"כ דיברו על אקלים, אבל האם זה משנה? לא.

למה? כי המספרים זניחים לחלוטין.

לא מעט רכבי 1400 טווין נעים על כבישי ארצנו (גולף, איביזה fr, פולו gti).

תחברו את כל השרשורים שנפתחו כנגד המנוע, חוויות אישיות, לא סיפורים.

לכמה תגיעו?

10? 15?

מספר פעוט וחסר משמעות לחלוטין בהתחשב בעובדה שנמכרו כמה מאות רכבים עם השילוב הנ"ל.

קצת פרופורציות.

כנראה שלפי איך שזה מתקדם, העליהום הבא יחול על golf gti7.

"יאללה בירי".

פורסם

יש לך טעות גדולה בסטטיסטיקה.

השאלה היא לא כמה מתלוננים בפורום לעומת כמה מכוניות יש - אלא כמה בעלי המנוע הזה (ובכלל - נהגי vag) כותבים כאן בפורום, וכמה מתוכם נכוו.

מהסתכלות שטחית על העניין, הייתי מסיק שיש כאן בעייה אמיתית.

פורסם
על כל מנוע שהלך, מסיבה כזו או אחרת, יש כמה מאות שעדיין צוהלים ושמחים.

את קולם לעומת זאת, לא נשמע לרוב.

נראה כי חיבור המילים "טווין צ'ארג + 1.4" מדליק אצל אנשים נורה אדומה, ואז חיש קל הם מבצעים חתך של מנועים צוהלים מול מנועים עצובים, מבצעים סקרים אישיים ויוצרים סטטיסטיקות שמתבססות על סיפורים, שמועות, מידע שמועבר מהחבר של החבר ומהדודה של הדוד, ולכן קובעים ש"המון מנועים הלכו".

על הגיר אני לא מדבר, מי שכרגע יש לו בעיה עם ה-dsg7, כנראה שלא עבר את הריקולים הנחוצים, ובנוסף, יש על זה אחריות מורחבת כך.

אני לא עוצם עיניים, יש מנועים שהלכו והוחלפו, לכל רכב יש חבלי לידה.

מי יודע מה גרם לזה, חלק מספרים ששיפור הרכב, אחר סיפרו שגם רכבים ללא צ'יפ סבלו מהתופעה, אח"כ דיברו על אקלים, אבל האם זה משנה? לא.

למה? כי המספרים זניחים לחלוטין.

לא מעט רכבי 1400 טווין נעים על כבישי ארצנו (גולף, איביזה fr, פולו gti).

תחברו את כל השרשורים שנפתחו כנגד המנוע, חוויות אישיות, לא סיפורים.

לכמה תגיעו?

10? 15?

מספר פעוט וחסר משמעות לחלוטין בהתחשב בעובדה שנמכרו כמה מאות רכבים עם השילוב הנ"ל.

קצת פרופורציות.

כנראה שלפי איך שזה מתקדם, העליהום הבא יחול על golf gti7.

כמי שבאמת אוהב את המותג, וכמי שהחזיק בבעלותו סקודה אוקטביה 1.8 טי.אס.איי 2010 יד ראשונה, אני חייב לציין שבשנים האחרונות, אולי עקב שימוש בטכנולוגיה מתקדמת, ישנה ירידה באמינות המותגים לבית פולקסווגן, כאשר למעשה עקב כשלים שונים של היצרן, אנשים בסופו של דבר נאלצים לשלם במיטב כספם ולספוג נזקים עצומים של שיפוץ מנוע, כאשר מדובר ברכבים בני כמה שנים בסך הכל.

במה דברים אמורים? בדגם שהיה ברשותי היתה אכילת שמן. נכנסתי מספר פעמים למוסך המרכזי של סקודה, בכדי להרגיע אותי, הם הראו לי הנחיות של היצרן באנגלית כי אכילת השמן הינה סבירה.

כיום, בעלים של סקודה סופרב ואוקטביה עם מנועים זהים לזה שהיה בבעלותי, מדווחים כי לאורך השנים בעיית האכילה רק החריפה, וכי לעתים, נדרש שיפוץ מנוע.

מדובר לכל הדעות בנזק ובירידת ערך של ממש. נכון שאנשים מדווחים כי כאקט של רצון טוב, היבואן סופג חלק גדול מהשיפוץ וכו', אבל עדיין מדובר בנזק, ובקושי עתידי למכור את הרכב וכו'.

לכן, למי שאינו חובב סיכון, אני מציע, לחשוב היטב לפני שהוא רוכש רכב מדגם ספציפי שבו התגלה כשל רציני.

בהצלחה

פורסם
גם אני קראתי על כך, אבל הנסיון להציג את זה כאילו הייצור הופסק בגלל תקלות הוא מטעה ולא נכון.

אני קראתי שהוא הופסק בגלל עלויות ייצור גבוהות.

אתה מוזמן להפנות אותי למקום שבו מוזכר שזה בגלל תקלות.

איזה היתממות מוזרה,אפשר לחשוב שפולקסווגן יצאו בהודעה שהם יצרו מנוע עם תקלות קשות ובגלל זה הם מפסיקים לייצר אותו..

• תוכן חדש...