Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4131 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
.......עצרתי בצד,פתחתי מכסה מנוע,רעש הצלצולים היה מטורף,אז כיביתי את המנוע.

אני חייב לציין שרעש הצלצולים,שכנראה נובע מהמרימים ההידראולים או שסתומים,די חזק כאשר מניעים אותו בבוקר,ולאחר כמה דקות זה נרגע,וגם הטורים יורדים לפחות מ 1000.

כל מטרת השרשור הזה לא ברורה לי. כל המטרה שלך פה לא ברורה לי. לדעתי יש לך איזו מטרה נסתרת שאתה מחכה לשלוף פה נגד הרכב, המוסך או נגד דלק מוטורס.

בתור טכנאי מחשבים, היית נותן ללקוח לעמוד לידך עם סטופר ולבלבל לך בשכל עם שאלות כל שנייה?

בתור טכנאי F110 (מה זה, אגב) היית נותן לו להמריא עם צלצולים מטורפים ?

אז למה אתה ממשיך ליסוע ברכב החדש לגמרי שלך אחרי שהיו לו צלצולים מטורפים ולא משאיר להם או למוסך אחר האוטו לבדיקה מעמיקה ?

וכנראה בתור טכנאי מחשבים אתה אכן חי לפי הבדיחה - RTFM - כלומר הדבר האחרון שאתה עושה זה לקרוא את המדריך, במקרה הזה ספר הרכב שלך, כי אחרת היית לוקח את הצעת המחיר שקיבלת - זורק להם בפרצוף ומתלונן על המוסך הזה לדלק מוטורס על זה שמציעים לך להחליף חלקים בלי שום קשר לתוכנית הטיפולים המומלצת.

עלק טכנאי מטוסים שלא קורא שני דפים פשוטים בספר טכני.

עריכה אחרונה על ידי student
בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
רועי ידידי,אני חושב שמה שאתם עושים,ההתנדבות שלכם לעזור לאנשים,זה פשוט נפלא,אתם חומר אנושי מדהים.

ולנושא של "לעמוד ליד המכונאי" , אז כן,לאדם פשוט,אני לא ממליץ להיכנס לאזור העבודה,זה מסוכן.

אני באופן אישי,כבר ירדתי לתד"ק בכיתה י"א,בכיתה י"ב כבר הוצאתי מטוס לטיסה,ותאמינו לי,לרדת מתחת לגחון של המטוס כאשר מצד אחד אתה יכול להישאב לכונס,ומצד שני אני יכול לעוף מהכוח של ה F110 ,,,אז אתה מדבר איתי על מוסך ? אני מסתכל 360 מעלות ובודק איפה אני דורך ומה יש לי מעל הראש.

תיקח כל אדם שהיה בדרג א או דרג ב בחיל האוויר ותכניס אותו למוסך של מכוניות,אז החינוך הבטיחותי שקיבלנו הוא מספיק לחלוטין

קודם כל תודה רבה, אבל אני לא מדבר על מה שאנחנו עושים, זה האנשים באים ללמוד ככה אנחנו כבר מכינים את עצמנו.

אני מדבר שעבדתי בחנות אופניים, שזה הרבה יותר קל מלעבוד במוסך כמובן, אבל שלקוח קצת עומד על הראש זה מעצבן ולפעמיים מוציא מריכוז

לא משנה באיזה תחום, ואפילו פעם אחת אחד הלקוחות לקח לי את הכלי מהיד והתחיל לחזק בעצמו.

לא ידעתי שהיית בחיל האאויר אני לא מכיר את סיפור חייך, אבל גם במוסך צריך להיות ערני, ולא משנה לאן אתה מסתכל תמיד יכול לקרות משהו.

רועי

פורסם

רועי ידידי

אני אף פעם לא אקח כלי ממכונאי בכוח,אני יעמוד במרחק בטיחות סביר,ופשוט אשתוק,ואם יש לי משהו לומר,אני פונה אליו בכבוד ומפנה את תשומת ליבו.

למה אנחנו יושבים פה בפורום ? כדי להפוך את העולם המוטורי\אחזקה לטוב יותר,לשאוף לאיכות ולהוגנות.

עזבו את הקטע של המחירים,אני לפעמים מסתכל מהצד על איכות העבודה במוסכים מורשים ופשוט מזדעזע,וזה גורם למנטליות מתגלגלת,,,הוא דפק אותי אז אני אדפוק אותו,,,אחר כך אתם מתפלאים למה צועקים על דייל במטוס בגלל שוקולד,,,הכל קשור אחד בשני

פורסם
כל מטרת השרשור הזה לא ברורה לי. כל המטרה שלך פה לא ברורה לי. לדעתי יש לך איזו מטרה נסתרת שאתה מחכה לשלוף פה נגד הרכב, המוסך או נגד דלק מוטורס.

בתור טכנאי מחשבים, היית נותן ללקוח לעמוד לידך עם סטופר ולבלבל לך בשכל עם שאלות כל שנייה?

בתור טכנאי F110 (מה זה, אגב) היית נותן לו להמריא עם צלצולים מטורפים ?

אז למה אתה ממשיך ליסוע ברכב החדש לגמרי שלך אחרי שהיו לו צלצולים מטורפים ולא משאיר להם או למוסך אחר האוטו לבדיקה מעמיקה ?

וכנראה בתור טכנאי מחשבים אתה אכן חי לפי הבדיחה - RTFM - כלומר הדבר האחרון שאתה עושה זה לקרוא את המדריך, במקרה הזה ספר הרכב שלך, כי אחרת היית לוקח את הצעת המחיר שקיבלת - זורק להם בפרצוף ומתלונן על המוסך הזה לדלק מוטורס על זה שמציעים לך להחליף חלקים בלי שום קשר לתוכנית הטיפולים המומלצת.

עלק טכנאי מטוסים שלא קורא שני דפים פשוטים בספר טכני.

F-110 זה מנוע של ג'נרל אלקטריק,F-100 של פראט אנד וויטני

חוץ מזה אין לי מה להוסיף לך,תהיה בריא

פורסם

ככה נראה אצלי בפורד פיאסטה צינור המזגן.

האם מדובר בצינור המשופר ?

אצלי הוא מסתיים בעיגול מתכת בצורה שונה. הוא שטוח מלמעלה ואצלך יש עיגול מתכת שמלמעלה הוא עגול. איך הוא נראה אצלך לפני שהחליפו, כמו אצלי ?

Ford Fiesta air conditioner tube.JPGפורד פיאסטה צינ&#1.JPG

פורסם

ככה נראה אצלי בפורד פיאסטה צינור המזגן.

האם מדובר בצינור המשופר ?

אצלי הוא מסתיים בעיגול מתכת בצורה שונה. הוא שטוח מלמעלה ואצלך יש עיגול מתכת שמלמעלה הוא עגול. איך הוא נראה אצלך לפני שהחליפו, כמו אצלי ?

[ATTACH=CONFIG]416474[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]416475[/ATTACH]

תשמע,אני לא בטוח במאה אחוז,אבל זה די מזכיר לי את הצינור הישן שלי,זה שונה מהצינור שהרכיבו לי היום,אם לא החליפו לך צינור עד היום אז לך למורשה ותוך חצי שעה יחליפו לך,

פורסם

אולי זה נדמה לי,אבל יש פחות רעש מהמזגן,לא קריטי.

גם אצלי יש חלודה,זה לא מפחיד אותי,אני זוכר בבירור את השרשור של החלודה,אבל אצלי זה לא כמו אצלו.

לגבי הרכב,אני מאוד מרוצה,אני ידעתי מראש למה אני נכנס,אי אפשר לצפות מתיבה רובוטית לעבוד חלק כמו תיבה רציפה,צריך להתרגל לזה,,,אבל לפי דעתי האישית,התיבות הללו הולכות לצומת דרכים,או שישפרו אותם לרמה כזאת שלא תפגע באיכות הנהיגה,או שיוותרו עליהם,

פורסם

בכל הויכוח הזה אף אחד לא רשם משהו חשוב ועיקרי.

השעתון עבודה מוכתב מהיצרן. הוא קובע שטיפול קטן זה שעה עבודה וטיפול גדול שעה וחצי.

צריך להבין שהמוסך המורשה מקבל הנחיות קשות מהיבואנים.

לגבי החלפת חלקים שלא לצורך, זה מצריך הסבר אחר.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

יוניטוש,

תעמוד עם ספטופר עד מחר וזה לא משנה לעלות של העבודה שהיא לפי שעתון יצרן קבוע.

אם המכונאי מיומן ומנוסה ועשה את העבודה מהר יותר זה רווח למוסך ופרמיה לעובד ולקוח לא מקבל החזר ואם הלקוח עייף ועשה את העבודה לאט יותר מהשעתון זה הפסד של המוסך והלקוח לא ישלם יותר.

גם לגבי שהייה בשטח עבודה של מוסך אסור ללקוח לשהות שם נקודה זה עניין של ביטוח ונהליים של מוסך וזה שנתנו לך קודם רק אומר שזה מוסך שלא מקפיד על נהלים ולא בגלל שאתה ג'ייסון סטיטם.

פורסם

חיוב על שעות עבודה זה רק מושג שנועד לתאר את התעריף עבור העבודה. המכונאי לא באמת עומד עם סטופר ומודד כמה זמן הוא עובד ולפי זה המוסך מחייב.

מדובר בשעות שמוגדרות מראש לכל פעולה ולפי זה מחייבים, בלי קשר לכמה זמן זה לקח בפועל.

• תוכן חדש...