Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מילוי גז - פיז'ו 206

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4137 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

עקב מזגן שאינו עובד בפיז'ו 206שנת 2002 הגעתי למזגנסיט באזור רחובות שאבחן את התקלה כחוסר בגז.

לטענתו אין צורך בבדיקת דליפות והדרך הפשוטה היא לבצע ואקום (מיכל הגז היה ריק לחלוטין) ולמלא גז, במידה וידלוף הגז תוך פרק זמן קצר יהיה צורך לבצע בדיקת דליפות (תהליך יקר משמעותית לדבריו).

ברכב בוצעו הפעולות הבאות:

1. ואקום באמצעות משאבה.

2. חיבור מיכל גז R134 (ללא שמן) ומילוי גז וניטור הכמות באמצעות שעון לחץ.

לאחר מילוי הגז המזגן מקרר מעולה (בנתיים) אך בכל פעם שהמדחס מופעל ישנו רעש של "זרימה" שנשמע כמו זרימה של גז מכיוון פתחי האוורור, כאשר המדחס מכובה והמאורר דלוק הרעש נעלם.

לדברי המזגניסט אין קשר בין מילוי הגז לרעש הנ"ל.

• האם הרעש יכול להגרם כתוצאה מחוסר בגז (המילוי נעשה ללא מדידה משקלית של הגז)?
  • האם מילוי גז לאחר ואקום ללא שימון המערכת עלול לגרום לנזק למדחס או שמיכל הגז מכיל גם שמן? (לבדרי המזגניסט אין צורך להוסיף שמן מכיוון שהוא לא רוקן שמן, ההגיון שלי אומר שהוואקום ינק את כל השמן החוצה מהמערכת)

פורסם

אם יש רעש פסססססס כל זמן שהמדחס עובד (ונעלם בסל"ד גבוה יותר) זה כן יכול להצביע על חוסר גז.

כדאי לבדוק אצל מזגניסט שיש לו מכונה ייעודית למילוי גז. מכונה כזאת שוקלת במדוייק את כמות הגז, בתפריט של המכונה אפשר לבחור את דגם הרכב ולפי זה היא "יודעת" מה כמות הגז הנדרשת.

כמו כן רצוי לבצע וואקום לפחות 20 דקות ולא 2 דקות.

במכונות מיחזור הגדרת יצרן לביצוע וואקום היא 20 או 30 דקות, לפעמים משנים אותה למשהו אחר או מפסיקים את הפעולה באמצע כדי לחסוך זמן.

פורסם (נערך)

תודה Buki,

אכן יש שינוי בעוצמת הרעש עם השינוי בסל"ד.

האם נכונה הטענה שלאחר ביצוע ואקום (בוצע למשך כ 15 דקות) אין צורך בהוספת שמן למיכל הגז?

נראה לי שלצערי המילוי בוצע בצורה חובבנית, אפנה מחר למוסך מורשה שיבצעו מילוי מחדש כמו שצריך.

כנראה ששילמתי "שכר לימוד"

עריכה אחרונה על ידי Rois
פורסם

אני לא הייתי ממהר להגיע למסקנות כאלה, אולי המילוי בסדר ויש בעיה אחרת.

מאיפה בדיוק נשמע הרעש והאם הוא נעלם עם העלת סל"ד?

פורסם

ב206 רוב הסיכויים שאם ברח הגז זה הולך לעלות משכורת וחצי. ב206 שהייתה לי התחזוקה היקרה הייתה אך ורק בגלל המזגן. החלפתי מייבש מאדה מדחס ועוד כמה צינורות. ובסוף מקבלים מזגן עייף שלא מסתדר עם קיץ ישראלי.

פורסם

המזגן המקורי של ה 206 מצויין - כשהוא עובד.

במודל שלך, שהוא בין המודלים היחסית ראשונים, היו מספר בעיות נפוצות במערכת המיזוג - כאשר הבעיות מתבטאות בדליפות מ: מעבה, ונטילים למילוי (שבמודלים אלו היו מחוברים עם צינור גומי גמיש שהיה עושה הרבה בעיות) וגומיות אטימה למייבש.

במודלים המתקדמים יותר (2006 בערך) כבר שינו את הצינור, המעבים היו מוצלחים יותר ולרוב אם היתה דליפה זה היה רק מהגומיות למייבש או ונטיל (שקל וזול להחליף).

רעש של "פססס" מעיד על חוסר גז, כנראה שהוא לא מילא מספיק או שחלק גדול מאוד מהגז שהוא מילא כבר הספיק לדלוף.

במיכל הגז שממלאים לרכב, יש חלק שהוא גז מעובה (נוזלי) עם שמן, לכן - אם ממלאים לרכב נוזל ישירות ולא גז, אין צורך ממשי בהוספת שמן בנפרד.

אם ממלאים "נטו" גז, יש *לעיתים* צורך בהוספת שמן.

בכלל, בקררים ("גזים") מהסוגים האלו, טוב למלא כנוזל ופחות כגז מאחר ובחלק מהתערובות האלו של הקררים ("גזים") קיימים סוגים מסויימים של גזים שנוטים לשקוע וכאלה שנוטים לעלות, ואז התערובת שנכנסת לפנימה למערכת אינה במינונים הנכונים (זה בא לידי ביטוי באיכות קירור נמוכה יותר, למרות שזו יכולה להיגרם גם ממעבה תחליפי זול וכיוצ"ב).

בגדול, המזגן ב 206 (כל עוד הרכיבים מקוריים והכל תקין) הוא מזגן שמקרר מצויין (גם בקיץ).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אני לא הייתי ממהר להגיע למסקנות כאלה, אולי המילוי בסדר ויש בעיה אחרת.

מאיפה בדיוק נשמע הרעש והאם הוא נעלם עם העלת סל"ד?

הרעש אכן נעלם עם העלת סל״ד ונשמע שהוא מגיע מאזור הדשבורד בעיקר כשהרכב עומד בסרק.

המזגן המקורי של ה 206 מצויין - כשהוא עובד.

במודל שלך, שהוא בין המודלים היחסית ראשונים, היו מספר בעיות נפוצות במערכת המיזוג - כאשר הבעיות מתבטאות בדליפות מ: מעבה, ונטילים למילוי (שבמודלים אלו היו מחוברים עם צינור גומי גמיש שהיה עושה הרבה בעיות) וגומיות אטימה למייבש.

במודלים המתקדמים יותר (2006 בערך) כבר שינו את הצינור, המעבים היו מוצלחים יותר ולרוב אם היתה דליפה זה היה רק מהגומיות למייבש או ונטיל (שקל וזול להחליף).

רעש של "פססס" מעיד על חוסר גז, כנראה שהוא לא מילא מספיק או שחלק גדול מאוד מהגז שהוא מילא כבר הספיק לדלוף.

במיכל הגז שממלאים לרכב, יש חלק שהוא גז מעובה (נוזלי) עם שמן, לכן - אם ממלאים לרכב נוזל ישירות ולא גז, אין צורך ממשי בהוספת שמן בנפרד.

אם ממלאים "נטו" גז, יש *לעיתים* צורך בהוספת שמן.

בכלל, בקררים ("גזים") מהסוגים האלו, טוב למלא כנוזל ופחות כגז מאחר ובחלק מהתערובות האלו של הקררים ("גזים") קיימים סוגים מסויימים של גזים שנוטים לשקוע וכאלה שנוטים לעלות, ואז התערובת שנכנסת לפנימה למערכת אינה במינונים הנכונים (זה בא לידי ביטוי באיכות קירור נמוכה יותר, למרות שזו יכולה להיגרם גם ממעבה תחליפי זול וכיוצ"ב).

בגדול, המזגן ב 206 (כל עוד הרכיבים מקוריים והכל תקין) הוא מזגן שמקרר מצויין (גם בקיץ).

איציק

קשה לי להאמין שחלק מהגז התנדף מכיוון שאת הרעש שמעתי דקות ספורות אחרי שיצאתי מהמוסך, לכן החשד שלי שהוא פשוט לא מילא כמות מספקת של קרר.

האם תהליך מילוי הקרר כנוזל שונה מתהליך מילוי הקרר כגז?

במידה וממלאים קרר בצורת גז, באילו מקרים נדרש להוסיף שמן?

בהתחשב בגיל הרכב האם הייתם ממליצים לבצע קודם בדיקת נזילות מקיפה או למלא קרר ולקוות שיחזיק עד הקיץ הבא?

רועי

• תוכן חדש...