Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4159 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש לי את הפונטו elx 2001 רציפה עם המחשב דרך, בגדול אני יודע שהמד אצלי מזייף ב2-3 קווים קטנים למטה.

שלשום אחרי כמעט חודש ו350 ק"מ עירוניים בלבד המד הראה על קו וחצי מתחת לרבע ונדלקה הנורת דלק. המחשב כתב שיש לי צריכה של 1 ל11.2.

נסעתי לתדלק ונכנסו 33 ליטר שזה פחות מ3/4 מיכל.

לפי החישוב שלי הצריכת דלק היא בערך ליטר ל10 וחצי קילומטר שלפי מה שאני יודע זה גרוע לפונטו. הצריכה העירונית שלה לפי מה שאני יודע אמורה לעמוד על 1 ל13/14.

לרוב הנהיגה שלי יחסית רגועה ואני לא עובר את ה3 אלף סל"ד.

מה יכולה להיות הבעיה?

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם (נערך)

אני ממליץ לך לא להגיע למצב שהנורה נדלקת.

לדעתי צריכת הדלק שלך בסדר. מחשב הדרך מזייף ב- 5-10 אחוז. בעיר הצריכה היא לרוב 10-12 ק"מ לליטר. בעומס בשקט גם 8-10 ק"מ לליטר.

אל תצפה מאוטו עם חיישן חמצן וממיר שעברו מעל 100 אלף ק"מ ומצב המנוע עצמו, שייתן לך צריכה כמו שכתבת ובכלל - גם שהפונטו הייתה חדשה היא לא הגיעה לערכים שכתבת. מה שכתבת תואם יותר לנסיעה משולבת או לנסיעה מחוץ לעיר עם עומסים קלים.

שמילאת 33 ליטר מד הדלק הגיע ממש עד הקצה קצה או שיש זיוף ?

נזכרתי במשהו חשוב - האם אתה נוסע כאשר כפתור ה-E ליד ידית ההילוכים לחוץ כלומר שמופיע לך במסך מחשב הדרך "DE" (ה-E בקטן) ?

עריכה אחרונה על ידי student
בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

תודה, לא חשבתי שהמחשב ידייק במיוחד שהמד מזייף סתם ציינתי את זה.

הנורה נדלקה אבל בתכלס נשאר בערך 14 ליטר ככה שזה לא בדיוק מדד, גם הבנתי שזה סתם מיתוס כל הקטע של הדלק המלוכלך ושלא טוב להגיע לסוף המיכל.

כשאני ממלא אז המד מגיע ממש עד הקצה ובערך אחרי החצי מיכל הוא מתחיל לזייף,.

ולא אני לא נוסע במצב E, אי אפשר לסבול את הרכב ככה וגם זה לא באמת חסכוני במיוחד.

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם

ברכב זה (במידה וזה זהה ל 8v) הקירור של משאבת הדלק מתבצע על ידי הדלק עצמו - בכדי להעריך

את חיי המשאבה (הלא זולה אגב), לכן כדאי להימנע מלנסוע "בלי דלק", זה לא חוסך כלום ורק צובר בלאי (לתדלק ברבע

מיכל, כפי שציינת, זה בסדר גמור).

לדעתי הצריכה סבירה לנסיעה בעיר בלבד. האם בעבר בתוואי זהה הייתה צריכה טובה משמעותית?

פורסם

נו די, מספיק עם הקשקוש הזה על המשאבת דלק. לא יקרה ולא קורה כלום אם נוסעים עד הנורה וגם אחריה.

לפותח השרשור, להשיג צריכה של 13-14 בתוואי נסיעה עירוני זה לא ריאלי. 10.5 זה כבר ריאלי יותר וכמובן שתלוי בדפוס הנסיעות. גם בתוואי נסיעה עירוני יכולים להיות הפרשים גדולים בצריכת הדלק.

בכל מקרה ומבלי לסתור את אופי הנהיגה שלך, טיפול יאות לרכב ישן שכולל ניקוי מכלולים ותחזוקה מונעת יכול לשפר בעוד כמה אחוזים טובים את הצריכה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני מודע לזה שהרבה אומרים שזה מיתוס לגבי קירור משאבת הדלק במיכל כמעט ריק אבל מצד שני היו אנשי מקצוע אחרים שאמרו לא לעשות את זה. מי מהם צודק (ואני מכבד את כולם באותה מידה)?

אז מכיוון שזה לא עולה לי יותר לתדלק הרכב תמיד סביב החצי (חוץ מהעובדה שסיוט לתדלק האוטו הזה) אז אני מקפיד על כך. מה גם שכבר נתקלתי במקרים של אירועים חריגים שדרך קצרה הפכה לארוכה מאוד בגלל משהו כמו נגיד שריפת-יער. אז אני מעדיף לא להיות בלחץ בגלל שהמיכל על רבע ולכן גם משתדל להגיע לכך שלא אצטרך לתדלק יותר מ-30 ליטר.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
נו די, מספיק עם הקשקוש הזה על המשאבת דלק. לא יקרה ולא קורה כלום אם נוסעים עד הנורה וגם אחריה.

את ה"קשקוש" הזה יצא לי לשמוע גם מבעלי מקצוע שמתמחים בדגם זה.

יותר מכך, הבעלים הקודם של הרכב שלי נהג לנסוע עד הטיפה האחרונה - אני נאלצתי להחליף את משאבת

הדלק. האם אני יכול להצביע על קשר ישיר? בוודאי שלא. האם אעדיף לעשות את המקסימום בכדי לשמור

על משאבת הדלק ולא להביא לבלאי מואץ שלה? בהחלט.

מתוך עיניין טכני - האם למיטב ידיעתך לא קיים דבר כזה שבחלק מהרכבים משאבת הדלק מתקררת מהדלק עצמו ונסיעה

עם כמות אפסית של דלק פוגמת בתהליך קירור המשאבה?

פורסם

^ מה שהוא אמר.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יש לאמא שלי פונטו ספייס 2003, כל הנסיעות שלה עירוניות, לפחות שליש מהן באורך של 2 ק''מ מקסימום, משמע נסיעה בעיקר על מנוע שבקושי הגיע לטמפרטורת עבודה. צריכת הדלק שלה בעיר הררית היא בדר''כ 9-10 קמ''ל, חישבתי בעצמי כמה פעמים. כשמשנים תוואי נסיעה, במיוחד לבין עירוני צריכת הדלק משתפרת פלאים. לדעתי מניסיון עם הרכב, בתוואי עירוני צריכת הדלק שלך הגיונית.

פורסם

תודה לכולם.

לא בדקתי אף פעם לפני כמו שצריך אבל לפי המחשב הצריכה כמו בעבר אולי טיפה יותר טובה אחרי שסגרתי חור בצינור אוויר והחלפתי נשם שמן שהיה קרוע.

אם הצריכה בסדר אז אין בעיה. בכל מקרה על מיכל בחודש אין כל כך מה להתלונן.

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

• תוכן חדש...