Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4197 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב,

השבוע הגשום והקר שעבר עלינו הכריח את הרכב להראות עד כמה מערכת האוורור תורמת לבטיחות ונוחות.

במילה אחת, אכזבה.

המטרה היא נסיעה ללא אדים על החלונות והמראות יחד עם טמפרטורה נעימה בסלון הרכב .

משום מה האדים נעלמו רק לאחר הפעלת המדחס(ײמזגןײ).

הפעלת המזגן כמובן מקררת את האוויר ברכב, לא הרגשתי נוח גם כאשר חוגת הטמפרטורה הצביעה על אוויר חם: בסוף הסקלה-מחניק, באמצע- קריר (מפני שגם המדחס עבד), לא הצלחתי להתאים טמפרטורה כך שהמערכת תסיר אדים וגם תספק טמפרטורה נעימה בסלון הרכב.

כשכיביתי את המדחס ופתחתי טיפה את החלון - השמשה התמלאה אדים ונהיה די קריר ולא נוח.

אבזור נוסף שבטח היה תורם רבות לבטיחות (לא בטוח שיש כזה בכלל) - ייבוש/ניגוב ה מראות מטיפות גשם.

את שתי השמשות אפשר לנגב, למה עדיין לא מצאו פתרון למראות?

פורסם

בטח שיש פתרון יש מראות מחוממות

ברגע שאתה מפעיל הפשרה לשמשה האחורית מופעל החימום במראות

מאד נפוץ פה ברכבים

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם

אצלי אני נוסע כשהמזגן על 22 מעלות עם מדחס פעיל , 4 אנשים ברכב ובלי טיפת אדים על השמשות.

ברור שבהתחלה אני מפעיל מזגן על קור ובעוצמה הכי גבוהה אבל זה רק כדי להסיר את האדים מהשמשה הקידמית ואז מחזיר למצב נעים.

כנראה שלא הצלחת עדיין למצוא אז האיזון.

ד"א , גם אם תשים על מקסימום חום עם מדחס פעיל , זה לא אומר שיצא קור. יצא לך חום.

פורסם

מקסימום חום עם מדחס - לא היו אדים אבל היה מחניק ברכב.

כל תזוזה מהמקסימום לכיוון האוויר הקר, גרמה לטמפרטורה לרדת והיה לא מספיק חם.

אולי כשהמערכת אלקטרונית, ישנה אפשרות להתאים טוב יותר ואולי אני סתם מתעקש כי לא הצלחתי למצוא מצב נוח.

אנסה פעם הבאה הפשרה לשמשה אחורית, הפעם העברתי את הבורר בין שמשה קדמית לשמשה קדמית+רגליים.

פורסם

אני לא מפעיל מדחס,שם בבורר כל סיקולציה חיצונית ואין בעיה לכוון בין חום סביל לבין הורדת הלחות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כל פעם שאתה או הנוסעים נכנסים לרכב עם מעילים ונעליים רטובים, אתה מכניס כמות גדולה של מים לרכב וזה יופיע מיד בצורת אדים על השמשות. אתה צריך לתת לרכב מספר דקות להתמודד עם זה. אין ניסים בתחום הזה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

קודם כל ממה שאני זוכר יש לך אוקטביה - יש מראות מחוממות וזה פותר את בעיית המראות לגמרי.

לאוקטביה יש נטייה לאדים על השמשה הקדמית. מוכר ומעצבן

פורסם (נערך)

אצלי תמיד בא אויר מבחוץ, מכוון את האוויר על חלונות, שם מאוורר ואין שום בעיה עם אדים על השמשה הקדמית. לפעמים בתנאי מזג אויר קשים במיוחד מפעיל מדחס. כמובן אצלי תמיד טמפרטורה מכוונת להכי קר.

לאוקטביה יש הפעלה של מפשיר מראות בידית שמכוונת מראות. צריך לסובב את המכוון לחימום.

בשמשה האחורית לפעמים צריך להפעיל הפשרה.

כך שאצלי אדים על החלונות לא בעיה.

סך הכל לדעתי אוקטביה מוכנה היטב למזווג אויר גשום.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אכן ,יש לי אוקטביה 1.4 אמביינטה, לא ידעתי שיש מראות מתחממות

כנראה שאני טועה במשהו עקרוני, האוקטביה בדיוק כמו הטידה והאימפרזה ,כולן התקשו בהעלמת אדים ובכולן אני נאלץ להפעיל מדחס.

פתיחת חלון או סירקולציה לא עוזרים.

אני מאוד אוהב מזג אוויר גשום,חבל שהרכב לא תורם לחוויה.

פורסם

פעם הבאה אפעל כפי שמומלץ כאן ,מקווה שיהיה שיפור .

לגבי סוג המערכת-מכנית או בקרת אקלים

אני מעדיף מכנית כי יש פחות מקום לתקלות , כנראה עם האמינות נפגע הביצוע ו\או הדיוק .

פורסם

אצלי בסקודה כדי להפעיל חימום למראות מסובבים את הכפתור כיוון של המראות למצב חימום

כמו כן המפשיר אדים עובד מעולה

פורסם (נערך)

אצלי כל בוקר אדים מכל הכיוונים, בימים אלה גם בערך 2 מעלות כל בוקר אז הפעלת מזגן על 22.5-23 מעלות פותרת את הבעיה תוך דקה וממש נעים ברכב. אם חם מדי פותחים טיפה חלון. דרך אגב חום לכשעצמו לא פותר בעיה לחות אלא רק מחמם אותה.. חייב מזגן לייבוש. גם אני פעם חשבתי שצריך הכי קר, אחר כך חשבתי שצריך הכי חם, אחר כך הבנתי שהטמפ בכלל לא משנה - זה המזגן שמייבש את הלחות.

עריכה אחרונה על ידי wonderd

בריאות לכולם!

• תוכן חדש...