Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4198 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

סיפור בקצרה,לפני שבוע הרכב שלי נכנס לטיפול 60 אלף אצל מוסך רון.

לאחר הטיפול בעודי נמצא שם,מניע את הרכב ונדלקת נורה של מנוע ובנוסף הרכב רועד חזק,לא עובד חלק.

החליפו באותו הרגע בין הסלילים וכמה פלאגים והבעיה נעלמה ורון אמר "יכול להיות שזה יחזור" ,וידעתי שזה יחזור.

אתמול הגעתי למוסך רון שוב,כאשר הרכב רועד קשות ועם מנורת מנוע.

רון ראה אותי וישר ניגש אליי והעובדים ניסו לפתור את הבעיה בדרכים אחרות אך ללא הצלחה.

הבעיה היא בצילנדר מספר שלוש והקומפרסיה שלו כ%10-15 פחות משאר הצילנדרים ואז המחשב שלוח תקלה למנוע ומתחיל כל הברדק.

אבל מה,אני נסעתי ככה עם הרכב שנה כמעט עד לטיפול.אחרי הטיפול התחילו הבעיות...ואיני מאשים את רון!

העבודה שעשו על רכבי הכי מקצועית שאני אראה במיליון אחוז.

דיברתי עם רון והוא חושב שצריך לפתוח ראש מנוע...ומי בנינו יודע שזה יקר...

אני אשמח לרעיונות לפני שאני פותח ראש מנוע...

תודה רבה לעוזרים ושבוע טוב

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אין ספק שרון הוא מקצוען אמיתי אבל עדיין עם כל זה כל עוד לא הייתה תקלה כל שהיא לפני שהרכב ניכנס למוסך והכל התחיל מרגע עזיבת המוסך האחריות עדיין על המוסך. אני לא רוצה חס וחלילה לפגוע ברון ובצוות המקצועי שלו אך לדעתי האישית חלק מהעבודה במוסך זה הסיכונים בתקלות אפשריות שניגרמות במהלך טיפול ברכב מסויים גם אם מדובר בצירוף מקרים של אותה תקלה שהופיעה לפתע. בכל מקרה אין לי ספק שרון ייתן את הפיתרון על הצד הטוב והצודק ביותר.

פורסם
אין ספק שרון הוא מקצוען אמיתי אבל עדיין עם כל זה כל עוד לא הייתה תקלה כל שהיא לפני שהרכב ניכנס למוסך והכל התחיל מרגע עזיבת המוסך האחריות עדיין על המוסך. אני לא רוצה חס וחלילה לפגוע ברון ובצוות המקצועי שלו אך לדעתי האישית חלק מהעבודה במוסך זה הסיכונים בתקלות אפשריות שניגרמות במהלך טיפול ברכב מסויים גם אם מדובר בצירוף מקרים של אותה תקלה שהופיעה לפתע. בכל מקרה אין לי ספק שרון ייתן את הפיתרון על הצד הטוב והצודק ביותר.

זה מה שמציק פה.

הגעתי עם רכב שעבד נורמלי בלי בעיות ורק לאחר טיפול התחילו הבעיות.

ואני יודע וראיתי איך עובדים ומה היחס. וזה מעצבן ומתסכל בו זמנית.

במוסך יש אנשים רציניים שיודעים את העבודה ואני סומך עליהם.

פורסם (נערך)
אתה יכול לרשום מה נעשה בדיוק בטיפול?

החלפת פילטרים,מסנן דלק ומסנן שמן.

שמן חדש

הוסיפו מים.

והחליפו פלאגים.

ואז התחילה הבעיה.

חשוב לציין שלפני הטיפול כן היו רעידות והמנוע לא עבד בצורה עגולה אבל לא באותה מידה כמו אחרי הטיפול.

לאחר שהוחלפו חלקים חדשים במנוע אז זיהה המחשב שאכן התקלה נמצאת ולא כמו שהחלקים היו ישנים כבר.

עריכה אחרונה על ידי omrish92
חוסר מידע
פורסם

המנוע הוא 1400?

היה לי איביזה 12 עם מנוע 1400 שזהה לדור הקודם.

נדלקה מנורה.

היו רעידות בסרק, כל כמה פעימות.

בשלב מסויים נדלקה מנורת מנוע.

תקלה זהה לשלך, מיספייר בצילנדר 3, הרכב נכנס לצמפיטן באחריות.

לאחר דין ודברים כל מיני ניסיונות ובדיקה עם היצרן, פורק הראש והוחלפו שני קאמשפטים(גלי זיזים) שהוזמנו מהיצרן, התקלה כמובן טופלה והרכב נסע מעולה לאחר מכן.

כמובן שצריך לאבחן את התקלה כמו שצריך ומה שקרה לי אומר כלום, רק כיוון למחשבה.

מקווה שהמקרה אצלך קל יותר.

פורסם
אולי הצליבו בין החיווט של הפלאגים בטעות?

זה לא קרה.

בדקו אלף פעם את הפלגים ,הסלילים ואת החיווט.

וזה שמעלייך.כבר החלו בפרוק ראש מנוע ואני מקווה שהבעיה אינה גדולה.

פורסם
זה לא קרה.

בדקו אלף פעם את הפלגים ,הסלילים ואת החיווט.

וזה שמעלייך.כבר החלו בפרוק ראש מנוע ואני מקווה שהבעיה אינה גדולה.

עצם זה שמפרקים ראש מנוע הבעיה היא כבר גדולה במיוחד לכיס וכניראה שתצפה לכמה אלפים בודדים לצערי בשבילך. מדוע פותחים ראש מנוע אם לא אובחנה בוודאות הבעיה?

• ספונסר פורום
פורסם

אם התקלה לא הייתה מאובחנת כראוי לא היה מפורק ראש מנוע.

לא תמיד אפשר לעשות רנטגן למנוע ולדעת מה התקלה גם ללא פירוק חלקים, אם הוחלט שיש בעיית דחיסה בצילינדר יש צורך בפירוק ראש להמשך בדיקה.

אורן

פורסם
זה מה שמציק פה.

הגעתי עם רכב שעבד נורמלי בלי בעיות ורק לאחר טיפול התחילו הבעיות.

ואני יודע וראיתי איך עובדים ומה היחס. וזה מעצבן ומתסכל בו זמנית.

במוסך יש אנשים רציניים שיודעים את העבודה ואני סומך עליהם.

החלפת פילטרים,מסנן דלק ומסנן שמן.

שמן חדש

הוסיפו מים.

והחליפו פלאגים.

ואז התחילה הבעיה.

חשוב לציין שלפני הטיפול כן היו רעידות והמנוע לא עבד בצורה עגולה אבל לא באותה מידה כמו אחרי הטיפול.

לאחר שהוחלפו חלקים חדשים במנוע אז זיהה המחשב שאכן התקלה נמצאת ולא כמו שהחלקים היו ישנים כבר.

בציטוט 1 אתה כותב שלא היתה בעיה במנוע לפני כניסת הרכב למוסך, בציטוט 2 אתה כותב שהיתה בעיה במנוע ושהוא לא עבד עגול! (!)

אם המנוע לא עובד עגול, יש תמיד סיכוי שמדובר בבעיה בצילינדר אחד מתוך ארבע שיש לך שם. היום אתה יכול לחבר טורק ל- OBD2 ופשוט לראות את התקלה בלי בכלל לפרק פלאגים.

אתה הכנסת את הרכב לטיפול של פילטרים, שמן, נוזל קירור ופלאגים. בהנחה שהפלאגים שהורכבו תקינים (וכנראה שהם בדקו את זה מיד), אז אין שום קשר בין הטיפול לבין תקלה במנוע בצילינדר 3. זה לא שהורידו ראש מנוע כדי להחליף אטם ראש ולאחר מכן התקלה החלה, סה"כ עשו טיפול שגרתי.

אם הייתי ניגש למוסך כדי לתקן מנוע לחלון חשמל ופתאום הרכב היה מתחמם, הייתי מאשים את המוסך?

• תוכן חדש...