Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום.

בזמן האחרון התחילה להתרוצץ במוחי מחשבה על מעבר (אציין שעתידי) לרכב מוגדש וספורטיבי.

ונשאלת השאלה, האם אחרי שעוברים לרכב מוגדש, זה אפשרי לחזור אח"כ לרכב אטמוספרי?

אני שואל שאלה זו במתכונת של דיון, ולא בכדי לקבל תשובה חד משמעית.

אז כל מי שעבר שינוי כזה, מה דעתכם על ההרגשה, והאם מבחינת הרגש תוכלו לשוב ולנהוג על רכב לא מטורבת?

האם זה לא קשה לעזוב את ההרגשה של נסיעה ברכב מוגדש, ולחזור חזרה לשגרת המנוע האטמוספרי?

אצלי כואב לחזור למאזדה 3 גם אחרי שאני נוהג על סוס רתום לכרכרה.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני על הטורבו הפרטית שלי רק משישי ואני גם חשבתי על זה עם עצמי.

סיבוב קצר ברכב האטמוספרי השני בבית הראה שמתרגלים טיק-טק.

פורסם

מדוע שלא יהיה אפשר? יש שינוי ברשיון הנהיגה או משהו?

בוא תהיה יותר ספציצי.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אני מניח שהבחור מתכוון אם אפשר לחזור להרגשה שאת כל הכוח של הרכב מקבלים מאוחר מאשר הבעיטה המוקדמת שיש בטורבו.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

תלוי מאיזה טורבו לאיזה אטמוספרי. יש מנועים אטמוספריים חזקים מאוד מרובי צילינדר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לא כל המנועים המוגדשים מתנהגים זהה.

יש מנועים שמרגישים בהם את "הלמות הפטיש" כמו בסובארו WRX ואיוו, ויש כאלו שפשוט מרגישים כמנועים גדולים בהרבה מנפחם האמיתי, כמו ברוב המנועים המוגדשים של מכוניות VAG.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לדעתי יש גם צד שני - באיזשהו מקום קשה להתרגל לטורבו כי יש את ההשהייה המפורסמת. כמובן שיש טורבו ויש טורבו.

יש יופי בכוח הליניארי והמיידי שמתקבל במנועים אטמוספריים שמכוילים בצורה טובה. יש אפילו מנועי 1600 פשוטים שמרגישים, ולו במשהו, יותר 'בריאים' ממנועי טורבו.

פורסם

ואם עוברים ממנוע 1.6 שפותח עם במוו ל1.2 טורבו משולש צילנדרים? יש הבדל מהותי? ואם כן אז עד כמה? כששניהם פחות או יותר באותו הספק

פורסם

הבנתי את כוונת המשורר והתשובה אינה חד משמעית, הכל מאוד אינדבידואלי ותלוי במנוע ממנו אתה עובר ולאיזה מנוע אתה עובר.

אישית קשה לי להפרד מהשבלול, יש לי נשמה זקנה מדי בשביל לחיות בסל"ד גבוהה ובעייני הTFSI 2.0 של הוואגיות הוא לא פחות מפנינה.

כמו שצויין כאן, הגדולה של המנועים האלו היא לא בבעיטה שהטורבו נכנס, אלה פשוט כוח שמרגיש כמו תחנת כוח גרעינית קטנה מסל"ד נמוך.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

״פותח עם במו״ זה מושג חסר ערך. איזו במו? מהם נתוני המנוע? מהם נתוני המנוע המוגדש?

בכל מקרה, בשביל השוואה ״עיוורת״ אפשר להשוות בין גרפי סל״ד:מומנט בין שני הרכבים כדי לראות מי יאיץ מהר יותר ולמי תהיה רצועת כוח זמינה יותר.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
הבנתי את כוונת המשורר והתשובה אינה חד משמעית, הכל מאוד אינדבידואלי ותלוי במנוע ממנו אתה עובר ולאיזה מנוע אתה עובר.

אישית קשה לי להפרד מהשבלול, יש לי נשמה זקנה מדי בשביל לחיות בסל"ד גבוהה ובעייני הTFSI 2.0 של הוואגיות הוא לא פחות מפנינה.

כמו שצויין כאן, הגדולה של המנועים האלו היא לא בבעיטה שהטורבו נכנס, אלה פשוט כוח שמרגיש כמו תחנת כוח גרעינית קטנה מסל"ד נמוך.

חחחח כל כך נכון; לפעמים כשיוצא לי לנהוג ברכב אחר אני מרגיש כמו קלארקסון שצועק על הרכב ״ come on!!! More power!!!״ :D

פורסם
״פותח עם במו״ זה מושג חסר ערך. איזו במו? מהם נתוני המנוע? מהם נתוני המנוע המוגדש?

בכל מקרה, בשביל השוואה ״עיוורת״ אפשר להשוות בין גרפי סל״ד:מומנט בין שני הרכבים כדי לראות מי יאיץ מהר יותר ולמי תהיה רצועת כוח זמינה יותר.

מנוע של PSA ה-120 כ"ס דובר והנתונים של הPURETECH אני לא זוכר בע"פ של מנוע ה-110 כ"ס

פורסם

השבוע יצא לי לנהוג בהילוך S בפולו 1.2 שלי. אני לא עושה את זה בשיגרה כי מספיק לי ה D לצרכים שלי. נכון זה כולה פולו 1.2 לא פורשה ולא פרארי אבל וואאווו איזה תגובה הרכב מחזיר ברגע שלוחצים על הגז ... בסוף הנסיעה ירדתי עם חיוך על הפנים . עדין לא ניתקלתי ב 1.6 ללא טורבו שנותן כזו הרגשה.

יהיה לי מוזר לחזור לרכב (1.6) שנותן כוח בסל"ד גבוה . יש משהו "במכה" שאתה מקבל בסל"ד נמוך... וזה גורם לי לחייך.

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם

אחרי 4 שנים עם TSI 2.0 לא נשאר לי אלא להסכים. מנוע לא פחות ממדהים.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תוכן חדש...