Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4198 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מדבר על גיר רובוטי בעל מצמד יחיד(בכפול מצמדים אני מבין)

הרי גיר רובוטי הוא ידני לכל דבר, אם כך - צריך להוריד את הרגל מהגז בעת העברת הילוך, אחרת המנוע צועק, מורגשת בעיטה, ובטווח הארוך הקלאץ' נשחק..

אז איך גיר רובוטי פותר את זה? הרי הנהג לא אמור לצפות את רגע העברת ההילוך ולהוריד את הרגל מהגז, אז איך ההעברה מתבצעת באופן חלק?

תודה לעוזרים :p

פורסם

קודם כל, היא לא תמיד מתבצעת חלק, מה שהמחשב יכול לעשות זה למשל, לנתק הצתה, כלומר "לסגור ת'גז", ואז זה כאילו אתה עזבת גז.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אז זהו שהיא לא :lol:

החסרון של הגיר הרובוטי ה"טיפש" (חד-מצמדי) היא ההעברה המטלטלת משהו בין הילוך ראשון לשני (וקצת פחות משני לשלישי). אפשר להתגבר על החסרון הנ"ל בשימוש ידני בו אתה שולט על העברות ההילוכים (ללא הצורך ללחוץ על דוושת המצמד).

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

נכון מאוד,עיקר חוסר הנעימות ברובוטי חד מצמדי זה בעיר שאז הוא נוסע בהילוכים נמוכים,יש באמפרים אז הוא גם יורד להראשון ולא תמיד זה חלק,מחוץ לעיר הוא מעביר בצורה טובה ללא הורדת רגל מהגז.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מאחר והמנוע מנוהל ע"י מחשב - הוא גם יכול לשלוט בסל"ד שלו בלי עזרתך. בקורולה הידועה לשמצה למשל, בזמן העלאת הילוך תחת מצערת מליאה מורגש חיתוך של התאוצה בזמן ההעברה (מה שיוצר את תחושת הטלטול שכולם מתלוננים עליה). אם עוזרים למחשב ומרפים מהדוושה קצת לפני ההעלאה (לומדים לתזמן את זה, והכי טוב להשתמש במצב ידני), ההעברה הרבה יותר חלקה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

כי כשיש קלאץ' כפול הזמן שעובר בין הפרדה של קלאץ' אחד להצמדה של הקלאץ' השני הוא אפסי, ואז לא מרגישים את החיתוך של הכוח בכלל.

בקלאץ' בודד לוקח זמן להפריד את הקלאץ', לשלב להילוך הבא ואז רק להצמיד חזרה. זה בסדר גודל של כמה מילישניות לעומת עשיריות שניות רבות.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
מאחר והמנוע מנוהל ע"י מחשב - הוא גם יכול לשלוט בסל"ד שלו בלי עזרתך. בקורולה הידועה לשמצה למשל, בזמן העלאת הילוך תחת מצערת מליאה מורגש חיתוך של התאוצה בזמן ההעברה (מה שיוצר את תחושת הטלטול שכולם מתלוננים עליה). אם עוזרים למחשב ומרפים מהדוושה קצת לפני ההעלאה (לומדים לתזמן את זה, והכי טוב להשתמש במצב ידני), ההעברה הרבה יותר חלקה.

הרכב מחנך את הנהג :roll:

אכן זה מה שסיפרו בהתחלה לבעלי הקורולות המסכנים שחטפו "בעיטות" מהגיר כי הם לחצו רגיל על דוושת הדלק.

קובי

:-)

פורסם

הבעלים ש"חונכו" נהנים מרכב זריז חסכוני אמין וזול ולא כמו בעלי DSG7 :?

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

יכול להבין את זה לגמרי, רכב ראשון שלי עם גיר רובוטי חד מצמדי (פיאט 500).

אבל האמת? שאני ממש אוהב את אופן הפעולה שלו, לדעתי הוא עובד מצויין, ישנם כמובן חסרונות במיוחד בחורף ברכב קר, הוא מעט קופצני עד שהוא מתחמם, ומרגיש בדיוק כמו...גיר ידני!

העברות ההילוכים אכן איטיות ולפעמים מגושמות אבל זה בעיקר במצב עירוני / חסכון, במצב ספורט הוא דווקא עובד מהר ללא שום בעיות או דברים שמפריעים לי (מלבד ה"בעיטה" הקטנה שהוא נותן כשלוחצים על הגז יחסית חזק).

הגיר ספציפית ברכב הזה מראה נכונות של הבנה בעיר, במיוחד לקראת במפרים, הוא לא מוריד או מעלה הילוך מתי שבא לו, לפעמים אני דיי מרגיש כאילו הרכב קורא אותי.

אכן - עדיף להשתמש באופציה הידנית, אני עושה זאת לרוב כשאני ליד במפרים מרובים במיוחד.

Opel Adam S 2017

פורסם
הבעלים ש"חונכו" נהנים מרכב זריז חסכוני אמין וזול ולא כמו בעלי DSG7 :?

לא הרבה כניראה רצו להיות כאלה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...