Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4222 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אז אני נדרש לטפל בצרכי הגומי של משפחתי (4 רכבים).

אציין שאת סקר השוק הראשוני, סינון הצמיגים ובדיקת המחירים עשיתי באתרים: TIERS4U, TIERECLUB וטייר דיל. כמו כן את ההשוואה בין הצמיגים והמשך סינונם ערכתי לפי הנתונים האתר הבריטי tire reviews.

אני מתנצל מראש על האריכות, אך ישנם שני רכבים ברשותנו, אשר בחירת הצמיגים איננה פשוטה להם ואני זקוק לעזרתכם. בשירשור זה, אבקש את עזרתכם בכל הנוגע לצמיגים של הרכב שבכותרת (ובשירשור נוסף, כדי לא להעמיב, אפנה לרכב "הבעייתי" השני").

אז האינפיניטי נועלת, וזו המידה היחידה להבנתי ע"פ הוראת הרישום של משרד התחבורה (מצ"ב), מלפנים: 225/50/18 95W מאחור: 245/45/18 96W.

בעוד שלמידת הגלגלים האחוריים יש שפע של אלטרנטיבות, בכל קשת המחירים, הרי שהמידה הקדמית בעייתית. נכון להיום הגלגלים (כולם) נועלים ברידג'סטון RE50A. בבדיקה שערכתי באתרים שבפתיח, לבד מן הדגם הזה, ומדגם שלא הצלחתי למצוא לגביו חו"ד של יוקוהמה, מצאתי אך דגם אחד נוסף במידה זו והוא Toyo C1S.

ע"פ tire reviews, הטויו עדיף, ברוב, אם לא בכל, הפרמטרים (ולכל הפחות משתווה) על ברידג'סטון (וכך או כך, הנתונים של שניהם ממוצעים + ותו לא) ולא רק זאת, אלא שהוא גם זול במחצית המחיר. אלו האופציות (הדלות) היחידות שאני נתקלתי בהן (ואם יש אחרת, אשמח לדעת).

לאור כל האמור, אני נוטה ללכת על הטויו ושואל לדעתכם. לעניין זה אציין, כי בין היתר, הסיבה שאני מתלבט היא כי המשמעות היא שאם אבחר בטויו מלפנים, אעדיף, חרף אפשרויות טובות אולי יותר, לשים טויו גם בצמיגים האחוריים. וכאן השא', אם הולכם בסוף על ה- Toyo C1S מלפנים, האם גם מאחורה לשים אותםת או שמא (וזה אפשרי) לשים מאחור TOYO T1 SPORT אשר מציגים נתונים עדיפים ועולים די דומה.

שאלותי לסיכום :

1. האם די לי בלהסתמך על דף הדגם (מצ"ב), לפיו המידות האמורות, ובפרט הקידמית (הבעייתית) הן היחידות שמאושרות לרכב הזה (ג'אנט 18) או שעדיף לעשות ניסיון ולפנות למכון טסטים בבדיקה האם ניתן לשנות מידה?
  2. האם אני מחמיץ דגם נוסף שראוי לבחינה במידה 225/50/18 ?
  3. ככלל, מה דעתכם על ה- Toyo C1S (אני אישית לא ממש מכיר)?
  4. ככל שיותקנו ה- Toyo C1Sמלפנים (המידה הבעייתית) האם משנה אם אחור יותקנו TOYO T1 SPORT (הרעיון להישאר עם אותו היצרן) או שכבר להתקין גם Toyo C1S, או שבכלל זה לא משנה ולשים מאחור מה בא לנו?

מעבר לכך, כאמור בכותרת, ומאחר ואני מתעתד להחליף צמיגים בארבעה רכבים של המשפחה (בשאיפה עוד השבוע), אודה גם להמלצה, כאמור בכותרת, על צמיגייה באזור חיפה, בעלת גישה למבחר היבואנים (כי לכל רכב נבחרו צמיגים שונים), עם תודעת שירות ומחירים סבירים ,שכן מדובר בעיסקה רחבה.

אני פחות מעדיף לרכוש באינטרנט כי כך אינני יכול לוודא טריות ולעמוד על טיב השירות מבעוד מועד.

תודה לעוזרים,

בן.

דף דגם.pdf

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

צמיגי נעמן בצומת קריית הפלדה.

מומלץ בחום.

שים לב שיש 2 צמיגי נעמן באיזור, הכוונה היא לצמיגייה שנמצאת מול נתק'ה בורגר.

פורסם

אני רכשתי צמיגים אצל "צמיגי הצומת" בצומת קרית אתא. הוא נתן לי את המחיר הכי טוב מבין כל הפנצ'ריות שהייתי בהם באיזור השרון\חיפה\קריות. השירות גם היה טוב.

גם ב GTI וגם בג'ולייטה תילתן החלפתי ל goodyear asymmetric2.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

בן שלום,

אם ברצונך לברר את תאריך יצור הצמיג ניתן לבדוק את תאריך כניסת המכולה לארץ ומכך להסיק את גיל הצמיג.

בנוסף, יש לנו שתי פנצ'ריות בחיפה, אחת מהן גדולה מאד.

אם תרצה ייעוץ לגבי דגם ספציפי או הצעת מחיר אשמח לעזור בהודעה פרטית אם תציין את המידות המבוקשות.

פורסם (נערך)
צמיגי נעמן בצומת קריית הפלדה.

מומלץ בחום.

שים לב שיש 2 צמיגי נעמן באיזור, הכוונה היא לצמיגייה שנמצאת מול נתק'ה בורגר.

קצת רחוק אבל אבדוק. ואגב, איך הטל' אדע לזהות

אני רכשתי צמיגים אצל "צמיגי הצומת" בצומת קרית אתא. הוא נתן לי את המחיר הכי טוב מבין כל הפנצ'ריות שהייתי בהם באיזור השרון\חיפה\קריות. השירות גם היה טוב.

גם ב GTI וגם בג'ולייטה תילתן החלפתי ל goodyear asymmetric2.

אבדוק את צמיגי הצומת

בן שלום,

אם ברצונך לברר את תאריך יצור הצמיג ניתן לבדוק את תאריך כניסת המכולה לארץ ומכך להסיק את גיל הצמיג.

בנוסף, יש לנו שתי פנצ'ריות בחיפה, אחת מהן גדולה מאד.

אם תרצה ייעוץ לגבי דגם ספציפי או הצעת מחיר אשמח לעזור בהודעה פרטית אם תציין את המידות המבוקשות.

תודה, אפנה בפרטי.

goodyear

asymmetric2

.צמיג מצוין מניסיון , רבעיה כזו עדיפה על רבעיה מעורבבת. מה גם שהם יותר טובים מהTOYO שהוזכרו מעל.

+1 לאסימטריק2

יש לי אותם כחודש וחצי ואני מאוד מרוצה.

כמו שאמרתי, אינני מעוניין ברבעייה מעורבבת (חרף העובדה שכפי שרשמתי, מידת הצמיגים האחוריים שונה מהקדמיים). יכול להיות שהאסימטריק2 מצויין אלא ,וזו הסיבה ששאלתי לגבי הטויו, המידה הקידמית ברכב הנ"ל בעייתית ולמעט הטויו או הברידג'סטון לא מצאתי שום דגם רלוונטי, כולל האסימטריק2.

כלומר, להבנתי, ולפחות בארץ, האופציות במידה 225/50/18 הינן או ברידג'סטון re50a או טויו c1s, משמע, כי להבנתי, אין את האסימטריק 2 במידה הזו (באחורית אני מניח שיש). הברידג'סטון עולה פי 2 מהטויו ונמוך מהטויו בביצועים, בכל הפרמטרים.

בן.

עריכה אחרונה על ידי benj

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

למידה הקדמית - בטיירס4יו יש לך יוקוהמה V103.

מקצת ביקורות של אנשים בחו"ל עולה כי הצמיג אוחז בצורה טובה אבל אורך החיים שלו לא ארוך במיוחד, גם בנסיעה מנהלתית.

איני יודע להגיד אם הוא שווה את מחירו.

באופן כללי קיימים גם פירלי P7 (אולי גם P-Zero) וקונטיננטל ספורט-קונטקט 5, שניהם בגרסאות ראן-פלאט. אבל איני יודע אם ניתן להשיג בארץ.

אולי אם ההחלפה לא בוערת ניתן לייבא צמיגים מתאימים.

• תוכן חדש...