Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4223 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע ולכן מחזיר את הדיון למקור: הצמיגים היחידים שמצאתי ועומדים על הפרק הינם (אלא אם כן, ואשמח, תאירו את עיני):

1. YOKOHAMA V103 - אין יותר מידי חו"ד, מחירון יקר (סביב 1300 ש"ח).

2. bridgston re050a - הצמיג איתו מגיע הרכב במקור, חו"ד סבירות ומחיר יקר ביחס לתמורה (סביב 1000-1300) ש"ח

3. TOYO C1S- עולה במעט על הברידג'סטון בכלל הפרמטרים ועולה חצי מחיר.

אלא אם כן תאירו את עיני, חשבתי ללכת על ה-C1S מלפנים (כשהשיקול הוא שאין משהו עם נתונים עדיפים עליו, לפחות כאלו שיצדיקו כפל מחיר) ולאור זאת, לשים מאחור גם טויו אך שם את ה-T1 SPORT (או שעדיף להיצמד לאותו דגם?).

מה דעתכם?

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

בן שלום,

לא ניתן לענות לך בהודעה פרטית מכיוון שהתיבה שלך מלאה.

אנא עדכן כשתרוקן אותה ואשלח לך את תשובתי.

פורסם
בן שלום,

לא ניתן לענות לך בהודעה פרטית מכיוון שהתיבה שלך מלאה.

אנא עדכן כשתרוקן אותה ואשלח לך את תשובתי.

פיניתי מקום

בן

BENJ:

ROY:

פורסם

טוב, אז לאור ההיצע הדל לסרן הקידמי [225/50/18] ומאחר והצמיגים האחרים שבהיצע (YOKOHAMA V103 ו- bridgston re050a) עולים כמעט פי 2 ולא נותנים שום ייתרון, ע"פ סקירות שראיתי, בחרתי להתמקד ב- TOYO C1S. אני מקווה שיסתדר לי להשיגו, כי גם זה לא קל.

מאחר וברור לי כי אני מעוניין להרכיב על הרכב צמיגים מאותו היצרן (במקרה זה TOYO) נותרה רק שא' אחת פתוחה.

האם להרכיב על הסרן האחורי [245/45/18] גם את ה-TOYO C1S, אשר ביצועיו סבירים ותו לא כחיסרון, אך היתרון יהיה לשמור על אחידות בין כלל הצמיגים, או להרכיב מאחור דווקא TOYO T1SPORT אשר ביצועיו עדיפים והוא זול יותר מחד, ומאידך לא יהיה אותו דגם שיורכב מלפנים (אבל אותו יצרן).

מה דעתכם?

בן.

BENJ:

ROY:

פורסם (נערך)

אמת, הרבה כח והנעה אחורית, וזו גם הנטייה שלי. ואולם, אני עדיין מתלבט מהסיבות הבאות:

1. שמעתי גם דעה שגורסת כי שוני בין אופי הצמיג, בין הסרנים, יביא לכך שהקדמיים יבטלו את אלמנט הספורטיביות של האחרים וההיפך, האחוריים יבטלו את אלמנט הנוחיות דל הקדמיים. אני לא בטוח על מה זה נסמך.

2. הרעיון היה לשמור על אותו יצרן (וגם בזה אני לא בטוח אם ההתעקשות שלי נכונה) ולכן נבחרו הטויו. השא׳ האם, כמו ברעיון של לשמור על אותו יצרן, נכון ונדרש גם לשמור על אותו דגם?

3. האלמנט הבטיחותי- כאמור, מדובר בהרבה כל וההנעה אחורית ואני תוהה, האם שוני בין אופי הצמיגים בין הסרן האחורי לקדמי יכול להוות בעיה?

בן

עריכה אחרונה על ידי benj

BENJ:

ROY:

פורסם

1. אין לי מושג מה הביסוס לזה.

2. לא רואה בזה משהו עקרוני במיוחד. נהגתי בעבר על רכב (שונה מהותית אומנם) עם מישלין PE2 מקדימה וטויו R1R מאחור אחרי שה-PE2 היו על כל הגלגלים. לא זכורות לי תופעות לוואי חריגות שיכולתי לייחס להבדלים בין הצמיגים.

3. למיטב הבנתי, שיפור האחיזה בסרן האחורי תורמת לנטיה לתת היגוי. ברכב בעל הנעה אחורית עם נטיה טבעית להיגוי יתר אולי, זה דווקא גורם מאזן.

פורסם

ההיגיון שלך תואם את שלי. אני עד יום א' צריך לקבל החלטה ונכון, היא לא הרת גורל, ובכל זאת, שם בצד את העניין הכספי (ואגב המחיר די דומה) וכל יתר הדברים, אני לא רוצה להכניס את אבא שלי לספין בטיחותי (זה הרכב הנעה אחורית הראשון שלו והרכב הכי חזק שהיה לו אי פעם) ולכן זה כ"כ מטריד אותי.

בן.

BENJ:

ROY:

• תוכן חדש...