Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4224 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום - אשתי עשתה תאונה עם הרכב אתמול (היא לא הייתה אשמה, הגיע שוטר והעיד על כך ורשם זאת).

הרכב כרגע במגרש, הגיע שמאי ואמר כי הרכב אכן הגיע לאובדן להלכה.

לא נאמר לי מחברת הביטוח שיש לי 2 אופציות.

1.לתבוע את חברת הביטוח ולקבל מחירון משוקלל תוך חודש.

2. מה שקורה עכשיו אני צריך לתת צ'ק דחוי לשמאי וגם אני אקבל מחירון, אך 90 אחוז מערך הרכב ועוד 10 אחוז של שרידים( הוא יארגן קונה שייתן צ'ק מזומן). לא ככ בא לי על כאב הראש הזה.

האם חברת הביטוח מחויבת להסכים שאתבע אותה?

והאם זה יעלה לי? למרות שאני לא אשם בתאונה.

מתי מגיע לי רכב חלפי?אני יודע שיהיה לי אי- חוסר העדר תביעות.

תודה.

פורסם

מקווה ששלום אשתך תקין

לא הבנתי איך נגרמה התאונה? עוד רכב היה בתמונה או עמוד חשמל קפץ פתאום לאמצע הכביש.

לא ברור האמירה של השוטר.

האם מדובר בבוחן תנועה שבא לזירה וקבע מי אשם בתאונה?

יש לך פוליסה ביד ?

תקרא האם מגיע לך רכב חילופי.

אם רכב אחר פגע ברכבך אתה דורש את כספך מחברת הביטוח של הרכב הפוגע .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אשתי ברוך השם בסדר. רכב פגע בה והוא הודה באשמה כמו כן גם השוטר שהיה שם אמר כי הוא אשם.חברת הביטוח שלי רוצה לתבוע את הרכב הפוגע.אבל מה שיקרה שאצטרך לעשות תביעה פרטית עם השמאי. ואז אקבל 90 אחוז מחירון. ועוד 10 אחוז שרידים. וזה נראה לי כאב ראש רציני.

פורסם

אם הנהג השני הודה שהתאונה באשמתו ויש לכך חיזוק בדברי השוטר ( האם באמירה או יש משהו כתוב )

אז אתה מגיש דו"ח של שמאי שהרכב הוא אובדן להלכה וצריך לקבל את ערך הרכב מחברת הביטוח של הצד האשם, והשרידים 7% עד 9% בד"כ יורדו לך ממה שאתה אמור לקבל.

תן לשמאי שימצא לך קונה עבור השרידים ותמשיך בדרכך לעבר הרכב הבא.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

באופן היפוטתי אם הנהג לא מודה שהוא אשם? מה קורה?מה אני אמור לעשות?לא יותר פשוט לתבוע את חברת הביטוח ולקבל 100 אחוז מערך הרכב תוך חודש? אם הוא יטען שהוא לא אשם?חברת הביטוח תהיה חייבת להחזיר לי את מלוא הסכום בכל מקרה? פשוט זה כאב ראש להתעסק עם שרידי רכב ולעשות עסקים עם קונים לא?תודה

פורסם

יש לך מקיף אני מבין. בכל זאת, כשיש אשמה 100% נהג שפגע בך, למה שתתבע את הביטוח שלך? עוד שנה חלילה ייגנב לך הרכב, תתבע את הביטוח שוב, ואז בהצלחה למצוא כיסוי ביטוחי במחיר סביר לשנתיים הבאות.

גם אם לא היה לך ביטוח מקיף, כשמישהו הורס את הרכב שלך, אתה תובע את חב' הביטוח שלו כי הוא מבוטח צד ג'.

זכותך לתבוע את המקיף שלך, לטנף את העבר הביטוחי שלך, להעלות את מחיר הפרמייה שלך. אבל למה?? יש לך הודאה של נהג פוגע ועדות שוטר לטובתך.

שרידי רכב זה כאב ראש? תגיד תודה שזה אובדן להלכה.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

אני לא מבין למה אתה בכלל שובר את הראש,אתה טוען שאישתך לא אשמה פנה לביטוח שלך והם משלמים לך את מלא ערך הרכב ותובעים את חברת הביטוח של הצד השני,אותו שוטר אם הוא לא בוחן תאונות שהגיע לארוע הוא לא יכול לקבוע מי אשם בתאונה למרות שאולי על פניו יש איזה תמרור במקום ואין עוררין לגבי עבירה כזאת או אחרת.למה לך להיתעסק עם שרידים וכו...

פורסם

ישראל,

אתה איש מקצוע, מה שרשמתי למעלה, זה לא נכון? או שפשוט לדעתך עדיף לרשום תביעת ביטוח ולא להתעסק עם השרידים? אני לא רוצה לטעות ולהטעות.

ממה שהבנתי, כשאתה אומר לביטוח שלך, "תנו לי את הכסף עכשיו", אז זה נכון שהם בסוף יקבלו את הכסף בחזרה אם אין לך אשם תורם, אבל זה עדיין נחשב תביעת ביטוח בפוליסה.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

החלטתי לתבוע את צד ג. נשאר לי עוד 8 חודשים לביטוח.אם אתבע את הפוליסה סתם אפסיד 1700 שח.ועוד איזה 1000 שח לשנה בביטוח הבא שלי.השמאי יסדר לי קונה על השרידים.ומה שיהיה לי נותר זה לחכות. במקרה הכי גרוע באופן היפוטתי למרות שהנהג הודה .גם אם ייצא שאני אשם תמיד אפשר יהיה לתבוע את הפוליסה.

פורסם
ישראל,

אתה איש מקצוע, מה שרשמתי למעלה, זה לא נכון? או שפשוט לדעתך עדיף לרשום תביעת ביטוח ולא להתעסק עם השרידים? אני לא רוצה לטעות ולהטעות.

ממה שהבנתי, כשאתה אומר לביטוח שלך, "תנו לי את הכסף עכשיו", אז זה נכון שהם בסוף יקבלו את הכסף בחזרה אם אין לך אשם תורם, אבל זה עדיין נחשב תביעת ביטוח בפוליסה.

אני התכוונתי שלא צריך לשבור את הראש עם שרידים,אם יש ביטוח מקיף ואותה נהגת לא אשמה כלל בתאונה לפי מה שהבנתי פונים לביטוח והביטוח תובע את הצד השני ומשלם למבוטח וכך הרכב עובר כולו לבעלות חברת הביטוח ,לצערי עברתי את זה בחודש ספטמבר השנה.

פורסם (נערך)
זה לא בדיוק כך. מכיוון שאם אני לא תובע את הפוליסה עצמה,זו נחשבת תביעה פרטית וזה שמאי פרטי מטעם הביטוח.

אני עברתי מקרה דומה לאחרונה.

אופציה אחת זה לתבוע את חברת הביטוח שלך לקבל את הכסף, הרכב עובר לבעלותם ואתה תוכלי לתבוע בתביעה אזרחית את הפוגע על יתר הנזקים שעליהם לא קיבלת פיצוי.

אופציה ב' היא שחברת הביטוח שלך תעביר את כל החומר לחברת הביטוח של הפוגע עם דרישה לתשלום הנזק.

אתה בבעיה קצת כי השמאי קבע רק אובן להלכה, כנראה כדי להקטין את הנזק לחברת הביטוח.

המשמעות היא שניתן לשקם את הרכב ( בד"כ ע"י סוחר רכב לפעמים בתיקון סוג ז' ולהחזירו לכביש) במקרה כזה הסוחר קונה את הרכב במחיר נמוך משקיע כמה שפחות ומחפש פראיר שיקנה.

שאני בררתי שווי שרידים של 10% הוא במקרה והרכב הולך לפירוק -אובדן גמור בניגוד לאובן להלכה.

במקרה של אובדן להלכה השווי גבוה יותר מ 10% .

אם תמכור שרידים ב 10% חברת הביטוח יכול לטעון שמכרת בזול מידי ולא תפצה על כל הסכום.

מתוך אתר גלגלים:

http://www.galgalim.co.il/?CategoryID=256&ArticleID=189

"כך למשל, רכב שניזוק מתאונה בגבולות 50%-45% מערכו בשוק, נלקח מבעליו ומועבר לבעלות חברת הביטוח. הרכב נמכר על ידם בכמחצית מערכו בשוק, למגרשים או לסוחרים, להם יש הסכם עם חברות הביטוח. הרוכשים מוכרים את הרכבים לסוחר, או פחח, ברווח של כ-10% מערכו. הפחח אשר קונה את שרידי הרכב בעלות של כ-60% מערכו, ישקיע בשיפוצו לכל היותר כ-30% מערך הרכב. זאת, בכדי שיוכל להרוויח כ-10% מהערך במקרה הטוב. את המכונית הוא ימכור בהפחתה של כ-10% לקונה האחרון בשורה, קרי לאזרח התמים, זה שקונה 'מכונית ללא תאונה וכחדשה'. השיטה הזו מעלה לכביש רכבים הגורמים למדינה נזק כלכלי של מיליארדי שקלים כפיצויים להרוגים ולפצועים"

מה שאני הייתי עושה הוא לבקש מחברת הביטוח של הפוגע (הרי הוא הודה) ולפצותי על מלוא הנזק במקביל לקבל מהם הוראות מה לעשות עם השרידים.

בכל מקרה, אם אתה מוכר את השרידים תעשה זכרון דברים ותדאג להעברת בעלות מסודרת על שם קונה השרידים.

אחרת תמצא עצמך מתחיל לקבל דוחות, קנסות וכו'.

עריכה אחרונה על ידי corola98
פורסם

דיברתי עם השמאי והוא אמר שזה אובדן גמור.והבנאדם שקנה ממני ייתן לו טופס שהרכב נקנה לפירוק.כשיש אובדן גמור אין צורך לעשות העברת בעלות.

פורסם (נערך)
דיברתי עם השמאי והוא אמר שזה אובדן גמור.והבנאדם שקנה ממני ייתן לו טופס שהרכב נקנה לפירוק.כשיש אובדן גמור אין צורך לעשות העברת בעלות.

תדאג

1. שהשמאי יוריד את הרכב מהכביש במשרד התחבורה.

2.תדאג לקבלת החזר אגרת רישוי ממשרד התחבורה.

3.תמסור את הרכב ללא לוחיות זיהוי.

4. שיהיה לך ביד אישור שהרכב נמכר לפירוק/ ספח קבלה של השיק שקיבלת שבו מצויין מכירת רכב לפיקרוק-חברת הביטוח תבקש את המסמך כהוכחה על המכירה

אם תקבל מחברת הביטוח השני את מלא הכסף תוכל לדרוש ביטול של הפוליסות ששילמת עליהן

אם תתבע לבסף את חברת הביטוח שלך לא תקבל החזר.

ללא קשר הייתי מציע להבדק במיון כי אם פתאום יתחילו כאבי גב תיהיה לך אסמכתא שפנית לטיפול רפואי

עריכה אחרונה על ידי corola98
  • תוכן חדש...