Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4223 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מאוד אוהבת את האמינות, הנסיעה, הסחירות והמראה של הרכב. לא אפרט את דרישותי מהרכב משום שהמאזדה 3 בדגם החדש (2009) עונה על כולן, לכן אני מתכווננת לרכב הזה.

התקציב שלי הוא עד 48,000 ש"ח ואני מבינה שבתקציב כזה אצטרך להתפשר על רכב שהיה בליסינג, אך

מצד שני אני לא רוצה להתפשר לגבי הקילומטרז שהרכב עבר. ז"א עד 20,000 בשנה. ראיתי מספר רכבים בלוחות שונים

שעונים על כל הדרישות שציינתי.

הנושאים שרציתי עזרה בהם:

1. האם צריכת הדלק בצורה החדשה חסכונית יותר מהדגם היוצא של 2009 כמו שמספר אנשים אמרו לי?

2. מה צריכת הדלק האמיתית של הרכב בנסיעה עירונית ובינעירונית של הדגם החדש?

3. האם העיסקה בסכום הזה עבור הרכב הזה כדאית?

פורסם

דווקא לפי מה שאני הבנתי, הדור השני צורך יותר דלק מהדור הראשון. לא בהבדל משמעותי בכלל.

יש לציין שאני לא בדקתי את הצריכה בדור השני, ומה שאני אומר לך הוא לא על בסיס של בדיקה שלי.

בכל מקרה, הצריכה הממוצעת תהיה מאוד תלויה בהרגלי הנהיגה שלך.

אם את נוהגת רגוע, אני מאמין שתוציאי ממוצע של 1 ל- 11/12 ק"מ. כאשר בעיר זה יורד לאיזור של 1 ל- 9.

אם רגל ימין שלך נוטה ללחוץ, התוצאה תהיה פחות טובה כמובן.

כמו בכל רכב, זה תלוי במשקל הרגל הימנית :)

פורסם

עדיין לא שמעתי על מאזדה 3 אחת (תקינה) שצורכת 1 ל- 6 בנסיעה רגועה בעיר.

לא מדובר על ספיריט וזה בסה"כ מנוע 1.6 ליטר.

אני חושב שאתה קצת מגזים. אולי בנסיעה מאוד מאומצת בעיר זה יגרד את ה 1 ל- 7 מלמעלה.

פורסם

אין דבר העומד בפני הרצון,עם הפורטה שלי הגעתי ל1/3 בתוך טבריה. מצד שני גם עשיתי 1/17 בכביש 6 :).

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אתה טוען שעם קיה פורטה הגעת לצריכה של 1 ל- 3 לאורך מיכל שלם???

נשמע מאוד הזוי. אולי לאורך כמה ק"מ ספורים זה יכול להיות הגיוני איכשהו, אבל לאורך מיכל שלם? מוזר.

פורסם

הדור השני של ה-3 אוכל קצת יותר דלק מהדור הראשון בדגמי ה-1.6. בסופו של דבר הם חולקים את אותו המנוע, את אותו הגיר והמשקל די דומה ככה שלא קיים הבדל כ"כ גדול. אני בנסיעות שלי מוציא בעיר בסביבות ה-1:9.5 עם רגל די קלילה ועם קצת לחיצות ועקיפות או לחלופין - בעיר עם הרבה עליות הצריכה בהחלט יכולה לרדת לכיוון ה-1:7 ואולי גם גרוע מכן עם רגל ממש בריאה על הגז. מחוץ לעיר להגיע ל-1:13 זה לא כזה בעיה אם משייטים רגוע על כ-100 קמ"ש... אצלי הממוצע נע בין 1:10.5-1:11.5 בערך, בדור השני אפשרי להגיע לצריכה קרובה לזאת. בסך הכל די ממוצע למשפחתומטית 1.6 אוטומטית, אני לא נתקלתי בהפתעות מיוחדות בקטגוריה הזאת נכון לשנתונים ההם (ונראה לי שנסעתי על כולן) ועוד ק"מ לליטר לפה או לשם זה לא משמעותי כל עוד לא נוסעים הרבה.

אם הרכב עונה לך על הדרישות ואת מתחברת אליו, לא הייתי נותן לנושא הדלק להוריד אותך מהנושא. צריכת הדלק של המאזדה 3 זה בהחלט לא אחד מהיתרונות של הרכב, אבל ממוצע לגמרי ולא כזה גרוע כמו שאומרים (יש בקטגוריה רכבים פחות חסכוניים). אני בערך 4 שנים עם ה-3 שלי ועדיין לא פשטתי רגל.

אגב, בדור השני הספיריט בפועל מעט יותר חסכונית מה-1.6 בעיקר מחוץ לעיר הודות לכיול מוצלח יותר ופחות חד וגיר טוב וחלק בעל 5 הילוכים.

פורסם

אצלנו דווקא המקרה הפוך ממה שרשמו פה מעלי לנו יש במשפחה מאזדה 3 2009 (דור שני) ומאזדה 3 2004 (דור ראשון) צריכת הדלק בדור הראשון (2004) גבוהה יותר מאשר בדור השני (2009) גם בנסיעה עירונית וגם בנסיעה בין עירונית ההבדלים לא משמעותיים אבל עדיין מורגשים.

צריכת הדלק במאזדה 3 דור שני בנסיעה רגועה 1:14 בממוצע (לפחות בנסיעה שלי)

• תוכן חדש...