Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4240 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

שאלה א: האם התנעת רכב יחסית חדש בעזרת כבלים עלולה להזיק למערכת החשמלית של הרכב?

כגון:חיישנים, מערכות אזעקה ואיך מונעים נזק כזה באם מוכרחים להתניע בעזרת כבלים.

שאלה ב: איזה עובי כבל (זה לא כתוב) ובכמה אמפר כבל רצוי להשתמש לרכב משפחתי או לרכבים גדולים יותר?

פורסם

כן, בעת חיבור הכבל יש קפיצת מתח שעלולה להזיק למחשב. הפתרון הוא למלא בדייקנות אחר ההוראות שנמצאות בדרך כלל בספר הרכב, ולנקוט במשנה זהירות (כפפות ומגן עיניים חובה!)

הכבלים הזולים שקונים בחנויות נוחות לא עומדים בנתונים המוצהרים עליהם. הפתרון הוא לקנות כבלים בחנות מקצועית, או להשתמש בשני סטים באופן מקביל, או לחבר את הכבלים בהתאם להוראות, ולהתניע את הרכב התורם למשך רבע שעה, ולאחר מכן להתניע עם הכבל מחובר כשהמצבר הבעייתי כבר טעון כמעט במלואו.

השאלה אגב, מתאימה יותר לתת-פורום הטכני, שם אפשר גם לקרוא את ההמלצות להתנעה בטוחה עם כבלים. לך ולמערכות הרכב.

פורסם

מבחינת אמפר זה לא משנה שזה יותר גבוה, אם זה נמוך זה בעיה כי יהיה קשה לסובב את המנוע. כבלים של רתכת יעשו את העבודה הכי טוב.

פורסם

בעקרון לכל רכב ישנו זרם אופייני הדרוש להתנעה. מין הסתם מנוע בנזין קטן יותנע בזרם נמוך יותר ממנוע דיזל גדול.

הבעיה עם כבלים זולים ודקים היא ההתנגדות גבוהה יחסית, כך שחלק גדול מדי מהמתח נופל עליהם, ולא זורם מספיק זרם הנחוץ להתנעה. בעיה נוספת היא התחממותם עד כדי שריפה.

כבלים זולים לא יעמדו בזרם המוצהר שלהם (600 אמפר).

כבלים כבדים ואיכותיים כן יעשו את העבודה, ולא כל כך משנה מה הזרם המוצהר שלהם.

גם מצב מצבר העזר משפיע על הכבל הדרוש להתנעה. מצבר חזק וטעון יסתפק בכבל דק יותר להתנעה. כמובן שגם אורך הכבל מעלה את ההתנגדות.

פורסם

גם אותי אבא לימד לחבר כבלים, להניע את התורם, למלא קצת מצבר ולהניע רכב מונע, תוך כדי שרכב המתניע על גז נמוך.

כל זה הפך להמלצה "לא" אחד גדל על ידי טכנאים במוסך.

כדי להמנע מספייק למערכות ממוחשבות יש לחבר מצבר של רכב אחר, כאשר רכב לא מונע ופשוט להניע בעזרתו.

פורסם

מסכים, אבל דיברתי על פתרון למצב שבו הכבלים הזולים לא מעבירים מספיק זרם להתנעה, במצב כזה ניתן לטעון את המצבר על ידי התנעת התורם לרבע שעה.

לא רשמתי במפורש, אבל בזמן ההתנעה של הרכב עם המצבר הפרוק, לא כדאי לרכב התורם להיות מותנע, אלא לעקוב בדקדקנות אחר ההוראות המופיעות בספר הרכב.

פורסם
לנקוט במשנה זהירות (כפפות ומגן עיניים חובה!)

בלי חליפת החלל שלי אני לא עושה כבלים!

אני אהיה מופתע אם יש פה יותר ממישהו אחד שמשתמש בכפפות בהתנעה עם כבלים (בטח לא מדבר על מגן עיניים).

קקטוסולר ידנית

פורסם
אם אתה זה שתורם את המתח' date=' תוודא שהרכב שלך לא מונע (אל תכניס מפתח לסוויץ') אלא פשוט רק שהכבלים מחוברים למצבר ותו לאו.[/quote']

+1

מאד נכון

קובי

:-)

• תוכן חדש...