Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם לי היה יאריס, ולא משנה מה ניסיתי לעשות היו לי את הרעשים האלה שמשנים את הטורים (זה מקור הרעש)

תנסה להפעיל את כל המערכת אצלך באוטו לא מה ACC אלה דרך RELAY שיהיה מחובר ל ACC ותעביר מחדש + ו - ישירות מהמצבר למערכת (לרדיו דיסק)

SPL @ 136.6DB!

with KICKER KX600.1 and KICKER 10" L7 @ ported 40hz box!

פורסם
דבר ראשון, תנסה להנמיך את הגיין, בעיות של שמיעת מנוע/סיבובי הדיסק, המהום בסרק בדרך כלל קשורות למבנה הגיין של המערכת.

דבר שני, איפה מיקמת את המנחת? המיקום הטוב ביותר הוא כמה שיותר קרוב למגבר, הסיגנל הגבוה מהרדיו פחות רגיש לספיחת רעשים ולכן אנחנו רוצים לשמור עליו כמה שיותר "ארוך".

אם יש לך תכנונים להוסיף רדיו עם יציאות RCA בעתיד, תצטרך להריץ חיווטים מחדש.

אם אתה מחליף לרדיו עם יציאות RCA פשוט תחבר את המנחת מקדימה, ואז כשתתקין רדיו חדש פשוט תחבר את הכבל RCA לרדיו בלי לפרק חצי מכונית.

היום ביקרתי אצל המתקין וישבנו על זה קצת. הרדיו-דיסק המקורי מוציא ארבעה ערוצים מוגברים. על כולם חיברנו נגדים בדרך למנחת. רעש המנוע בסרק הונמך משמעותית וכעת הוא זניח - לא מורגש ברכב, אלא אם מצמידים את האוזן לרמקולים או לסאב.

בנוסף - ישנו קשר לגיין של המנחת. המנחת מוציא עד 9V ביציאות הקדם מגבר שהוא יוצר. המשחק עם הגיין שלו הביא אותנו לנקודה שממנה מתחילים לשמוע רעשים של מעברי שיר בדיסק. חשוב להבין שאת הרעש הזה שומעים מהדיסק עצמו, והבעיה היתה שהוא היה נשמע גם ברמקולים. באותה נקודה שבה התחלנו שוב לשמוע אותו ברמקולים, העלינו קצת ועצרנו, כך שכעת זה רעש חלש.

המגברים (XETEC ו-JBL) מקבלים אות מ-0.6V ועד 6V, לכן תאורטית, אין בעיה להימצא עם הגיין של המנחת בכל נקודה בתחום הזה. אנחנחו כנראה בתחום היותר גבוה עכשיו.

בינתיים - לא נמצא פתרון לרמוט. הרעיון היחיד הוא לפרק היחידה המקורית, ולמשוך מכפתור הפאוור שלה, או משהו כזה. זו אופציה שאני פחות מעדיף.

בתקווה יגיעו מארה"ב בעוד שבועיים זוג BOSTON RX47. הם יורכבו על הדאש במקום המיועד, בחיבור במקביל עם ה-NX67 שבדלתות. הורדת התנגדות בערוץ הקדמי לא אמורה להשפיע לדברי המתקין, אבל לא תהיה שליטה נפרדת על כל זוג, ואני מקווה שהרמקולים בדאש לא יגרמו לצורך להנמיך את הדומיננטיות של ה-NX67, כי הם ממש טובים. ובקיצור - נקווה שלא ניגרר להוצאה על מגבר שני ערוצים נוסף!

תזכורת - זו המערכת:

מנחת:

XETEC USC

מגברים:

XETEX XIRCUIT-Xi-240.4

מונובלוק JBL BP300.1

רמקולים:

Boston Acoustics NX67

Boston Acoustics NX97

סאב:

JL Audio 8

כבלים:

Audiobahn

פורסם

אני טענתי שנגד לא יעזור כי נגד מוריד את המתח. כלומר צריך בכל זאת להגביר את הסיגנל אחרי המנחת, ואז הרעש יגיע שוב. הנחתנו את הרעש במקום אחד אבל הגברנו אותו במקום אחר.

עכשיו קראתי את השאלה של פותח התרד' שוב וראיתי שהמגבר מקבל עד 6V והמנחת מוציא 9V. לכן היה צריך להתאים את המתחים. והוא עשה זאת בעזרת נגד ולכן גם הרעש ירד.

אתה מסכים איתי שבמקרה ולמשל לא היה מנחת אלא חיבור ישיר מהרדיו דיסק למגבר נגד לא היה עוזר ברעשים?

אני ישמח לקבל פירוט בנושא כי אני לא ממש מתמצא בעניין הספציפי הזה.

פשוט זה לא מסתדר לי בהגיון.

פורסם

לא מסכים.

עם נגד יחסית קטן (קטן קטן מהתנגדות המבוא של המגבר) עדיין לא היה נופל הרבה מתח עליו אך עדיין טורם.

סה"כ נגדים זה יופי והם עובדים... משום מה רק לא בצבא...

פורסם
לא מסכים.

עם נגד יחסית קטן (קטן קטן מהתנגדות המבוא של המגבר) עדיין לא היה נופל הרבה מתח עליו אך עדיין טורם.

סה"כ נגדים זה יופי והם עובדים... משום מה רק לא בצבא...

:lol:

הנגדים חוברו על יציאות הרמקולים של ה-HU המקורי, ולפני המנחת. הם עזרו. לצערי אני לא בטוח בערכים של הנגדים - אפשר לבדוק.

המנחת מוציא עד 9V, בהתאם לכיוון הגיין שלו.

• תוכן חדש...