Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רעידות בפונטו ELX

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4175 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש לי רעידות קטנות ברכב שקורות או כשהרכב מתקרב לעצירה מלאה, או בעמידה ואולי טיפה ממש בהתחלת הנסיעה.

הטורים גם לא יציבים וקופצים בין קו קטן.

כל זה קורה רק לעיתים ולפעמים נסיעות שלמות הכל חלק לגמרי ושום רעידה אפילו קטנה. (מזגן וכל השאר לא משפיעים על כלום בשני המקרים)

החלטתי לטפל בזה סוף סוף, הבנתי שרוב הסיכויים שזה פשוט בית מצערת מלוכלך. פעם מישהו שאל על אותה בעיה והמליצו לנו להגיע לאיזשהו מוסך שמתמחה בזה באשדוד אבל אני לא מצליח למצוא את האשכול.

אז אשמח לדעתכם אם גם אתם חושבים שזאת הבעיה, אם מישהו יודע על איזה מוסך דובר, והאם לבקש מהם עוד משהו לנקות בנוסף.אמרו לי שזה אמור לעלות בסביבות ה250 שקל. (שמעתי פעם שיש גם איזה קפיץ שקשור לטורים).

או שמישהו יודע איפה אני יכול למצוא את הבוקסה E12 (אם אני זוכר נכון) שמתאימה לפירוק בית המצערת ואולי אנסה לעשות את זה לבד.

תודה!

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם

אכן לרוב חוסר יציבות בסלד מצביע על מצערת שזקוקה לניקוי. הקפיץ עליו אתה מדבר זהו מנוע הצעדים שתפקידו לאזן את הסלד במצב סרק ובהתאם לעומס של צרכנים ברכב. ישנם לא מעט פרוייקטים ביוטיוב של ניקוי מצערת. בריכבך העבודה היא פשוטה ולא מורכבת במיוחד.

פורסם (נערך)
אכן לרוב חוסר יציבות בסלד מצביע על מצערת שזקוקה לניקוי. הקפיץ עליו אתה מדבר זהו מנוע הצעדים שתפקידו לאזן את הסלד במצב סרק ובהתאם לעומס של צרכנים ברכב. ישנם לא מעט פרוייקטים ביוטיוב של ניקוי מצערת. בריכבך העבודה היא פשוטה ולא מורכבת במיוחד.

התחלתי בפעם אחת בפירוק כדי להגיע ולראות איך זה נראה בכללי אבל לא הגעתי עד הסוף היה חסר לי עוד משהו לפרק ולא הייתי בטוח מה, וגם בכל זאת לא הייתה לי את הבוקסה בשביל בית המצערת.

אני מת כבר לסדר את זה כשהרכב נוסע חלק זה כל כך כיף לעומת עם הרעידות המעצבנות האתה נמאס מהן כבר.

אז אם מישהו יודע איפה אפשר למצוא בוקסה כזאת אשמח לשמוע כי חיפשתי ולא מצאתי, אני מעדיף לנסות לסדר את זה לבד, אם לא אני אשמח שוב לקבל את השם של המקום שמתמחה בזה אתן להם את ה250 שקל האלה וזהו.

עריכה אחרונה על ידי non22

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם

תודה, אני כמעט בטוח שמה שאני צריך זה TORX E12 זכר.

אבל אני לא בכיוון של ירושלים.

אם יש למישהו מושג איפה אוכל לקנות כזה פה באזור אשדוד אשמח לדעת. אם לא, עדיין להגיע אליכם ולקבל עזרה יהיה יותר משתלם מלתת את זה למוסך ;).

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם

כשאומרים TORX מתכוונים לזכר.

כשבוקסה מסומנת ב-E אז היא ה"נקבה" של הטורקס.

יש לי סט טורקס, ופעם יצא לי לעשות ניקוי לבית המצערת בפונטו דור ראשון.

אם באר שבע נוחה לך, אתה מוזמן.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם (נערך)

http://up413.siz.co.il/up3/nxkzxmyzjyzj.jpg

nxkzxmyzjyzj.jpg

זאת תמונה שפעם נתנו לי.

אני את האמת גם לא מגיע לכיוונך לא יוצא לי לצאת מאשדוד-גן יבנה יותר מדי.

אחפש שוב בחנויות אם הם מוכרים את זה, אם לא אצור קשר ואשמח לקבל עזרה ממכם.

אחרי חיפוש קצר מצאתי שיכול להיות שאני אמצא את זה בחנות שנקראת עידן 88 באשקלון, ארים אליהם טלפון מחר.

עריכה אחרונה על ידי non22

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם

הייתי אצלהם היום היה להם רק בסט ולפי מה שהצלחתי למצוא כולם מוכרים את זה רק בסטים לא מצאתי מאיפה אפשר להשיג בבודד.

ולא הבנתי אני צריך זכר לא? אז מה זה הE12 הזה אם זה אומר שזה נקבה?

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם

עידכון-ביום שישי רועי עזר לי וניקה לי את בית המצערת. אין ספק שיש שיפור ביציבות הסל"ד ובהפחתת הרעידות. אמרו לי שיכול לקחת למחשב כמה נסיעות ללמוד את המצערת ושהסל"ד והרעידות יסתדרו.

יש לי עוד צינור קרוע שתורם לרעידות אני מנסה להשיג אותו במחיר סביר ומקווה שהכל יסתדר.

תודה לרועי ולשאר מי שעזר:).

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם

יש לי עוד צינור קרוע שתורם לרעידות אני מנסה להשיג אותו במחיר סביר ומקווה שהכל יסתדר.

זה הצינור הגדול שמחבר בין פילטר האוויר לבין המצערת שבאמצע שלו יש פיצול לכיוון נשם המנוע ? הוא קרוע.

אם זה הוא אז באמת לא קל להשיג אותו כי הוא חלק מבוקש יחסית. חדש למיטב זכרוני עולה איזה 900 ש"ח. בפירוקיות בשקט יישמחו לקחת חצי מהמחיר הזה לפני מיקוח, מניסיון. צריך גם למצוא צינור במצב טוב יחסית כלומר ללא קרעים ושהגומי עדיין גמיש אחרת די חבל על הכסף.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
כן זה הצינור, ניסיתי לא מעט חנויות בירושלים בשביל למצוא לבחור ואין.

.

בירושלים אין כלום. חור המקום הזה.

כדאי לברר אצל מאיר וציון חלפים ברחוב בעלי מלאכה אם אולי יכולים להשיג אותו

שווה לבדוק במוסך המורשה אוטו די בגבעת שאול אם אולי יכולים להשיג חלק משומש.

שים לב היטב לנושא המק"ט: מק"ט החלק לגיר הרציף הוא 46774032 וחדש עולה 600 ש"ח ולא ברור אם כולל או לא מע"מ. - שיהיו בריאים ביבואן איזו שיטה מוזרה שמו לחיפוש חלפים.

לעומתו מק"ט 46784502 מיועד לגיר הידני ומחירו 900 ש"ח (+מע"מ?).

אין לי מושג מה בכלל ההבדל ביניהם.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

• תוכן חדש...