Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7887 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תשאל קודם את המוכר למה יש לו פגוש של XS במקום הפגוש המקורי.

כמו שאמרתי...

כנראה הק"מ הנמוך "נצבר" משכיבת האוטו במגרש כלשהו.....

דרך אגב, המוכר צודק. בסוף יבוא הילד המתלהב (והפראייר) שיקנה את הרכב ב9 מעל.....

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז אמרתי לו, אני בסה"כ בן אדם שמעוניין בראלי, מתקשר ואתה בא ותוקף אותי כאילו אני בא להתווכח או לריב? אם אני משלם 38 אלף שקל, שזה 25% מעל מחירון של 106 אומללה אני חושב שאני צריך לשאול שאלות.

25% ? איפה למדת לחשב ככה ?

התחלתם עם מחיר של 38K שח- שזה כמעט 50% מעל המחירון ואח"כ ירדם ל 35K שזה 35% מעל המחירון.

שים לב כמה אנשים אמרו לך בינתיים להתחיל ממשהו יותר מתון מ 106-ראלי....

אגב, לפי איך שהמוכר מתואר כאן בפורום, אני לא אתפלא אם יש כמה אי דיוקים בנתונים שנמסרו לך (לעולם אל תאמין למספר הבעלים שאומרים לך עד שאתה לא רואה את הרישיון רכב) שלא לדבר על זה שהוא נשמע לי בחור שחצן ומטומטם שדורש סכום דימיוני כי "כולם דורשים" ("ותראה האצבקים כמו הונדות עם פלסטיקים וצעצועים שרוצים עליהם 20 מעל המחירון. אז גם אני ארצה מעל המחירון למה לא? ")

לדעתי נפלת על סוחר אידיוט או סתם אחד שחושב את עצמו. לעולם אל תקנה אוטו מבן אדם שאתה לא סומך עליו, צורת דיבור והתנהגות הם סממנים ראשוניים למה שעבר הרכב קודם לכן וליחס שהוא קיבל.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

התקרבות לרכב הזה זו נפילה חזקה, לא רק כיוון שהיא מבנאדם שחש מעל ומעבר,

אלא כיוון שהרכישה היא לא כזו אידיאלית למשפחה, אלא לצעיר שבאמת רוצה להגשים חלום כמו שהשאר אמרו כאן.

באמת, תשקול את זה פעמיים.

נתי.

פורסם

הבנאדם אכן התגלה כאנטיפט רציני מכל הבחינות.

מה גם, שקיבלתי טיפ מחבר פורום שראה את הרכב, ירדנו מהרכב הנ"ל לאלתר.

תודה לכל העוזרים :roll:

Jeep CJ8 ארוך, פתוח, בתהליכי בנייה מוקדמים.

פרוייקט באגי חד מושבית, נזנח לטובת בניית הג'יפ. השלדה למכירה.

www.JEEPOLOG.com

פורסם
לדעתי, מבלי המקרה האישי הזה, לתת רכב ראשון שהוא ספורטיבי לילד בן 17 זו פשוט עוד דרך להרוג אותו כמה שיותר מהר.

אני מקווה שההורים שלך קוראים את המשפט הבא, תשמרו על החיים שלו ואל תקנו ראלי.

אתה אולי לא רואה את זה עכשיו, אבל בתור ילד בן 17 עם השילוב של ההורמונים של הגיל הזה ואי הנסיון שיש לך בגיל הזה פשוט יהרגו אותך על הכביש ומהר.

אני אומר לך בתור ילד בגילך, שאם במקום סובארו די.אל הייתה לי סובארו אימפרזה טורבו STI, הייתה מנסה להתנהג, מתישהו לפחות, כמו נהג מקצועי ומנסה לסגור איתה כמה שיותר והייתי עושה איתה שטויות.

ואל תגיד לי לא, מתישהו אתה בטוח תנסה. ולו רק בגלל שאתה יכול. ולתת אוטו ספורט לנהג ללא נסיון כלל, בתור רכב ראשון זה פשוט חוסר אחריות.

חכה, יש לך את החיים לפניך, תקנו רכב פשוט תלמד עליו ואם תרצה לאחר שתצבור נסיון תוכל לחשוב על רכב ספורטיבי אם תוכל להרשות לעצמך.

אגב, הסובארו דיאל שנת 90 נסחרת על 13 אלף בערך, לא הרבה יותר.

יוסי.

תגיד אתה נורמאלי? , אתה שם לב מה אתה כותב? , כנראה שלא...

אתה מושפע יותר מידי מהדעות והדברים של האנשים פה עד כדי כך שאין לך דעה אישית ומדובר על

הרבה שרשורים .

106 ראלי , מסוכנת מאד ? מאיפה הבאת את השטות הזו , רכב נורמאלי מנוע 1.6 103 כוחות סוס ,

לא מדובר על מפלצת תאוצה נושכת כגון אימפרזה ושות' , תשים לב לדבריך כי באותה נשימה אני יכול להגיד ובצדק ש106 הרבה יותר בטיחותית מסובארו DL שתוכננה אי שם בשנות ה 80 , ללא אמצעי בטיחות וללא כריות אוויר וצמיגי אופניים.

פורסם

אני מצטער מראש כי לא התעמקתי יותר מידיי בהודעות לפניי...

דעתי בעיניין מאוד פשוטה.

א) לא תמצא ראלי במחיר מחירון ואם תמצא זאת לא תהיה מציאה...

ב) אני חושב שמי שקונה למשל קליאו RSI במחיר מחירון (שעולה כמו ראלי באותה שנה עם 9K+ \- מעל המחירון) הוא ה"פראייר" כי הוא שילם אותו מחיר על רכב שנותן פחות ...

ג) רכב לאמא??? ראלי??? למה????? מיותר וחבל ...

ד) ZX וולקן יכולה להיות אפשרות נחמדה אבל שורצת תקלות (לפחות על פי שמועות...)

ה) הראלי אצלי בקרוב שנתיים אני אישית עשיתי עליה 45K ק"מ ולא הייתה תקלה אחת עד היום...

ו) הנה משהו שיפיל לכם את כל ה"אנטי ראלי" שלכם...

http://www.netcar.co.il/magazin/focus/1stcar.asp

ז) שמור אותה למישהו אחר שיהנה ממנה יותר ...

ח) מוכר מגזים או לא - אל תדאגו הוא ימכור אותה המחיר הנ"ל...

ט) יום טוב.

נ.ב: אני מניח שהבעלים של הרכב לא ממש אהב את הרכב כי הטמבון החאפרי הזה של XS פשוט מחריד...

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

תרשו לי להוסיף את תגובתי:

אני חוקר כל ראלי/GTI שמזדמנת לשוק, וגם את זו נסעתי לראות.

א. קבעתי עם המוכר בשעה מסויימת, אחרי שהבהרתי לו שאני מגיע מת"א - וכשהתקשרתי לקבל הסברים (כשהייתי בצומת הצ'ק פוסט) הסתבר שהוא בכלל נסע כי הוא חשב שאני לא מגיע - "למה לא התקשרת אלי להגיד שאתה בדרך, הרבה אנשים קובעים שעה ואז לא מגיעים" במילותיו).

ב. ראיתי את האוטו מבחוץ בלבד - פגוש קדמי של XS/XR כמו שכבר צויין, ג'אנטים צבועים בחאפריות - אם כי מלבד זאת האוטו (לפחות בחושך) נראה ישר (ייתכן שהוא עבר פחחות + צבע) - גם הצצה פנימה עשתה רושם סביר.

ג. המוכר עשה עלי רושם של חלאה בטלפון.

ד. אני ירדתי מזה, ולו בגלל כל סימני השאלה.

לשאלת המחיר, אגב, אין לי ספק שאם הוא ימתין מספיק הוא ימצא פראייר.

Fazer

פורסם
ו) הנה משהו שיפיל לכם את כל ה"אנטי ראלי" שלכם...

http://www.netcar.co.il/magazin/focus/1stcar.asp

עם כל הכבוד , מדובר על דיעה סובייקטיבית של בן אדם , ולא מוכנסים שיקולים אחרים מלבד הנאה מנהיגה , וגם אלו סובייקטיביים לכל אחד.

להזכירך הרכב מיועד להיות רכב שני במשפחה, האמא לא צריכה קארט לכביש בשביל לנסוע למכולת.

זוהי דוגמא קלאסית למישהו שניזון מהפורום ורוצה לקנות ראלי רק על סמך קריאה ומבלי שמעולם היה במושב נהג של מכונית כלשהי....

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
תגיד אתה נורמאלי? , אתה שם לב מה אתה כותב? , כנראה שלא...

אתה מושפע יותר מידי מהדעות והדברים של האנשים פה עד כדי כך שאין לך דעה אישית ומדובר על

הרבה שרשורים .

106 ראלי , מסוכנת מאד ? מאיפה הבאת את השטות הזו , רכב נורמאלי מנוע 1.6 103 כוחות סוס ,

לא מדובר על מפלצת תאוצה נושכת כגון אימפרזה ושות' , תשים לב לדבריך כי באותה נשימה אני יכול להגיד ובצדק ש106 הרבה יותר בטיחותית מסובארו DL שתוכננה אי שם בשנות ה 80 , ללא אמצעי בטיחות וללא כריות אוויר וצמיגי אופניים.

פשששש, לירן, לא ידעתי שהתחלת לעבוד ב EURO-NCAP, מזל טוב !!! :beerchug:

שנית, אם הראלי היא רכב נורמאלי מנוע 1.6 103 כ"ס, למה לא קנית קורולה ? יש לה יותר כ"ס.

שלישית, אתה לא יכול לומר ובטח שלא בשום צדק ש 106 הרבה יותר בטיחותית מ DL. אין לך שום סמכות לקבוע דבר שכזה ומעבר לכך, להזכירך, ל 106 (דור ראשון) אין שום כרית אויר ובלחץ בקושי יש חלונות חשמל או נעילה מרכזית. אם התחלת לזיין את השכל והתחלת להשוות מכוניות שתוכננו בשנות ה 80 ביחס למכוניות שתוכננו בשנות ה 90 ועברו שידרוג אביזרי בטיחות לקראת שנות ה 2000 - אז תרשה לי לא להתייחס להשוואות הדביליות שלך ולעבור לפיסקה הבאה.

מה שבטוח זה שאיבוד אחיזה ב DL יהיה הרבה יותר בטוח לנהג האידיוט מאשר ב 106 ראלי - ועל זה דובר (אם עדיין לא הבנת).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
~TB~ היקר;

כשתגדל, אולי תבין, שחוץ ממכוניות יש עוד הרבה דברים בחיים... חבל שאתה הופך מייד את הדיון על הראלי לדיון על העדפותיי האישיות, אבל אין ספק שאם היית מכיר אותי קצת יותר טוב, היית יודע שאני למשל, במיוחד כיום, לא מחפש -רק- מכונית שתשרת אותי נאמנה מנקודה A ל B ולדברים שמעבר לאמינות יש ערך מוסף בשבילי וכיום אני יודע להעריך אותם הרבה יותר מבעבר- שוב, עניין של ניסיון. זה שאמינות חשובה לי, נכון - אבל לא רק.

בהמשך לתגובתך, אולי בשבילך 9,000 שח הם לא סכום נכבד - אבל בשבילי (ועוד רבים וטובים אחרים) הם בהחלט כן. תסלח לי מאוד אבל למי שיש זמן לחכות ולחפש 8-9 חודשים ראלי, כנראה שרכב הוא לא ממש דבר בוער בחיים הפרטיים שלו ויש לו את כל הזמן שבעולם לחפש - וכנראה שגם התקציב נזיל בידיו.

זה שילדי הפורום סובלים מ OVER התלהבות על הראלי - סבבה, אבל אם תצא לרגע מהקליפה של הביצה ותסתכל סביבך, אולי תבין שבעולם שהאמיתי זה לא ממש ככה ויש עוד ה-מ-ו-ן מכוניות טובות (גם ספורטיביות) משומשות בשוק. אם כבר רכב שני במשפחה, אני יכול לחשוב על מכונית פחות ספרטנית עם תמורה הרבה יותר טובה לכסף (ZX וולקן) ועם לא פחות הנאה מנהיגה. אפשר גם "להתפשר" על 306 עם מנוע 1.6 וגיר ידני (5 דלתות) או כל מכונית אחרת שתיתן לך נוחות והתנהגות טובה.

ושוב, כשתגדל ותבין את שאר המחויבויות שיש לך בחיים, ה 9,000 שח שהיית מוכן עכשיו לשלם בקלי קלות בשביל "ראלי" אומללה - פתאום יראו לך אחרת... לכן, אפשר להבין את הוריו של הבחור שלא מבינים על מה ולמה לשלם כל כך הרבה.

אם זה היה הכסף שלו בלבד, אז מיילא - שיהנה מהכסף ויגשים חלום ! אבל לבחור עדיין אין רישיון נהיגה ! הוא לא יודע מה זה להחזיק הגה ביד ! מאיפה לו היכולת לנבא את ה"התנהגות המדהימה" של הראלי ? מקריאה של מגאזינים ?? נו באמת... זו עוד פנטזיה של ילד בן 17 (אל תיפגע...) שמחפש ראלי בגלל שקרא עליה בפורום...

איציק

כל כך נכון....

אל תשכח מאיפה באת ולאן אתה הולך

פורסם
פשששש, לירן, לא ידעתי שהתחלת לעבוד ב EURO-NCAP, מזל טוב !!! :beerchug:

שנית, אם הראלי היא רכב נורמאלי מנוע 1.6 103 כ"ס, למה לא קנית קורולה ? יש לה יותר כ"ס.

שלישית, אתה לא יכול לומר ובטח שלא בשום צדק ש 106 הרבה יותר בטיחותית מ DL. אין לך שום סמכות לקבוע דבר שכזה ומעבר לכך, להזכירך, ל 106 (דור ראשון) אין שום כרית אויר ובלחץ בקושי יש חלונות חשמל או נעילה מרכזית. אם התחלת לזיין את השכל והתחלת להשוות מכוניות שתוכננו בשנות ה 80 ביחס למכוניות שתוכננו בשנות ה 90 ועברו שידרוג אביזרי בטיחות לקראת שנות ה 2000 - אז תרשה לי לא להתייחס להשוואות הדביליות שלך ולעבור לפיסקה הבאה.

מה שבטוח זה שאיבוד אחיזה ב DL יהיה הרבה יותר בטוח לנהג האידיוט מאשר ב 106 ראלי - ועל זה דובר (אם עדיין לא הבנת).

איציק

יאצק, אני חושב שלא הבנת את הכוונה של לירן.

גם אני גיחחתי שקראתי את ההודעה של יוסי.

זה היה נראה כאילו דובר פה על אימפרזה טורבו, וצורת הכתיבה היתה בצורה של פאניקה מטורפת!

לא צריך לעשות מה-106 טיל בליסטי שדורש יכולות נהיגה וניסיון, בסך הכל רכב בעל התנהגות מהנה ומיוחדת לסגמנט שלו.

תאמין לי שכל נהג חדש (וזה מה שלירן רצה להגיד ליוסי) יכול להסתדר עם 106 ראלי גם אם אין לו ניסיון... מה שבאימפרזה לדוגמא לא יבוא כל-כך בקלות.

פורסם
יאצק, אני חושב שלא הבנת את הכוונה של לירן.

גם אני גיחחתי שקראתי את ההודעה של יוסי.

זה היה נראה כאילו דובר פה על אימפרזה טורבו, וצורת הכתיבה היתה בצורה של פאניקה מטורפת!

לא צריך לעשות מה-106 טיל בליסטי שדורש יכולות נהיגה וניסיון, בסך הכל רכב בעל התנהגות מהנה ומיוחדת לסגמנט שלו.

תאמין לי שכל נהג חדש (וזה מה שלירן רצה להגיד ליוסי) יכול להסתדר עם 106 ראלי גם אם אין לו ניסיון... מה שבאימפרזה לדוגמא לא יבוא כל-כך בקלות.

נהג חדש שיעזוב גז במכה אחת באמצע סיבוב כתוצאה מלחץ או קריאה לא נכונה של הכביש יכול לסיים את חייו מרוח על גדר בטון או תעלה. האימפרזה טורבו היא בליגה אחרת, אין מה להשוות אותה ל 106 ראלי.

מכוניות עם אופי משפחתי יותר יהיו הרבה יותר סלחניות לטעויות נהג כי כך הן מכויילות.

רכב עם התנהגות מהנה מתאים יותר למי שיודע לשלוט ברכב, נהגים חדשים לא לומדים את זה בשיעור נהיגה (חוץ מאיך לתפעל הגה, גז וברקס).

אין ספק שההודעה של יוסי היתה קצת, איך לומר, מטומטמת או מוגזמת, אבל ההודעה של לירן שוברת (כרגיל) את גבולות היגיון.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

רק רציתי להדגיש שעדיף לנהג חדש ללמוד לנסוע בכביש בתחילת דרכו ברכב משפחתי עם התנהגות נחותה.

הנקודה שלי היא שלנהג חדש, במיוחד בגיל הזה, עדיף לתת ללמוד ברכב שלא יכול להגיע ליותר מדיי בכביש..

בקריאה שניה, ההודעה שלי הייתה מעט מוגזמת.

אני מקווה שהכוונה הובנה.

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם
עם כל הכבוד , מדובר על דיעה סובייקטיבית של בן אדם , ולא מוכנסים שיקולים אחרים מלבד הנאה מנהיגה , וגם אלו סובייקטיביים לכל אחד.

להזכירך הרכב מיועד להיות רכב שני במשפחה, האמא לא צריכה קארט לכביש בשביל לנסוע למכולת.

זוהי דוגמא קלאסית למישהו שניזון מהפורום ורוצה לקנות ראלי רק על סמך קריאה ומבלי שמעולם היה במושב נהג של מכונית כלשהי....

אייל ידידי היקר.

אם תקרא שוב את מה שרשמתי תבין שאין לך מה לתקן אותי...

אם לא שמת לב אני יזכיר לך.

"ג) רכב לאמא??? ראלי??? למה????? מיותר וחבל ..."

"ז) שמור אותה למישהו אחר שיהנה ממנה יותר ..."

לגביי הדוגמא הקלאסית שלך...

אני מסכים איתך . אל תקנה לעולם רכב אם עדיין לא נהגת עליו . סקאלי תודה על הניסיון לפני הקניה...

פורסם
נהג חדש שיעזוב גז במכה אחת באמצע סיבוב כתוצאה מלחץ או קריאה לא נכונה של הכביש יכול לסיים את חייו מרוח על גדר בטון או תעלה. האימפרזה טורבו היא בליגה אחרת, אין מה להשוות אותה ל 106 ראלי.

מכוניות עם אופי משפחתי יותר יהיו הרבה יותר סלחניות לטעויות נהג כי כך הן מכויילות.

רכב עם התנהגות מהנה מתאים יותר למי שיודע לשלוט ברכב, נהגים חדשים לא לומדים את זה בשיעור נהיגה (חוץ מאיך לתפעל הגה, גז וברקס).

אין ספק שההודעה של יוסי היתה קצת, איך לומר, מטומטמת או מוגזמת, אבל ההודעה של לירן שוברת (כרגיל) את גבולות היגיון.

איציק

סלח לי לירן אבל אני מסכים עם איציק..

רכב כמו הראלי או RSI ופונטו GT או כל רכב עם BADGE ספורטיבי ייתן לנהג החדש את ההרגשה של

"האוטו שלי הכי מהיר והכי בלה בלה בלה..." ולכן סביר להניח שהוא יתפרע איתו יותר בגלל הרגשת ה"יש לי אוטו ספורט והוא ...." חוץ מזה בדוגמא הספיציפית הזאת של ראלי אין ספק שזה רכב מאוד נושך ויותר נוטה להיגוי יתר מאשר לתת היגוי שיותר קל לתיקון ופחות מסוכן.

• תוכן חדש...