Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4274 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני כשבוע רכשתי רכב סוזוקי אלטו חדש מהיבואן והחברה אשר אני מבוטח בה - מתיב סוכנות לביטוח בע"מ (בבעלות מכשירי תנועה יבואנית סוזוקי בארץ).

אמש ההיתי מעורב בתאונת דרכים, האירוע :

הגעתי לצומת מרומזר כאשר הרמזור היה כתום לפני אדום, עצרתי עצירה רגילה לחלוטין, כמטר לפני פס עצירה של הצומת. לאחר מספר שניות בודדות הגיע רכב נוסף שנעמד וחיכה מאחוריי ( טרם נוצר מגע ), ואז הגיע נהג משאית במהירות מופרזת, נתקע ברכב שמאחורי, הרכב נהדף על הרכב שלי ופגע בו מאחור. ( משאית -> רכב שהיה מאחוריי --> הרכב שלי || צומת ).

ברשותי עדויות בוידיאו ובתמונות של הנהג הפוגע בו הוא מודה באשמה, מודה בכך שהיה עייף ולא מרוכז אחרי נסיעה ארוכה מאוד שעבר והגיע לצומת במהירות גדולה שלא הספיק לבלום.

הרכב שלי נוסע, אך חורק, הצד האחורי של הרכב מעוך.

למחרת התאונה (היום בבוקר) פניתי לחברת הביטוח (מתיב) והם אמרו לי שאני צריך ללכת למוסך, בסיום הטיפול לשלם במזומן, אשראי או בצ'ק עד 90 יום דחוי. חברת הביטוח הודיע שהתשלום למוסך יעבור ממני למוסך בוודאות,

והם לא מבטיחים לי שהם יעבירו לי את הכסף בחזרה במלואו או חלק ממנו.

האפשרות השנייה, היא שאתבע את הביטוח שלי למרות שאני לא אשם,

עדיין יוציא צ,ק למוסך ובנוסף , אשלם השתתפות עצמית, עלייה בפריימיה וכו'...

מה אתם אומרים על המקרה ? רק לי תלוש לחלוטין מהמציאות ?

השתחררתי לפני שנה מהצבא, קניתי את הרכב ושילמתי עליו עד הגרוש השחוק האחרון שהיה לי, שילמתי ממיטב כספי על הביטוח (שבשנה עולה כ 10% מהרכב - כ5000+ על ביטוח מקיף וחובה)

ואני נתקל בדבר כזה מקומם, גם אני לא אשם בעליל וגם צריך להוציא כסף ?

עצה מישהו בבקשה ?

ואם יש פה מישהו שחושב להיות מבוטח שם... לא ההיתי ממליץ לפי ההתנהלות עד כה במקרה שלי. שלא נדבר על דברים שהבטיחו ואמרו לי שאני מבוטח עליהם כמו רכב חלופי, וכשסגרתי את העסקה אמרו שזה בוודאות, ופתאום נזכרו להגיד לי שבגלל שאני מתחת לגיל 24 אז אני צריך לשלם עוד על רכב חלופי !!! למרות שאני מוסיף כבר... ולא אמרו לי את זה... וכן בהצעת ביטוח רשום בפירוש שאני מתחת ל-24..

תודה !!!

פורסם

קודם כל, תירגע

תאונת דרכים זה אירוע לא נעים אבל לא שווה את כל העצבים.

אז לפי הסדר - אתה מגיע למוסך ומזמין שמאי מטעמך (עדיף) או מטעם חברת הביטוח.

במוסך השמאי יעריך את הנזק ואתה נותן לו צ'ק דחוי 90 יום.

מתקן את הרכב ואתה משלם גם למוסך בצ'ק דחוי 90 יום.

בתוך 90 יום האלה סוכנות בה ביטחת את הרכב אמורה לטפל בתביעתך.

הטיפול הוא פשוט יחסית - אתה ממלא דוח תאונה עם כל הפרטים והקלטות שיש ברשותך, הם תובעים את חברת הביטוח של הפוגע,

היא מעבירה אליך צ'ק עם הסכום לפי דוח שמאי ובדיוק נגמרים 90 יום ומוסך ושמאי מקבלים את הכסף ממך. במקרה והטיפול מתארך מקובל לבקש ממוסך לא למשוך את הכסף אלא לדחות לעוד חודש.

אפשרות אחרת - לתבוע את המקיף שלך. למרות הדעה הרווחת, זה לא גורם באופן מיידי לייקור של פרמי שלך בשנה הבאה, כי חברת הביטוח שלך בכל זאת תתבע את חברת הביטוח של הרכב הפוגע (תביעת שיבוב) ואם היא תקבל את הכסף, תביעתך "נמחקת" ואתה מקבל את דמי השתתפות עצמית חזרה - רק צריך לשבת על ראש שלהם ולהתעדכן - בזמנו היה לי סיפור דומה ואני אומר מנסיון.

לגבי רכב חילופי - זה עניין די ידוע שלא מוכנים לתת רכב לנהג מתחת לגיל 24. בחלק מהמוסכים נותנים רכב חילופי מטעמם - שם אפשר לנגיע לפשרה, אבל גם קשה. תכלס - אין יותר מדי מה לעשות, בכתב שירות לגבי רכב חילופי ההתניה של גיל כתובה.

ולדי

פורסם

קודם כל, תירגע צודק..חח8)

אז אני יעשה אתך עיסקה הוגנת,תן לי להיות בן 24 ואני יתן לך אוטו חלופי,

בברר,אתה בחור צעיר מה הלחץ?

זה שהוא מודה באשמה אומר ש 90 אחוז מהבעיה נפתרה,אם הביטוח שלו

תקין ובתוקף (סביר להניח)

אתה נותן צ'ק פיקדון למוסך ותובע את הביטוח של הנהג שפגע בך(!!)

גם צ'ק פיקדון לשמאי.

הכל ישולם לך במלואו במידה ולא משום מה,יש לך אפשרות לתבוע את חב'

הביטוח שלך ולשלם השתתפות עצמית,

שים לב,

הרבה מוסכים מאפשרים לתת ללקוח רכב חלופי,אני תיקנתי במוסך של היבואן של הרכב שלי

וקיבלתי רכב חלופי ל 10 ימים ללא קושי וגם תיקון מעולה.

פורסם

טוב, גם אני מבוטח ב"מתיב" ולפני כשנה אשתי פגעה ברכב אחר - הכנסתי את הרכב לתיקון במוסך הסדר - שלא במקרה הוא גם המוסך שמטפל ברכב באופן שוטף (זה היתרון של "מתיב" - מוסכי ההסדר הם מוסכי היבואן), השארתי צ'ק בסכום ההשתתפות העצמית, ולאחר יומיים הוצאתי את הככב מתוקן. ויתרתי על הרכב החלופי בגלל נסיון מר בארוע קודם, שבו קיבלתי רכב חלופי שהיה במטב טכני מביש, פחות או יותר בלי בלמים (רכב שחזר לחברת ההשכרה אחרי תקופה ארוכה במשהב"ט).

לגבי ההליך שלך - ממליץ לך להגיש תביעה ישירות נגד הפוגע באמצעות סוכן הביטוח שלך, להכניס את הרכב לתיקון במוסך המקובל עליך ולהשאיר צ'ק דחוי, סביר שהצ'ק מהביטוח של הנהג הפוגע יגיע בזמן. עם זאת - לפני כשנה וחצי היה לי ארוע דומה לשלך, השארתי צ'ק דחוי במוס, וכשהצ'ק מהביטוח של הנהג הפוגע בושש לבוא התקשרתי למוסך, הם דחו את הפקדת הצ'ק משך מסםר ימים עד שקיבלתי את הצ'ק המיוחל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...