Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4252 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

ברשותי פיאט פנדה 3 שנים. הרכב עבר תאונה קלה מקדימה עוד מלפני שרכשתי אותו ותוקן בצורה גסה ולא מקצועית.

שבוע לאחר שרכשתי אותו איזה מוסכניק אמר לי שהדבר היחיד שתופס את הרדיאטור זה הצינורות ושיש סכנה שהוא יפול. לא הקשבתי לו ונסעתי ככה 3 שנים ללא שום בעיות.

אתמול נכנסה בי נהגת ג'יפ (שנינו אשמים) במהירות של 7-8 קמ"ש. לא התעקם שום דבר, אבל היא נכנסה בי ב"בזווית מושלמת" שגרמה לרדיאטור ליפול ולגעת ממש בטמבון, שמעתי רעשים מוזרים, אבל הצלחתי להבין מה הבעיה רק כשחזרתי הביתה.

לקחתי שלושה חוטי חשמל, כרכתי אותם מסביב לרדיאטור, הקפתי חלק מהשילדה וקשרתי בשלושה מיקומים שונים, בצדדים ובמרכז. כרגע הרדיאטור נתמך היטב ולא קיים סיכוי שהוא יפול.

נסעתי על הרכב היום, אין שום רעשים מיוחדים, חום המנוע תקין, האוטו נוסע כרגיל. מה דעתכם, חוץ מזה שזה לא הכי אלגנטי?

השאלה שלי היא מה אמור לתמוך ברדיאטור בפנדה תקינה? יש שם איזושהי תושבת מפלסטיק? (לא ניראה לי שתושבת ממתכת הייתה נשברת בתאונה קלה מקדימה.) ואיך לכל הרוחות הרדיאטור הצליח להחזיק מעמד במשך 3 שנים מבלי ליפול כשאין לו שום תושבת? איזו קומבינה עשו שם לדעתכם?

כמו כן, האם ניתן לתמוך ברדיאטור בצורה יותר אלגנטית על ידי איזושהי "קומבינה" או לחלויפין תושבת חדשה? מיותר לציין שאין לי כוונות להשקיע יותר מכמה מאות שקלים ברכב שלא שווה יותר מ-12 אלף שקל.

תודה

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם

אני חושב שאתה צריך לגשת למוסך מורשה פיאט ולקבל הצעה לתיקון.

סה"כ מדובר בתושבות פלסטיק, אני מניח שאלה חלקים שאפשר להזמין מהמחסן המרכזי - תסגור עסקה על תיקון טוטאלי + החלפת נוזל הקירור ועל הדרך תבדוק אם הצינורות תקינים, כי הם גם ככה יפורקו כשיסדרו את הכל.

פורסם (נערך)

כמה עולה כזאת תושבת? כמו כן, למה התושבת מתחברת? לשלדה? כי אם היא מתחברת לאיזשהו חלק מפלסטיק, יתכן וגם הוא נפגע בתאונה החזיתית שהרכב עבר לפני מספר שנים.

ואשמח לדעת האם "הקומבינה" שעשיתי לא תגרום נזק כלשהו, על אף היותה בלתי קוסמטית. לא איכפת לי איך הרכב ניראה, העיקר שיסע.

עריכה אחרונה על ידי THELAD

פורסם

אף אחד לא רואה את הקומבינה שעשיתה ולכן לא ניתן לדעת מה חוזקה והאם היא חכמה. הבעיה היא שאתה מתעסק עם מערכת שהיא חשובה במידה כזו שאם היא כושלת אתה גורם להרס של המנוע וחלקים אחרים.

אני ממליץ לך להכנס למוסך מתמחה או פחח רכב שיבדקו את העניין ויתנו לך הצעת מחיר מסודרת לטיפול בבעיה , וזה ממש לא קשור לשווי הרכב , אם אתה רוצה שהוא ימשיך לשרת אותך תטפל כמו שצריך, אחרת אתה תמצא את עצמך תקוע בצד הדרך בזמן הכי לא מתאים.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

לרדיאטור בפנדה, כמו ברוב המכוניות שאני מכיר, יש למטה 2 פינים בולטים. הם אמורים להיכנס לתוך חורים מסויימים בגוף של הרכב.

החלק העליון נתמך בצורה אחרת (לכל דגם של רכב יש את השיטה שלו, אבל ברוב המקרים מדובר בד"כ ב-2 ברגים שתופסים את החלק העליון של הרדיאטור לפח של הרכב. בחלק מהמקרים יש שיטות אחרות (מעין מתאים מפלסטיק או מתכת שעושים את העבודה הזו).

ראה תמונה עם סימון באדום שהוספתי.

אגב, לפי התיאור שלך נראה לי שאתה מדבר על המעבה (רדיאטור של המזגן) ולא על הרדיאטור של המנוע (המעבה של המזגן אמור להיתפס על הרדיאטור של המנוע, והתושבות הם בד"כ מפלסטיק עם כמה ברגים. הרבה יותר הגיוני שהמעבה יפגע ויהיה קשה לתפוס אותו, מאשר הרדיאטור).

איציק

1ff2ce4c-03bb-4e1a-b32d-ac609c4a6dba.jpg

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מישהו יודע היכן ניתן להשיג את התומכים האלו ברשת? ניסיתי ב-ebay... לא קיים. גם בפירוקוית אין להם. יש רק חדש בחברה, וזה יותר מדי יקר.

• תוכן חדש...