Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4278 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

היום לקחתי לבדיקה לפני קנייה סקודה יטי, 2013, 78000 ק"מ, TSI 1200.

במבט חיצוני לא מקצועי הרכב תקין והנסיעה חלקה.

בעלי הרכב נראים אמינים וציינו לפניי שהרכב לא עבר תאונה אי פעם ומטופל קבוע במוסך סקודה מורשה (עדיין תחת אחריות).

לעומת זאת, בבדיקה, עלו שתי תקלות אפשריות שמעלות שאלות:

1) הבוחן טען וכתב ששומע "רעשים ונקישות פנימיות במנוע. רעש יתר במנוע ואביזרי מנוע". בשיחה ציין שזה יכול לנבוע גם מגורם מינורי כמו משאבת מים רופפת.

2) תיאר בפניי שישנו הבדל בין הצבע בגג הרכב ומכסה המנוע לבין שאר האוטו. אמר שיתכן שנובע מתיקון שנעשה וכתב: "תיקונים כללים בגוף הרכב, תיקון בגג". בעין לא מקצועית שלי לא ראיתי הבדל מובהק מלבד אולי חיספוס ומרקם לא אחיד.

בעל הרכב ששמע על תוצאות הבדיקה מאד התפלא. טען שהרכב לא עבר כל תיקון פח או תאונה ושהוא לא מכיר רעש חריג במנוע.

אשמח לדעת האם לדעתכם יש כאן ממצא חשוד ומשמעותי או הגזמה של בוחן הרכב?

בעיקר, האם לדעתכם אלו נתונים שמחייבים אי קניית הרכב- מה הייתם עושים?

תודה מראש

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

סעיף ראשון נשמע כמו כסתח ממוצע.

אם הרגשת חיספוס אולי באמת הרכב עבר שם צביעה לא הכי מוצלחת.

סך הכול הרכב עשה קמ לא נמוך בשביל פחות משנתים על הכביש,אני מאמין רשמת 78 אלף,מה המחיר שהוא מוכר?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תסתכל יד2 כמה עולים רכבים דומים,אם זה כול מה שיש מבחינת תקלות,והוא הוריד מחיר בהתאם,הייתי לוקח.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם אתה עדיין מוטרד (ואם המוכר יסכים) פעל כך:

1. קפוץ עם המוכר למוסך שטיפל בו וקבל היסטוריה מלאה ממנה תוכל ללמוד מה עבר על הרכב במהלך השנים.

2. קפוץ למוסך מורשה לבדיקה מכנית, בדגש על הרג'קטים שנאמרו לך (עדיף שיהיה במוסך מורשה יבואן אחר מזה שהרכב טופל בו עד כה כדי למנוע משוא פנים).

3. קפוץ לפחח בכדי לקבל חוות דעת מקצועית בכל הנוגע לשילדה וצבע.

אם הכל יכול להיות במקום אחד מצוין. מעבר לכך אני מניח שעל הבדיקות (נוסך/פחח) ירצו כסף (לא אמור לעלות יקר מידי).

שוב, רק אם אתה מאוד חושש כי מדובר בטרטרת שלמה ובעוד עלויות. מאידך, שקט שווה כסף.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

תודה רבה.

אם אכן אין ממש בבעיות שעלה עליהן בוחן הרכב- מהו לדעתך המחיר הריאלי שעליי לשלם על הרכב (לאור הרג'קטים שעל בבחינה)?

שוב תודה

פורסם

עליך לבדוק טוב את נושא הגג (מעבר למה שאמר המוכר- עובדתית גם אתה הרגשת משהו בגג וזה גם מצוין בטופס).

תיקון או צביעת גג משפיעה באופן משמעותי מבחינת סחירות של הרכב ויש מכונים שתיקון או צביעת גג יופיע כ"משמעות גבוהה".

זו לדעתי הבדיקה הראשונה שהייתי עושה ומשם ממשיך.

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם (נערך)

אני לא מתיימר לקבוע אם יש או אין ממש בדבריו של הבוחן. אני גם לא חושב שהקושיה החשובה היא מה המחיר הריאלי לרכב (חשובה, אבל לא הכי) אלא מה משמעות הדברים. כלומר, בהיבט המכני, האם הרעשים האלה משמעותם כסת"ח (כנראה) או שהם מעידים על בעיה אמיתית (דבר שרק מוסך שמתמחה ברכבים הללו [וגם אז, עדיף שלמוכר לא תהיה בו נגיעה כדי למנוע משוא פנים] יכול לתת איזושהי אינדיקציה לגביו)? אם כן - מה עלות התיקון ומי יבצע אותו (המוכר או הקונה, כי זה למשל ישפיע על התמחור). בהיבט הצבע, האם מדובר בדמיונו הפורה של הבוחן או שיש דברים בגו והמוכר מסבן אותך. על שאלה זו יוכל לענות פחח (וזו השאלה היותר חשובה, כי כל הסיפור של הגג מוזר).

לכיוון בשתי השאלות הללו ובכלל, תוכל לפנות גם להיסטוריה של הרכב, ככל שטופל במורשה כל חייו. באשר למחיר ששווה לשלם, כפי שנאמר לך כאן ואוסיף: בדוק מחירון שורה בלוי יצחק ומחירון משוכלל (יד, חודשי שימוש, נסועה ובעצם, כל דבר שיש לו השפעה על מחירון הרכב [כגון: מקוריות, הפחתה על ידני/אטומטי וכו']). אח"כ עשה בדיקה מול יד 2 (לא המחירון, הלוח) ובדוק כמה דורשים על אקזמפלרים משנתון זה בכלל, כמה נדרש על רכב בעל נתונים זהים וכמה נדרש על רכב עם נתונים טובים יותר. כך תוכל להבין האם המחיר הנדרש, יחד עם משמעות הרג'קטים, שווה לך.

מעבר לכל זה,

מדובר ברכב משנת 2013 עם נסועה גבוהה יחסית, גם המחיר נמוך באופן מחשיד (ואולי אני טועה והוא כזה לאור הנסועה הגבוהה) ואולי שווה (כמובן במגבלת התקציב) לאתר אחד עם נתונים מעט טובים יותר, בעיקר הנסועה.

בן.

עריכה אחרונה על ידי benj

BENJ:

ROY:

פורסם

הבדל צבע לא אומר כלום,

כי יכול להיות שהרכב לא עבר טיפול (ווקס,פוליס) צבע בחייו וחנה רק תחת השמש הקופחת שלנו.

מה אין לבוחן מכשיר ייעודי לבדיקת עובי הצבע, מה עובי צבע הגג, מכסה המנוע לעומת שאר הרכב.

שלא יתן חוות דעת על פי מחשבה או מראית עין.

יוגב

Mazda 3 Spirit Canary Yellow

פורסם
הבדל צבע לא אומר כלום,

כי יכול להיות שהרכב לא עבר טיפול (ווקס,פוליס) צבע בחייו וחנה רק תחת השמש הקופחת שלנו.

מה אין לבוחן מכשיר ייעודי לבדיקת עובי הצבע, מה עובי צבע הגג, מכסה המנוע לעומת שאר הרכב.

שלא יתן חוות דעת על פי מחשבה או מראית עין.

יוגב

אבל זה רכב 2013 גם אם הוא חנה רק בחוץ מהרגע שעזב את המפעל, לכמה נזק "טבעי" כבר אפשר לצפות?

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

משהו פה ממש מוזר.

לא רואה סיבה הגיונית שהגג ייצבע.

אם הייתה תאונה היו רואים בבדיקה.

מה נפל פסנתר על האוטו?

נשמע כמו קשקוש של הבוחן.

חספוס יכול לנבוע ממזהמים שנדבקים לצבע.

סביר מאוד שפלסטלינה תוריד את תחושת החספוס.

פורסם

זה מה שאני אומר!!!

מה זה מכון בדיקה חאפר??

אין לו מכשיר מדידת צבע,מה הוא מתעסק בניחושים בבדיקות רכב!!

Mazda 3 Spirit Canary Yellow

פורסם

זה לא ניחושים, זה כסת"ח וכנראה שבכדי לקבל תשובה פרקטית (כי כרגע, לא יעזור, הספק מקנן) צריך להציץ על היסטוריה + ליבדוק אצל פחח.

בן.

BENJ:

ROY:

• תוכן חדש...