Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4239 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איציק מצטער לשמוע על הרכב.

רציתי להודות על המדריך.

לפני 3 שבועות החלפתי משאבה לרנו מגאן 1.9DTI (מנוע F9Q),

הכל תאם כמעט לגמרי למדריך שלך. חוץ מזה שעבדתי עם כלי קטנים יותר ולכן לא הייתי צריך להעלות ולהוריד את המנוע ולא נגעתי בכיסוי של הטיימינג.

מצד שני ביליתי כמעט שעתיים על הגב עם הידיים באויר.

אחד הברגים של המשאבה נמצא כמעט מתחת לפולי של הקראנק, אני נאלצתי להוריד את הפולי בשביל לפתוח אותו, איך אתה פתחת אותו בלי להוריד?

יום טוב גם לך

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
המשאבה לא מונעת ע"י הרצועה ?
משאבת המים בדגם הזה מונעת ע"י רצועת אביזרים, ולא רצועת תזמון.

התגובה לנושא המקורי, לא לעניין הטיימינג.באימפלר (מאיץ) של המשאבה שפרקת מהרכב היו צלעות ראדיאליות ישרות. בתחליפית יש צלעות הנוטות לאחור, הפוך מכוון הסיבוב של האימפלר.במכונות צנטרפוגליות סידור כזה מקטין את הלחץ המתפתח (ולכן גם את הספיקה במערכת המים) ומצד שני מקטין את הרגישות למערבולות בזרימה.הרגשת באיזשהו שינוי בטמפרטורת העבודה של המנוע בעקבות ההחלפה?יוסי

שום הבדל.

המשאבות של GMB הן מצויינות, אני סומך עליהם.אל תשכח שבאימפלר החדש יש יותר כנפיים.

איציק מצטער לשמוע על הרכב.רציתי להודות על המדריך.לפני 3 שבועות החלפתי משאבה לרנו מגאן 1.9DTI (מנוע F9Q),הכל תאם כמעט לגמרי למדריך שלך. חוץ מזה שעבדתי עם כלי קטנים יותר ולכן לא הייתי צריך להעלות ולהוריד את המנוע ולא נגעתי בכיסוי של הטיימינג.מצד שני ביליתי כמעט שעתיים על הגב עם הידיים באויר.אחד הברגים של המשאבה נמצא כמעט מתחת לפולי של הקראנק, אני נאלצתי להוריד את הפולי בשביל לפתוח אותו, איך אתה פתחת אותו בלי להוריד?

בזכות הבוקסה הארוכה לא הזדקקתי לפירוק הפולי.כ 2/3 מהבוקסה הוא ממש, אבל ממש, דק וארוך. כמו קשית לשתיה. לכן זה נכנס בול (ללא מאמץ, ללא קושי, וללא חיכוכים עם הפולי) לבורג.

אוי מצטער לשמוע..לא תמיד מתעקמים שסתומים, פרק את הפולי של הקאמשפט, אם השגם נשבר מהפולי, יש סיכוי שהחלפת פולי ורצועה יפתרו את הבעיה.אורן

הרכב נגרר למוסך קרוב בתל אביב - לא היה באפשרותי לבדוק (פרט לעובדה שהרמתי את המכסה העליון עם היד, ונגעתי ברצועה וראיתי שהיא רפויה).

הרכב היה בנסיעה, הילוך 2, טורים נמוכים.

כל זה קרה אתמול ביציאה מכביש 20 (איילון צפון) בכניסה לכביש 5 מזרח - או, מה שנקרא, מחלף גלילות ביציאה ל-5.

באותה עת היה גשם זלעפות, השעה היתה 16:00 (פקקים מפגרים בכל הכיוונים, חצי שעה קודם לכן התחיל לרדת גשם - כל הכבישים הפכו לפקק אחד גדול. WAZE דיווח לי על איחור מצטבר של 40 דקות - וזה עוד לפני שהצלחתי לגמוע את כל הדרך עד הבית בנסיעה... ככל שנוסעים הפקק רק גדל).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מעדכן:

ראשית, הרצועה לא נקרעה.

אחת הגלגלות המאזנות התפרקה והרצועה איבדה מתיחה.

אורן צדק, ביקשתי שיבדקו את עניין השגם בפולי ונמצא שבפולי של הקאמשאפט נשבר השגם.

לא אבדה התקווה, יש סיכוי לצאת יחסית בזול מהסיפור. נחכה שנמצא פולי תקין, ירכיבו סט טיימינג ואז יבדק שוב.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

למייטב ידיעת שגם של פולי קאמשפט זו נקודת גזירה מתוכננת שאמורה להגן בפני מקרים כאלה.

אני מעריך ששסתומים לא נפגעו.

פורסם

גם אני מעריך שיש תקווה והשסתומים לא נפגעו.

כמה תמונות:

1. השגם שנגזר.

2. קמשאפט.

3-4. תמונות כלליות

5. הגלגלת שהתפרקה

6. המותחן

20141102_094327_resized.jpg

20141102_094233_resized.jpg

20141102_094230_resized.jpg

20141102_094227_resized.jpg

20141102_094223_resized.jpg

20141102_094219_resized.jpg

1.6
HDi 100Hp Automatic

• ספונסר פורום
פורסם

נכון, לעיתים השסתומים מתעקמים גם כשהשגם נשבר, אך לרוב זה לא המצב, בקש שירכיבו פולי חדש ורצועה ויניעו, קווה לטוב.

אורן

פורסם

לעיתים השגם נגזר השסתומים מתעקמים והקמשפט נגזר בשלוש מקומות

במקרים שמנוע מניע ועובד טוב מציע לשמוע ולבחון טוב טוב את עבודת המנוע כי לרוב יש עיקום קל של שסתום וזה כמעט לא מורגש אבל עם הזמן מתחילות בעיות במנוע

פורסם

זה הסיבה שכדי להחליף גלגלת בכל בחלפת טיימניג גם אם הוא נראה תקין באותו רגע. רוב הסיכויים שהוא עבד כבר כמה שנים טובות ולא ניתן לדעת אם יחזיק עוד

תקופה של טיימניג. בקיצור מה שנקרא להחליף סט טיימניג .

פורסם

החלפת גלגל באופן יזום זה עניין מיותר לחלוטין וסתם הוצאה מיותרת

לעולם השגם לא יגזר והגלגלת לא תזוז כל עוד הטימינג במקום והאחרון שסגר את הגלגלת עשה זאת לפי הנחיות יצרן

פורסם

מעדכן:

הרכב מניע אבל יש זיוף והוא גם פולט עשן.

ככל הנראה לפחות בוכנה אחת לא עובדת כנדרש (משמע: יש שסתומים עקומים) וצריך להוריד את הראש.

הקטע היחיד שמבאס אותי הוא שהתיקון יגיע לאיזה 50% מערך הרכב ביום טוב. ברור לי שרכב זה לא רק מחירון, והרכב הזה עבר הרבה השקעה ויחס בשנה האחרונה - ועד שמגיעים למשוכה האחרונה קצת מבאס על לחשוב לזרוק אותו.

מה שצריך לעשות (מעבר למה שנעשה עד כה - שזה: הח' סט תזמון, גלגלת קמשאפט, גלגלת עזר נוספת [שלא באה בסט]) זה להוריד את הראש ולשלוח אותו לבית מלאכה לצורך יישור + מילוי (אם צריך), להחליף את השסתומים הפגומים (או כולם), להרכיב אטם ראש חדש + סט אטמים (גומיות שסתומים ועוד אטמים למינהם), לחבר הכל בחזרה ולקוות שהסיפור מאחורינו.

אם ניקח בחשבון שהעבודה על טיימינג היא כמה מאות טובות, החלקים עצמם של הסט טיימינג כולל הגלגלת קמשאפט וכולל הגלגלת הנוספת זה עוד כמה מאות טובות, העבודה על הראש היא גם עוד כמה מאות טובות, הסט אטמים והאטם ראש זה גם עוד כמה מאות - יוצא לנו פה חשבון של כ 3K בקירוב (לפני מעמ).

מבאס אבל כנראה שלא תהיה ברירה אלא לתקן ולהמשיך הלאה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
החלפת גלגל באופן יזום זה עניין מיותר לחלוטין וסתם הוצאה מיותרת

לעולם השגם לא יגזר והגלגלת לא תזוז כל עוד הטימינג במקום והאחרון שסגר את הגלגלת עשה זאת לפי הנחיות יצרן

הכוונה למותחן ולגלגלת IDLER שמגיע עם הסט.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

איציק, תחשוב שאם תשקיע את ה3K האלה יהיה לך סוס עבודה לעוד הרבה זמן. תמכור אותו ב6K (כתבת 50%) ומה כבר תקנה במחיר הזה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

השגם הזערורי הזה זה הדבר היחיד שמחזיק את הפולי לקאמשפט? כלומר הוא נמצא תחת עומס קבוע בשעת עבודה? זה לא קצת מגוחך?

אגב איציק, מה עם המצת חימום ההוא שנשבר לך? אם אני זוכר נכון לא חילצת אותו, אולי עכשיו זה הזמן?

עריכה: או שהמצת חימום היה בברלינגו...

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...