Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4272 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אנחנו מחפשים ומתעניינים ברכישת מכונית סופרמיני חדשה לצורך נסיעה בעיקר עירונית ומדי פעם בין עירונית אך לא ארוכה יותר מדי.

התקציב: 80K +-

גיר: ידני

חשוב שהאוטו יהיה נח, עם מרווח סביר מאחורה.

בטיחות חשובה מאוד, כריות אוויר ואביזרי בטיחות נוספים.

מנוע, אני מבין שאין למה לצפות ליותר מדי בטווח מחיר כזה, אך עדיין אשמח לרכב שלא ירגיש עצל, בדגש על תאוצות ביניים ותאוצות לעקיפה.

מהמעט שיצא לי לראות, פורד פיאסטה היא זו שהכי משכה את עיניי, אבל אני כרגע לא נעול על אף אופציה.

תודה רבה,

יואב

פורסם

יש עוד הרבה אופציות,

יש את הקיה ריו בגרסת 5 הדלתות שלזכותה נזקפות 7 שנות אחריות, יש את הסוזוקי סוויפט, יש בחריגה קלה את הרנו קליאו 0.9TCE שמרגישה הרבה יותר טוב מה1.2 וסוחבת הרבה יותר טוב.

הייתי מציע את הi20, אך הדגם החדש מעבר לפינה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אתה מוזמן לראות את הסיקור שלי על הפיאסטה החדשה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?536801-%D7%A1%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%A8-%D7%A4%D7%99%D7%90%D7%A1%D7%98%D7%94-%D7%99%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%AA-2014&highlight=%D7%A1%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%A8

בקשר למה שרשמת על מנוע עצל, המנוע של הפיאסטה קצת עצל בתחילת נסיעה בעיקר בעליה, אבל לא משהו מהותי.

בעקיפות אין איתה בעיה בכלל.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

תודה לשניכם!

אהוד, השרשור שלך רציני מאוד והשכלתי גם מהחסרונות וגם מהיתרונות.

על הסוזוקי סוויפט הסתכלנו ולא התרשמנו.

רנו קליוא נראה כמו אופציה מעניינת. ראינו אותה אך לא התעקמנו.

יש לי רתיעה (אולי כבר לא מוצדקת) ממכוניות צרפתיות.

מצד שני הדגם

0.9TCE נראה מעניין מאוד. סופר חסכוני, מאובזר מאוד, ועם מנוע מכובד ביחס לקטוגריה.

ראיתי שהמכונית קיבלה 5 כובכים במחבני ריסוק, אך מציעה רק 4 כריות אוויר.

זו סיבה להילחץ?

הריו נראת גם מעניינת,

הגרסה הידנית נראת מעט דלה מבפנים והתמורה למחיר לא לגמרי ברורה עד הסוף

מצד שני 7 שנות אחריות יכול להיות נקודת פלוס משמעותית.

אלה 3 האופציות העיקריות כרגע

אז אשמח לעוד קצת המלצות.

יש חשיבות עליונה לתחום הבטיחות. לכל ה 3 יש 5 כוכבים, אך בכל זאת, האם יש העדפה ברורה בתחום הזה?

מבחינת צריכת דלק, נראה שהרנו היא המנצחת החד משמעית

מבחינת אבזור גם נראה שהרנו מנצחת ללא עוררין

יש חשיבות גם לנוחות הנסיעה, מתלים לא קשים מדי יהיו ייתרון

כאמור הרכב לא יצא יותר מדי לכבישים מהירים, אבל לא הייתי רוצה לפחד או להרגיש לא בנח בנסיעה סביב ה 120 קמ"ש ואולי מעט צפונה

מה לגבי מרווח מאחורה, האם יש מנצחת ברורה?

נראה שלרנו יש ייתרון, בין היתר משום שהיא מעט ארוכה יותר. האם תוספת האורך אכן באה לידי ביטוי?

שוב תודה לכם!

פורסם

את התשובות לשאלות האלה אף אחד לא יוכל לתת לך מכיוון שלכל אחד יש העדפה אחרת ומה שנראה מרווח גדול בשבילי הוא לא גדול בשבילך.

אם אתה נעול על 3 אופציות אז לך לעשות נסיעת מבחן על כל אחת מהן, קח איתך את המשפחה, ילדים או כל אחד שיוכל לשבת מאחורה ולבדוק האם המרווח מאחורה הוא בסדר והמושבים מאחורה נוחים, כולל המתלים של הרכב וכו' וכו'.

הסוויפט אכן עם תא מטען קטן מדי, אבל הרכב מאוד אמין וחסכוני.

הריו קצת עצלה, לפחות מתי שאני נהגתי עליה, אפילו יותר מהפיאסטה.

אם היית שואל אותי הייתי בוחר בין הפיאסטה לקליאו {ועזוב אותך צרפתיות או לא, היום הכל אותו הדבר}.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

אלו 4 כריות אוויר כאשר 2 לנהג ולנוסע וה2 הנוספות הן כריות וילון כפולות, ולפי מה שהסבירו בפורום, כל העסק הזה מתנהג כאילו ברכב היו 6 כריות אוויר.

אני לא ישבתי מאחור ברנו, ומקדימה קשה לי לומר היות שאני 1.70 מ', כך שגם בתוך סמארט אני נכנס בלי בעיה ולא יהיה לי צפוף.

הקיה לא כזאת דלה בפנים, אולי אין לה בקרת שיוט ומערכת מולטימדיה מטורפת, אבל היא לא גרועה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

שוב תודה לשניכם!

הקרב הצטמצם בגדול לקליאו מול הפיסאטה

הריו מקום שלישי אבל עוד לא לגמרי מחוץ לתחרות.

אכן אין מנסו מנסיעת מבחן בשתי המכוניות, תוך דגש על נוחות נסיעה (מה שעל הנייר נכתב כאחד החסרונות הבולטים והגדולים של הקליאו)

וגם על מרחב אחורי, תחושה כללית וכו'

תודה לכם שעזרתם לי להבין קצת יותר

נעדכן אחרי נסיעות המבחן :)

פורסם

אני לא הייתי ממהר לפסול את הקליאו מבחינת נוחות נסיעה, היא קצת פחות נוחה מהדור הקודם, אך עדיין מכונית נוחה ביחס לסוויפט או i20.

פורסם
בטיחות ומרווח מושב אחורי היו קריטריונים חשובים בשבילי ואני בחרתי בריו.

ממליץ להתנסות בנסיעת מבחן גם בה.

מה בטיחותי בקיה?

פורסם
מה בטיחותי בקיה?

למה לא? בגלל שהיא קוריאנית? 5/5 כוכבים במבחני הריסוק מדברים בעד עצמם.

פורסם

היי,

אני דיי מרוצה מהריו שלי, האמנם היא במרכב של 4 דלתות ולא 5(סופר-מיני עם בגאז'),

אבל היתרון שלה ביחס ל5 דלתות זה המנוע 1.4 ובזכות הגיר 6 הילוכים הידנית היא זריזה משמעותית מהמקבילה האוטומטית,

האמנם הפלסטיקה בפנים נורא פשוטה אבל הרכב לא מקרקש ומורכב היטב,

ממליץ לך לבדוק גם את האופציה(אני קניתי מחבר בזמנו ב80 אלף המחירון הוא סביבות ה90).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תוכן חדש...