Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צרפתי vs גרמני- הפעם מגהצי קיטור

Murzilka
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3716 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

אחרי שפתחתי את הפה לשטן באחד מהשרשורים בנושא בפורום, המגהץ קיטור הזול שקניתי לפני שנה וחצי בערך החליט לפרוש.

הדרישות: מגהץ לשימוש שבועי קבוע בחולצות 100% כותנה (יש לי גם עדיפות לייבש אותן במייבש, במיוחד בחורף) בלי לשבור את הידיים.

עם המגהץ הישן כל חולצה הייתה לוקחת לי 5 דק' (על השעון) והייתי מרוצה מזה, ככה שלא בא לי לוותר על הקיטור.

התקציב: מקווה להכנס ב700-800 ש"ח ולקבל בתמורה מגהץ איכותי שיחזיק באמת שנים.

קראתי בכמה שרשורים הרבה המלצות על דגמים שונים של טפאל.

ההתלבטות: מה לבחור?

הורי טסים לחו"ל בקרוב וראיתי שני מועמדים מעניינים בדיוטי:

1. טפאל gv8335

-http://www.alm.co.il/dutyfree/Items.aspx?ItemId=37&vmenu=6

2. בוש TDS2240-

http://www.alm.co.il/dutyfree/Items.aspx?ItemId=412&vmenu=14

לפי זאפ המחיר בדיוטי נמוך בכמה מאות שקלים ממה שהם נמכרים בארץ. השאלה אם לנצל את ההזדמנות או שאולי יש אפשרות טובה יותר בארץ? האם הדגמים שנמכרים בסביבות אותו המחיר (200$) באמת נופלים באיכות?

אולי יש מגהצים זולים יותר שיעשו את העבודה ובעיקר יחזיקו מעמד מעבר לתקופת האחריות+ כמה חודשים.

Mini Cooper S R56 - לכיף

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

היה לי טפאל שהחזיק הרבה שנים. היום סתם איזה סיני שעובד בסדר.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

5 דקות לחולצה זה המון. אפילו מכופתרת מלא עם שרוול ארוך.

פעם הייתי קונה סיניים ב400 שקל ומחליף כל שנתיים.

ב4 שנים אחרונות יש לי בוש תוצרת ספרד והוא בסדר גמור, אם כי מבחינת פיצ'רים פחות מסיני.

אי אפשר למלא מים תוך כדי עבודה וגם אי אפשר להפעיל רק מגהץ בלי דוד קיטור.

כאן הוא נחות מסיניים.

מבין שניהם הייתי בוחר בזה שיש לו חוט יותר ארוך.

הסוד זה לשים רק מים מזוככים. למרות שכתוב שאפשר גם רגילים.

אי אפשר להפתר מאבנית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עכברוני, נסה למדוד זמנים לחולצת כפתורים

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פעם הייתי קונה סיניים ב400 שקל ומחליף כל שנתיים.

הסוד זה לשים רק מים מזוככים. למרות שכתוב שאפשר גם רגילים.

לפעמים אני קורא מה אנשים כותבים פה וחושב שאנחנו חיים על פלנטות שונות. התחושה חמורה פי כמה כשמדובר ביוזרים סולידיים כמו עכברוני.

קודם כל לא ברור לי בשביל מה האזרח הממוצע או הזוג הצעיר (אם אני זוכר נכון את הסטטוס של פות"ש) צריך "תחנת גיהוץ" עם דוד נפרד, על פניו מגהץ רגיל ופשוט אמור לעשות את העבודה. אני יכול להבין את זה במשפחה מרובת ילדים או כזאת שבה כולם מסתובבים בלבוש רשמי כל היום, אבל לבני תמותה רגילים זה נראה לי כמו אוברקיל רציני. בין סגנון הלבוש הקז'ואלי שנהוג בארץ לבין מכונות הכביסה המודרניות שמכבסות ללא קמטים, הצורך במגהצים משוכללים נשגב מבינתי.

שנית, על משקל עדותו של עכברוני - פעם היינו קונים טפאל/פיליפס ב-120 שקל והוא היה שורד עשר שנים, היום אנחנו קונים טפאל/פיליפס ב-120 שקל והוא שורד חמש שנים. אז היום זה דורש קצת יותר מאמץ - קניה ממכרזים אונליין או מחנות העודפים של ניופאן בראשל"צ, אבל זה בהחלט אפשרי והתוצאה עדיין מספקת. אני מניח שגם בחלקים אחרים של הארץ יש חנויות כאלה, ובוודאי שבכפרים השכנים אצל בני דודינו.

נקודה אחרונה לגבי מים מזוקקים (ולא מזוככים) - בבתים רבים של יוצאי מזרח אירופה יש כד עם מים רתוחים בשביל להכין תה, כלומר מים שכבר רתחו פעם אחת וכעת עומדים בטמפ' החדר. היות ואלו מים לשתיה שמגיעים בד"כ מפילטר בריטה או מערכת סינון כלשהי, לאחר הרתחה אפשר בהחלט להשתמש בהם גם במגהץ. אנחנו עושים את זה כבר מעל עשרים שנה בהצלחה יתרה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפעמים אני קורא מה אנשים כותבים פה וחושב שאנחנו חיים על פלנטות שונות. התחושה חמורה פי כמה כשמדובר ביוזרים סולידיים כמו עכברוני.

קודם כל לא ברור לי בשביל מה האזרח הממוצע או הזוג הצעיר (אם אני זוכר נכון את הסטטוס של פות"ש) צריך "תחנת גיהוץ" עם דוד נפרד, על פניו מגהץ רגיל ופשוט אמור לעשות את העבודה. אני יכול להבין את זה במשפחה מרובת ילדים או כזאת שבה כולם מסתובבים בלבוש רשמי כל היום, אבל לבני תמותה רגילים זה נראה לי כמו אוברקיל רציני. בין סגנון הלבוש הקז'ואלי שנהוג בארץ לבין מכונות הכביסה המודרניות שמכבסות ללא קמטים, הצורך במגהצים משוכללים נשגב מבינתי.

שנית, על משקל עדותו של עכברוני - פעם היינו קונים טפאל/פיליפס ב-120 שקל והוא היה שורד עשר שנים, היום אנחנו קונים טפאל/פיליפס ב-120 שקל והוא שורד חמש שנים. אז היום זה דורש קצת יותר מאמץ - קניה ממכרזים אונליין או מחנות העודפים של ניופאן בראשל"צ, אבל זה בהחלט אפשרי והתוצאה עדיין מספקת. אני מניח שגם בחלקים אחרים של הארץ יש חנויות כאלה, ובוודאי שבכפרים השכנים אצל בני דודינו.

נקודה אחרונה לגבי מים מזוקקים (ולא מזוככים) - בבתים רבים של יוצאי מזרח אירופה יש כד עם מים רתוחים בשביל להכין תה, כלומר מים שכבר רתחו פעם אחת וכעת עומדים בטמפ' החדר. היות ואלו מים לשתיה שמגיעים בד"כ מפילטר בריטה או מערכת סינון כלשהי, לאחר הרתחה אפשר בהחלט להשתמש בהם גם במגהץ. אנחנו עושים את זה כבר מעל עשרים שנה בהצלחה יתרה.

אכן. גלקסיות שונות.

הבעיה, יקירי, שאין לך מושג ירוק במאטריה המדוברת, אבל אתה עדיין מתעקש להביעה את דעתך. כמו סבא דתי עם כיפה, שפם וסנדלי השורש.

נשגב מבינתו למה אנשים הולכים למסעדה ומשלמים מאות שקלים על מנה, כאשר יש בבית קציצות של דודה צילה. למה לשתות קוניאק ב100 יורו, כשיש יין פטישים שהוא קנה ב"יש" במבצע לחג, ומדוע אנשים קונים רכבים אחרים פרט למאזדה 5 יד שלישית שהשכן משרשר לו.

נתחיל מזה שלאנשים מסוימים קיים צורך בכבוד עצמי וכמו שיש אנשים שלא יוצאים מהבית עם בגדים מלוכלכים, יש כאלה שלא יוצאים עם בגדים מקומטים. אני לא איש מכירות אבל גם בימים שאין לי פגישות ואני לבד במשרד שלי, אני עדיין לא אלך למשרד עם מכנס קצר וסמרטוט רצפה בלוי במקום טישרט. זאת גם הסיבה שאני מחזיק משרד ולא עובד מהבית, למרות שיש לי את התנאים. כי אני מאמין שבן אדם צריך להתגלח, להתלבש ולצאת מהבית בכל בוקר. אפילו לכמה שעות.

נמשיך בזה שאין טפאל/פיליפס עם דוד קיטור, כפי שפות"ש ביקשה, ב120 שקל וגם לא היה. אולי ב1982 כאשר שקל חדש החליף את הלירה ישראלית. כלומר, אתה בכלל לא מבין במה מדובר ולא פתחת קישורים שצורפו.

שלישית, שוב, אתה חזק בתיאוריה. גם אני במשך שנים הייתי מרתיח מים מסוננים ומקפיד לקחת רק חלק עליון של הקנקן, אחרי 24 שעות, כדי שהמשקעים לא יעלו. אבל עדיין אלה מים שמכילים מינרלים וסידן שממנו נוצרת אבנית הוא בדיוק מינרל שכזה. אי אפשר להשתמש במים האלה בקיטוריות ומגהצי קיטור כי הצינוריות נסתמות ולחץ יורד.

עשה לי ולעצמך טובה, להבא. דלג על מה שאני כותב. יחסוך לך אנרגיות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כבר למעלה משלוש שנים עם מגהץ קיטור של טפאל, משתמש רק במים רגילים מהברז ועדיין עובד כמו ביומו הראשון.

עכשיו זה עובד לך יופי.

אם תוכל לפתוח ולראות את פנים המגהץ, אתה תופתע לרעה.

תיקון של משאבת הלחץ שרגישה לאבנית עולה בין 180 ל300 ש"ח (תלוי בדגם, ובמעבדה פרטית). לא חבל?

קנה מסיר אבנית למגהצים ב30 ש"ח, תעשה לו טיפול, ולהבא או שמדי פעם תעשה ניקוי אבנית או שתעבור למים מסוננים (לא מינרלים!). המגהץ יודה לך מאוד.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש למגהץ מעין אוסף אבנית מובנה שכזה. מדי כמה חודשים אני בודק אותו והוא תמיד נקי לחלוטין מאבנית, כך שאני לא דואג. בינתיים שלוש שנים כאמור והוא אפילו לא משתעל... מעניין יהיה לראות כמה יחזיק. מבטיח לדווח.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מסיר אבנית זה סיכון. הרבה יותר בטוח להשתמש מהיום הראשון

במים מזוקקים בלבד. כמו ראשי מנוע של צרפתיות ישנות,

מניעה היא הטיפול הטוב ביותר.

דריש - אני מבין אותך ומתחבר במידה מסוימת למה שאתה כותב,

אבל חבל שאתה מתרגש מזה. יש שרשורי שעונים

ושרשורי גאדג'טים ועוד שלל שרשורים של צרכנים כפייתיים

המבזבזים את מיטב כספם על שטויות איומות. אז מה?

חייך ועבור הלאה. :-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

^

אני חושב שלא הבנת אותי, אני רחוק מלהתרגש בענייני גיהוץ. בסה"כ הוספתי חו"ד אישית וטענתי שאפשר גם לעשות דברים בצורה פשוטה יותר, לא שמפריע לי חלילה אם מישהו בוחר באמצעים משוכללים לאותה מטרה. הבונוס שאני מקבל בדיונים כאלה זה לראות את אותם אנשים (שדעתם כאמור לגיטימית בדיוק כמו שלי) מתחילים להעלות קצף בפיהם ולהגן בחירוף נפש על סגנון החיים שהתרגלו אליו, כאילו ניסיתי לקחת מהם משהו.

בנימה אישית - לטעמי לגור בישראל ולהתעקש על גילוח ובגדים מגוהצים זה כמו לגור בארגנטינה ולהיות צמחוני. פשוט בזבוז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בנימה אישית - לטעמי לגור בישראל ולהתעקש על גילוח ובגדים מגוהצים זה כמו לגור בארגנטינה ולהיות צמחוני. פשוט בזבוז.

תודה רבה על האכפתיות והדאגה.

אבל כמו שכתבתי בפתיחת השרשור, יש לי צורך במגהץ טוב, שעושה את העבודה בצורה מושלמת ויחזיק מעמד לטווח ארוך.

בן הזוג שלי הולך בלבוש רשמי 6 ימים בשבוע, שכולל חולצה לבנה 100% כותנה, מכנסיים שחורים קלים לגיהוץ ואפילו עניבה. לא הייתי רוצה שהוא יצא מהבית במראה מרושל. תאמין לי שגם אתה (או כל אחד אחר) לא היו שמחים לקבל שרות ממישהו עם חולצה חצי מגוהצת.

בחורף אני מעדיפה לייבש כביסה לבנה במייבש, דבר שהופך את הגיהוץ מקשה לממש קשה.

גם לי יש בגדים שדורשים גיהוץ, אני בחיים לא אצא מהבית עם בגד לא מגוהץ (כמובן אם הוא דורש גיהוץ).

בכל אופן, תודה למי שהגיב, אני מבינה שעם טפאל אין הרבה מקומות לטעויות וכנראה אנצל את הטיסה של ההורים לחו"ל.

Mini Cooper S R56 - לכיף

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

^

כשמדובר בפרופיל שימוש כזה, כל טיעוניי אינם רלוונטיים. זה באמת דורש כלי עבודה מליגה אחרת.

במצב הקיים העצה היחידה שאני יכול לתת היא להקפיד על אחריות מלאה וכמה שיותר ארוכה. זה משהו שאנשים נוטים לפספס בדיוטי-פרי, שם חלק מהמוצרים הזולים לכאורה באים עם אחריות לשנה במקום שלוש וכד'. אם כבר אתם מסתכלים על דגמים ספציפיים, בדקו מה תנאי האחריות שנותן היבואן בקניה רגילה וקחו את זה בחשבון כשתקבלו הצעה מתחרה בדיוטי-פרי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...