Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סופר מיני לתוואי הררי, תקציב 60 אלף פלוס (כ"ע)

onissan
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3867 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם,

אני סטודנט שלמד בחו"ל וחוזר לארץ ללמוד.

אני אלמד בצפת ואצטרך לעשות את הדרך צפת-חיפה לפחות פעם-פעמיים בשבוע, לכן קצת מפחידים אותי רכבי הסופר-מיני

מצד שני קצת קראתי וראיתי שיש סופר-מיני לא פראיירים שיכולים לסחוב עליות בשקט ולא להחנק ב100-110...

אז אני לא יודע להגדיר אם לחפש רכב משפחתי או סופר-מיני (בקטע של לסחוב בעליות ובנסיעות כאלה)

בנוסף כמו כל סטודנט אני אחפש רכב עם צריכת דלק טובה, אבל כמובן שמעדיף קודם כל את הביצועים, שונא שהרכב לא סוחב, שונא!

עכשיו לגבי תקציב, אני גם לא ממש יודע מה לחפש ולאיזה טווח מחירים להתכוונן! הייתי מעריך שהממוצע הוא 60K כאשר אם יש איזה מבצע של אחד הספקים שפורש לי את התשלום לאיזה 30-36 חודשים התקציב יוכל לעלות (גם לכיוון ה80K)

מבחינתי מצב הרכב - הכל תופס - חדש מהניילונים \ 0 ק"מ \ יד2 במצב טוב...

מה שכן חשוב לי מאוד זה הבטיחות! אני לא רוצה להיות בקופסת פח שכל מכה יכולה להרוג אותי...

אשמח אם תוכלו לכוון אותי כי אני ממש לא יודע מאיפה להתחיל.

המון המון תודות לכולם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בוקר טוב,

ממליץ,לך לקרוא את המדריך שכתבתי ונמצא בחתימה שלי, יעזור לך המון בקבלת ההחלטה.

לקחת מימון לרכב זה לא הכי מומלץ כי אתה מפסיד פעמיים גם בירידת ערך של הרכב וגם בריבית שאתה משלם על ההלווואה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה, קראתי אותו, אבל שוב, מכיוון שאני לא יודע איזה רכב יתאים לי, קשה לי לכוון לקטגוריה מסויימת

ואתה צודק לגבי הריבית אבל היא יחסית נמוכה וקצת פחות מורגשת (פריים קרובה ל0 והריבית היא כ2%)

אשמח אם תכווין אותי יותר לגבי איזה רכבים לחפש לאור הנתונים והצרכים שלי

תודה רבה לך

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה התקציב שלך בלי הלוואה והאם גיר ידני בא בחשבון?.

עדיין חושב שלא כדאי לקחת הלוואה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שתי שאלות:

1. כמה אנשים\מטען יסעו ברכב דרך קבע?

2. מתעקש עת ליבה אוטומטית, או שאפשרית גם ידנית?

אתה לא צריך לדאוג מבחינת כוחם של רכבי ספופרמיני - אמנם הספק המנוע שלה קטן מזה של משפחתיות, מצד שני גם המשקל שלהם קטן יותר, כך שהיחס בין משקל להספק די נשמר עם זאת רכב מיני יהיה חסכוני יותר - גם בכישה וגם באחזקה השוטפת.

אם אתה מתכוון לבצע את רוב הנסיעות לבד או עם נוסע אחד - רכב סופרמיני יתאים לצרכיך. המבחר עצום וצריך לראות מה טעמך.

לגבי רכבי מיני - גם רכב כזה יעשה את העבודה, אבל לנסיעות שעיקרן בכבישי הגליל הייתי מחפש משהו קצת יותר גדול, בעקר משקולי בטיחות.

לכן המסקנה שלי - סופרמיני, עםפ עדיפולת לידנית במידה בזה מתאים לך, שכן ההפרש במחיר בין ידנית לאוטומטית גדול מאד.

לגבי הלואה - אתה סטודנט, ונכנס גם כך לעלויות של לפחות 2000 ש"ח בחודש על הרכב. רוצה להוסיף עוד אלפיה להלואה?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז התקציב שלך ממש טוב, יש המון אופציות. אם אתה נהג יחיד, אני חושב שיונדאי I20 עם מנוע 1600 וגיר רגיל תפורה לך בול (אתה יכול לרכוש 2009-2010 ולהישאר עם עודף ואת השאר לסגור באיזו קרן נאמנות שתיתן לך תשואה לא רעה).

אם אתה רוצה משהו טיפה יותר חזק ומרווח- חפש הונדה סיויק 1800 עם גיר רגיל. לי היתה סיויק דור 8 מנוע 1800 אוטומטית שנת 2006 (נמכרה בצער רב עקב חוסר שימוש)

והרכב הזה פשוט מעולה, למרות הגיר האוטומטי הרכב חזק מאוד (140 כ"ס) ככה שעם גיר רגיל- הביצועים בהחלט יותר טובים.

לדעתי הכי תתאים לך I20 ידנית מנוע 1600.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

וואו תודה רבה לכם איתמר וספריאל,

כמה שאלות ברשותכם

1. על איזה רכבי סופר-מיני הייתם ממליצים להתמקד? אני יודע שהשוק הזה נעשה לא חם אלא רותח בשנים האחרונות ויש יותר ויותר דגמים ותחרויות.

וכמובן גם על שנתון או חדש\משומש...

2. מה המחירון של ה I20 ושל הסיויק? ואיזה שנתונים לחפש?

3. איפה מחפשים רכבים? יד 2? סוכנויות רכב?

- נ.ב יש לכם קצת טיפים למה לשים לב כשאני בכלל מחפש ועוד לפני שאני הולך לראות את הרכב?

שוב המון תודה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טיפים יש המון במדריך שכתבתי, איך לבדוק, מה לבדוק אפילו לפני שלוקחים לבדיקה.

תחפש ביד 2 מאדם פרטי (עדיף).

מחירון תוכל לבדוק באתר של לוי יצחק.

לדעתי שווה לבדוק את היונדאי הזו (אפשר להתמקח במחיר ואולי להוריד עוד קצת):

יונדאי.png

עריכה: אם תתפשר קצת על ביצועים, תוכל לרכוש I20 שנת 2013 עם מנוע 1.2 וגיר רגיל עם 85 כ"ס.

כמובן שהרכב יהיה יותר חדש, חסכוני בדלק הרבה יותר ואפילו באחריות יצרן לדעתי, מה שמכסה אותך מבחינת בעיות.

בכל מקרה, נסיעת מבחן היא הכרחית. לא לקנות בלי נסיעת מבחן!.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שוב, השאלה מה זה להתפשר על ביצועים,

אני לא מחפש מטוס, אני רק מחפש רכב שיסחוב לי בעליות ושלא יחנק ב120 (קרה לי עם הפיאסטה 2000 שהיתה לי חח)

אגב גם שיהיה יציב, קצת מפחיד לקחת סיבוב טיפלה מהר מדי ושהאוטו יאבד שליטה

ראיתי את המבצע הזה, מה דעתך?

http://www.motori.co.il/camp.php?id=105#video

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אישתי נוסעת עם ה I20 מנוע 1.4 אוטומטית לעבודה כל יום 100 ק"מ, היא מספיקה בהחלט. בוודאי שהגיר הרגיל יתן לך יתרון בביצועים.

לגבי יציבות- ממליץ לך להשקיע 1000-1500 שקל ותאמין לי שזה שווה כל שקל, לא משנה איזה רכב תקנה, חשוב איך תדע לנצל את היכולות שלו ושמה תלמד הרבה דברים.

היום כמעט כל המכוניות מצוידות במערכות לבקרת יציבות, אגב ליונדאי 5 כוכבי בטיחות והיא מאובזרת מאוד. בנוגע לקישור שלך, כפי שכתבתי, אני לא בעד הלוואות, אתה סטודנט ואין טעם להוצאות מיותרות. לדעתי תשקיע גג 50K ברכב, זה אחלה תקציב, את שאר הכסף תחסוך. תראה איזה קשה היום המחיה, אתה הולך לסופר קונה 4 במבה לחם ולחם ויצאת עם קנס של 100 שקל, ועוד לא דיברתי על שכירות, מים חשמל וכו'.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1500 שקל- קורס נהיגה מתקדמת שלדעתי חובה לכל נהג, למשל:

http://www.maslulim.co.il/%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%A1+%D7%A0%D7%94%D7%99%D7%92%D7%94+%D7%9E%D7%AA%D7%A7%D7%93%D7%9E%D7%AA/

לפני כמה זמן ראיתי I20 שנת 2009 ב- 49 אלף, לדעתי שווה לחכות בסבלנות עד שתמצא מציאה (מה גם שהמחיר שנדרש במודעה הוא לא מחיר המכירה, הכל נתון למיקוח).

אתה יכול להוסיף לרשימה סקודה פאביה/סיאט איביזה 1.6 עם גיר רגיל, המנוע די אמין ולא צורך הרבה דלק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן אבל זה מציאה של פעם ב... לא תמיד נופלים על מתנות...

מה לגבי הלינק שהראיתי לך? הרכב עם 0 ק"מ ב80K במקום 100K. זה 20% פחות ואולי כשאמכור אותו אחסוך את ירידת הערך

לגבי הקורס נהיגה, באמת אחפש קורס בעתיד

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ככל שהרכב חדש יותר ויקר יותר ירידת הערך שלו גבוהה יותר. 20% שתחסוך עכשיו יתקזזו אחרי זה שה I20 החדשה תגיע בקרוב לישראל ובלי קשר, השוק מוצף ברכבים (שים לב שנגיד ותהיה ירידת ערך של 20%, הרכב היקר יותר יחטוף מכה קשה יותר לירידת הערך אבל היונדאי שלי למשל לא תחטוף מכה חזקה כי 20% שהיא תחטוף לא יהיו כמו 20% שיונדאי I20 חדשה תחטוף).

אתה יכול לרכוש I20 כזו (זה בעצם 100 כ"ס וגיר אוטומטי כמו שיש לי) יד 2 שכבר "חטפה" את ירידת הערך הגדולה.

לא קונים רכב בלחץ שהכסף אצלך- ס-ב-ל-נ-ו-ת! לכן כן כדאי לחכות למציאות וכן לדעת להתמקח על המחיר.

אגב, אם בהלוואות עסקינן- לסטודטים יש תנאים טובים להלוואות ושווה לך להשוות למשל במזרחי טפחות נותנים עד 60K בריבית של פריים+0.9,

לפעמים דרך הבנק אתה יכול לקבל הלוואות בריבית טובה יותר מחברות הליסינג (כי אתה משלם פעמיים ריבית כשאתה קונה מליסינג, גם לליסינג וגם לבנק שממנו הליסינג לוקח הלוואה).

דעתי בנוגע להלוואות על רכב נישארת כמו שהיא- עדיף לא לגעת. יש לך שכר לימוד לממן, ביטוח, טסט, טיפולים, תיקונים....בקיצור אוטו זו לא השקעה אלא שקיעה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...