Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לפני קניית מיצובישי ספייסטאר 2013 - כדאי לקחת את הרכב לבדיקה?

Tal Shabi
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3869 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

אני עומד לקנות רכב יד 2 מסוף 2013 (יש עוד אחריות לשנתיים), המשפחה שמוכרת נראת מאד אמינה ואני לא סתם אומר אני יודע לזהות.

נפגשתי איתם בבית שלהם, דיברתי טלפונית גם עם הבעל וגם עם האשה, הבעל המליץ לי לקחת לבדיקה.

אמרו לי גם שבבדיקה הזאת הורסים את האוטו.

אני מתלבט.. מה אתם חושבים?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• אחראי פורום

לא הורסים שום דבר בבדיקות האלה. מצד שני גם לא נותנים תמונה ריאלית אלא ממלאים טופס עם ערימות כסת"ח.

אם יש לך מוסך בסביבה שאתה סומך עליו, גש אליו. גם אמור לעלות לך פחות וגם יהיה יותר ממוקד.

כמובן מעבר למכניקה לדאוג לבדוק אם היו תאונות.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מיצובישי ספייס סטאר

אני לא מכיר שום מוסך וגם לא מבין בזה יותר מדי

התכוונתי לקחת אותו פשוט למכון הקרוב.

הבדיקה אגב עולה 500 שח שיצאו מכספי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

החשש היחיד ברכב בגיל הזה הוא מתאונה עם פגיעה בשלדה (שאיננה מכוסה כמובן באחריות) קח את הרכב למכון בדיקה בתקווה שהכל יצא חלק.

כמו"כ לך עם הבעלים למוסך כדי לראות את הסטוריית הטיפולים עם דגש על כניסות למוסך במסגרת האחריות (כדי להבטיח שלא מדובר ב"רכב לימון")

אל תקנה בלי בדיקה - מדובר בסכום לא מבוטל.

סקודה יטי 2.0 TDI 4x4 (נמכרה)

וולוו XC40 T3 Momentum

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה הולך לקנות רכב בעשרות אלפי שקלים ורוצה לחסוך 500 שקל בבדיקה?

בבדיקה לא הורסים את האוטו ותמיד כדאי לבדוק. גם אם המוכר נראה אמין הכי אמין בארץ.

V5

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא, אל תיקח את הרכב לבדיקה הכל טוב :roll:.

נו באמת, אתה קונה רכב בכל כך הרבה כסף ומנסה לחסוך 500-600 ש"ח?! מה אם הרכב עבר תאונה או יש לו תקלה רצינית?! (או בכלל תאונה קטנה שיש לה ירידת ערך וכשתרצה למכור תסתבך?).

אני קניתי מיצובישי לנסר בלי בדיקה מאישה מבוגרת, אבל הרכב היה בן כמעט 20 וראיתי שהוא היה במצב מעולה, אבא שלי בדק אותו, נתן אישור אחרי שראה את הקבלות על כל הטיפולים והתיקונים וביצענו רכישה. אבל במקרה שלי- הרכב עלה 7000 ש"ח.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

החשש היחיד ברכב בגיל הזה הוא מתאונה עם פגיעה בשלדה (שאיננה מכוסה כמובן באחריות) קח את הרכב למכון בדיקה בתקווה שהכל יצא חלק.

כמו"כ לך עם הבעלים למוסך כדי לראות את הסטוריית הטיפולים עם דגש על כניסות למוסך במסגרת האחריות (כדי להבטיח שלא מדובר ב"רכב לימון")

אל תקנה בלי בדיקה - מדובר בסכום לא מבוטל.

מחזק מה שחשוב זה מצב המרכב והשילדה. מה שכן אנסה לשפר את העצה של קודמי.

קח את הרכב לבדיקה, אבל תבקש בדיקת שילדה ומרכב בלבד.

למכוני הבדיקה יש במחירון גם בדיקה כזו היא עולה חצי, סביבות 250 שקלים.

לאחר מכן פעל לפי ההנחיות של zvit לגבי הבדיקה במוסך.

תתחדש.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי כן שווה להשקיע על בדיקה מלאה ככה שאם יגלו בעיה שלא נראית לעין הקונה יוכל לגשת ליבואן שיתקן על חשבון האחריות.

נכון שברוב מכוני הבדיקה כותבים המון כסתח"ים, אבל אולי אפשר יהיה למצוא גם בעיות אמיתיות.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בבדיקה הזאת מביאים את הרכב לקצה הסל"ד שלו על מנת לבדוק את סקאלת הכוח, וכמו כן , לעיתים הבוחן שבודק את הרכב יכול להיות לא הכי עדין או נחמד בעולם.

האם זה הורס בקצת את הרכב? כן. האם זה משמעותי בכלל? לא.

וגם מה הקמצנות הזאת על 500/250 שקל ברכב שעולה 60 אלף? הרי עם כול השטויות האלה שרושמים שם גם כשהרכב תקין לחלוטין, אפשר בקלות לקזז את הסכום הזה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

itamarg בשביל מה? הרכב יכנס לטיפול בשנה הקרובה. פותח השרשור יכול לבקש מהמוסך לבדוק טוב את הרכב(מה שהוא אמור לעשות בכל מקרה), ולתקן מה שצריך במסגרת האחריות.

זה לא יעלה לו שקל.

אם אתה סומך על מכון בדיקה יותר ממוסך תחליף מוסך.

זה לא עניין של קמצנות. פשוט אין בזה צורך. אתה נהנה לזרוק כסף לפח? חוץ מזה מאיפה לך שהמוכר ישתף פעולה ויסכים להוריד במחיר כי רשום "רעשים מהמנוע"?

בסוף לרכב לא יהיו תאונות והמוכר לא יסכים להוריד שקל, ואז זרקת 250 שקלים לפח כי הבדיקה הזו לא תורמת כלום לרכב עם שנתיים אחריות.

מה כבר יכול להיות? הגיר יקרוס? יש אחריות, המנוע ימות? יש אחריות.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

איזו בעיה אמיתית ימצאו ברכב בן שנה? לך לפחח שיבדוק שאין תאונות וזהו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם נוהגים על הרכב כמו חוראניים אפשר גם תוך חודש לגרום לבעיות.

ומי אמר שבטיפול ימצאו בעיות? הם מבחינתם עושים טיפול וסלמאת, היבואן מבחינתו לא ייזום בדיקות בדרך כלל אם לא תתלונן.

אני לא מבין על מה הקמצנות. צריך לבדוק שלא עשו קומבינה ברכב, כן, גם אם הוא בן חודש אפילו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

בעיות מנהיגה סטייל רכב השכרה לא צריך בדיקה כדי לראות. אם הרכב ממש בלוי זה יתבטא בנסיעה, לא צריך מומחה שיגיד לך שהמנוע קרוע.

בדיקה לפני קניה זה אחד הדברים המיותרים שיש מאחר וללקוחות פרטיים כמעט תמיד יצא טופס עם תקלות בסעיפי מנוע וגיר כדי להסיר מהמכון אחריות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מוכר שאומר לך שבבדיקה הורסים את האוטו- סימן שיש לו מה להסתיר.

הוא מודע היטב לכך שהוא ואשתו יוצרים אמינות, מחפשים את הפראייר שיקנה ללא בדיקה ויאכל שטרונגול.

חבל שהפראייר הזה תהיה אתה. ועוד בשביל 500 ש"ח?

קודם כל תחתים אותו שבמידה ויוצא שיש בעיות במנוע גיר והוא הסתיר, כולל תאונות שלדה- אז הוא משלם את הבדיקה.

אם יש לו מה להסתיר הוא יתחמק. במצב כזה- תברח. לא חסרים רכבים בשוק. קח לך רכב אחר ממישהו נורמלי שלא מפחד מבדיקה.

בהצלחה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...