Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4315 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למבינים בקורולה 2008 רובוטית.נסעתי היום שעתיים מהצפון לירושלים שהגעתי לסוף העליות של ירושלים המד עבר את החצי ( זה מד דיגיטלי למי שלא יודע )..אחרי כמה דקות זה חזר חזרה לאמצע ..האם זה בסדר? למישהו זה קרה בטויוטה רובוטית?

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
20140722_080941.jpgזה המצב הנורמלי , אצלי זה הגיע בעליות אחרי שעתיים נסיעה מהצפון לפס אחד מעל זה ואחרי כמה דקות ירד חזרה , מה זה אומר?
פורסם

אם אני זוכר נכון, לך יש את הבעיה של רעש המים במערכת וברז רדיאטור?

בדקת במוסך אם הרדיאטור סתום? מתי בוצעה החלפת נוזל הקירור? האם הוחלף פקק הרדיאטור/מיכל עודפים?

פורסם

מכיר אפקט פיגמליון?

לעניינו אין לך בעייה ותפסיק לחפש כזאת.

אתה נמצא בתקופת הקיץ ובעליות לירושלים במיוחד בפקקים ,טבעי שהנוזל יתחמם מעט יותר.

בעיקרון שינויים במערכת יכולה להגיע מרדיאטור סתום , מאוורר לא תקין , משאבת מים תקולה או חלילה לתחילתו של ראש מנוע.

לדעתי אתה לא שם.

בכל זאת כדי להיות רגוע תמשיך לעקוב אחרי התופעה, רוצה להיות ממש צדיק , תנקה רדיאטור אבל מדובר בהגזמה פרועה רק כדי שיהיה לך במה להתעסק

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

אם הנוזל שהיה עד ההחלפה האחרונה הוא נוזל הקירור המקורי של טויוטה (ולא הוחלף או דולל במי ברז עתירי מינרלים) - אין סיכוי שדרוש ניקוי רדיאטור.

לעניות דעתי נשמע שהמצב תקין לחלוטין.

פורסם

את העליות מטבריה לקרית שמונה עליתי בשקט בלי שום חימום או משהו, אני שואל כי אני לא רגיל לזה לפני זה היה לי פורד פוקוס 2004 עם שעון מכני ולא דיגיטלי וזה לא עבר את החצי , אבל היה סתם רכב עגלה...את הטויוטות אני לא מכיר זה פעם ראשונה שלי אם ההתעסקות שלי איתם , אז אז בגלל זה אני שואל אם זה נורמלי שזה ככה...לגבי הרדיאטור חימום אני מתחיל לחסוך כסף ולהחליף אותו עוד חודש חודשיים אין לי עצבים לשמוע רעש אקווריום...

פורסם

בכל רכב יש עליית טמפ' נוזל קירור במאמץ.

מערכת קירור לא יכולה לשמור על טמפ' קבועה של 90 מעלות כל הזמן.

כשרכב נוסע טמפ' נוזל משתנה בין 85 ל 105 מעלות בערך, תלוי בעומס, במהירות נסיעה, הפעלה או אי הפעלה של המזגן ועוד.

כשעולים בעליה ארוכה ביום חם טמפ' נוזל עולה. גם באוטו חדש שיצא אתמול מהחברה. היא עולה אבל בתחום התקין.

ואז בעל הרכב רץ למוסך ואומר שראה עליית מחוג ב 2 מילימטר. מבקש לבדוק.

אבל איו מה לבדוק, זה תקין.

בעקבות כך בא מהנדס רכב חכם ואמר - בואו נבנה שעון טמפ' שלא יגיב לכל השינוים הקטנים האלו ולא יטריד את הנהג.

בואו נציג בשעון כל הזמן 90 מעלות, כל עוד אין חריגה רצינית מהנורמה.

כמעט כל היצרנים אימצו את הרעיון הזה, מי יותר ומי פחות.

יש שעונים שלא זזים בכלל, יש שזזים קצת ויש שזזים הרבה. כל עוד זה בתחום הנורמאלי ותואם לתנאי הנסיעה - המצב תקין.

פורסם

לא יודע אם המים היו אורגינלים , שהחלפתי אותם הם היו צבע לבן ושאלתי את המוכר אם הוא החליף פעם ואמר שלא, אם טויוטה היה להם צבע לבן פעם למים האורגינל אז כן , אם לא אז שמו שם סתם מים אוליי מהברז או מהמזגן , ואז אני לא יודע אם צריך ניקוי או לא .השאלה איך אני יודע?

פורסם (נערך)

הנוזל המקורי של טויוטה בצבע ורוד. אם הוא יצא בצבע לבן (?!) יתכן שהשתמשו במי ברז או בנוזל לא מקורי והצטברה אבנית/קורוזיה.

יתכן שהנוזל המקורי נשאר ברכב ולא הוחלף בכלל-טויוטה שינו את מדיניות ההחלפה של נוזל הקירור מ5 שנים/90 אלף ק"מ להחלפה ראשונה ב150 אלף ק"מ ללא הגבלת זמן (למיטב זכרוני).

מה ההנחייה הזו תעשה לרדיאטור/מערכת קירור? לא רוצה לדעת. לא נראה לי שנוזל קירור יכול לשמור על תכונותיו יותר מ4-5 שנים ולעבור 100 אלף.

עריכה אחרונה על ידי matanfr
פורסם

שאלה לי אליך, תוכל בבקשה לצלם את הג'ריקן ולהעלות תמונה לאתר? (לא רק את התוית, גם את המיכל עצמו).

מסכים עם מה שכתב מתן, אם המים לבנים זה מוזר מאוד.

פורסם

אני אצלם מחר בבוקר , אני גם חושב שזה לא יכול להיות שזה לבן, אבל החלפתי לאורגינל , קניתי מהם חמש ליטר ושמתי הכול.. לא מבין למה זה צריך לעלות 240 שקל מה זה זהב? לא חושב שיש הבדל בינו לבין מים רגילים אנטי פריז בשלושים שקל

פורסם

תודה.

ההבדל הוא בפוספטים שיש בזה, שאמורים להגן על המתכת והם אלו שנותנים את הצבע האדום.

אנטיפריז ב-30 שקל - מומלץ להימנע. צבע מאכל ירוק, קצת שמן ומים מהברז זה מה שיש שם. יעשו לך גם אבנית ומשקעים וגם יאכלו לך את המנוע.

אנטיפריז סביר מתחיל ב-45 שח ל-4 ליטר, והחיים שלו זה מקסימום שנתיים. המקורי עולה 240 כי כתוב על הבקבוק טויוטה... יש גם נוזלים אחרים שיתאימו אבל צריך לגלות מי עושה להם את ה- OEM (יש לי השערה, נראה אם זה זה).

• תוכן חדש...