Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4328 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המזגן: אלפין מיני מרכזי, 4 כ"ס הותקן לפני 15 שנים ומאז לא היה אף קלקול, אף תיקון, לא מילוי גז ולא נעליים, סוס עבודה!

אתמול בבוקר קמנו והמזגן סרב להגיב, בדיקה בלוח החשמל הראתה שהוא הקפיץ פקק.

הרמנו את הפקק, הדלקנו את המזגן, היחידה הפנימית מסתובבת ומוציאה אויר, היחידה החיצונית לא נכנסת לפעולה.

2-3 דקות לאחר ההדלקה, הפקק קופץ שוב.

יצאתי ליחידה החיצונית, בריחרוח מקרוב, יש בה ריח שמשהוא נשרף בה (חשמלית, לא דליקה).

זה נותן לכם כיוון של ידע להעריך תקלה?

יש בחלל חלפים למזגן קשיש שכזה?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

נשמע שהפקק קופץ בזמן ההתנעה של היחידה החיצונית עקב התנגדות גבוהה. כנראה קבל (סביר) או מנוע מדחס (פחות סביר) גמור.

חלפים גנריים, אז לא צריכה להיות בעיה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אולי הקבל של המדחס הלך קיבינימט?

עריכה:

nitch הקדים אותי בשנייה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

הקדים הקדים, אבל קודם כל איתור תקלות בסיסי, אפילו ללא ציוד.

אני מניח שאכן מדובר בפקק ולא בממסר הפחת ואז זהו באמת סימן לזרם יתר שהמזגן צורך.

רוב הסיכויים שהריח מקבל ששבק חיים, כמה גרושים ואתה מסודר (עשרות בודדות של שקלים, נניח 25 או משהו כזה).

הייתי גם מנסה להקשיב ליחידה החיצונית. סביר שתשמע תקתוק מיחידת האוברלווד של המדחס, תיק כשהוא מנתק את הזרם בגלל שאינו מצליח להתניע את המדחס, ושוב קליק כשהוא מצטנן ומנסה לבצע עוד התנעה.

אם החלפת הקבל לא פותרת את הבעיה שווה להשקיע במימסר התנעה שהוא בעצם קבל בעל ערך גבוה יותר שמנתק חלק מעצמו לאחר ההתנעה. טריק ותיק וסטנדרטי שבמקרים מסוימים מצליח להתניע מדחס עקשן לעוד תקופה.

אם תעדכן, מה טוב.

יוסי

פורסם

אכן מדובר בפקק יעודי של המזגן ולא בפחת.

טוב, יצאתי ליחידה החיצונית, כל החלק העליון מתפרק עם 4 ברגים (2 בכל צד), אני מניח שצריך לפרק את זה ולחפש גליל שחור (כבל), נכון?

האם שווה ישר להחליף גם את הכבל וגם את מימסר ההתנעה?

תודה רבה על העזרה.

פורסם

טוב, הבעיה קצת יותר גדולה, המלצתכם להמשך טיפול עפי התמונה המצורפת

uploadfromtaptalk1409399137761.jpg

פורסם (נערך)

קבל ההתנעה שהוא הגליל הגדול נפרץ (חושרמוטה), לקח איתו את קבל העבודה-הגליל הקטן וכמה חוטים.

לא נראה שיש נזק מהותי חוץ מזה, צריך להחליף את שני הקבלים את החוטים ופס החיבורים. עבודה פשוטה למדי.

עריכה אחרונה על ידי nitch

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

עברית, כפרה, עיברית.

מה לקנות?

קבל התנעה וכבל עבודה?

לדעתי רוב החוטים השרופים שייכים לקבלים ככה שאולי מצבי טוב לתיקון עצמי.

פורסם (נערך)

שמע, צריך להבין מה הערך של הקבלים, לא יודע אם במצבם אפשר לחלץ את המידע, אז צריך מעט יותר מידע על המזגן או את המשתמש yossi05 שהוא ידען גדול בנושא. בסה"כ הערכים די גנריים לפי עוצמת המזגן, אבל אני לא רוצה לתת מידע שגוי.

הייתי מחליף גם את החוטים, או לפחות את הסופיות אם יש להם מספיק אורך בו הבידוד לא נפגע. מהתמונה נראה שצריך להחליף לא מעט חוטים, חלקם מגיעים עמוק יותר לכיוון המנוע. פס החיבורים שעולה גרושים צריך לעוף גם כן.

אם אתה כבר שם, שים לב שהחיבור של ההארקה לגוף ראה ימים טובים יותר, הייתי נותן לו טיפול משקם.

למידע על לחיצת סופיות:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=536131

אגב, בשביל הספורט, בדוק את הקצוות השניים של הכבלים שיוצאים לכיוון המנוע או יחידות בקרה, יש בחיבורים שלהם סימני התחממות?

עריכה אחרונה על ידי nitch

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

טוב, זאת כבר עבודה לחשמלאי, אני גר בבית עץ והדבר האחרון שבא לי זה לקום בבוקר ולגלות שהביית נשרף!

פורסם

טוב, אנחנו יודעים כבר שאתה אולי אידיוט, אבל מטומטם אתה לא. אתה יכול לגגל את שמות החלקים בשביל לדעת סדר גודל של עלות, אבל לא נראה לי שתחצה את המאות הבודדות עקב החלקים הזולים, הגישה הנוחה, וזה שאתה יודע מה הבעיה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

רשום את דגם המזגן והנפח של המדחס - אמור להיות רשום על תוית על קופסת המזגן , ועל מדחס המזגן .

בד"כ רשום גם צריכת זרם ומתחים .

צלם עוד תמונות ממספר כיוונים - להראות למוכר בחנות ציוד החשמל / מזגנים .

אח"כ חתוך/נתק את כל המכלול כולל החוטים השרופים ושני הקבלים - וקח עימך לחנות ציוד החשמל .

אפשר לפי הנתונים להתאים בקלות קבלים חדשים - והעלות שולית כ 50-100 ש"ח .

אם חוטי החשמל קשים - זה אומר כי הם נשרפו והתחממו ויש שינוי במוליכות שלהם - להחליף .

בקש גם חוטי חשמל חדשים - חנות חשמל נחמדה , תכין לך מספר חוטי חשמל באורך ובעובי הרצוי עם סופיות .

לעבוד לאט עם דף אשר עליו שרטטתה ורשמתה את החיבורים , ועם הצצה לתמונות שצילמתה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

הקבל הגדול הוא קבל עבודה למדחס

הקבל הקטן הוא קבל עבודה למאוורר של המעבה

צריך לתקן חיווט ולשים שני קבלים חדשים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, בתור בעל מקצוע מהתחום, כמה אמורה לעלות עבודה כזו אם אני מזמין טכנאי? אם יש משמעות לעניין, זה טכנאי שמתגורר בישוב שלנו, זה לא שאני מזמין מישהוא מרחוק.

פורסם

המחיר הממוצע (גם על פי אתר "מידרג") לקריאת שירות כולל החלפה של קבל מנוע, נעה באיזור 350 ש"ח. יש שלוקחים 20-50 שח פחות, ויש שלוקחים 20-50 שח יותר.

אני מתאר לעצמי שהחלפת 2 קבלים פלוס העבודת חיווט מסביב בטח תעלה קצת יותר (400 ? 500 ? אני נוטה יותר לכיוון ה 500 שח כי בעלי מקצוע שרואים כאלה דברים, יש להם נטיה "לנפח" את המצב האמיתי למצב קריטי - לכן בחלק המקרים אני אפילו אומר שהמחיר יהיה "כיד הדימיון החופשית" של אותו אחד שיראה את זה. אם זה מישהו "קלולס" רציני שנופל על "צדיק", זה יכול להיות גם כפול).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...