Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

סיכום 1000 ק"מ עם לאון FR 1.8


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4308 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תתחדש!

גם אני בעלים של Leon 1.8FR ובהקשר של שינויים בגרסה זו מול גרסאת הבסיס - בלאון 1.8 ה-"FR" היא לא רמת אבזור בלבד כפי שחלק חושבים.

 

- המתלה האחורי, כפי שצויין, רב-חיבורי ולא קורת פיתול.

- הבלמים גדולים יותר (312 מקדימה, 272 מאחור).

- רדיוס הסביב של ההגה קצר יותר (2.5 סיבובים) והמשקל כבד יותר במצד "SPORT".

- המכונית מונמכת אל מול הגרסה הרגילה.

- בגרסת ה-SC (שלוש דלתות), בסיס הגלגלים מקוצר שלטענת סיאט משפר את היכולת הדינאמית.

 

מניסיון קצר על Golf GTI דור 7, ה-Leon 1.8FR מרגישה יותר דומה מאשר שונה. רק זולה הרבה יותר.

 

דרך אגב, אם לדייק - 7.1 שניות למאה. :)

  • תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לדעתי, במחיר הזה (קצת פחות מ-160), אין הרבה מכוניות אחרות שמשלבות מצד אחד FUN / ביצועים (7.1 למאה) ומצד שני מרגישות בוגרת ואיכותיות (MQB, אבזור...).

 

מזכירה מאוד את הרוח הכללית של רכבי HOT HATCH ב-VW - מהירה, אוחזת והגיונית. זו לא ABARTH, לטוב ולרע.

 

 

 

פורסם (נערך)

אין שם Fun במיוחד ואני די בטוח שהמרחק בינה לבין הGTI מורגש מאוד.

 

המחיר, על הכביש, הוא קצת מעל 160.

הביצועים אכן טובים, לפחות בקו ישר. יחד עם זאת, אמינות המכלולים (מנוע וגיר) מוטלים בספק - Time will tell.

מבפנים היא לא איכותית במיוחד וגם העיצוב פושר ומטה, אך מאובזרת לא רע. מבחוץ היא בנאלית, איביזה XL.

למרות זאת, אני יכול להבין את מי שרוכש את הרכב הנ"ל - מנוע, אבזור לא רע ועוד כמה יתרונות.

עריכה אחרונה על ידי Cuore Sportivo

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

דווקא איכות החומרים בתא הנוסעים, ברובה, טובה מאוד. כנ"ל האבזור.

ואני לא מסכים, יש הרבה FUN. גם בקו ישר וגם בסיבובים. בניהוג, היא מרגישה "בוגרת" יותר מהג'וליטה שאני מניח שאליה אתה משווה.

 

קצת מהרשמים שלי על הרכב מהפן הדינאמי -

מנוע מצויין. זה ה-EA888 שמותקן גם ב-GTI, VRS וב-CUPRA רק עם 200 סמ"ק פחות וטורבו קטן יותר. שיא המומנט מגיע כבר ב-1,250 סל"ד וזמינות הכוח פשוט מעולה. מצד שני, לא הייתי מגדיר את המנוע כמנוע מרגש מאוד.

 

ה-DSG7 מעולה. רהוטה לחלוטין במצב Normal (בלי רעידות, קפיצות וכו') ומעביר הילוכים בשבריר שניה במצב Sport. הרבה יותר מהר ממה שאני יכול להעביר עם גיר ידני.

(דרך אגב, ה-25.5 קג"מ שהמנוע הזה מפיק בלאון זה שיא המומנט שרשמית ה-DSG7 מסוגלת לעמוד בו... לכן, לא חושב שמדובר במכונית רלווטית למי שמחפש tuning).

 

ההיגוי מדוייק מאוד ומהיר אבל בלי FEEDBACK. המתלים מכויילים מצויין ויחד עם הרב-חיבורי מאחור, מספקים שילוב טוב של נוחות ודינאמיות - היא קשיחה, אבל לא מענישה.

 

גרסאות ה-184 כ"ס (TDI) וה-180 כ"ס (TSI) קיבלו 5 כוכבים ב-AutoExpress ולטענתם, "כמעט HOT HATCH".

מי שמוכן לוותר על "קצת" HOT מול ה-GTI/VRS (ומיתוג פחות נחשק כמובן) היא בהחלט אופציה מעניינת.

http://www.autoexpress.co.uk/seat/leon/85288/seat-leon-fr-tdi-2014-review

 

http://www.autoexpress.co.uk/seat/leon/63494/seat-leon-sc-fr-18-tsi

פורסם
דווקא איכות החומרים בתא הנוסעים, ברובה, טובה מאוד. כנ"ל האבזור.

ואני לא מסכים, יש הרבה FUN. גם בקו ישר וגם בסיבובים. בניהוג, היא מרגישה "בוגרת" יותר מהג'וליטה שאני מניח שאליה אתה משווה.

איכות החומרים שם סבירה. פלסטיק קשיח ולא מזמין במיוחד. האבזור בסדר גמור - יש טובים יותר. בקו ישר התאוצה אכן טובה, בסיבובים היא סבירה, אני אישית לא נהניתי במיוחד. מה זה "בוגרת"?

קצת מהרשמים שלי על הרכב מהפן הדינאמי -

מנוע מצויין. זה ה-EA888 שמותקן גם ב-GTI, VRS וב-CUPRA רק עם 200 סמ"ק פחות וטורבו קטן יותר. שיא המומנט מגיע כבר ב-1,250 סל"ד וזמינות הכוח פשוט מעולה. מצד שני, לא הייתי מגדיר את המנוע כמנוע מרגש מאוד.

הוא יעיל ולא מרגש, מסכים. לא יודע אם מדובר על אותו המנוע שיש בGTI, הבנתי שדווקא מדובר על פיתוח חדש. כך או אחרת זה לא כל כך משנה.

 

ה-DSG7 מעולה. רהוטה לחלוטין במצב Normal (בלי רעידות, קפיצות וכו') ומעביר הילוכים בשבריר שניה במצב Sport. הרבה יותר מהר ממה שאני יכול להעביר עם גיר ידני.

זה מאפיין של כל גיר כפול מצמדים (מהירות ההעברה).

(דרך אגב, ה-25.5 קג"מ שהמנוע הזה מפיק בלאון זה שיא המומנט שרשמית ה-DSG7 מסוגלת לעמוד בו... לכן, לא חושב שמדובר במכונית רלווטית למי שמחפש tuning). נכון.

ההיגוי מדוייק מאוד ומהיר אבל בלי FEEDBACK. המתלים מכויילים מצויין ויחד עם הרב-חיבורי מאחור, מספקים שילוב טוב של נוחות ודינאמיות - היא קשיחה, אבל לא מענישה. הג'ולייטה גם נוחה יותר וגם מרוסנת יותר. - אגב, אמירה כזו ראיתי גם במבחנים השוואתיים תוצרת גרמניה.

12345

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם (נערך)

למה סבירה? הפלסטיקה קשיחה רק בחלק התחתון של תא הנוסעים (מה לעשות, צריך לשמור משהו לפרימיום שמשלמים על VW ו-Audi). רוב המכוניות הן ככה. הדשבורד עצמו רך, ההגה עשוי מחומרים מעולים, הדלתות בציפוי "עור", המושבים - אלקנטרה ועור. איכות רוב החומרים בתא הנוסעים טובה מאוד.

 

המנוע מצויין. הוא לא מנוע עם הרבה דרמה (קיק של טורבו) אלא לינארי. הוא נותן לך מלא כוח בכל סל"ד ומביא את הרכב ל-100 ב-7.1 שניות.

 

הלאון מכונית מעולה. זכתה בהמון פרסים החל מגרסאות הבסיס ועד הגרסאות הספורטיביות ביותר, ה-Leon Cupra ניצחה את הגולף R במבחן ההשוואה של Autocar וגרסת ה-FR184 קיבלה 8/10 ב-TOPGEAR.

 

אבל על טעם וריח...

עריכה אחרונה על ידי LeonMaster
פורסם

האוטו יפה מאוד, לדעתי האישית, יותר יפה מהגולף וגם מה-A3.

 

צבע הולם אותה. תתחדש :)

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם
הניתוק בלאון הנוכחית נורא לא נוח, זה לא כפתור.

כדי לנתק צריך ללחוץ על CAR ללכת ל SETUP ללחוץ על ESC ולבחור ASR OFF.

כנראה שבוואג לא רוצים שתנתק את הבקרות.

אפשר לבטל דרך מחשב הרכב?

פורסם
אפשר לבטל דרך מחשב הרכב?

 

אפשר, אבל זה לא נוח כמו ללחוץ על כפתור.

אצלי היא גם אוהבת להתערב על שטויות, קצת פרנואידית הייתי אומר.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

בתור בעלים של לאון 1.8fr , רכב מושלם (מבחינתי ) אם זה כוח ואם זה עיצוב נוחות , התנהגות כביש שלא מביישת אפילו רכב ספורט.

אני כרגע עם 750 ק"מ , ונהנה מכל ק"מ (:

ואחריות היא רק לשנתיים לצערי (נקווה שלא צריך יותר )

תתחדש אחלה רכב מניסיון (; .

 

תמונה לסיום (: uploadfromtaptalk1408383920528.jpg

פורסם

על איזה רכבי ספורט זכית לנהוג?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
בתור בעלים של לאון 1.8fr , רכב מושלם (מבחינתי ) אם זה כוח ואם זה עיצוב נוחות , התנהגות כביש שלא מביישת אפילו רכב ספורט.

בצבעים:

הכוח סביר לרכב שמתיימר להיות קצת יותר ממשפחתי, עיצוב זה על טעם ועל ריח, אני לא התחברתי.

נסה סיטרואן סי 5, תבין מה זה נוחות מושלמת וכמה הלאון שלך קרש לידה.

מאזדה 3 ופורד פוקוס זה לא רכב ספורט... בעצם כנראה שההתנהגות שלהן טובה לא פחות משל הלאון.

 

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

 

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG


×
×
  • תוכן חדש...