Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו פלואנס ZE חשמלית 2014 חדשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4330 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הרכב מיועד כרכב שני, לנסיעה עירונית בעיקר, 3 מושבי ילדים במושב האחורי, לנסיעות יומיומיות של כ20-30 קמ ביום.

מובן כי מדובר בעסקה שעתידה הרחוק לא ברור, אך בתווך 3 השנים הראשונות יש אחריות יצרן מלאה, וכן שנה נוספת על הסוללה, מחיר הרכב הינו כ 70-75 אלף שח כולל עמדת טעינה. האם רק אני חושב שזאת עסקה כדאית עכשיו?

הייתי מעוניין בחוות דעת לגבי נוחות, בתנאים הנתונים ואמינות מבעלי ידע. הטענה היא שהרכב צריך להיות אמין בגלל שאין גיר, מערכת מים, הצתה, דלק וכו, אבל מי כמוני יודע כמה בעיות חשמל נפוצות היום ברכבים מודרניים. האם הוא באמת אמין.

שאלה אחרונה לגבי הדגם בעל הסוללה הקבועה, בניגוד לרכבי בטר פלייס, האם יש הבדל נוסף? מישהו מודע לעלויות הסוללות?

תודה.

פורסם

בהנחה שתחזיק את הרכב 3 שנים:

1. לא תחסוך בביטוח (סביר שאותה עלות כמו לדגם הרגיל)

2. לא תחסוך בתחזוקה (סביר שאותה עלות כמו לדגם הרגיל)

3. תחסוך בעלויות דלק

4. כנראה שלא תוכל למכור אותה בסיום התקופה... מול למכור את הדגם הרגיל ב-50% ממחיר הרכישה

כלומר בגדול עם תחלק את העלויות של 2 הדגימים לשלוש שנים תקבל כנראה חסכון של 100-200 שח לחודש עבור החשמלי ...

האם זה כדאי ?

אולי עם תחזיק אות 4 שנים או אולי אפילו 5 בהנחה שהרכב ישרוד אז תחסוך יותר ... בטח סביב ה-400 עד 500 לחודש ...

פורסם

לדעתי, במחיר המוצע הרכב ממש לא אטרקטיבי.

הוא לא יכול להיות רכב שני במשפחה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מצטרף לזה שמעליי ומוסיף: אין סיכוי שתצליח למכור את האוטו בסוף התקופה.

1) תצטרך להעביר את תחנת ההטענה.

2) הסוללה תהיה חלשה, מטבעה, לאחר כמה שנים.

3) חלקים - לא יהיו כאלה.

אני מנחש שגם הרבה לפני לוי יצחק פשוט ימחק כל זכר לדגם במחירון שלו.

אחרי שזה נאמר:

אם אתה מתכוון להחזיק את הפלואנס החשמלית מספר רב של שנים, אין שום ספק שהיא תחסוך כסף.

צריך לזכור שמדובר ברכב מאובזר עד הגג, מרווח מאוד ועד כמה שידוע - אמין.

בחיפושיי אחר רכב שני למשפחה שקלתי גם את האופציה הזאת. בנוסף לנקודות שרשמתי, נוספה הבעיה שאני גר בבניין רב-קומות, בלי אפשרות להעביר חשמל לטעינה עבור הרכב שנמצא בחניון תת-קרקעי.

פורסם

אני עדיין לא מבין מה ההגיון של אנשים לקפוץ מרצונם ולהכניס ראש בריא למיטה חולה.

דעתי היא שהעסקה לא שווה רק בשל העובדה שאתה לא יודע עם מה אתה מתעסק, אילו בעיות טכניות יצוצו במהלך התקופה ומי בכלל ידע לתקן אותן, ואי הוודאות למי בדיוק תמכור את הרכב בסופו של דבר.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

האמת שאני לא בטוח שאין הצדקה לרכישה של פלואנס חשמלית.

הבעיה העקרית של פותח השרשור היא לדעתי ש 20-30 ק"מ ביום אינם מספיקים לרכישה כזו. 50 ליום זה כבר עניין אחר.

קרסו בהחלט לא יבואן עם תדמית מזהירה אבל זה בעל בית לפנות אליו בעת צרה. יש להם אינטרס לתת שירות ולשמור על התדמית של הרכב החשמלי שלהם. לא סתם הם רכשו מבטר פלייס רכבים חזרה.

נכון, סביר שעוד 3 שנים למכור כיד שניה יהיה בעייתי להפליא. אבל לא שמתי לב שפותח השרשור מתכנן להחזיק 3 שנים.

העסקה נראית אטרקטיבית יותר אם מסתכלים קדימה 6 שנים. גם בנסועה של 20-30 ק"מ ביום.

רכב חשמלי בהחלט צפוי להיות יותר אמין מרכב רגיל. הילוך אחד והרבה פחות צורך במערכות קירור. אין מנוע בעירה פנימית שבהגדרה סובל מבלאי ברמה כזו או אחרת.

פותח השרשור מתייחס לבעיות חשמל ברכבים מודרניים. אבל לדעתי בהיבט הזה אין יותר חשש בפלואנס חשמלית בהשוואה לרכב רגיל. אולי אפילו ההיפך.

ברכב רגיל יש מערכת חשמל בה מנוע בעירה מייצר חשמל בנוסף להנעת הרכב. כאן אין את הצורך הזה.

בסוללות הבעיה היא החלשות, מעבר לכך מדובר בעניין אמין בהחלט.

בעיות הקשורות במערכות מחשוב וכו' יהיו דומות בכל הרכבים.

לפני רכישה הייתי מברר פרטים לגבי העברת עמדת טעינה, שירות, עלות סוללות וכו'.

פורסם

לרכוש ב-60 (ולא ב-70) , בפריסה ל-60 תשלומים שווים ללא ריבית והצמדה (1000 שח לחודש).

להחזיק את הרכב את כל ה-5 שנים.

אז כנראה שתהיה כדאיות כלכלית אמיתית.

פורסם

ראשית, תודה על התגובות.

שנית, נלקח בחשבון כי הרכב יוחזק 3-4 שנים. מה יהיה אחכ? הפורום זורם ומוכיח שכנראה האטימות של הישראלים לכלי רכב שכזה אכן קיימת. ייקח כנראה זמן לישראלים לעכל את עניין הרכב החשמלי. עדיין אם הרכב יוחזק 3-4 שנים ויילך לברזל בסוף התקופה קיים חיסכון לעומת כל רכב רגיל.

בנוסף אין להתעלם מההפרש בסכום הרכישה, והראש השקט בכל אופן בנוגע לתיקונים במסגרת האחריות.

זה מה שקונה אותי בכל אופן. אחריות, מחיר רכישה נמוך, גודל הרכב וההתאמה (בדקתי, 3 כסאות נכנסים במושב האחורי).

אם יש למישהו רעיון אחר הוא יתקבל בברכה. כמו כן חוות דעת על אמינות ותקלות מבעלי ניסיון.

אני לא הצלחתי לברר מה יעלה בגורל הסוללה אם וכאשר יהיה צורך בהחלפתה המלאה, אשמח אם למישהו יש ידע בנושא.

תודה

ושבוע טוב.

פורסם

צריך גם לקחת בחשבון שבנוסף לרכב יש גם את עלות מכשיר הטעינה.

לפני חודשיים ביררתי את הנושא עם החברה שרכשה את הזכויות מבטר פלייס. הפקידה שדיברה איתי אמרה שממש בקרוב הם יפרסמו את פריסת מקומות ההטענה שלהם. עד כה לא ראיתי פרסום כזה. היא גם אמרה שטעינה מלאה של הסוללה לוקחת 12 שעות.

המסקנה שלי היא שיש עדיין מגבלות על סוג הרכב הזה שאין להם פיתרון. זה נכון שכנראה הרכב מאוד מהנה לנהיגה אבל קונים רכב כדי שיהיה פרקטי לנו ולא אנחנו צריכים לשרת את הרכב.

פורסם

במילים אחרות - אתה משוכנע שמדובר ברכישה מוצלחת, ורק מבקש חיזוק לתובנה הזו שלך.

אני סבור שבמחיר הנוכחי מדובר ברכישה מאוד לא מוצלחת, שעומד ותלוי מעליה סימן שאלה גדול מאוד.

באותם 70,000 שקלים אתה יכול לרכוש רכש משומש בן שנה, עדיין עם אחריות, או בתוספת של 8000 שקלים (כמה עולה עמדת טעינה?) את הסוניק האוטומטית החדשה.

הרכב החשמלי הזה אינו מתאים לשמש כרכב שני, והוא מגביל אותך בצורה קיצונית בדיוק בדבר שלשמו הרכב נועד - חופש.

אם אתה בעבודה ואישתך עם החשמלית, ומתקשרת חברה ממודיעין שמזמינה אותה עם הילדים לבילוי של אחה"צ, פתאום מתחילים לחשוב הסוללה תספיק? נגיע? לא נגיע? אולי כן ואולי לא, והסוללה לא היתה טעונה במלואה, ובכלל קפצנו לבקר בצהריים את שולה שעברה ניתוח להסרת האוזון בתל השומר, ובקיצור - זה לא זה! זה לא נותן את הדבר האמיתי שלשמו יש רכב - חופש.

מאחר ובחיים יש כל הזמן שינויים, וקשה לתכנן ל 5 או 6 שנים מראש, אתה נעול עם קרסו ועם הרכב הזה, ומחיר היציאה יקר. (במקרה הזה מחיר היציאה הוא מכירת הרכב, והתמורה שתקבל בגינו).

אם הפער מול רכב מקביל היה גדול משמעותית, כלומר האוטו הזה היה נמכר ב 45.0 אלף - 50.0 אלף - אולי היה מקום לשקול. ב 70.0 אלף - זה כבר מחיר של רכב מודרני מלא, ללא מגבלות, ובטוח עם תא מטען יותר גדול.

זו לדעתי מקור הבעיה של הפלואנס החשמלית, ואני לא סומך על שום מילה של קרסו בשום דבר. אתה שבוי שלהם, והם יודעים את זה. מילא אם קנית גרוטאה של רנו ואתה יכול ללכת לכל מוסך בסיסי שיטפלו בך אם מתעוררת בעיה, כאן - לאן תלך? לטויס-אר-אס?

את הכסף שלי, לא הייתי שם על להיות השפן של קרסו, אבל ברור לי שכל אחד רואה מול עיניו שיקולים אחרים, וזה לגיטימי לטעות... :wink:

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• אחראי פורום
פורסם (נערך)
ראשית, תודה על התגובות.

שנית, נלקח בחשבון כי הרכב יוחזק 3-4 שנים. מה יהיה אחכ? הפורום זורם ומוכיח שכנראה האטימות של הישראלים לכלי רכב שכזה אכן קיימת. ייקח כנראה זמן לישראלים לעכל את עניין הרכב החשמלי. עדיין אם הרכב יוחזק 3-4 שנים ויילך לברזל בסוף התקופה קיים חיסכון לעומת כל רכב רגיל.

בנוסף אין להתעלם מההפרש בסכום הרכישה, והראש השקט בכל אופן בנוגע לתיקונים במסגרת האחריות.

זה מה שקונה אותי בכל אופן. אחריות, מחיר רכישה נמוך, גודל הרכב וההתאמה (בדקתי, 3 כסאות נכנסים במושב האחורי).

אם יש למישהו רעיון אחר הוא יתקבל בברכה. כמו כן חוות דעת על אמינות ותקלות מבעלי ניסיון.

אני לא הצלחתי לברר מה יעלה בגורל הסוללה אם וכאשר יהיה צורך בהחלפתה המלאה, אשמח אם למישהו יש ידע בנושא.

תודה

ושבוע טוב.

אז אתה מראש רוצה לזרוק כמה עשרות אלפי ש"ח, מחירון של רכב סטנדרטי אחר שתרכוש ותמכור אחרי אותם 3-4 שנים.

איך במצב כזה אתה עדיין מצפה לחסוך? רכב אחר לפחות מחזיר משהו לכיס. גם לי נראה שקצת נשבת ברעיון, שאין ספק שהוא נשמע מפתה.

בנוסף, לדעתי האישית בלבד, אותם יבואנים חסרי גמישות בגלל אותו שוק קשה, יבינו שהמוצר הזה פשוט לא נמכר ואני מנחש

שנושא עמדות הטעינה, השירות, האחריות, הסוללה המתעייפת וכו', הוא נזיל מאוד.

עם מה תישאר במצב כזה? עם רכב חסכוני - כי הוא פשוט לא זז מהחניה.

אהבת את המרחב והחיסכון? קנה פלואנס דיזל משומשת.

עריכה אחרונה על ידי itaysamurai

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

לקראת סוף העשור הקודם הייתה חדירה לישראל של הקטנוע החשמלי המתקדם בעולם, הוקטריקס שנמכר בכ-45K ש"ח.

ברמה הטכנולוגית הקטנוע עדיין נחשב לטוב ביותר אפילו מאלה שמוצעים כיום, עדיין, החברה התמוטטה ברמה העולמית.

אני מכיר וקטריקס אחד כזה שכחדש נסע 100 ק"מ לטעינה, כיום הסוללה מתה והוא מצליח לנסוע רק 18 ק"מ מטעינה לטעינה.

הבחור הצליח למצוא סוללה בחו"ל, לטענתו מחירה 10,000 ש"ח לפני משלוח ולפני מס.

למצוא קונה לקטנוע אי אפשר.

מוגש חומר למחשבה.

אופנוען

פורסם

הרכב הזה הגיוני רק כעסקה שאתה משלם סכום קבוע כל חודש הכולל את השימוש ואת החשמל, תוך שאתה מתחייב ל-X חודשים, ובתום התקופה מחזיר או מחדש את החוזה. כלומר ליסינג.

זה רכב שההגיון שבו זה בשימוש היומיומי לטווחים קצרים.

בשום אופן אין היגיון לרכוש את הרכב.

• תוכן חדש...