Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2421 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לא ככה נולד המס על רכבים, הוא נולד בתקופה שבה רכב היה מוצר מותרות, ותחת חוקי הצנע וממשלות מפא"י על מוצר מותרות היה מס מותרות.

פשוט מאז שהמס נולד הפחתה שלו זה פגיעה משמעותית בהכנסות המדינה, ולכן לא מוותרים עליו.

אבל אם לא מוותרים עליו לפחות מן הראוי לשירות קצת מעל מזעזע.

אנשים לא טיפשים, אנשים לא יקבלו את זה שפוליטיקאי X ייקח את ה-60 אלף שקל מיסים שהם שילמו על הרכב החדש שלהם וישפכו את כולו לתחבורה ציבורית ו-0 לשיפור הכבישים שהם משתמשים בהם.

כמה אתה חושב שפוליטיקאי כזה ייבחר?

תסתכל על מפלגת העבודה-גשר לדוגמה, עם ההבטחה למס 60%, קיבלו 6 מנדטים.

המצב לפני 40 שנה מבחינת צפי לעתיד הוא לא המצב שיש היום.

מידיעה ברורה אני אומר שעוד עשור או שניים עולם התחבורה לא ייראה כמו שהוא היום.

איך יהיה שונה? בכמה יהיה שונה? קשה לענות, אבל מכיוון שכך אי אפשר בכלל לחזות את הצרכים של עוד 20 שנה בכלים שיש היום.

כמה עולה לגנוז תוכנית? מה תעשה נניח עם כל המנהרות רכבת תחתית שהתחלת לחפור ולא סיימת? או כבישים מיוחדים לתחבורה ציבורית עם מחלפים ומנהרות?

כל מנהל בדרג נמוך יודע - אתה לא מתחיל תוכנית בלי שאתה יודע איך היא נראית ואיך תסתיים.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 392
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מקס - תכניות למטרו בתל אביב\גוש דן קיימות כבר למעלה מ-50 שנה. אבן פינה הונחה מספר פעמים, וכל פעם לא נמצא התקציב. וכשסוף סוף נמצא התקציב האוצר כפה את השעטנז שנקרא רק"ל, במקום מטרו מופרד מפלסית.

הסיפור של מיסוי הרכב נכון (וצריך להלמד בקונטקסט של המצב הכלכלי בעולם בכלל ובישראל בפרט בשנות ה-50), ומשום מה, למרות שמפא"י ונגזרותיה כבר לא בשלטון למעלה מ-40 שנה (עם הפסקה קצרה לפני 25 שנה) אף ממשלה לא ראתה לנכון לשנות את המדיניות באופן בסיסי. אפלו לא איזה תכנית להפחתת מיסוי הדרגתית מאד.

ומס שולי 60% חי וקיים אפילו בישראל עם המיסוי הנמוך שלה. מס הכנסה 47% (ונניח בצד את מס היסף) + בט"ל + מס בריאות מביאים אותך למספרים האלה. אין לכך שום קשר למפלגת העבודה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הילדים שלי יחיו במציאות שאנחנו לא מבינים בכלל איך תיראה.

יש מספר דברים שיודעים בוודאות כמעט מלאה:

א. בישראל (ובעולם) יחיו הרבה יותר בני אדם.

ב. הצפיפות תעלה דרסטית

זה לא היה ולא יהיה הפתרון לפקקים, זה כן אמור להקל עליהם.

זה כמו שתגיד שאקמול יקל על גוסס מסרטן. זה אולי נכון במידה מסוימת, אבל בוא...

רוב האנשים לא מחזיקים רכב כי הם יכולים, אלא כי אין להם ברירה, אם תחבורה ציבורית תהיה מספיק חכמה ופרושה היטב, לא תוציא את הרכב, ואולי אפילו לא תחזיק אותו.

עם כמה שאני חובב רכב - תן לי אוטובוס שעושה את המסלול שלי בזמן של רכב פרטי + 10 דקות לכיוון, אני לא מוציא את הרכב מהבית.

נכון חלקית. המון אנשים מעדיפים רכב משיקולים של עצלנות, חוסר יכולת לשנות הרגלים, סמל סטטוס, סוציומטיות והמון סיבות פסיכולוגיות - רגשיות שלא בהכרח קשורות לכמה רכב חוסך או לא חוסך להם זמן וכסף.

איפה ראית פה תוכנית אסטרטגית? איפה ראית הדרגתיות? איפה שינוי דפוסי התנהגות?

לקחו נתיב צבעו בצבע אחר, אפס תכנון, אפס אסטרטגיה.

אתה צודק. לדעתי היו צריכים לבצע צעדים הרבה יותר אגרסיביים לפני שנים רבות כגון סגירה של מרכזי ערים למכוניות, אגרת גודש, הפקעת נתיבים לטובת תחבורה ציבורית ורוכבי אופניים, מס נסועה ועוד ועוד. הבעיה שפוליטיקאים פוחדים לפגוע בציבור הנהגים. מדובר (עדיין) בציבור גדול מידי ומחובר מידי. לכן הם פועלים ב-baby steps. אבל בסופו של דבר המציאות תפוצץ בפנים ולא תהיה ברירה מפעולות דרסטיות.

והסיבה שהשקעה בכבישים או בתחבורה ציבורית היא ל-5 שנים קדימה, היא כי התחבורה משתנה ועוד תשתנה מאוד בשני העשורים הקרובים.

אתה יכול להשקיע 10 מיליון בפתרון ל-5 שנים, או להשקיע 100 מיליארד בפתרון ל-100 שנים, ופתאום עוד 10 שנים אתה מזמין רכב אוטונומי שלוקח אותך לעבודה מהדלת של הבית במחיר שאתה היום משלם על אוטובוס או רכבת.

לא יהיה רכב אוטונומי אמיתי ב-30-40 השנים הקרובות וגם כאשר יהיו רכבים אוטונומיים הם לא יצליחו לנייד 14-15 מיליון ישראלים ביעילות. אין תחליף למערכת הסעת המונים.

פורסם

בעבר הייתי לוקח את הנתיב הימני כבר לפני מחלף רבין ומצטרף לסוף התור לפנייה ימינה למחלף הסירה. עכשיו, אני מוגבל לנתיב האמצעי. הנתיב הימני הוא 2+ ורק 200 מטר לפני הסירה מסומן החץ הלבן ימינה שמתיר לי לפנות. כמובן שהעבריינים שנוסעים בנתיב, וגם אלו שמותר להם, לא נותנים לי להשתלב (והתנועה בנתיב האמצעי מהירה, כשהימני כמעט זוחל), כלומר אני נאלץ לעשות עבירה (שכ"כ שנאתי שעשו לי) - להדחף ימינה (כשמותר) או לעצור בנתיב האמצעי ולחכות שיתנו לי להשתלב, או לנסוע בנתיב 2+ למרות שאני לבד באוטו. לא ברור לי איזו עבירה עדיפה.

:turn-l:
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אנשים לא טיפשים, אנשים לא יקבלו את זה שפוליטיקאי X ייקח את ה-60 אלף שקל מיסים שהם שילמו על הרכב החדש שלהם וישפכו את כולו לתחבורה ציבורית ו-0 לשיפור הכבישים שהם משתמשים בהם.

כמה אתה חושב שפוליטיקאי כזה ייבחר?

תסתכל על מפלגת העבודה-גשר לדוגמה, עם ההבטחה למס 60%, קיבלו 6 מנדטים.

כמה עולה לגנוז תוכנית? מה תעשה נניח עם כל המנהרות רכבת תחתית שהתחלת לחפור ולא סיימת? או כבישים מיוחדים לתחבורה ציבורית עם מחלפים ומנהרות?

כל מנהל בדרג נמוך יודע - אתה לא מתחיל תוכנית בלי שאתה יודע איך היא נראית ואיך תסתיים.

נראה שאנשים דווקא כן טיפשים כי הם (אנחנו בעצם...) משלמים מיסים גבוהים על הזכות לעמוד בפקקים ולהנות ממגוון הנזקים שנגרמים מזה. ברגע שתייצר תחבורה ציבורית יעילה ותוריד את הצורך של אנשים להשתמש ברכב הפרטי, אתה תתן שרות מעולה לכולם - תהיה לציבור בחירה שהיום לא ממש קיימת.

אני לא אומר שצריך לעשות הרעת תנאים לבעלי רכב פרטי כדי לקדם תחבורה ציבורית, כמו לסגור נתיבים או להעלות מיסים על דלק ואגרות רישוי, זו גישה של מאפיה קומוניסטית. במצב הנוכחי התנאים הולכים ונעשים רעים מאליהם גם בלי שהמדינה תתערב.

תשתיות לתח"ץ זה משהו שאפשר להשתמש בו גם לצרכים אחרים, למרות שקשה להאמין שרכב אוטונומי באמת יהפוך את התח"ץ למיותרת. זה בסך הכל סידור יעיל יותר של נפח התנועה, שעדיין יהיה מוגבל בקיבולת של התשתיות. עדיין לא מדברים על טלפורטציה. מעבר לזה, המשמעות של תכנון זה שאתה יודע טוב מאד איך תיגמר התכנית. זה לא שיום אחד יציגו את הרכב האוטונומי, באותו יום כולם יעברו אליו וכל התח"ץ תעמוד שוממת. גם בעולם של רכבים אוטונומיים, עדיף שיהיו כמה פתרונות יעילים שאפשר לבחור בניהם ולא לכבול את הציבור לפיתרון אחד כמו שהיום אנחנו כבולים לרכב פרטי. אפשר לבטל כל דבר כי אתה לא יודע איך זה יגמר, אפשר גם להפסיק להשקיע בדיור כי יכול להיות שהכל יהרס בשואה אטומית בגלל מלחמה עם איראן. עוד סיבה טובה להתחיל לחפור מטרו.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

האם הנתיבים הללו יהיו חסומים לרכב עם נהג יחיד בכל שעות היממה, או רק בשעות ספציפיות (נניח בשעות הבוקר) כמו שהיה עד עכשיו בנתי תחבורה ציבורית באילון צפון ממחלף מבוא איילון עד צומת חולון?

לא ראיתי התייחסות לזה.

אשמח להבהרות.

פורסם
נראה שאנשים דווקא כן טיפשים כי הם (אנחנו בעצם...) משלמים מיסים גבוהים על הזכות לעמוד בפקקים ולהנות ממגוון הנזקים שנגרמים מזה. ברגע שתייצר תחבורה ציבורית יעילה ותוריד את הצורך של אנשים להשתמש ברכב הפרטי, אתה תתן שרות מעולה לכולם - תהיה לציבור בחירה שהיום לא ממש קיימת.

אי אפשר לייצר תחבורה ציבורית יעילה בלי לפגוע בציבור הנהגים. צריך להחליט או שנותנים עדיפות למכוניות או שנותנים עדיפות לתחבורה ציבורית ופתרונות תחבורה אלטרנטיביים. בינתיים המדינה מעדיפה לתת עדיפות למכוניות בצורה די מובהקת.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למה אי אפשר? אם אתה משקיע בשיפור התחבורה הציבורית במקום בעוד נתיבים, אתה לא מוסיף לפגיעה בנהגים שהמצב שלהם כבר ככה די מחורבן. כשאתה סוגר נתיב קיים לטובת תחבורה ציבורית אז אתה פוגע בנהגים.

אפשר לשכנע בפרסים ואפשר לשכנע במכות.

פורסם

סתם רעיון - אני לא מבין בהנדסת מבנים או גשרים.

כביש נוסף גשרון / מעל כביש 2 - הקורה התומכת תהיה פס ההפרדה המפרידה בין הנתיבים.

אי אפשר ליצור מספר קומות של מחלפים וכבישים?

אין אפשרות לחצוב מנהרה תת-קרקעית מתחת לכביש החוף?

• חברי המעגל הראשון
פורסם
איפה יסללו אותם? אין מקום.
שיוסיפו רכבות ויחפרו מנהרות במקום להוסיף נתיבי אוטובוסים לכבישים קיימים.

פורסם

תהליך שיקח שנים על גבי שנים על גבי שנים ויעלה עשרות מיליארדים.

רכבות אי אפשר להוסיף בגלל צוואר בקבוק בתחנות תל אביב. הפיתרון הוא הטיית נחל האיילון והסטת הכביש. זה משהו שלא נראה לפני 2030. גם רכבת קלה בפריסה סבירה לא תהיה לפני.

חוץ מזה, רכבות מחייבות אמצעי תחבורה משלים בדמות אוטובוסים, אופניים, קורקינט. איפה נשים אותם? מה ימנע מהם להיתקע בפקק יחד עם שאר הנהגים?

פורסם
מקס - תכניות למטרו בתל אביב\גוש דן קיימות כבר למעלה מ-50 שנה. אבן פינה הונחה מספר פעמים, וכל פעם לא נמצא התקציב. וכשסוף סוף נמצא התקציב האוצר כפה את השעטנז שנקרא רק"ל, במקום מטרו מופרד מפלסית.

ברור - זה בדיוק מה שאמרתי - אפס אסטרטגיה ואפס תכנון.

לתכנן תוכנית עולה אולי 1% מהמחיר של המימוש של אותה תוכנית, וזה נותן בערך את אותה כמות כותרות.

"רכבת תחתית בתל אביב תוך 7 שנים*"

* ט.ל.ח. מרגע אישור התקציב ואחרי שכל הכוכבים יסתדרו בשורה ויעמדו דום בהצדעה.

הסיפור של מיסוי הרכב נכון (וצריך להלמד בקונטקסט של המצב הכלכלי בעולם בכלל ובישראל בפרט בשנות ה-50), ומשום מה, למרות שמפא"י ונגזרותיה כבר לא בשלטון למעלה מ-40 שנה (עם הפסקה קצרה לפני 25 שנה) אף ממשלה לא ראתה לנכון לשנות את המדיניות באופן בסיסי. אפלו לא איזה תכנית להפחתת מיסוי הדרגתית מאד.

כמובן, אבל רוב מדינות העולם נגמלו מאז.

ולמרות שמפא"י כבר לא בשלטון ההתמכרות של האוצר למסים הללו לא עברה. כל פעם שמישהו זרק מילה בכיוון הם הפחידו בירידה בהכנסות, וקיצוץ תקציבי, ופריצת רף הגרעון ועוד ועוד, ככה שמי שזרק את המילה ברח לפינה ועשה קולות של שטיח.

ומס שולי 60% חי וקיים אפילו בישראל עם המיסוי הנמוך שלה. מס הכנסה 47% (ונניח בצד את מס היסף) + בט"ל + מס בריאות מביאים אותך למספרים האלה. אין לכך שום קשר למפלגת העבודה.

הם דיברו על מס שולי 60% שהוא מס הכנסה בלבד, ללא מיסים נוספים.

אבל זה לא משנה, אני מדבר על העיקרון.

יש מספר דברים שיודעים בוודאות כמעט מלאה:

א. בישראל (ובעולם) יחיו הרבה יותר בני אדם.

ב. הצפיפות תעלה דרסטית

עוד משהו שיודעים בוודאות זה שההתקדמות הטכנולוגית מהירה מאוד, ושהדרך שבה התחבורה תיראה בעוד 20 שנה לא תהיה כמו לפני 20 שנה.

זה כמו שתגיד שאקמול יקל על גוסס מסרטן. זה אולי נכון במידה מסוימת, אבל בוא...

האלטרנטיבה זה לתת לגוסס מסרטן גם לגסוס וגם להרגיש את הכאב.

הרי לפתור את בעיות התחבורה לא יפתרו, לא יודע כמה כאן בשרשור ניסו לעלות על הטיוב במרכז לונדון (ואפילו בפרברי לונדון לכיוון מרכז לונדון) בשעות העומס (נניח 8 בבוקר).

אז השאלה אם להרים ידיים או לנסות להשקיע כדי להחזיק את הראש מעל לקו המים עד לפתרון אמיתי.

נכון להיום אין פתרון אמיתי בשום מקום בעולם שנותן מענה בשעות העומס, לא כזה שמבוסס רכב פרטי ולא כזה שמבוסס תח"צ.

נכון חלקית. המון אנשים מעדיפים רכב משיקולים של עצלנות, חוסר יכולת לשנות הרגלים, סמל סטטוס, סוציומטיות והמון סיבות פסיכולוגיות - רגשיות שלא בהכרח קשורות לכמה רכב חוסך או לא חוסך להם זמן וכסף.

זה רק חלק קטן מהאנשים, רוב האנשים יודעים יופי לא להוציא עשרות אלפי שקלים בשנה על רכב כשיש להם אלטרנטיבה טובה.

אתה צודק. לדעתי היו צריכים לבצע צעדים הרבה יותר אגרסיביים לפני שנים רבות כגון סגירה של מרכזי ערים למכוניות, אגרת גודש, הפקעת נתיבים לטובת תחבורה ציבורית ורוכבי אופניים, מס נסועה ועוד ועוד. הבעיה שפוליטיקאים פוחדים לפגוע בציבור הנהגים. מדובר (עדיין) בציבור גדול מידי ומחובר מידי. לכן הם פועלים ב-baby steps. אבל בסופו של דבר המציאות תפוצץ בפנים ולא תהיה ברירה מפעולות דרסטיות.

לאף אחד לא אכפת מציבור הנהגים, מס על רכב ומס בלו על דלק הם שתי דוגמאות מצוינות.

אם למישהו היה אכפת מציבור הנהגים המס על הרכב היה הרבה יותר שפוי והבלו על הדלק לא היה קיים.

מה שכן אכפת להם זה שכשאתה עומד בפקק, אתה שורף דלק, כשאתה שורף דלק אתה צריך לקנות עוד דלק, ומכל 6 שקל של ליטר בנזין המדינה לוקחת קרוב ל-3 שקל.

אתה עומד בפקק ומחטט באף, בינתיים פקידי האוצר מסתכלים מלמעלה על טור מכוניות עומד ורואים סימנים של דולר כמו בסרטים המצוירים.

ולא לדבר על זה שסגירת מרכזי ערים זה ככל הנראה מכת מוות לעסקים הקיימים שם, ראה ערך הקו האדום והעסקים שפתאום הקשו את הגישה לעסק שלהם או אפילו הקשו על רכבים לעבור ברחוב שלהם (לא מדבר איתך אפילו על כל מרכז העיר, רק אותו רחוב).

לא יהיה רכב אוטונומי אמיתי ב-30-40 השנים הקרובות וגם כאשר יהיו רכבים אוטונומיים הם לא יצליחו לנייד 14-15 מיליון ישראלים ביעילות. אין תחליף למערכת הסעת המונים.

שוב מידיעה אישית, יש סיכוי טוב שב-20 שנה הקרובות תהיה מאסה של רכבים אוטונומיים, זה בתנאי שהרגולציה תדביק את הפער.

מבחינה טכנולוגית אנחנו כנראה במרחק שהוא סדר גודל של עשור מייצור המוני של רכב אוטונומי דרגה 5.

ובמקרה כזה לנייד 14-15 מיליון ישראלים צריך סדר גודל של מיליון וחצי מכוניות +- בנוסף לרכבות ואוטובוסים לנסיעות ארוכות יותר.

בשלב ראשון רכבים אוטונומיים צריכים לפתור את הבעיות של ה-First Mile ו-Last Mile.

אתה אומר דבר והיפוכו, מצד אחד אנחנו בוחרים לעמוד בפקקים מצד שני אם תהיה תח"צ יעילה תהיה לציבור בחירה.

אני לא אומר שצריך לעשות הרעת תנאים לבעלי רכב פרטי כדי לקדם תחבורה ציבורית, כמו לסגור נתיבים או להעלות מיסים על דלק ואגרות רישוי, זו גישה של מאפיה קומוניסטית. במצב הנוכחי התנאים הולכים ונעשים רעים מאליהם גם בלי שהמדינה תתערב.

לגמרי.

תשתיות לתח"ץ זה משהו שאפשר להשתמש בו גם לצרכים אחרים, למרות שקשה להאמין שרכב אוטונומי באמת יהפוך את התח"ץ למיותרת.

בשלב ראשון צי של רכבים אוטונומיים לא מיועד להחליף תח"צ (לפחות לא במלואו) אלא לפתור את בעיות ה-First Mile ו-Last Mile.

תחשוב נניח שאתה יכול להזמין באפליקציה כמו Gett רכב, שייקח אותך מהבית לתחנת רכבת, מכיוון שהוא גם יודע את המסלול והזמנות נוספות הוא יכול לאסוף בדרך עוד 2-3 נוסעים לתחנת הרכבת, עולה לך 7 שקלים נניח ואין כמעט פקקים כי כולם משתמשים ברכבים אוטונומיים כאלה, שיודעים בדיוק את המקום והמסלול של האחרים, מופרדים בצורה קשיחה מהולכי רגל ויכולים לנסוע נניח 100 קמ"ש בתוך העיר.

שם אתה עולה על רכבת שנניח ולא התקדמה, נוסעת על 160 קמ"ש ולוקחת אותך לתחנת הרכבת ביעד, עלה לך 10 שקלים.

שם אתה מזמין שוב עם Gett רכב שלוקח אותך לעבודה, יודע מה היעד שלך ולכן אוסף איתך עוד 2-3-4 נוסעים נוספים מהרכבת לכיוון שלך, עלה לך עוד 7 שקלים.

כל המסלול מהבית לעבודה כולל המתנה לרכבים האוטונומיים חצי שעה, 45 דקות למסלול של 30-40 קילומטר.

כמובן שבשלב השני יהיו גם אוטובוסים ורכבות אוטונומיות אבל זה לשיעור אחר.

זה בסך הכל סידור יעיל יותר של נפח התנועה, שעדיין יהיה מוגבל בקיבולת של התשתיות. עדיין לא מדברים על טלפורטציה. מעבר לזה, המשמעות של תכנון זה שאתה יודע טוב מאד איך תיגמר התכנית. זה לא שיום אחד יציגו את הרכב האוטונומי, באותו יום כולם יעברו אליו וכל התח"ץ תעמוד שוממת. גם בעולם של רכבים אוטונומיים, עדיף שיהיו כמה פתרונות יעילים שאפשר לבחור בניהם ולא לכבול את הציבור לפיתרון אחד כמו שהיום אנחנו כבולים לרכב פרטי. אפשר לבטל כל דבר כי אתה לא יודע איך זה יגמר, אפשר גם להפסיק להשקיע בדיור כי יכול להיות שהכל יהרס בשואה אטומית בגלל מלחמה עם איראן. עוד סיבה טובה להתחיל לחפור מטרו.

ברגע שיהיה צי של רכבים אוטונומיים שאתה יכול להזמין כמו מונית, בשלב הראשון הרכבים יישארו בבתים, חלק גדול מהם, כמעט בצורה מיידית עם הפרישה.

לאט לאט הרכבים הפרטיים יימכרו (בטח רכבים שניים ושלישיים בבית) ולא יוחלפו בחדשים.

אני מאמין שלפחות כמה עשרות שנים קדימה עדיין יהיה רכב בכל בית, אבל זה שיש רכב בבית לא אומר שאתה חייב לנסוע איתו לעבודה (שלמעט חגים, זה רוב מוחלט של הפקקים בארץ).

סתם רעיון - אני לא מבין בהנדסת מבנים או גשרים.

כביש נוסף גשרון / מעל כביש 2 - הקורה התומכת תהיה פס ההפרדה המפרידה בין הנתיבים.

אי אפשר ליצור מספר קומות של מחלפים וכבישים?

אין אפשרות לחצוב מנהרה תת-קרקעית מתחת לכביש החוף?

ברור שאפשר, העולם מלא במחלפים במספר קומות.

אבל זה עולה כסף, הרבה כסף.

כמה עולה לצבוע פס ולשים כמה שלטים? גרושים

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ולא לדבר על זה שסגירת מרכזי ערים זה ככל הנראה מכת מוות לעסקים הקיימים שם, ראה ערך הקו האדום והעסקים שפתאום הקשו את הגישה לעסק שלהם או אפילו הקשו על רכבים לעבור ברחוב שלהם (לא מדבר איתך אפילו על כל מרכז העיר, רק אותו רחוב).

לא מדוייק לגמרי, אבל נכון במקרה שלנו בארץ. בעיקר מחוסר תכנון מקיף.

מרכזי הערים באירופה חסומים במקטעים שונים לתנועת כלי רכב , והעסקים פורחים. ישנם מקומות בהם אין כלל תחבורה באותם רחובות ומקומות שבהם עוברת רכבת עילית ,היא בהיקף לא דרך האזור הסגור. כאן התכנון היה לקוי מתחילתו כי הרחוב לא נסגר במלואו לאורך הציר. אמנם רחוב יפו בירושלים הוא לא נחלת בנימין בתל אביב, אבל תכנון נכון יאפשר גם להסיע המונים וגם להקטין עומסי תנועה וגם למזער פגיעה בעסקים.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אם היה אפשר לייבא מרכז עיר מאירופה אחלה, אבל מכיוון שלא, אז סגירת מרכזי ערים בישראל היא כנראה תהיה מכת מוות לאותם עסקים

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...