Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קאיה עוברת כל גבול (!)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8509 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קאייה לומדת יפה מאוד מהיפנים את המישנה שהביאה אותם לאן שהם היום: מה שאתה לא יודע לעשות לבד - תעתיק!

לפחות היפנים די נגמלו מזה...

זה יעבור גם לקוריאנים, כשתהיה להם תעשיית רכב ותיקה יותר עם מסורת שאפשר לעצב לפיה.

(ולגופו של מקרה: :shock: )

פורסם
קאייה לומדת יפה מאוד מהיפנים את המישנה שהביאה אותם לאן שהם היום: מה שאתה לא יודע לעשות לבד - תעתיק!

לפחות היפנים די נגמלו מזה...

זה יעבור גם לקוריאנים, כשתהיה להם תעשיית רכב ותיקה יותר עם מסורת שאפשר לעצב לפיה.

(ולגופו של מקרה: :shock: )

רועי,

אני לא מסכים איתך במאת האחוזים.

לדעתי יש יפאניות כמו סובארו, שממש לא מחקות מוטיבים עיצוביים - אלא עיצוב מקורי, אפילו אם זה לא נראה הכי טוב (ראה אימפרזה 2001-2002)...

כמו כן, אני מסכים שליפאנים אין בדיוק מסורת עיצובית.

אבל קשה לי עם ההגדרה הזו - מסורת עיצובית, למה אתה מתכוון?

172

פורסם

רועי,

לדעתי יש יפאניות כמו סובארו, שממש לא מחקות מוטיבים עיצוביים - אלא עיצוב מקורי, אפילו אם זה לא נראה הכי טוב (ראה אימפרזה 2001-2002)...

שים לב שרשמתי "לפחות היפנים די נגמלו מזה".

אז איך אתה מסכים עם ההגדרה שאתה מתקשה להבין? או יותר נכון, מה קשה להבין?

מסורת עיצובית - מסורת של עיצובים מראשית ימי הרכב. לדוגמא אלפא-רומיאו, עיצוב שמבטא את המסורת של מכוניות המאוץ משנות ה30' עם הגריל המחודד.

מסורת עיצובית - עיצוב שמתבסס על קווים שאיפיינו את היצרן לאורך שנים רבות.

ליפנים ולקוראנים אין את זה (ליפניים מעט מאוד, לקוראנים בכלל לא) אז הכי קל זה להעתיק.

פורסם

רועי,

שים לב שרשמתי "לפחות היפנים די נגמלו מזה".

אז איך אתה מסכים עם ההגדרה שאתה מתקשה להבין? או יותר נכון, מה קשה להבין?

מסורת עיצובית - מסורת של עיצובים מראשית ימי הרכב. לדוגמא אלפא-רומיאו, עיצוב שמבטא את המסורת של מכוניות המאוץ משנות ה30' עם הגריל המחודד.

מסורת עיצובית - עיצוב שמתבסס על קווים שאיפיינו את היצרן לאורך שנים רבות.

ליפנים ולקוראנים אין את זה (ליפניים מעט מאוד, לקוראנים בכלל לא) אז הכי קל זה להעתיק.

לא הבנת אותי נכון, הסכמתי עם ההגדרה, הבנתי אותה,ידעתי מהי פחות או יותר - אך לא ידעתי בדיוק למה אתה מתכוון. אני קורא לזה מוטיבים עיצוביים. כמו למשל ב.מ.וו וה"נחיריים", אני מבין אותך.

לטעמי, מאזדה והונדה הן החלוצות בעניין באיזו יפאן. תראה למשל את ה-ספורטיף, ואת ה-"6" - אותו מוטיב. רק נקווה שזה לא יחזיק כמה שנים, אלא יותר מזה, כמו לדוגמא באלפא. במרצדס למשל אני לא מזהה את אותו המוטיב לאורך זמן רב, אם תראה בתמונות הבאות, כל מס' שנים מרצדס מחליפה סגנון עיצובי. אני לא אומר שזה רע - לדעתי גם זה הכי טוב, הכי מעודכן - וכל פעם, משהו חדש... :idea:

172

פורסם

היא נחמדה אחלה חיקוי זה כמו לקנות חולצה בשוק מי מאיתנו שלא קונה או קנה חולצות בשוק יכול ככל הנראה גם לקנות את המקורי - במקרה הזה מרצדס :wink: ותחשבו על זה עאעאעאעאעא :lol:

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם
אתה לא רואה את הדמיון בין המרצדסים? :shock:

כל מרצדס היא התפתחות עיצובית שממשיכה מהדגם שלפניה ושתי התמונות שהבאת רק ממחישות את זה יותר...

זה כל הקטע! שאם אני אסתכל דגם דגם, שנה שנה - אני אוכל לראות את ההתפתחות בעיצוב.

אבל אם תיקח את המרצדס הכי חדשה, ותשווה אותה, עיצובית, להכי ישנה - אתה תראה משהו שונה בהחלט.

אם תשים\תשימו לב, בתמונה שצירפתי רואים את אותו הדגם, כביכול, בפער של כמה עשרות שנים. אני רואה בשניהם דימיון...(גריל עליון, פנסי ערפל...).

עכשיו, אם תערוך השוואה כזו בין שני דגמים מהתמונה שצירפתי קודם, תראה שאין את הדימיון הזה. :wink:

172

• תוכן חדש...