Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תקנות טסט ברכב דיזל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מהם הקריטריונים לבדיקת גזים בטסט?

האם יש הנחיה לבדיקה בסל"ד ספציפי? פרק זמן ספציפי?

אשמח לדעת אם יש הנחיה כתובה איפשהו.

תודה.

פורסם

אני יכול לצלם לך את הטופס בדיקה של הטסט ברכב שלי. אם תרצה.

ממה שאני זוכר:

- בדיקה של כמה שניות רצוף ב 3K סלד (עד מדד של 3.00)

- בדיקה בניוטל 800-1000 סלד (עד ממד של 3.00)

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

3K סל"ד? גם בדיזל?

למה אני שואל? במכון הטסטים בו אני עושה טסט כל שנה, הבוחן מחזיק את המכשיר ליד פתח האגזוז ואומר לי תמיד "תן עוד גז....עוד עוד הרבה גז". אז אני נותן לחיצה הגונה (רכב דיזל) ומשחרר לו עננה קטנה. אף פעם לא היו לי בעיות ותמיד עברתי. אני גם יודע שהרכב לא מעשן כלל. פשוט מעניין אותי לדעת מה התקנה אומרת לגבי הבדיקה? כמה סל"ד ולאורך כמה זמן?

בנסיעה של 100 קמ"ש המנוע עומד על 2K סל"ד. 3K סל"ד שווה ערך לנסיעה ב-140 קמ"ש (פלוס מינוס לא זוכר בדיוק).

3K סל"ד בבנזין ובדיזל אלה שני דברים שונים.

פורסם

אצלי הייתי צריך להחזיק על 4000 סל"ד שניות בודדות ולעשות זאת 3 פעמים מוצלחות מבחינת ערכים של זיהום.

למעשה עשיתי זאת 4 פעמים כי הבדיקה הראשונה היתה גבולית.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

זה אכן הנוהל.

בודקים את כהות העשן בהאצת מנוע בסרק לסל"ד מירבי 3 פעמים.

בוחן במקום יכול לאשר לא למדוד סל"ד וטמפרטוקת מנוע על ישי חיבור מכשור חיצוני כפי שמפורט בנוהל.

לא נבדק הרכב העשן אלה רק כהות העשן (כלומר כמות החלקיקים בעשן שנפלט).

גם לדעתי הבדיקה לא משקפת בכלל את השימוש היומיומי הרגיל ברכב.

בעבר, עד לפני 8-10 שנים היו מעלים את הרכב הנבדק על מתקן דומה לדינאמומטר.

הילוך 3 או 4, גז עד הסוף, מתקן מפעיל עומס על הסרן המניע ומדמה מצב נסיעה במאמץ. ואז בודקים את העשן.

זה היה משקף הרבה יותר טוב את התנאים האמיתיים.

למייטב ידעתי הפסיקו להשתמש במתקן לאחר שמערכות אלקטרוניות לגלגלים הפכו לנפוצות.

הרצת סרן אחד על מתקן כזה, כשהסרן השני עומד ללא תזוזה לא מסתדרת טוב עם מערכת ABS, בקרת יציבות ובקרת משיכה.

הן נכנסות לפעולה, חונקות את המנוע או מדליקות נורת תקלה.

מכוני רישוי לפעמים מעדיפים לא לבקש מהנהג להחזיק מנוע דיזל בסל"ד מירבי בסרק.

אני חושב ש GOLF יכול לספר לנו מדוע [emoji15]

פורסם

בקיצור, כל אחד עושה מה שבא לו :)

אצלי הרכב לא מעשן, אבל מה לעשות, כשנותנים לחיצה הגונה על הגז בדיזל משתחררת עננה רגעית (לא איזה ענן שחור בגודל הזוי).

הקו האדום נמצא אי שם באזור ה-5K סל"ד. אזור שאני לא מגיע אליו. לא מבין למה צריך לבדוק סל"ד מירבי.

זה כמו להגיד "הרכב שלך מגיע ל-250 קמ"ש? בוא נאיץ אותו על דיינו ונבדוק את הפליטה אז".

• תוכן חדש...