Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפא מיטו מול מיני ONE

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4341 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

עקב תאונת קטנוע אני חוזר לשימוש יומיומי-עירוני במכונית. ברצוני להחליף את האוקטביה הנאמנה שלי במכונית קטנה יותר שתעורר אצלי חשק לנהוג ותעלה חיוך על פני כל פעם מחדש.

התקציב עומד על כ80,000 ש"ח +- לרכב החל משנת 2010.

דרישות? מאד פשוט, לא מעניין אותי כלום חוץ משני פרמטרים, כיף ואמינות (אני עובד שעות ארוכות ולא יכול להרשות לעצמי לרוץ למוסכים, ב-14 השנים האחרונות החזקתי ניסן אלמרה ועכשיו אוקטביה ומעולם לא הייתה לי שום תקלה ושום כניסה למוסך למעט טיפול שוטף, הייתי רוצה שהרצף יישמר).

לאחר סינונים שונים נותרו שתי מועמדות: מיני ONE ידנית ואלפא מיטו עם עדיפות לדגם 135 כ"ס אוטומטי (TFT) או ידני.

ועכשיו הכדור אצלכם:

מי היא האמינה יותר?

מי כייפית יותר

האם המיני לא "עגלה" עם 98 סוסיה?

איך הגיר הרובוטי של האלפא?

מה לבדוק במיוחד בכל אחת מהן?

תודה!

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

היתה לי מיטו 2010 עם ה-150 כ"ס . טיל שהעלה חיוך.

כאשר קיבלתי 135 כ"ס ידנית לכמה ימים הרגשתי את ההבדל בביצועים אבל עדיין היתה מהירה.

כיום יש לי מיני ONE 2014 אבל עם אותו מנוע של 96 כ"ס שאתה מדבר עליו.

המכונית מדהימה !!! היא פשוט קארט לכביש. היא בידיוק ההפך המוחלט של המיטו.

המיטו יותר מהירה אבל רכה ופחות נעימה לנסיעה. המיני יותר קארט מכל דבר אחר !

המיטו מכילה 5 אנשים ומטען , המיני רק 2 ועוד 2 ילדים ושקית קניות בודדת.

בכל מקרה - לשני הרכבים שי ציפים שמעלים את מידת החיוך על הפנים.

אני ממליץ על 2 הרכבים - פשוט תנסה ותחליט לבד :)

פורסם

אני אחרי שבועיים עם מיני one אוטומטית אדומה. החיוך לא ירד לי מהפנים. פאן פאן פאן. ube4e2y2.jpg

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

מוזר לי. הOne האטמוספרית עצלה רוב הזמן אלא אם מעלים סלד. המיטו לדעתי עדיפה בהרבה.

מבחינת מראה זה עניין של טעם. אבל לדעתי הone עדיפה בהקשר זה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

ותוספת קטנה: הtft סבבה ולי לא ידועות בעיות, אבל ברכבים כאלה ידני עדיף ולולא הייתי איש משפחה הייתי רוכש ידני.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

שילוב של המיטו הידנית 135 כ"ס בחבילת SPRINT יעשה את העבודה. והאוט' של אלפא זה TCT ולא TFT.

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

לפני כמה שנים שכרתי ONE ידנית בחו"ל.

התחושה אכן היתה של קארט לכביש.

חיוך שנמרח על הפרצוף מהרגע הראשון, ובכי כשאתה נאלץ לעזוב את ההגה.

מתישהו אני אקנה אחת כזו.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

באלפא בדוק שכל ההילוכים נכנסים בקלות, בהעלאת ובהורדת הילוכים. בקש שיבדקו את מוט ההגה שם ישנה נקודת תורפה יקרה. בדוק שהמושבים הקדמיים מתקפלים היטב ובקלות. העלאה על ליפט תספר לך אם מתלי הרכב עבדו קשה או לא ומה מצבם- לא ידוע לי על מחלות ספציפיות.

במיני- בדוק שהמחיר הנדרש הגיוני ביחס לשנת הייצור והאלטרנטיבות.

אגב, העובדה שיש לי יותר הערות על המיטו- אין פירושה פחות אמינות שלה, אלא פחות עניין שלי במיני.

פורסם

אני לא משווה בין השתיים רק מציין שהone ממש לא מרגישה חלושה נהפוך הוא

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

תודה לעונים,

כמי שבעיקר נוהג בתחומי העיר, כנראה שהאלפא תהיה נוחה ושימושית יותר, נראה שגם בסעיף המנוע והנדסת האנוש היא מובילה.

מצד שני, נראה שבסעיף ה-FUN ההובלה אצל המיני דווקא.

כמו בכל דבר, מדובר בסוג של פשרה, האם לנהוג יום יום בקארט או שמא לתת משקל גם לנוחות הנסיעה, השימושיות כשהמנוע הנמרץ של האלפא יפצה על ההיגוי והגיר שנחותים מהמיני?

אני קצת ביישן ומנומס ולא רואה עצמי מסתובב אצל מוכרים ומבקש "נסיעות מבחן" סתם כך ולכן אני מנסה להבין מאחרים מה מאפיין כל אחת.

שאלת המפתח אם כך נשארת בתחום האמינות, אני שמח לראות שהאלפא טרם נקטלה בתחום זה ואין לי מושג ביחס לאמינות המיני

אשמח לשמוע עוד דעות

פורסם

אתה שואל שאלות, והחבר'ה פה משתדלים לענות לך כמיטב יכולתם, אבל...

יש כנראה בכ"ז הבדל בין שתי המכוניות (לא נהגתי לא בזו ולא בזו), הבדל שאינו זניח.

אין הביישן למד (ולא שאני מנסה לחנך אותך, ממש לא) - אבל אני מאמין שמוכר הוגן ,שמעוניין למכור את הרכב, כן ייתן לך סיבוב התרשמות וזה מה שאתה צריך לעשות ע"מ לגבש החלטה, שהיא מעבר לדיעות של אחרים.

alfa 156 2.5.

פורסם
אני לא משווה בין השתיים רק מציין שהone ממש לא מרגישה חלושה נהפוך הוא

כבעלים של ONE - התחושה היא של רכב מהיר וזריז יותר מאשר הוא באמת. מבחינת הנאה ממהירות היא יותר גבוה משל המיטו.

כבעלים לשעבר של מיטו - המכונית טסה אבל ממש עצלה ביצאה מרמזור (גם עם מצב דינמיק ב-DNA) . הרבה, הרבה יותר מהירה מהמיני אבל פחות מהנה כמכונית מהירה.

לעיר לדעתי המיני עדיפה. זריזה יותר, קצרה יותר.

כמכונית משפחתית/חברותית אין ספק שהמיטו עדיפה בגדול - 5 מושבים, רחבה יותר, תא מטען נורמלי.

אני התלבטתי בין 3 מכוניות לאחרונה - מיטו 0.9 (מתוקה ועם מנוע מפתיע), פיאט 500 קבריו בזכות הגג והזריזות הלא רעה גם מהמנוע הכי חלש, המיני ONE. אחרי נסיעת מבחן על המיטו, 2 מסיעות מבחן על ה-500, 2 נסיעות מבחן על המיני - המיני נצחה מבחינה מוטורית, ללא ספק, בזכות ההיגוי וסך החבילה.

פורסם

אתה יכול קודם כל לבקש נסיעות מבחן אצל הסוכנויות, על מיטו ומיני חדשות - הדגמים אני חושב זהים מכאנית למודלים של 2010. יעזור לך להחליט מה אתה מחפש, לפני שאתה סתם מנדנד למוכרי יד שניה.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
רק אגיד שאתמול עשיתי סיבוב על ONE 2013 עם ניהול מנע מE&A, האוטו הרגיש מהיר מאוד, ודינמי.

ואני לרוב נוהג ב230 כוח סוס...

האמת שלא חשבתי על האופציה של שינוי ניהול מנוע, תמיד חשבתי שמדובר בפתח לצרות ,תקלות וקיצור חיי המנוע והגיר...

SLS, אני מבין על מה שאתה מדבר,לא הכל זה אפס למאה ואפשר להסתכל בחתימה שלי,האוטוביאנקי שלי חלשה על הנייר אבל עצבנית ומהנה על הכביש, הצרה שלא היא ולא הספיידר יכולות לשמש כמכוניות ליום יום..

• תוכן חדש...