Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4355 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום כולם.

אני מכין את עצמי נפשית, רגשית ופיזית ללימודי ההנדסאי אליהם אני מתקרב. אני עובד עם הספרים שאני אמור ללמוד (של גיסי, שלמד כבר והוא הנדסאי מדופלם) והגעתי לשתי שאלות מעצבנות. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי:

בכמה אחוזים צריך להיות גדול קוטרו של תיל אלומיניום מקוטרו של תיל נחושת בעל אותו אורך, על מנת שיהיו בעלי אותה התנגדות?

אורך: 100M

קוטר: 1MM

התגדות סגולית ב-20 מעלות צלזיוס: נחושת - e2d538cb-ca1c-4b03-b475-1fb246b488b1.gif0.018 ואלומיניום: e2d538cb-ca1c-4b03-b475-1fb246b488b1.gif0.028.

השאלה השניה: סליל מלופף תיל נחושת בקוטר 0.3MM על צינור, העשוי מחומר מבדד בעל קוטר חיצוני 15MM. בכל שכבה 125 כריכות ומספר השכבות 100.

חשב את התנגדת הסליל או קוטרו החיצוני 85MM.

תודה לעוזרים!

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

כדי שיהיו באותה התנגדות צריך פי 0.028/0.018 יותר שטח, ואז צריך להוציא שורש כדי לקבל את יחס הקטרים (שטח עולה כמו בקוטר בריבוע). סה״כ יוצא 1.25 בערך שזה 25% יותר.

פורסם

לא הבנתי. צריך להכפיל את השטח של האלומיניום ב-0.028 חלקי 0.018 (כי הוא צר יותר ולכן ההתנגדות שלו גדולה יותר) כדי שיגדלו פני שטח החתך שלו ואז מוציאים שורש ואז ההתנגדות שלו תרד להתנגדות של הנחושת?

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם

למעשה זאת שאלת מתמטיקה ולא חשמל.

armagedon

התייחס ליחס בין התנגדיות ולאחר מכן הוציא שורש מכיון ששטח של עיגול הוא פיי כפול R בריבוע

ולא הבנתי מה הכוונה "כי הוא צר יותר" ההתנגדות הסגולית של אלומניום גדולה יותר מכיון שזה "טבעו" של החומר, לכן אם אתה רוצה להתשתמש במתקן חשמל במוליך אלומניום במקום במוליך נחושת וששנייהם ישמרו על אותה התנגדות, מוליך האלומניום יצטרך להיות בעל חתך גדול יותר.

פורסם

אהלן טרונצ'ו. קודם כל תודה. לא התכוונתי לומר צר יותר, אלא האלומיניום באותו החתך ולכן הוא צריך להתעבות על מנת להוריד את ההתנגדות שלו. לגבי שטח פני חתך, הנוסחא שמובאת בספר היא פיי R בריבוע חלקי 4. למה חלקי 4?

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם

אתה כנראה רואה פאי D בריבוע חלקי 4.

זו הנוסחא שיותר אוהבים בהנדסה, כי קוטר ניתן למדוד בעזרת קליבר, רדיוס לא.

חלקי 4, כי הקוטר הוא 2R.

2 בריבוע זה 4.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

• תוכן חדש...