Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4369 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

בשנתיים האחרונות החלטתי למקצע כמה שיותר את כישורי הבישול שלי,

תמיד אהבתי את המטבח ובישלתי אבל לא העזתי יותר מידי, בעיקר הכנתי סלטים, פשטידה או שתיים , קצת פסטה, שניצל וכמה סנדוויצ'ים ממש טובים.

בשלב מסויים השקעתי בסכין שף ברמת כניסה, שני ספרי בישול של גורדון רמזי (כולל שתי סדרות התוכניות שלהם בHD), קניתי לי קרש חיתוך והתחלתי לעבוד. המון מתכונים מכל הבא ליד, בתוך ומחוץ ל"comfort zone" שלי. הולך נפלא, טעים ובעיקר נעים לי לעבוד ולבשל במטבח ובנוסף אני לומד המון. זה אחד התחביבים היותר נפלאים שאימצתי.

אבל,

אני שם לב לשני דברים שממש מציקים לי:

1- יש דיי הרבה דברים שאני פשוט לא מוצא עבור המתכונים שלי, אני הולך לחנויות שבהן יש יותר דברים מבדרך כלל - כמו "עדן" ודומיהן.. עדיין לא מצליח למצוא מה שאני רוצה .. לדוגמא: עלי גרגיר הנחלים (watercress) לסלט או לימונית (למון-גראס) כצמח טבעי ולא מיובשת כתבלין .

את הבשר כבר הבנתי שאצטרך לקנות במקומות מסויימים ויהיו חלקים שעבורם אצטרך לנסוע לאיטליזים ספציפים בחיפה.

2- כשאני מוצא משהו שאני צריך לתבשיל - לא מעט פעמים המחיר לא הגיוני בעיני , דוגמא מהעת האחרונה: מחיר גבינת חלומי בסופר שהוא משהוא כמו 97-98 שקלים לקילו (מזל שהייתי צריך רק 450 גרם , שגם את זה לא היה לסופר הגדול והמרכזי לספק לי) .

על מחירי כלי מטבח אני לא מדבר, את מטחנת הפלפל השחור שלי הזמנתי מחו"ל כי רצו לשחוט אותי פה על מטחנה פשוטה בהרבה .

האם גם אנשים אחרים נתקלים במה שאני מציין ? או יכולים להפנות אותי למקומות (אני גר בקריות) שבהם ניתן לקנות מוצרים איכותיים ושיש בהם מגוון ?

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

נראה לי שבסופרים גדולים לא תמצא מה שאתה מחפש וגם אם כן זה תמיד יהיה במחיר מופקע פלוס. סופרים גדולים עובדים עם ספקים גדולים שלא מביאים את הדברים שאתה מחפש.

אתה צריך לחפש במעדניות שמיועדות לקהל מסוים, נניח לרוסים, תאילנדים וכו. הם לרוב עובדים עם ספקים קטנים ותמצא שם דברים שלא תמצא לעולם בסופרים גדולים. במקרה אתמול יצא לי לעבור באחת כזאת בהדר בחיפה ויש שם כל מיני שוקולדים וגלידות שמעולם לא ראיתי.

לדעתי זה הכיוון.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

מעדניות לא ניסיתי , זו נקודה טובה .

אני מחפש מעדניית גבינות טובה בחיפה - אם מישהו מכיר , אני זקוק לגבינת בורטה ולא מוצא .

פורסם

פיתרון טוב לכל הקשור לצמחי התבלין - פשוט תקנה כמה שתילים ותסגור עניין.

הם גדלים מהר ומתחדשים, ובאמת שלא דורשים יותר מידי תשומת לב מלבד השקייה.

אני בטוח שתוכל למצוא מקום לאדנית.

אצלי זה עובד נהדר עם בזיליקום לצורך הכנת פסטו. גם למון גראס ניתן להשיג ללא שום בעיה. זה יפתור לך את בעיית הזמינות, ואני אפילו לא רואה הבדל בין מחיר עציץ, לבין צרור של צמח תבלין בשוק או בסופר.

M-TECH E46

פורסם

תודה למגיבים ועל הלינק,

אני אנסה לגדל למון גראס ובזיליקום (אני משתמש בו המון) ,

אני מפחד שמזג האויר הרותח יחסל לי את השתילים , אבל אנסה - ייתכן ואכן זה הפתרון לפחות לעניין הזה .

פורסם

לגבי ציוד מטבח, יש את שף דיפו (אני מכיר את סניף תל-אביב)

זו חנות שמוכרת ציוד למסעדות וגם לבודדים, ויש שם כלים מהסוג שלא תמצא בשום מקום.

המחירים שם נמוכים יחסית לחנויות הממותגות וגם הם ניתנים למיקוח, מהמר אין להם סבלנות לויכוח מול בודדים ולא אכפת להם לא להרויח על יחידה בודדת בזמן שהם אורזים איזה משלוח בגודל משטח לאיזו מסעדה חדשה

היו פעמים שהורדתי את המחיר בקופה ב25%!

לרוב להוריד ב 10-15% זה דיי בקלות.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

כמו שכבר המליצו לך פה על שוק לוינסקי אמליץ גם על שוק הכרמל, יש שם אחלה קצביות.. ואם בא לך על אחלה מוצרים במחירים מעולים ממליץ להגיע ביום שישי לשוק הפליאו הראשון בהוד השרון. לגבי ציוד, אני אישית כבר הצטיידתי ויש לי יותר מדי אבל תמיד קניתי כשהיה מבתע בחנות מוכרת למשל לגעת באוכל (יש גם מוצרי מזון מיוחדים) מיסטרל, דומו ועוד מוכרים יותר או פחות. בהצלחה וברוך הבא למועדון הבשלנים :)

פורסם

תודה לכולם,

אני באמת אשקול סיבוב בתל-אביב באיזה בוקר שישי מוקדם להצטיידות במידה ויתאפשר. :wink:

פורסם

לגבי צמחים טריים - יש את ניצת הדובדבן במרכז זיו. הם מחזיקים בזיליקום עד כמה שזכור לי, וגם לימונית (אם כי פה לדעתי מדובר במיובש, אבל בצורת עלים ולא כאבקה. אולי יתאים).

מה חתימה? תתפשטי!

• תוכן חדש...